XX黑省垦区高考英语阅读理解专练_第1页
XX黑省垦区高考英语阅读理解专练_第2页
XX黑省垦区高考英语阅读理解专练_第3页
XX黑省垦区高考英语阅读理解专练_第4页
XX黑省垦区高考英语阅读理解专练_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

XX黑省垦区高考英语阅读理解专练 出guo高考频道在考试后及时公布各科高考试题答案和高考作文及试卷专家点评。请广大考生家长关注,祝福广大考生在xx年高考中发挥出最佳水平,考出好成绩!同时祝愿决战xx高考的新高三学员能倍加努力,在xx年高考中也能取得优异的成绩。 A Sure, human dads can play catch and help with homework, but can they give birth? Daddy sea horses can! This Fathers Day, while youre showing respect to your dad, remember some of the best dads in the world can also be found in the animal kingdom. Sea Horses: The Mr. Moms of the marine world, male sea horses, carry up to 2,000 fertilized eggs in pouches in their stomachs until they hatch. Even after the babies are born, they stay inside the pouch until they are ready to venture out on their own. Microhylid Frogs: Buy these dads a Baby on Board sign to put on their backs! These froggy fathers from New Guinea play piggyback once their babies hatch from their eggs. One by one, the dad lets as many as 24 froglets climb onto his back for a family road trip. He hops about 50 feet each night, and one by one, his kids jump off along the way to begin new lives of their own. Darwins Rheas: Thought your dad was overprotective? Darwins rhea, also known as South American ostriches(鸵鸟), are so protective of their children that they routinely rush cowboys on horseback and have even been known to attack small airplanes on the ground if they get too close to their brood! Marmosets: These little monkeys do everything but Lamaze class(心理助产课)! Dedicated dads assist during labor by biting off the umbilical cord(脐带)and cleaning up the afterbirth. They also let Mom get some R&R(rest & recreation)by taking care of the kids when theyre not nursing. Sand Grouse: Talk about sponging off Dad! These pigeon-like birds live in areas where water is sparse, so fathers fly as many as 50 miles to get water for their kids. After they soak up the water in their breast feathers, they fly home and let their chicks suckle the moisture from their bodies. Fathers of the animal kingdom are not that different from our own beloved dads. This Fathers Day, when you are honoring your dad, honor animal dads, too, by practicing kindness and passion toward all animals. 1. The passage is mainly written to . A. introduce to us some unusual animals B. distinguish between human and animal dads C. raise our awareness of animal protection D. praise animal dada for their sacrifices 答案解析:答案为C。本题考查文章的写作目的。第一段引入动物世界也有最好的“爸爸”,中间段落介绍了这些动物爸爸如何精心照顾他们的幼崽,最后一段号召人们爱护动物,保护动物,点出文章的中心,也是本文的写作目的, 故C选项“提高我们的动物保护意识”符合题意。 2. Among these animal dads, which have the ability to fly? A. Microhylid Frogs. B. Sea Horses. C. Darwins Rheas. D. Sand Grouses. 答案解析:答案为D。本题为细节题。由倒数第二段 “Sand Grouse: Talk about sponging off Dad! These pigeon-like birds live in areas where water is sparse, so fathers fly as many as 50 miles to get water for their kids.”可知,D选项为正确答案。 3. What these animals have in mon is that . A. they carry their young to wherever they please B. theyre all devoted to their children C. theyre overprotective of their children D. they help their wives clean up the afterbirth 答案解析:答案为B。本题为推理题。全文介绍了动物爸爸如何照顾他们的幼崽, 这些动物的共同之处就是他们都热爱自己的孩子,全心全意地照顾自己的孩子,故答案为B。 4. When Microhylid Frogs play piggyback, they . A. let their kids ride on their back B. attack cowboys with their back C. carry their babies inside a pouch D. help their wife during the labor 答案解析:答案为A。本题为细节题。由第三段 “Microhylid Frogs: ?One by one, the dad lets as many as 24 froglets climb onto his back for a family road trip.”可知,Microhylid Frogs让孩子们骑在他们的背上。故答案为A。 B About 70 scientists were working on a very busy project. All of them felt really desperate due to the pressure of work and the demands of their boss but everyone was loyal to him and did not think of quitting their job. One day, one scientist came to his boss and told him, “Sir, Ive promised to take my children to the exhibition going on in our township so I want to leave at 5:30 p. m.” His boss replied, “OK. Youre permitted to leave the office early today.” The scientist started working. He continued his work after lunch. As usual, he got involved to such an extent that he looked at his watch only when he felt he was close to pletion. The time was 8:30 p. m. suddenly he remembered his promise to the children. He looked for his boss but he was not there. Having told him in the morning himself, he closed everything and left for home. Deep within himself, he was feeling guilty for having disappointed his children. He reached home. The children were not there. His wife alone was sitting in the hall and reading magazines. The situation was explosive; any talk would boomerang on him. His wife asked him, “Would you like to have coffee or shall I straight away serve dinner if you are hungry?” The man replied, “If you would like to have coffee, I too will have but what about the children?” His wife replied, “You dont know? Your boss came here at 5:15 p. m. and has taken them to the exhibition.” What had really happened was the boss who gave him permission was observing him working seriously at 5:00 p. m. He thought to himself: this person will not leave the work, but hes promised to take his children to the exhibition. So he took the lead in taking them there. The boss does not have to do it every time. But once its done, loyalty is established. That is why all the scientists at Thumba continued to work under their boss even though the stress was extraordinarily huge. By the way , can you boldly guess who the boss was? He was none other that the mastermind behind Indias suessful nuclear weapons program, Dr. APJ Abdul Kalam, former president of India. 1. The scientist asked for an early leave because . A. he felt increasingly desperate about his work B. he meant to aompany his wife at dinner C. the task at hand was close to pletion D. hed promised to take his kids to a show 答案解析:答案为D。本题为细节题。由第二段科学家对他老板说的话 “Ive promised to take my children to the exhibition going on in our township so I want to leave at 5:30 p. m.” 可知,答案为D。 2. The underlined sentence implies that the scientist thought his wife was . A. dissatisfied with his ing home late B. ready to serve dinner for him C. grateful to his kind-hearted boss D. delighted to see him back home 答案解析:答案为A。本题为语义理解题。结合划线句子的上下文,科学家专注于工作,忘记了带孩子去看演出,回到家感到非常愧疚,可是孩子们并不在家,只有妻子一个人坐在客厅读杂志,作者用句子. “The situation was explosive; any talk would boomerang on him.” 来描述此时科学家内心的活动 “情况非常糟糕,他一开口谈话必然会遭到妻子的责骂”, 因此划线部分的句子暗示科学家认为他的妻子对他的晚归非常不满意,故答案为A。 3. The boss took children to the exhibition . A. when it was too late for the scientist to do so B. because the scientist was absorbed in his work C. because he also wanted to see what was on show D. when the mans wife asked him to do so 答案解析:答案为B。本题为细节题。由倒数第二段 “He thou

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论