河南省平顶山市、许昌市、汝州2020学年高二英语上学期第三次联考试题(含解析)_第1页
河南省平顶山市、许昌市、汝州2020学年高二英语上学期第三次联考试题(含解析)_第2页
河南省平顶山市、许昌市、汝州2020学年高二英语上学期第三次联考试题(含解析)_第3页
河南省平顶山市、许昌市、汝州2020学年高二英语上学期第三次联考试题(含解析)_第4页
河南省平顶山市、许昌市、汝州2020学年高二英语上学期第三次联考试题(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩22页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河南省平顶山市、许昌市、汝州2020学年高二上学期第三次联考英语试题考生注意:1.本试卷共150分,共8页。考试时间120分钟。2.请将各题答案填涂在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B. 9. 18. C. 9.15.答案是C。1. What does the woman mean?A. She cant type the letter now.B. She plans to write a letter herself.C. She doesnt understand the mans request.2. What did the woman do while she was in Brighton?A. She stayed in a hotel.B. She lived near a campus.C. She camped outside.3. Where does the conversation probably take place?A. In a supermarket.B. In a kitchen-C. In a library,4. What can we learn from the conversation?A. The professor has changed his reading task.B. Some students at the back cant hear the professor.C. Some of the students are not on the professors class list.5. Who is the woman?A, A college student. B. A high school student. C. A college teacher.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about?A. Their date. B. A class meeting. C. Preparation for a test.7. When will the woman and Sarah review lessons probably?A. After 4:10. B. At 3:10. C. Before 4:l0.听第7段材料,回答第8至9题。8. How much does the package weigh?A. 1. 25 kilograms. B. 1. 35 kilograms. C. 12.5 kilograms.9. What will the man do next?A. Make a call B. Fill in a form. C. Leave the post office.听第8段材料,回答第10至12题。10. Who are the speakers?A. Students. B. Tour guides. C. Teachers.11. How long will Jane stay in Greece?A. A month. B. A fortnight. C. A week.12. What will Paul do this summer?A. Go to Greece. B. Take a summer job. C. Visit his parents.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why is the woman worried?A. The repairman might try to overcharge her.B. Theres something wrong with her car.C. Good repairmen are not available.14. What does the woman think of her repairman?A. He takes advantage of her.B. He is reliable.C. He is selfish.15. Where does the conversation probably take place?A. In a bookshop. B. In a library. C. In a restaurant.16. What can we learn from the conversation?A. The woman felt very hungry.B. The womans car broke down before.C. It will cost much to repair the womans car.听第10段材料,回答第17至20题。17. How often does Mrs Ryan go to the supermarket?A. Every week. B. Every night. C. Every four days.18. Why is the salesgirl angry?A. Kelly is crying louder and louder.B. Tessa is eating food in the supermarket.C. Jeff has knocked over some bottles of soda.19. How many people are mentioned by the speaker?A. Five. B. Six. C. Seven.20. How might Mrs Ryan feel when she leaves the supermarket?A. Happy. B. Disappointed. C. Worried.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AMini Book Excerpts (节选)BiographyWhen Salinger learned that a car park was to be built on the land, the middle-aged writer was shocked and quickly bought the neighboring area to protect it. The townspeople never forgot the rescue and came to help their famous neighbor.J. D. Salinger:A Life by Kenneth Slawenski(Random House,$27)Mystery“Youre a smart boy. Bennys death was no accident, and youre the only who saw it happen. Do you think the murderer should get away with it ? ”The boy was starting stubbornly at his lap again.Athought suddenly occurred to Annika ,“Did you You recognized the man in the car , didnt you?”The boy hesitated, twisting his fingers ,“Maybe ,”he said quietly.Red Wolf by Liza Marklund(Atria Books, $25. 99)Short StoriesShe wants to say to him what she has learned , none of it in class. Some women are born stupid, and some women are too smart for their own good. Some women are born to give, and some women only know how to take.Some women learn who they want to be from their mothers, some who they dont want to be.Some mothers suffer so their daughters wont. Some mothers love so their daughters wont.You Are Free by Danzy Senna(Riverhead Books,$15)HumorDo your kids like to have fun? Come to FunTimes! Do you like to watch your kids having fun? Bring them to Fun Times! Fun Times! s “amusement cycling” is the most fun you can have in the United States right now. Why spend thousands of dollars flying to Disney World when you can spend less than half to that within a days drive lf most cities?Happy And Other Bad Thoughts by Larry Doyle(Ecco,$14. 99)1. What did Salinger do for his town?A. He built a car park. B. He tried to protect its land.C. He wrote some good novels. D. He rescued many townspeople.2. The bookYou Are Free is mainly about .A. smart children B. happy daughtersC. different women D. suffering mothers3. Which book should readers choose, if they want to know something about Fun Times?A. Red Wolf.B. You Are Free.C. J. D. Salinger: A Life.D. Happy And Other Bad Thoughts.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】本文属于文化类短文阅读,介绍了4本不同类型的书,并对书中的部分内容进行了描述。1. B细节理解题。根据第一段中When Salinger learned that a car park was to be built on the land, the middle-aged writer was shocked and quickly bought the neighboring area to protect it.可知,他尽力保护城镇的土地。故选B。2. C细节题。根据文章第三部分 She wants to say to him what she has learned, none of it in class. Some women are born stupid, and some women are too smart for their own good. Some women are born to give, and some women only know how to take.可知You Are Free描述的正是有多种性格的女性。故C正确。3. D细节理解题。根据文章最后一部分Do your kids like to have fun? Come to Fun Times! Do you like to watch your kids having fun? Bring them to Fun Times! Fun Times! Happy And Other Bad Thoughts by Larry Doyle(Ecco,$14. 99)可知如果你想知道关于Fun Times,你应该选择Happy And Other Bad Thoughts,故选D。【名师点睛】本文属于文化类短文阅读,介绍了4本不同类型的书。本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息?或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法?即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。BJoy Mangano was 33 and divorced. She had three kids under age 7, and was barely keeping up payments on her small two-bedroom home by working extra hours as a waitress. “There were times when I would lie in bed and think, I dont know how Im going to pay that bill,” Mangano says.But he had a special ability for seeing the obvious thing. She knew how hard it was to mop the floor. “I was tired of bending down, putting my hands in dirty water, wringing (拧) out a mop,” Mangano says. “So, There s gotta be a better way.How about a “self-wringing” mop? She designed a special tool you could twist in two directions at once, and still keep your hands clean and dry. She set out to sell it, first a few at flea markers.Then Mangano met with the media. But would couch potatoes (电视迷)buy a mop? The experts on shopping TV were less than certain. They gave it a try, and it failed. Mangano was sure it would sell if theyd let her do the on-camera display. She said, “Get me on that stage, and I will sell this mop because its a great item.”So QVC, a multinational corporation specializing in televised home shopping, took a chance on her. “ I got onstage and the phones went crazy. We sold every mop in minutes.”Today shes president of Ingenious Designs, a multimillion-dollar company, and one of the stars of HSN, the Home Shopping Network. Talking about the household invention, Mangano says, “It is as natural for me as it is for a parent to talk about their child.”4. What is the first paragraph mainly about?A. Manganos small home.B. Manganos work experience.C. Manganos unhappy marriage.D. Manganos hard living conditions.5. Mangano said the mop successfully with the help of .A. HSN B. QVCC. couch potatoes D. experts on shopping TV6. What does Mangano think of her invention?A. Special. B. Normal.C. Dissatisfied D. Unbelievable.7. What can we learn from the text?A. HSN is a business organization that sells goods on the Internet.B. The experts on shopping TV were confident about Manganos mop.C. Mangano got the idea of self-wringing mop from her own experience.D. Mangano once had to work seven days a week to support her family.【答案】4. D 5. B 6. B 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Joy Mangano这位单亲妈妈虽然生活很艰辛,但她凭借着自己的聪明和努力,发明了备受欢迎的自动拧干拖布和晾衣架。如今她已是一家拥有数百万美元资产公司的总裁。4. D.5. B细节理解题。根据倒数第二段中So QVC, a multinational corporation specializing in televised home shopping, took a chance on her. “ I got onstage and the phones went crazy. We sold every mop in minutes.”可知在QVC的帮助下,成功地卖了mop。故选B。6. B细节理解题。根据最后一段最后一句Talking about the household invention, Mangano says, “It is as natural for me as it is for a parent to talk about their child.”可知她认为她的发明很正常。故选B。7. C推理判断题。根据第二段中“I was tired of bending down, putting my hands in dirty water, wringing (拧) out a mop,” Mangano says. “So, There s gotta be a better way.可知,Mangano从自己的经验中得到了自拧水拖把的想法。故选C。CA device that stops drivers from falling asleep at the wheel is about to undergo testing at Department of Transport laboratories and could go on sale within 12 months.The system, called Driver Alert, aims to reduce deadly road accidents by 20% 40% that are caused by tiredness. Airline pilots can also use it to reduce the 30% of all pilot-error accidents that are related to fatigue.Driver Alert is based on a computerized wristband (腕带).The device, worn by drivers or pilots gives out a sound about every four minutes during a car journey. After each sound the driver must respond by squeezing the steering wheel (方向盘). A sensor in the wristband detects this pressing action and measures the time between the sound and the drivers response Tiredness is directly related to a drivers response time. Usually, a watchful driver would use about 400 milliseconds to respond, but once that falls to more than 500 milliseconds, it suggests that the driver is getting sleepy.In such cases the device gives out more regular and louder sounds, showing that the driver should open a window or stop for a rest. If the drivers response continues to slow down, the sounds become more frequent until a nonstop alarm warns that the driver must stop as soon as possible.The device has been delivered to the departments laboratories for testing. If these tests, scheduled for six months time, are successful, the makers will bring the product to market within about a year.8. Driver Alert is a device that can .A. keep drivers asleep.B. change drivers response accuracy.C. reduce the possibility of accidents.D. protect drivers when accidents happen9. What does the underlined word “fatigue” in Paragraph 2 mean?A. Illness. B. Tiredness.C. Carelessness, D. Impoliteness,10. How does Driver Alert work?A. By being used as a nonstop alarm all the time.B. By squeezing the steering wheel on the way.C. By reminding or warning drivers if necessary.D. By being worn on drivers* hands every moment.11. What do we know about Driver Alert?A. It must be fixed on the drivers cars.B. It aims to prevent drivers from sleeping.C. It has gone through testing at laboratories.D. It isnt available to drivers at the moment.【答案】8. C 9. B 10. C 11. D【解析】在本文中作者介绍了一种新发明的、叫driver Alert的汽车装置,这种装置每四分钟发出一次声音,司机要通过按压方向盘来对此回应,以表明司机没有困倦,如果反应超过标准的时间,则说明司机疲劳驾驶,需要停车休息。这种装置目前正处于试验阶段,据说能减少20%-40%因疲劳而造成的意外。8. C细节理解题。根据第二段第一句The system, called Driver Alert, aims to reduce deadly road accidents by 20% 40% that are caused by tiredness.可知Driver Alert是为了减少事故的可能。故选C。9. B词义猜测题。根据第二段第一句The system, called Driver Alert, aims to reduce deadly road accidents by 20% 40% that are caused by tiredness.再根据第二段第二句中的also可知,Driver Alert,也能用于飞行员,减少疲劳,划线词的意思应该是Tiredness.故选B10. C推理判断题。根据Driver Alert is based on a computerized wristband (腕带).The device, worn by drivers or pilots gives out a sound about every four minutes during a car journey. After each sound the driver must respond by squeezing the steering wheel (方向盘). A sensor in the wristband detects this pressing action and measures the time between the sound and the drivers response 可知Driver Alert如果必要的话,通过提醒或警告司机来工作。故选C。11. D推理判断题。根据最后一段The device has been delivered to the departments laboratories for testing. If these tests, scheduled for six months time, are successful, the makers will bring the product to market within about a year.可知,Driver Alert目前还在测试中,司机还不能使用。故选D。DConventional wisdom says that hardship can make us old before our time. In fact, a new study suggests that violence not only leaves long-term scars on childrens bodies, but also changes their DNA, causing changes that are equal to seven to ten years of premature aging.Scientists measured this by studying the ends of childrens chromosomes (染色体), called telomeres(端粒), says Idan Shalev, lead author of a study published in Molecular Psychiatry.Telomeres are special DNA sequences (序列)which prevent the DNA in chromosomes from separating. They get shorter each time a cell divides, until a cell cannot divide any more and dies.Several factors have been found to shorten telomeres, including smoking, radiation and psychological stresses such as being treated badly when young and taking care of a chronically ill person.In this study, researchers examined whether exposure to violence could make childrens telomeres shorten faster than normal. They interviewed the mothers of 236 children 3t ages 5, 7 and 10, asking whether the youngsters had been exposed to domestic violence between the mother and her partner; physical maltreatment by an adult; or bullying. Researchers measured the childrens telomeres in cells obtained by wiping the insides of their cheeks一at ages 5 and 10.Telomeres shortened faster in kids exposed to two or more types of violence, says Shalev. Unless that pattern changes, the study suggests, these kids could be expected to develop diseases of aging, such as heart attacks or memory loss, seven to 10 years earlier than their peers.Shlev says there is hope for these kids. His study found that, in rare cases, telomeres Better nutrition, exercise and stress reduction are three things that may be able to lengthen telomeres, he says.The study confirms a small but growing number of studies suggesting that early childhood adversity imprints itself in our chromosomes, says Charles Nelson, a professor of pediatrics and neuroscience at Harvard Medical School.12. The new study found that .A. hardship can change a childs memoryB. violence can speed up a childs agingC. violence leaves scars on a child s mindD. hardship has an effect on a childs mind13. What does the underlined word “they” in Paragraph 3 refer to?A. Telomeres. B. Children.C. Chromosomes. D. DNA sequences.14. What can be inferred from the text?A. Violence can cause quick cell death in childrens body.B. Telomeres can help prevent chromosomes from separating.C. Children who have shorter telomeres have heart attacks later.D. Being treated badly will make a childs telomeres shorten faster.15. What is the best title for the text?A. Violence and TelomeresB. The Function of TelomeresC. Violence Makes Children AgingD. DNA Influences Childrens Growth【答案】12. B 13. A 14. D 15. C【解析】文章主要叙述了一些发展中国家女孩受教育的现状以及给社会带来的不利影响,呼吁人们重视女孩的教育。12. B细节理解题。根据文章中的第一段In fact, a new study suggests that violence not only leaves long-term scars on children?s bodies, but also changes their DNA, causing changes that are equal to seven to ten years of premature aging.研究表明,暴力不仅可以影响孩子的身体,也能改变他们的DNA,也能导致改变同期年龄的老化。故选B。13. A14. D推理判断题。由第六段Telomeres shortened faster in kids exposed to two or more types of violence,在孩子两种或两种以上类型的暴力中,端粒会变短的速度更快。故选D。15. C主旨大意题,根据全文的内容可知,文章描述了主要说明暴力会加速DNA中端粒的变短而让孩子们提前衰老,而A项则很好地概括了文章大意,故选C。第二节:(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文的内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Every boy and every girl expects their parents to give them more pocket money. _16_ One main purpose is to let kids learn how to manage their own money. The amount of money that parents give to their children to spend as they wish differs from family to family. Timing is another consideration. Some children get weekly pocket money. _17_First of all, children are expected to make a choice between spending and saving. Then parents should make the children understand what is expected to pay for with the money. At first, some young children may spend all of the money soon after they receive it. _18_ By doing so, these children will learn that spending must be done with a budget.In order to encourage their children to do some housework, some parents give pocket money if the children help around the home. _19_They believe helping at home is a norm part of family life.Pocket money can give children a chance to experience the three things they can do with the money. _20_ They can spend it by buying things they want. They can save it for future use. Saving helps children understand that costly goals require sacrifice. Saving can also open the door to future saving and investing for children.A. Others get monthly pocket money.B. They can spend it by giving it to a good cause.C. Why do their parents just give them a certain amount?D. Some children are not good at managing their pocket money.E. Learning how to get money is very important for every child.F. Some experts think it not wise to pay the children for doing that.G. Parents are usually advised not to offer more money until the right time.【答案】16. C 17. A18. G 19. F20. B【解析】本文是一篇说明文。文章讲述了孩子的零花钱的处理方法。16. 根据下句:一个主要的

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论