河南省中原名校(即豫南九校)2020学年高二英语上学期第二次联考试题(含解析)_第1页
河南省中原名校(即豫南九校)2020学年高二英语上学期第二次联考试题(含解析)_第2页
河南省中原名校(即豫南九校)2020学年高二英语上学期第二次联考试题(含解析)_第3页
河南省中原名校(即豫南九校)2020学年高二英语上学期第二次联考试题(含解析)_第4页
河南省中原名校(即豫南九校)2020学年高二英语上学期第二次联考试题(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩19页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河南省中原名校(即豫南九校)2020学年高二上学期第二次联考英语试题第一部分(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AThe China Daily newspaper group is looking for English-language senior business editors,senior copy editors,copy editors and graphic(图表)designers to strengthen its international team.We offer a competitive salary package,free accommodation(膳宿)with utilities(公用事业)paid for 90 percent medical return,a seven-day paid leave,eleven-day public holidays and a return ticket to the country of residence.Senior Business EditorYou must:assist the business editor in setting goals and working on achieving them;be an excellent team person who can generate ideas and think creatively and be able to rewrite totally if needed and to guide junior staff;ideally have been working or have worked in a position of responsibility and understand what leadership needs;have had at least five years editing experience working on editing the Business Desk and be familiar with industry software.Senior Copy EditorYou must:work on shifts in the Business Desk and usually have the last word before the page is sent to print;edit or rewrite copy and give up-to-date headlines and captions(字幕);have had at least two years editing experience working on editing desks and be familiar with industry software.Copy EditorYou must:be good at editing or rewriting copy and writing snappy headlines and captions;be able to work on shifts for different pages,and usually have the last word before the page is sent to print;have two years of editing experience working on copy desks and be familiar with industry software.Graphic DesignerYou must:have excellent skills in information graphics;be good at illustrations and freehand drawings;have a good sense of typography;have good news judgment;be familiar with Macintosh software,including InDesign,Illustrator and Photoshop;be fluent in English.For enquiries or to apply,write to .1. How many positions need editing experience?A. One. B. Two.C. Three. D. Four2. Whats the meaning of the underlined words “have the last word” in the third paragraph?A. Showing that the editor is forgetful.B. Showing that the editor has the right to make a decision.C. Meaning the editor is good at making a speech.D. Meaning the editor is bored with his work.3. What is not required about Graphic Designer?A. Be familiar with Photoshop.B. Have excellent skills in information graphics.C. Having a good sense of typography.D. Writing up-to-date headlines and captions.4. The author writes this passage to .A. advertise for employing some employeesB. describe the positions of the China Daily newspaper groupC. describe the working conditions of the China Daily newspaper groupD. tell you how to become good editors and designers【答案】1. C 2. B 3. D 4. A【解析】这是一则广告,一共招聘四个职位,提供了每个职位详细的能力要求。1. C2. B词义猜测题。根据第三段中work on shifts in the Business Desk and usually have the last word before the page is sent to print;根据before the page is sent to print在页面被发送到打印之前,表明编辑有权作出决定。故选B。3. D细节理解题。由Graphic Designer的招聘要求可以看出:Writing snappy headlinesand captions并非Graphic Designer所要求具备的。故选D。4. A推理判断题。纵观全文,尤其是文章的第一段可以看出,这是一则广告,其目的就是向社会公开招聘English?language senior business editors,senior copy editors,copyeditors and graphic designers 4个岗位上的员工。由此可以判断,答案是A项。BHigh school could be a scary time for everyone. The school seems bigger;there are more kids and its a totally new environment. In fact, it isnt that bad.High school is a lot like middle school after a while. The first day of course is always scary,and the first day of middle school must have been the same.Of course,the first few days you might get lost while looking for your classes but after a while,what seemed to be a large school really isnt.One thing thats really cool about high school is that there are so many more classes you can take. If you happen to like art, there are many art classes. In addition, there are other classes that werent available in middle school like photography or psychology.In high school, there are a lot of things that are similar to how middle school was but at the same time,there are other opportunities available as well. There are more clubs,sports,and other activities you can join in.Youre able to join in these activities and make new friends with kids with the same interest as you.These activities also give you a chance to learn some time you never had the opportunity to learn before.High school has something for everyone.You just have to decide what to take part in,but theres one thing thats certain that youre going to have just as much fun in high school as you did in middle school.And if middle school wasnt that great for you,high school is a chance to make up for it.High school isnt just about having fun though.You have to be responsible while youre growing up .Teachers arent going to chase(催促)you up to do your homework.5. The passage is mainly about .A. high school lifeB. how to take art classesC. the fun side of high school lifeD. how to make new friends in high school6. In the authors opinion,high school life .A. is a scary time for everyoneB. is full of fun without any worriesC. is the same as middle school lifeD. is as much fun as middle school life7. It can be inferred that you can do the following things in high school EXCEPT .A. making more friendsB. taking photography classesC. getting lost while looking for classesD. ignoring you homework until your teacher reminds you8. The article is probably taken from .A. a travel magazineB. a book reviewC. an advice column for studentsD. a film poster【答案】5. A 6. D 7. D 8. C【解析】试题分析:本文介绍了一些关于高中的知识,宣传了一下高中阶段对一个人的影响及好处。5. 主旨大意题。文章主要讲了一些高中生活的的场景,故选A。6. 细节理解题。由第六段最后一句But theres one thing thats certain that youre going to have just as much fun in high school as you did in middle school.但是有一件事情是确定的,你会在高中得到和初中一样的乐趣。D选项意思为与你中学生活一样有趣,故选D。7. 细节理解题。本文最后一句 ,从Teachers arent going to chase (催促) you up to do your homework.可以得知,高中老师不会催促你写作业。D选项意思是直到老师提醒你前忽视你的家庭作业。故选D8. 推测题。考察文章来源。本文介绍了高中的生活。A选项是旅游杂志 B是书本预读C是针对学生的建议专栏D电影海报。故选C考点:考查说明文阅读。CWith the Chinese language growing in popularity,the UK government plans to invest (投资)10 million pounds to help more kids learn Mandarin(普通话).Do you think it is necessary for the UK pupils to learn Mandarin?Some people share their opinions online.Tsd(UK):The learning of any language can be valuable and rewarding,but it is not suitable for everyone. Chinese is a difficult language to learn and the UK has a poor reputation for teaching foreign languages.Why should they learn Chinese when most people in the world speak English?Mark(US):I studied French for 2 years in high school and German for 4 years in college.I studied Mandarin informally for about 4 months before moving to China.Now I speak Mandarin every day as my wife doesnt speak English.But it is far from being fluent.learning additional languages is a great thing,which offers a different perspective on the world around us. Nowadays,its almost necessary to be able to speak more than just your native tongue.George(UK):No,unless theyre taught from a very early stage of childhood.Mandarin is so difficult. If China really is going to dominate the world, itll have to do so by speaking the worlds dominant language-English.Sam(UK):I dont think Chinese will become as widely spoken throughout the world as English.It is too difficult to learn as a second language,To learn Chinese you completely have to devote yourself to learning how to write and read it.If you have to learn it besides other subjects you cant be good at it.But Chinese will become more popular,and that is a good thing.9. What is probably Marks main motivation(动机)for learning Chinese?A. Further education.B. Effective communicationC. His frequent travelD. The official policy10. What does Sam think of learning Chinese?A. Its necessary.B. Its of little use.C. It takes too much time.D. Its not popular.11. What seems to be the major problem when foreigners try learn Chinese?A. Its difficulty as a languageB. Misunderstanding about ChinaC. The great popularity of EnglishD. A lack of learning resources.【答案】9. B 10. C 11. A【解析】外国人关于学汉语普通话的一些看法。9. B推理判断题。根据第三段中Now I speak Mandarin every day as my wife doesnt speak English. Nowadays,its almost necessary to be able to speak more than just your native tongue.由此可推知Mark学汉语的方法是有效的交流。故选B。10. C推理判断题。根据最后一段中Sam(UK): It is too difficult to learn as a second language.To learn Chinese you completely have to devote yourself to learning how to write and read it.If you have to learn it besides other subjects you cant be good at it.Sam认为学汉语花太多的时间。故选C。11. A推理判断题。根据文中Chinese is a difficult language to learn和It is too difficult to learn as a second language.可知外国人尝试学外语的主要问题在于太难学。故选A。DAbout 97% of the worlds water is salty and is found in our oceans and seas. But, as we cant drink sea water, how can it be important?Every part of our seas and oceans contains an amazing number of animals and fish that live at different ocean depths. Most of the different species of animals and fish depend on simple plants for their food. These simple plants called algae (海藻) drift near the surface of the ocean and use sunlight to turn carbon dioxide and water into food and oxygen. In fact, algae produce over half of the oxygen people breathe. How important seawater is!Each plant or animal in our seas and oceans is an important link in a food chain. The algae are eaten in large amounts by microscopic animals, which are in turn consumed by larger animals. These food chains are delicately(微妙地)balanced.The bad news about the food chains in the oceans is that they are under threat because of man. People once thought that the oceans were so big that it didnt matter if we dumped rubbish into them or caught huge quantities of fish and whales for food. But we now know this is not true and fish stocks in the oceans have started to drop.Thankfully, the world is taking steps to protect the future of our oceans by introducing international agreements to protect marine habitats. Most countries have introduced fishing restrictions(限制)to protect fish stocks in the oceans and new techniques are being pioneered to cope with pollution. Finally, the importance of protecting oceans is being made known to more people. This is just the beginning of a long process to protect the oceans for our future. We depend on the oceans for fish which are an important part of the human diet. How important sea water is!12. People used to think that the rubbish thrown into the sea .A. wouldnt harm the fish in the seaB. wouldnt change the balance of the foodC. wouldnt be broken down in the seaD. wouldnt do much harm to the sea13. From the passage ,we learn that .A. most fish and sea animals live at the surface of the seasB. it is very difficult to break the balance of a food chainC. over-fishing has caused the decrease in fish stockD. it wont be long before the problems concerning oceans will be solved14. Which of the following is NOT a way being used to protect oceans?A. The use of international agreements.B. Forbidding fishing to protect fish stocks.C. The use of new techniques.D. Raising people”s awareness of the need to protect oceans.15. What would be the best title of the passage?A. The Importance of Seawater.B. Life in the Oceans.C. How to Protect Food Chains.D. How to Deal with Seawater Pollution.【答案】12. D 13. C 14. B 15. A【解析】试题分析:本文讲述的海洋以及海水对人类的重要性,同时也描述了海洋的现状以及人们为了保护海洋所做的努力。12. D 细节题。根据文章第四段前三行People once thought that the oceans were so big that it didnt matter if we dumped rubbish into them or caught huge quantities of fish and whales for food.可知以前人们认为向海洋里扔垃圾是没有关系的,故D正确。13. C 细节题。根据文章第四段最后一句But we now know this is not true and fish stocks in the oceans have started to drop.可知现在人们已经知道过度捕捞让 海洋里的鱼变少了。故C正确。14. B 细节题。根据文章最后 一段Thankfully, the world is taking steps to protect the future of our oceans by introducing international agreements to protect marine habitats. Most countries have introduced fishing restrictions to protect fish stocks in the oceans and new techniques are being pioneered to cope with pollution. Finally, the importance of protecting oceans is being made known to more people. This is just the beginning of a long process to protect the oceans for our future. We depend on the oceans for fish which are an important part of the human diet. How important seawater is!可知ACD三项都是本文所讲述的保护海洋的方法。B项文章没有提及。15. A 主旨大意题。根据文章第二段最后一句In fact, algae produce over half of the oxygen people breathe. How important seawater is!可知海水对我们人类来说是非常重要的。故本文讲述的是海水的重要性。A正确。考点:考察环境保护类短文阅读点评:本文讲述的海洋以及海水对人类的重要性,同时也描述了海洋的现状以及人们为了保护海洋所做的努力。文章基本上是考查细节题,对此类题型考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。第二节 七选五阅读(共5小题;每题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中的两项为多余选项。Everyone knows that fish is good for health._16_ But it seems that many people dont cook fish at home. Americans eat only about fifteen pounds of fish per person per year, but we eat twice as much fish in restaurants as at home. Buying, storing, and cooking fish isnt difficult._17_This text is about how to buy and cook fish in an easy way._18_Fresh fish should smell sweet: you should feel that youre standing at the oceans edge. Any fishy or strong smell means the fish isnt fresh._19_When you have bought a fish and arrive home, youd better store the fish in the refrigerator if you dont cook it immediately, but fresh fish should be stored in your fridge for only a day or two. Frozen fish isnt as tasty as the fresh one.Therearemanycommonmethodsusedtocookfish._20_First,cleanitandseasonitwithyourchoiceofspices(料).Putthewholefishonaplateandsteamitinasteampotfor8to10minutesifitweighsaboutonepound.(Alargeronewilltakemoretime.)Then,itsreadytoserve.A.Donotbuyit.B.Theeasiestistosteamit.C.Thisishowyoucandoit.D.Itjustrequiresalittleknowledge.E.Thefishwillgobadwithinhours.F.Whenbuyingfish,youshouldfirstsmellit.G.Thefatsinfisharethoughttohelppreventheartdisease.【答案】16. G 17. D18. F 19. A20. B【解析】试题分析:本文属于说明文,鱼是健康的食物。本文介绍了购买和烹饪鱼肉的方法。视频16. G 根据横线前句Everyone knows that fish is good for health.可知大家都知道鱼对人的健康有益。本句对这一说法进行解释。G项“The fats in fish are thought to help prevent heart disease”鱼肉里的脂肪可以预防心脏病,这一说法和第一句相搭配。17. D 横线前句“Buying, storing, and cooking fish isnt difficult.”告诉我们购买存储和烹饪鱼肉并不难,需要我们了解相关的知识即可。且与横线后句“This text is about how to buy and cook fish in an easy way.”相一致。18. F 根据横线后句Fresh fish should smell sweet新鲜的鱼闻起来很甜。说明本段告诉我们买鱼的时候要先闻闻味道。故F项正确。19. A 横线前句“Any fishy or strong smell means the fish isnt fresh.”味道过浓的鱼都是不新鲜的鱼。这样的鱼是不能购买的。故A项正确。20. B 根据横线后两句“First, clean it and season it with your choice of spices(调料). Put the whole fish on a plate and steam it in a steam pot for 8 to 10 minutes if it weighs about one pound.”可知在介绍蒸鱼的方法。所以B项“The easiest is to steam it.最容易的方法是蒸鱼。”符合上下文串联。考点:考查说明文阅读第三部分:英语知识运用第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)As my husband,Doug,stood on the busy New York city street trying to stop a taxi,I tried to protect my daughter from the cold December wind and rain. I put my head down to kiss her tiny face._21_and wet,my husband gave up his attempt (尝试)to flag down a taxi. I knew the_22_.Just after her first birthday,we were told our daughter Katie has a_23_ brain illness.Since that moment, Doug and I felt like runners in a marathon race where the finish line kept_24_We knew Katie was running out of_25_.It had taken months before we finally had a name for the_26_. but we were told only a few specialists(专家)in the world knew how to_27_it.Now.as we finally found a brilliant doctor to_28_our girl,we were in a strange_29_in the cold rain.Just at the moment,a middle-aged woman pulled over and said,“Pardon me?May I offer you a(n)_30_?”Before we could say anything,she continued,“Its really no_31_for me.Just get in0.”It was then that I noticed her thick Irish accent(口音),which_32_me up like hot soup. We simply said,“Thanks! Roosevelt Hospital,please,”as we got in her car for the ride.“Are you going_33_the baby?”she asked us.I nodded my head,holding back my_34_.At the hospital,we_35_her a dozen times for the ride, As the woman hugged me.I_36_her face was wet with tears.She promised to_37_for us before she left.After three more visits to New York and two more_38_surgeries(手术),Katie is cured.But the_39_of the Irish Angel still rang as a constant reminder of a tiny ray of light that appeared in out_40_days.21. A. Excited B. Frustrated C. Worried D. Satisfied22. A. feeling B. spirit C. message D. sense23. A. simple B. rare C. normal D. natural24. A. coming B. lowering C. normal D. natural25. A. time B. confidence C. money D. courage26. A. race B. illness C. doctor D. challenge27. A. explain B. check C. reach D. fix28. A. protect B. meet C. save D. encourage29. A. country B. hospital C. town D. city30. A. trouble B. difference C. question D. loss31. A. trouble B. difference C. question D. loss32. A. picked B. called C. warmed D. woke33. A. to B. after C. for D. with34. A. surprise B. anger C. smile D. tears35. A. th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论