2021版新高考英语一轮复习 Unit 13 People练习 北师大版_第1页
2021版新高考英语一轮复习 Unit 13 People练习 北师大版_第2页
2021版新高考英语一轮复习 Unit 13 People练习 北师大版_第3页
免费预览已结束,剩余13页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 13 people课时练12篇阅读1篇七选五1篇完形.阅读理解a(2020河南六市高三联考)keeping fit often means sharing a busy pathway with cyclists, runners and walkers, but imagine facing the task of doing it all without being able to see or hear. it is a challenge many disabled athletes face, unless someone agrees to be their eyes and ears.newly formed group achilles brisbane pairs visionand hearingimpaired(视觉和听觉受损的) athletes with people who would like to guide them.jane britt, president of achilles brisbane, who is visionand hearingimpaired, said, “when we go out, its much less frightening to have someone beside us that has full hearing to listen for us and tell us whats there.”ms.cullen and ms.britt meet up most saturday mornings to take part in the fivekilometer park run. their partnership is built on trust, but ms. britt said that it took time to develop.ms.britt said it took an unexpected storm for her to trust ms. cullen completely. “there was violent rain, my glasses were broken and we were walking together. i suddenly had to tell her i couldnt see anything, and i was going to have to completely trust her. from that time i knew it was going to work because she was so good about dealing with the special situation we both found ourselves in,” she said.isabella allen and her seeing eye dog tatum are two new additions to the achilles brisbane. ms. allen kept active by rowing, running and cycling but found it difficult to keep going as her vision became worse. after nearly giving up completely, she worked up the courage to ask achilles brisbane to find someone to share a boat with her.ms. allen said the fear of not finding anyone to row with almost stopped her from reaching out to achilles brisbane. “but, they found people and matched me to them,” she said. “its the best thing ive ever done.”【解题导语】本文是一篇记叙文。残疾人参加体育锻炼与正常人是不同的,他们常常面临各种挑战,为此专门成立了一个锻炼帮扶组织。文章讲述了该组织帮扶的两个具体事例。1what does paragraph 1 try to show?athe danger of walking on a busy road.bthe difficulty the disabled athletes face.cthe exercise people do to keep fit.dthe necessity of building roads for the blind.b解析:推理判断题。根据第一段中的“but imagine facing the task of doing it all without being able to see or hear. it is a challenge many disabled athletes face, unless someone agrees to be their eyes and ears”可推知,对于视觉和听觉受损的运动员来说,参加锻炼是一项挑战,除非有人做他们的耳朵和眼睛;由此可推知,第一段旨在说明残疾人运动员所面临的困难,故b项正确。2how does jane britt feel about going out alone?arelaxed.bexcited.cworried. dbored.c解析:推理判断题。根据第三段中的“when we go out, its much less frightening to have someone beside us that has full hearing to listen for us and tell us whats there.”可推知,jane britt认为,他们出去的时候,如果他们身旁有听力正常的人为他们去听并告诉他们那里有什么,那就没有那么可怕了。由此可推知,jane britt对独自外出感到担忧,故c项正确。3what happened in the heavy rain according to ms.britt?ashe developed a strong sense of teamwork.bshe led ms.cullen forward on the road.cshe began to rely on ms.cullen as her guide.dshe fell down on the ground.c解析:细节理解题。根据第五段的内容,尤其是“i suddenly had to tell her i couldnt see anything, and i was going to have to completely trust her.”可知,britt的眼镜在大雨中碎了,她看不到任何东西,完全依靠cullen女士做她的向导,故c项正确。4what was the best thing ms.allen has done?aasking achilles brisbane for help.bworking in achilles brisbane.cexercising nonstop.dmeeting tatum.a解析:细节理解题。根据最后一段的内容尤其是“but,they found people and matched me to them,she said.its the best thing ive ever done.”可知,allen女士认为她做的最好的事情是向achilles brisbane求助,故a项正确。b(2020成都第二次诊断)author walter dean myers died at the age of 76 after a brief illness. walter dean myers was the author of more than 100 books for children and young adults and received many top awards.the prolific author was loved for his vivid description of the lives of african american children, and for writing books for young people that covered different subjects. “myers has written about all those subjects with deep understanding and a hardwon, qualified sense of hope,” said leonard s. marcus in 2008.he was born in 1937 and was adopted by florence dean and herbert after his mother died while giving birth to his younger sister. they loved him very much and his mother read to him from a very young age. reading pushed him to discover worlds beyond his landscape.he began writing at an early age. he wrote well in high school and an english teacher recognized this and advised him to keep on writing no matter what happened to him. “its what you do,” she said.he dropped out of high school at 17 and joined the army. after finishing his service, he entered a dark period in his life. myers began writing at night to pull himself through that miserable time.in an essay published in the new york times earlier this year, myers described how a short story by james arthur baldwin helped change the course of his life. “i didnt love the story, but i was lifted by it,” he wrote, “for it took place in harlem, and it was a story concerned with black people like those i knew. by humanizing the people who were like me, baldwins story also humanized me. the story gave me a permission that i didnt know i needed, the permission to write about my own landscape, my own map.”“i write books for the troubled boy i once was,” he wrote, “and for the boy who lives within me still.”【解题导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了美国著名作家walter dean myers的生平。5what does the second paragraph mainly talk about?ahow popular myers was.bhow myers became successful.cwhat makes myers works popular.dwhat people think of myers works.c解析:段落大意题。通读该段可知,该段首句“the prolific author.covered different subjects.”为该段主题句,结合该段其他内容可知,这位多产的作家因其对非裔美国儿童生活的生动描述,以及为年轻人写的涉及不同话题的书籍而深受喜爱。由此可知,该段主要介绍了他的作品受欢迎的原因,故c项正确。6who discovered myers writing talent?ajames arthur baldwin.bhis mother.cleonard s. marcus.done of his teachers.d解析:细节理解题。根据第四段第二句“he wrote well in high school and an english teacher recognized this and advised him to keep on writing no matter what happened to him.”可知,他在高中时写作就很好,一位英语老师认识到这一点并建议他无论发生什么事都要坚持写下去。据此可知,他的写作天赋是他的一位老师发现的,故d项正确。7what does the underlined word “prolific” in paragraph 2 probably mean?aproductive. bunfortunate.cconservative. dhumorous.a解析:词义猜测题。根据第一段第二句“walter dean myers was the author of more than 100 books for children and young adults and received many top awards.”可知,walter dean myers 写了100多本儿童和年轻人读物,并获得了许多最高奖项。由此可推知,他是一位多产的作家。productive意为“多产的”,故a项正确。b项意为“不幸的”,c项意为“守旧的”,d项意为“幽默的”,都与语境不符。8why was the short story by james arthur baldwin so important for myers?ait helped him survive the dark period.bit inspired him to pursue his writing career.che learned many writing techniques from it.dthe author of the story permitted him to write.b解析:细节理解题。根据倒数第二段第一句中的“how a short story.the course of his life”以及最后一句“the story gave me a permission that i didnt know i needed, the permission to write about my own landscape, my own map.”可知,baldwin写的故事鼓励了myers追求他自己的写作事业,故b项正确。.七选五(2020广东七校联考)we all have to make decisions all the time, and we have an abundance of choices, ranging from tiny issues to vital ones. unfortunately, people often find it hard to make decisions. 1._if you would like to improve your skill of decision making, here are four suggestions for you.dont expect to have it all.2_ you cant order every delicious dish on the menu. and there will be paths not taken, careers not chosen, to name but a few. you can imagine some “what if” situations if you must, but do not let them take up too much space in your brain.3_its often good to think through your decisions. but dont overdo it. research can reach a point where returns begin to reduce, which makes it confusing more than clarifying. many good decisions can be made based as much on intuition(直觉) as on careful assessment of endless data.dont delay making decisions.yes, there is a time to put off making a decision. perhaps you need more information. 4._ or its likely that you wait for a less stressful time. just dont wait so long that the decision is made by your own indecisiveness.dont be hard on yourself.you decide to go on a voyage. you choose an expensive liner. everything should work out just right. only you didnt expect a bug that ran around on the ship, making you and your family sick for five days. 5._ but please remember it is unavoidable sometimes.adont spend too much time thinking.bit is an important source of information.cyou may regret making such a stupid decision.ddont count on emotion to make decisions.emaybe you wish to consult with your adviser.fdecisions force us to close the door on other possibilities.gthat means the skill of good decision making counts a lot.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了提高决策技能的四条建议,包括不要求全责备,不要费时思虑太多,不要延误做决定和不要苛求自己。1g解析:根据空处所在位置可知,该句承上启下;根据空前一句“unfortunately, people often find it hard to make decisions.”可知,不幸的是,人们经常发现很难做决定。据此可以推断,做好决定的技能很重要,故g项正确。空处下文中的“your skill of decision making”也是提示。2f解析:根据该段小标题dont expect to have it all.可知,该段主要论述“不要求全责备”;结合空后的“you cant order every delicious dish on the menu. and there will be paths not taken, careers not chosen, to name but a few.”可知,做决定迫使我们关上了其他可能性的大门,故f项正确。3a解析:根据空处所在的位置可知,空处为该段的小标题;结合本段第一、二句“its often good to think through your decisions. but dont overdo it.”可知,该段主要论述“不要费时思虑太多”这一观点,故a项正确。4e解析:根据空前的“there is a time to put off making a decision”可知,空处与空前一句和空后一句都为延迟做决定的可能原因,故e项“你可能希望咨询你的顾问”符合语境。5c解析:根据该段小标题dont be hard on yourself.可知,该段主要论述“不要苛求自己”;结合空后一句“but please remember it is unavoidable sometimes.”可知,请你要记住这有时是不可避免的事情。据此可以推断,空处表示“你可能会后悔做这个愚蠢的决定”,故c项正确。.完形填空(2020马鞍山高三调研)very few of us become fluent in another language by studying it in high school. i made an effort to keep up the little bit of french that i learned in school, but eventually realized that this was _1_. i was well aware that new languages are best learned when _2_, and that our abilities in that regard decline with age. _3_, just before my 50th birthday, i _4_ for french classes.after i was _5_ to see which group i belonged in, i was _6_ at almost the introductory level. i found that it really was true that certain linguistic(语言的) abilities _7_ with age. while id always thought of myself as a(n) _8_ learner, that was no longer the case. i absorbed new vocabulary very _9_. what i learned one week ago seemed to _10_ as soon as i learned the next skill.now, a couple of years later, i can listen to the news in french and _11_ 90 percent of it on the first try and read a novel if its not too difficult.who knows what i might still _12_?ive learned so much _13_ grammar and vocabulary. ive met people from around the world and all walks of life who have the _14_ to make fools of themselves in order to _15_ something new. ive been taught by patient and inspirational teachers from many _16_ of the world, including france, eastern europe, the caribbean and africa.listening to the news as it is _17_ to the people of france, i have a renewed _18_ of how something can look completely different from another _19_. ive learned that a language is not just a set of words, but a way of _20_. but most of all, ive learned that it really is never too late to learn something new.【解题导语】本文是一篇记叙文。文章通过作者学习法语的经历告诉我们要活到老,学到老。1a.unbelievable bpointlesscunbearable dvaluelessb解析:根据该句“i made an effort to keep up the little bit of french that i learned in school, but eventually realized that this was _”以及下文内容可知,“我”想努力保留在学校学的那一点法语,但最终意识到这是无意义的(pointless),故选b。2a.energetic bcuriouscyoung doldc解析:根据后半句中的“our abilities in that regard decline with age”并结合常识可知,年轻的时候学习新语言的效果是最好的,故选c。3a.however bthereforecbesides dmeanwhilea解析:根据语境可知,在50岁生日之前,“我”注册(registered)了法语课,并结合上文提到的“年轻的时候学习新语言的效果是最好的”可知,此处表示转折关系,故选a。4a.sought bregisteredcfought dpreparedb解析:参见上题解析。5a.interviewed bchallengedcasked dtestedd解析:根据空后的“to see which group i belonged in”并结合语境可知,经过测试(tested)来看“我”属于哪一个团体之后,“我”被归(placed) 为几乎是初级水平,故选d。6a.restricted bwithdrawncappointed dplacedd解析:参见上题解析。7a.fade bremaincdisappear dimprovea解析:根据第一段中的“our abilities in that regard decline with age”并结合常识可推知,某些语言的能力会随着年龄的增加而逐渐消失(fade),故选a。8a.autonomous baveragecquick ddullc解析:根据语境可推知,“我”一直认为自己是一个学东西很快的(quick)学习者,但却不再是这样了,故选c。9a.easily bslowlycsteadily drapidlyb解析:结合语境及上题解析可推知,“我”掌握新词汇的速度很慢(slowly),故选b。10a.crowd in bmake sensecslip away dbuild upc解析:根据语境可知,“我”一学习下一个技能,一个星期前学的就好像消失(slip away)了,故选c。crowd in“涌上(心头)”;make sense“有意义”;build up“(使)扩大”。11a.catch brecitecshare drepeata解析:根据语境可推知,“我”第一遍听法语新闻时能够理解(catch)90%的内容。catch“理解”,故选a。12a.complete boverlookcperform daccomplishd解析:根据语境可知,谁知道“我”仍可能实现(accomplish)什么呢?故选d。13a.except bbeyondcthrough dincludingb解析:根据下文的内容可知,“我”认为自己学到的不仅仅是法语的语法和词汇,故选b。beyond意为“除之外”。14a.confidence babilitycpatience dcouraged解析:根据空后的“make fools of themselves in order to _ something new”可知,此处表示“我”遇到了来自世界各行各业的人,他们为了学(learn)一些新的东西而有勇气(courage)出丑,故选d。15a.learn bexperiencecexplore dpossessa解析:参见上题解析。16a.organizations bcornerscclasses dracesb解析:根据下文的“including france, eastern europe, the caribbean and africa”可知,这些老师来自世界的许多地区(corners)。17a.updated bspreadcpresented dconveyedc解析:根据语境可知,听着播放给法国人的新闻,“我”有了一个全新的理解,故选c。present“上演,播出”。18a.understanding battitudecknowledge djudgmenta解析:根据语境可知,“我”对一些东西是如何从不同角度(angle)看起来完全不同有了全新的理解(understanding),故选a。19a.manner baspectcangle ddirectionc解析:参见上题解析。20a.studying bworkingcliving dthinkingd解析:根据语境并结合常识可知,一门语言不仅仅是一组单词,也是一种思维(thinking)方式。课时练22篇阅读1篇七选五1篇语法填空.阅读理解a(2020三门峡调研)whore happier, men or women? research shows its a complex question and that asking whether males or females are happier isnt really that helpful, because basically, happiness is different for women and men.womens happiness has been declining for the past 30 years, according to recent statistics. and research shows that women are twice as likely to experience depression compared with men. gender(性别) differences in depression are well confirmed and studies have found that biological, psychological and social factors contribute to the difference.early studies on gender and happiness found men and women were socialized to express different feelings. women are more likely to express happiness, warmth and fear, which help with social bonding and appear more consistent with the traditional role as a primary caregiver, while men display more anger, pride and disrespect, which are more consistent with a protector and provider role.recent research suggests that these differences are not just socially, but also genetically related. studies have looked into these findings further and discovered that females use more areas of the brain containing mirror neurons(镜像神经元) than males when they process feelings. mirror neurons allow us to experience the world from other peoples view, to understand their actions and intentions. this may explain why women can experience deeper sadness. women tend to experience more negative feelings, such as more guilt, shame and to a lesser degree, embarrassment.psychologically it seems men and women differ in the way they process and express feelings. with the exception of anger, women experience feelings more strongly and share their feelings more openly with others. studies have found in particular that women express more appreciationwhich has been linked to greater happiness. this supports the theory that womens happiness is more dependent on relationships than mens.【解题导语】本文从社会、生理和心理三个方面介绍了男性和女性在幸福感上的差异。1which feeling are men more likely to show compared with women?awarmth. bdepression.chappiness. ddisrespect.d解析:细节理解题。根据第三段最后一句中的“while men display more anger, pride and disrespect”可知,男性表现更多的是生气、骄傲和无礼,故选d。2what factors cause women to share feelings more openly?apsychological factors. bbiological factors.ceducational factors. dsocial factors.a解析:细节理解题。根据最后一段的内容可知,本段从心理方面介绍了男性和女性在处理和表达感情方面的不同:与男性相比,女性更加公开地表露自己内心的情感。3one can probably read the text from_aa science fiction ba culture brochureca nursery guide da health magazined解析:文章出处题。根据本文内容可知,本文主要从社会、生理和心理三个方面分析了男性和女性在幸福感上的差异。由此可推知,本文有可能摘自一本健康杂志,故选d项。4what is the text mainly about?amen and women differ in biology and psychology.bmen and women experience happiness differently.csocial roles have a great effect on men and women.dwomens happiness has declined in the past years.b解析:主旨大意题。通读全文可知,本文从社会、生理和心理三个方面分析了男性和女性在幸福感上的差异,故b项最符合文意。b(2020南阳高三诊断)a team of engineers at harvard university created the first robotic fly. designed to do what a fly does naturally, the tiny machine is the size of a fat housefly. its mini wings allow it to stay in the air and perform controlled flight tasks.“the added difficulty with a project like this is that actually none of its components is off the shelf and we have to develop them all on our own,” said robert wood, a harvard engineering professor.they engineered a series of systems to start and drive the robotic fly. “the seemingly simple system which just moves the wings has lots of interdependence(互相依赖) of the individual components, each of which individually has to perform well, but then has to be matched well to everything its connected to,” said wood.while this first robotic flyer is linked to a small, offboard power source, the goal is eventually to equip it with a builtin power source, so that it might someday perform datagathering work at rescue sites, in farmers fields or on the battlefield. “basically it should be able to take off, land and fly around,” he said.wood says the design offers a new way to study flight mechanics and control at insectscale. yet, the power, sensing and computat

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论