2020高考英语一轮复习 Unit2 English around the world限时提能精练 大纲人教版_第1页
2020高考英语一轮复习 Unit2 English around the world限时提能精练 大纲人教版_第2页
2020高考英语一轮复习 Unit2 English around the world限时提能精练 大纲人教版_第3页
2020高考英语一轮复习 Unit2 English around the world限时提能精练 大纲人教版_第4页
2020高考英语一轮复习 Unit2 English around the world限时提能精练 大纲人教版_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

限时提能精练二Unit 2English around the world(限时30分钟).词汇知识1(2020;2020云南大理五校联考)In 1778,Banks was selected _president of the Royal Society,_position he held for 42 years.A/;the B/;aCthe;a Dthe;the解析:第一空president等表职位的名词作表语、补语、同位语不加冠词;第二空a position指一个职位。答案:B2(2020;2020黄冈浠水一中)With all his family,friends and money gone,he felt_hopeless and killed himself.Ahardly BluckilyCsincerely Dtotally解析:totally彻底地,完全地;hardly几乎不;luckily幸运地;sincerely真诚地。答案:D3(2020;2020银川二中)In order to continue to learn by ourselves after leaving school ,we must_learn how to study in the school now.Aafter all Bin allCabove all Dat all解析:above all最重要的是;after all毕竟;in all总共;at all到底。答案:C4(2020;2020上海吴淞中学)_I paid a visit to this scenic spot,I was deeply attracted by its beauty.AFirstly BFor the first timeCThe first time DAt first解析:the first time引导时间状语从句。答案:C5(2020;2020四川伏龙高级中学)I think he is taking an active part in social work.I agree with you _.Ain a way Bon the wayCby the way Din the way解析:in a way 在某种程度上;on the way 在路上;by the way 顺便说一下;in the way 挡路;碍事。答案:A6You can turn to Polly for help. She has _ good knowledge of English and can tell you _ difference between “should”and “could”Aa;/ B/;theCa; the Dthe; the解析:have a good knowledge of sth.精通;the difference between.特指“之间的差别”。答案:C7With no rain for six months, the _ in the region is becoming worse and worse.Asituation BpositionCadventure Dfeature解析:句意:六个月没有下雨了,这个地区的情况是越来越糟糕了。situation情形。答案:A8Id like to tell my mother Im with you. May I use the phone?Of course. You dont need to ask. Just make _ at home.Ayou ByourselfCone Dit解析:答语句意:当然可以,你不需要问,就像在自己家里一样,不要拘束。make oneself at home不拘束。答案:B9Did the driver come to life at last?No. He was _ dead upon arrival at the hospital.Apredicted BpromisedCpronounced Dpresented解析:答语句意:他没有苏醒过来,一送到医院他就被宣布死亡了。pronounce宣布。答案:C10How did it _ that he knew where we were?Abring about Bbring inCcome about Dcome across解析:句意:他是怎么知道我们在什么地方的呢?come about发生,符合题意。it在句中作形式主语,真正主语为that引导的从句。答案:C11I didnt catch that. _?Thats HODGSON.ACould you repeat that, pleaseBWhats the matter with youCIs that clear to youDWhat about having a swim解析:根据Thats HODGSON可知,Could you repeat that, please符合题意。答案:A12(2020;2020四川)In order to find _ better job, he decided to study _ second foreign language.Athe; a Ba;aCthe; the Da; the解析:第一空和第二空都表示“泛指”,都要用不定冠词。句意为“为了找一份更好的工作,他决定学习一门第二外语”。答案:B13(2020;2020江西)It was _ he came back from Africa that year _ he met the girl he would like to marry.Awhen; then Bnot; untilCnot until; that Donly; when解析:本题将强调句和“not.until.”结构融合在一起进行考查,这对考生提出了较高的要求。答案:C14(2020;2020北京)The wine industry in the area has developed in a special way, _ little foreign ownership.Aby BofCwith Dfrom解析:这个地区的酿酒业发展得很特别,几乎没有外资公司。with相当于having,故选C。答案:C15(2020;2020天津高考)Joining the firm as a clerk, he got rapid promotion, and _ as a manager.Aended up Bdropped outCcame back Dstarted off解析:句意:刚到公司时是一名普通店员,但他很快得到提升,最终担任经理。end up结局为;drop out退出;come back返回;start off使开始。答案:A.易错纠误(with结构)16John received an invitation to dinner, and with his work _, he gladly accepted it.Afinished BfinishingChaving finished Dwas finished解析:本题考查with的复合结构。句意:由于工作完成了,John愉快地接受了邀请。用过去分词finished表被动。答案:A17I couldnt do my homework with all that noise _.Agoing on Bgoes onCwent on Dto go on解析:with所引导的结构在句子中作伴随状语。“withn.doing/done”为固定结构,且noise与go on之间为主动关系,故选A。答案:A18.With some books badly needed _, she hurried to the bookstore.Abuying BboughtCto buy Dbuy解析:由句意知“有书要买”,用不定式表要进行的动作,同时与前面构成with复合结构。答案:C19With the college entrance examination _ near, both the parents and the students are more and more anxious.Adraws BdrawnCdrawing Dis drawing解析:考查with的复合结构。the college entrance examination与draw near之间是主动关系,该结构的意思是“随着高考的临近”。答案:C20(2020;2020江苏三校)_the examination drawing near,most students threw themselves into the preparations and some even stayed up very late.AAs BForCWith DWhile解析:with 独立主格结构;with宾语宾补。答案:C.阅读理解(2020;2020石家庄模拟)Rob Kalin learned the secret to success while he was young. As a child, he liked playing with a stuffed (填充) rabbit his mother had made. “At that time, I knew he would become a craftsman(工匠)in the future,” Kalins mother said.Kalins father was a carpenter and taught him early how to use his hands. In high school, Kalin was so interested in photography that he cut class to take photos 18 hours a day. Eventually, Kalin ended up at New York University. One night, his landlord asked him to build a website for his restaurant. “I didnt know anything about websites, but I built the basic site by looking through books in four weeks,” Kalin recalls.After working on a craft site that provided “advice and a lot of handholding”, Kalin recognized that there was no market for their goods. He wrote a fan letter to Stewart Butterfield, the founder of Flickr, who had sold his highly popular photosharing website to Yahoo! Impressed by Kalins letter, he took a look at Kalins idea and invited him to San Francisco for a month in 2020;2020. He taught Kalin how to build a website, and helped him borrow $ 615,000 from a bank.With the help of Stewart, Kalin was able to create etsy. com, an online craft fair that may be the largest market for handmade goods in the world. Last year, 350,000 woodworkers, and other craftsmen sold their oneofakind goods on the fouryearold site. It sells everything from handknitted Tshirts to wooden electric guitars. In an age of chain stores and malls, it seems theres still a big market for the unique: custommade(定制)skirts and handpainted tea sets. Today, Etsys staff has increased to 70 employees, and more than three million consumers in 150 countries are buying goods on Etsy every year.21It can be learned from the passage that Rob Kalin _.Aopened a restaurant after graduationBwas good at building websites at universityCadmired Stewart Butterfield very muchDoffered good advice to craftsmen解析:根据文章第3段第2句可知Rob Kalin是Stewart的fan,故Rob很崇拜Stewart。答案:C22Which of the following can be used to describe Rob Kalin?AHelpful and creative.BCurious and changeable.CSmart and humorous.DStrict and brave.解析:根据文章的叙述可知Rob乐于助人,有创造性。答案:A23What can we learn about Etsy from the passage?AIt offered craftsmen advice at first and then began to sell crafts.BIt sells custommade clothes and other handmade things.CIt has employed 350,000 craftsmen.DIt was set up by Stewart Butterfield.解析:根据文章最后一段的描述可知B项正确。答案:B24Which is the correct order of the following events?aKarin was admitted into New York University.bStewart helped Kalin get enough money to create etsy. com.cKalin spent 18 hours taking photographs every day.dKalin worked on a site providing craftsmen with advice.eKalin rented a room from a restaurant owner.Aabdec BadcbeCcaedb Dcbade解析:根据文章的描述可知C项正确。答案:C.补全对话(2020;2020四川成都一诊)W: Welcome to our interview, Mr. Smith.M: _25_W: So, youre an Australian theater actor, but youve just come back from making a film in Los Angeles.M: Thats right.W: _26_M: Well, I was working in a play in Sydney and the director of the film came to see it. Actually, she came to see another actor in the play.W: I see. And then what happ

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论