江苏省南京市溧水区东庐初级中学八年级英语上册 Unit 5 Wild animals Reading Ⅰ学案(无答案)(新版)牛津版_第1页
江苏省南京市溧水区东庐初级中学八年级英语上册 Unit 5 Wild animals Reading Ⅰ学案(无答案)(新版)牛津版_第2页
江苏省南京市溧水区东庐初级中学八年级英语上册 Unit 5 Wild animals Reading Ⅰ学案(无答案)(新版)牛津版_第3页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 5 Wild animals 学习目标:1、 阅读有关大熊猫的文章,了解大熊猫的成长过程及保护大熊猫的措施。2、 培养自己根据上下文猜测词义的能力。3、 通过文章学习来增强自己保护野生动物的意识。背景知识:大熊猫,也叫猫熊,是一种有着黑白相间毛色的哺乳动物。它身体肥胖,形状像熊但要略小一些。成年熊猫长约1.5米,体重达85到125公斤。大熊猫分布在我国四川省西部和北部、甘肃省南部、陕西省西南部,是国家一级保护动物,喜欢吃竹叶、竹笋。如果大熊猫居住地带的竹子大面积开花、枯死,它们的生存将受到威胁。全世界都极其关注珍稀动物大熊猫的保护工作。课前准备:1、 在课文中划出新词汇,试着根据上下文猜测出生词的含义。你猜对了哪些? 3、试着朗读P58的Reading, 在不会的单词下标上 “”,查字典注出音再试着读几遍。仍然不会读的单词有: 4、试着完成P59Part B1。5、资源筛选:你一定对中国的国宝大熊猫了解不少吧!请试着用英语说出来。 6、通过预习,你还有哪些方面存在疑问? 课堂活动:1、预习情况交流:讨论解决预习中存在的问题(师生互问探讨)。2、阅读策略培养:a. 浏览课文,回答问题1. What does “Xi Wang ” mean in English?_2. How old was Xi Wang when she weighed about eight kilograms?_b.跟读课文,找出文章主要内容(连线匹配)Paragraph1-3: the problems giant pandas faceParagraph4: what actions should be taken to protect giant pandasParagraph5-6: the growth of Xi Wangc.寻读课文,选择正确答案( ) 1. What does a panda look like when it is born?A. A mouse B. A bear C. A cat( ) 2. Which paragraph talks about pandas problems? A. Paragraph 2 B. Paragraph 3 C. Paragraph 4( ) 3. When did Xi Wang stop drinking her mothers milk? A. At two months. B. At four months old. C. At six months old.( ) 4. We know from the last paragraph that_. A. there are about 6,000 pandas in the world B. giant pandas are in danger C. giant pandas are dangerous d.小组交流课本P59 PartB2、B3。e细读课文,完成表格(每空一词)The story of Xi WangXi Wangs growthAt_: weighed just 100 grams_ days: weighed about eight kilograms; started to go outside180 days: began to eat_240 days: weighed _ than 35 kilograms600 days: learnt to look after_Problems pandas haveIts _for pandas to have babies.Many baby pandas _ at young age.Bamboo forests are becoming_.What action to takeHelp pandas have more babies._ more panda reserves.Make_ to protect them.当堂反馈练习:从方框中选择适当的句子,完成对话(有两句是多余的)a. We should take action to protect them. b. Is it easy for pandas to live?c. So, theyre in danger. d. So what should we do?e. But its hard for pandas to live in the wild.f. Not all of them are.g. Because pandas are losing their living space.Daniel: Are pandas living comfortably?Millie: _Daniel: Pandas in the parks live very comfortably, I think.Millie: _Daniel: Why?Millie:_Daniel: I see. People are building roads and houses on the reserves.Millie: Pandas have fewer places to live._Daniel: Pandas are lovely animals.Millie: Right._拓展练习:阅读小知识:阅读技巧:带着问题,有目的性的进行有效阅读 同学们在做阅读理解题的时候,往往会毫无重点地进行阅读,结果是花费了很多时间,但做题时对作者的用意还不是明确,还要重新去阅读文章。我们不妨试着改变一下阅读习惯,从而达到事半功倍的效果,大大缩短阅读时间。 有效阅读文章一般采用如下三个步骤: (1)首先阅读短文后的选择题题干或所提出的问题,明确阅读后的所要解决的问题和知道考查的要点。 (2)带着自己已知的问题,有目的性地进行有效阅读。注意;在阅读过程中,不妨对涉及到问题的段落或语句进行细读,其它则进行快速阅读。 (3)在阅读一遍后,对能解决文章的后面问题的段落或语句进行再次抓阅并抓住主要信息,从而最后确认并选择答案。如果时间允许,不妨在复查时再阅读一遍课文,逐一核对答案。请你运用上面的阅读技巧解决下面短文中的问题。Birds can fly and bats(蝙蝠)can fly, too. But is a bat a kind of bird? No, a bat is not a kind of bird. They are different animals.A bat has four legs. A bird has only two. Bats have teeth and birds have none. Bats has only holes(洞)in the head.All bats like to eat insects(昆虫). They eat at night and sleep in the daytime. In the evening bats are busy flying and catching insects. Its legs help it to fly. A piece of skin(皮肤)joins them together. Its just like a wing(翅膀).Some bats think bats cant see. In fact its not true. Bats have eyes, but they can not see well. Bats have better ears than men have. Thye can hear things which people cant. They can feel where a thing is. Thats why the bats can fly about in the evening.( ) 1. Batss ears are much _ than birds.A. smaller B. longer C. wider D. larger ( ) 2. Which of the following is true? A. A bat is a kind of bird.B. A bat has four legs.C. All bats eat in the daytime and sleep at night.D. Bats can not see well. 3. A bird has

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论