版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、最新 七年级英语上册任务型阅读单元测试题含答案一、七年级英语上册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1阅读下列短文,在空白处填入与短文内容相符的信息,完成阅读摘记。our world has all kinds of colours. they make the world so colourful. whats your favourite colour? here are some answers from four students:david: i like winter, because it often snows in winter. when it snows, everythi
2、ng is white. its beautiful and i can go skiing. i like the colour best.betty: my favourite colour is green. green is the colour of the world. when i see green thing, i always think of my favourite sport, soccer. the soccer field (场地) is green, too!kate: strawberries and cherries are my favourite fru
3、it. what colour are they? they are red! the setting sun is red. our national flag (国旗) is red. red is also the color of fire. it always make us warm and excited.jack: the sky and sea have the same colour-blue. thats my favourite colour. blue makes me calm (平静) .when im unhappy because of a bad schoo
4、l grade, i just lie on the grass and look up at the beautiful blue sky.( 1) what does the underlined word soccer mean in chinese?a. 篮球b足.球c排.球d乒.兵球( 2)请根据短文,在 a、 b、 c、 d 四个选项中选择合适的选项完成下列表格。(无需填写单词)namedavidbettykatejackfavourite colour _ _ _ _a. redb. greenc. blued. white【答案】 ( 1) b( 2) d; b; a; c【解
5、析】 【分析】短文大意:我们的世界有各种各样的颜色,他们使世界丰富多彩,下面是几个学生对关于颜色的一些观点。( 1)词义猜测题。根据常识我们知道足球场地是绿色的,可知soccer 是足球的意思;故选 b。( 2)细节理解题。根据 david: i like winter, because it often snows in winter. when it snows,everything is white. 可知大卫喜欢白色;故选d。( 3)细节理解题。根据betty: my favourite colour is green. 可知贝蒂喜欢绿色;故选b。( 4)细节理解题。根据 kate:
6、strawberries and cherries are my favourite fruit. what colour arethey? they are red! 可知凯特喜欢红色;故选a。( 5)细节理解题。根据 jack: the sky and sea have the same colourblue, thats my favourite colour.可知杰克喜欢蓝色;故选 c。【点评】此题考查任务性阅读理解。这类题型比较简单。我们先阅读短文,了解短文大意,然后进行审题,根据题目要求细读短文,从短文中找到和题目信息相关的内容,找到答案。2阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务
7、。im mike im a middle school student. i learn many subjects in school. 我最喜欢的科目是科学 the science teacher mrs green, is my friend jills mother. she is nice and she teaches very well.i like maths because i think it is so interesting. i always do very well in the mathstests (测试) . my friends say i am cleve
8、r (聪明的) , but i don t think so. i just work very hard. i also like geography. i like learning about people and places. i want to know what they are likeand what theyre doing. i travel a lot. im making plans for my trip on sunday.i dont like english it is not very interesting. we read a lot, sometime
9、s write, but we dont often speak or listen. most children want to talk with others in english.( 1)将文中划线的汉语句子译成英语。( 2)回答问题: what does mike think of maths?( 3)将文中划线的英语句子译成汉语。( 4)回答问题: whats mike doing?( 5)回答问题:下划线单词 it 指代的是什么 ?【答案】 ( 1) my favourite subject is science ( 2) it is so interesting ( 3)我只是
10、学习很刻苦。( 4) he is making plans for his trip on sunday.( 5) english【解析】 【分析】本文讲述了麦克的一些情况,他是一个学生,他在学校学很多科目,文章描述了他喜欢的科目和不喜欢的科目以及原因。(1)本题考查汉译英,主语是我最喜欢的科目(为主语是第三人称单数,谓语动词也用单数形式,故用my favorite subject),谓语动词是是(因is),科学( science),故答案为my favourite subject is science 。(2)问题:麦克认为数学怎么样?根据第二段i like maths because i
11、think it is so interesting.it is so interesting(3)本题考查英译汉,i 意思是我,是句子主语,just为副词,意思是只是,workhard意思是学习很刻苦,故答案为我只是学习很刻苦。( 4)麦克正在做什么?根据第四段 im making plans for my trip on sunday. ,可知他正在为周日的旅行做计划,故答案为 he is making plans for his trip on sunday.( 5)根据最后一段 i dont like english it is not very interesting. (我不喜欢英
12、语,它不是很有趣)可知 it 就是指代 english。【点评】本题为任务型阅读,有英译汉和汉译英,这两道题要求学生掌握基本的单词和短语并知道单词的汉语意思。回答问题题型很简单,都可以在文章找出对应的语句,只要根据问题变换主语就可以了。3根据短文内容,完成下列任务。each child loves to celebrate their holiday.it is a special day for them because they can getalmost (几乎) everything they want on that day. children usually celebrate t
13、heir birthdays with a party. the party may not be on the exact (准确的) date of birthday if it comes on a school day. it may be on the closest (最近的) weekend.some children have birthday parties at home. parents make the house beautiful with balloonsand coloured paper. and home made food is a wonderful t
14、reat for the children. the children play different games and have lots of fun at the party.others may have their parties at their favourite restaurants. they eat pizza and ice cream. thewaiters serve (端上)the food and also sing and play games with them. every party has a birthday with candles on top.
15、 there is one candle for each year of a birthday boys or girls age. when the candles are lighted, everyone sings the special birthday song: happy birthday to you!( 1)将文中 句翻译成汉语。( 2)在文中 句空白处分别填入一个适当的单词,使句意完整上下文通顺。every _party has a birthday _with candles on top.( 3)回答问题: if their birthdays are on sch
16、ool days, when may they have the parties?( 4)在文中找出与 parents make a wonderful birthday meal for the children 意思相近的句子。( 5)在文中找出最能表达该短文主题的句子。【答案】 ( 1)这对他们来说是特别的一天,因为在那一天,他们几乎能得到想要的任何东西。( 2) birthday ; cake( 3) they may have the parties on the closest weekend.( 4) and home-made food is a wonderful treat
17、 for the children.( 5) children usually celebrate their birthdays with a party.【解析】 【分析】主要讲了孩子们喜欢庆祝自己的生日,并且通常举行生日聚会。( 1) it is a special day 意思是它是一个特殊的节日;forthem意思是对于它们来说;because 意思是因为; they 意思是他们;can 意思是可以;get 意思是得到;almost 意思是几乎; everything 意思是一切,任何东西;they want 意思是他们想要的;on that day 意思是在那天,故填这对他们来说是
18、特别的一天,因为在那一天,他们几乎能得到想要的任何东西。( 2)根据常识可知每个生日聚会都有一个在上面有蜡烛的生日蛋糕。birthdayparty生日聚会,a birthday cake生日蛋糕,故填birthday ,cake。( 3)根据 if it comes on a school day. it may be on the closest (最近的) weekend. 可知如果在上课日过生日,会选择在最近的周末过生日,故填 they may have the parties on theclosest weekend. 。( 4)根据 parents make a wonderful
19、 birthday meal for the children可知父母为孩子们做一顿极好的生日餐,与文中and home-made food is a wonderful treat for the children.意思相近,故填 and home-made food is a wonderful treat for the children.。( 5)根据全文可知主要讲了孩子们喜欢庆祝自己的生日,并且通常举行生日聚会,即children usually celebrate their birthdays with a party.,故填 children usually celebrate
20、 theirbirthdays with a party. 。【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。4任务型阅读dear lisa,im going to have a party on september 27. its my 12th birthday. i would like to enjoy this day with my family members and friends together.i will be very happy if you can come to join us. you are always my best friend. you
21、r sister jenny is welcome too. she is a nice girl. i like her. because its a princess-theme (公主主题的) party, please wear your beautiful clothes and shoes.there is a lot of fun at the party. my mum wants to cook a lot of chinese food for us. because september 27, 2015 is also the mid-autumn festival, m
22、y grandma says she can make some moon cakes. you never eat them, right? they are delicious. there are also film dvds and fun games for us. im sure all of us can have great fun on that day.the party is in my house, and it starts at 3:00 p.m. can you come? tell me please.yours,emma( 1) who is lisa?_(
23、2) what does emma ask lisa to wear?_( 3) what does emmas mum want to cook for them?_( 4) why does emmas grandma make moon cakes?_(5)将文中划线句子译成汉语_【答案】 (1) she is emmas best friend.( 2) she asks lisa to wear beautiful clothes and shoes.( 3) a lot of chinese food.( 4) because september 27, 2015 is the m
24、id-autumn festival in china.( 5)我相信在那天我们大家都会玩得很开心。【解析】 【分析】文章大意:这是艾玛写给丽莎的一封信,信中邀请丽莎和她的妹妹来参加自己 12 岁的生日派对。届时艾玛的妈妈想给她们做中国的食物,奶奶也为她们做美味的月饼,还可以欣赏到 dvd 电影,希望丽莎下午三点准时参加。(1)这是艾玛写给丽莎的一封信,根据书信中的句子“you are always my best friend.可知,”艾玛是丽莎最好的朋友,故答案为she is emmas best friend.(2)根据短文中的句子“pleasewear your beautiful c
25、lothes and shoes. ”可知,艾玛让丽莎穿上漂亮的衣服和鞋子,故答案为she asks lisa to wear beautiful clothes and shoes.(3)根据短文中的句子“my mum wants to cook a lot of chinese food for us.可知,艾”玛的妈妈想给她们做中国的食物,故答案为a lot of chinese food.( 4)根据短文中的句子 “becauseseptember 27, 2015 is also the mid -autumn festival, mygrandma says she can mak
26、e some moon cakes. 可知,因”为2015 年 9 月 27 日是中秋节,我奶奶说她可以做些月饼。故答案为because september 27, 2015 is the mid-autumnfestival inchina.( 5) be sure 确信,相信; have great fun 玩得很开心。故答案为:我相信在那天我们大家都会玩得很开心。【点评】考查任务型阅读,注意阅读回答问题,一般问题设置较为简单,多数针对文中的细节理解,答案都能在原文中找出。回答时,应注意不同的问句的回答方式,如一般疑问句回答的时候应使用 yes/no ;其他问句的回答应根据文中的句子做出简
27、单详细的回答。5根据短文内容,回答下列问题。spring festival is the most important festival in china. on chinese new years eve, family members get together and have a big meal. in many places people like to set off fireworks.dumplings are the most traditional food. children like the festival very much, because they can ha
28、ve delicious food and wear new clothes. they can also get some lucky money from theirparents. the money is given to children for good luck. people put new year scrolls(卷轴)onthe wall for good luck. spring festival lasts 15 days. people usually visit their relatives and friends.people enjoy spring fes
29、tival very much, because during this time they can have a good rest.( 1) when do family members get together and have a big meal? (不超过 5 个词)( 2) what is the most traditional food at spring festival? (不超过 1 个词)( 3) why do children like the festival very much? (不超过 10 个词)( 4) what can bring good luck
30、to children? (不超过 2 个词)( 5) how long does spring festival last?(不超过 2 个词)【答案】 ( 1) on chinese new years eve.( 2) dumplings.( 3) because they can have delicious food and wear new clothes.( 4) lucky money.( 5) 15 days.【解析】 【分析】文章大意:本文介绍了中国春节的一些情况。( 1)根据 on chinese new years eve, family members get tog
31、ether and have a big meal. 可知在中国的除夕,家人聚在一起,吃一顿大餐。故答案为on chinese new years eve。( 2)根据 dumplings are the most traditional food. 可知饺子是最传统的食物。故答案为dumplings。( 3)根据 children like the festival very much, because they can have delicious food and wear new clothes. 孩子们非常喜欢这个节日。因为他们能吃到美味的食物穿上新衣服。故答案为( 4)根据 the
32、y can also get some lucky money from their parents. the money is given tochildren for good luck. 可知这笔钱是给孩子们的,以求好运 .。故答案为lucky money.。( 5)根据 spring festival lasts 15 days.春节持续15 天。故答案为15 days。【点评】考查任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意上下文之间的联系。6根据内容,补全短文。dear anna,thank you for the photo of your family. this is my f
33、amily photo. my grandfather is on the right. my parents are on the left. my fathers name is mike smith. he is an english teacher. my mother is linda smith. she is not a teacher. that boy is my brother. his name is mark. he is 12. he is in class 2 grade 5. that girl is me. im 14. im in class 1 grade
34、7.susanin this letter, susan shows (展示) her _ to anna. there are _ people in thisphoto. her grandpa is on the right and her parents are _. mike smith is an englishteacher. _ is her mother. mark is susans _ and hes 12. susan is 14 and shes inclass 1 grade 7.【答案】 family photo ; five ; on the left ; li
35、nda smith; brother 【解析】 【分析】主要讲了 susan向 anna 介绍了自己的全家福。( 1)句意:susan向anna展示了她的全家福。根据this is my familyphoto. 这是我的全家福,可知是family photo 全家福,故填family photo 。( 2)句意:在这张照片里有 5 人。根据 my grandfather is on the right. my parents are onthe left.that boy is my brother.可知家里有爷爷、爸爸、妈妈、弟弟和susan,一共5 人,即five ,故填five。( 3
36、)句意:他的爷爷在右边,他的父母在左边。根据在左边,故填 on the left 。my parents are on the left. 可知父母( 4)句意: linda smith是她的妈妈。根据mymotheris linda smith.可知妈妈是lindasmith,故填linda smith。( 5)句意: mark 是 susan 的弟弟。根据 that boy is my brother. his name is mark. 可知 mark是弟弟,故填brother 。【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。7根据短文内容,回答下列问题。good mor
37、ning, everyone! im miss li. i am an english teacher. there are twenty boys and twenty-two girls in my class. this is betty. she is an american girl. she likes football. this is tony. he is an english boy. he likes basketball. his favourite day is saturday. yellow is his favouritecolour. this is dami
38、ng and he is chinese. he likes white best. table tennis is his favourite sport.( 1) what is miss li? (不超 4 个 )( 2) how many students are there in the class? (不超 1 个 )( 3) where is betty from? (不超 3 个 )( 4) whats tonys favourite day? (不超 1 个 )( 5) whats damings favourite colour? (不超 1 个 )【答案】 ( 1) sh
39、es an english teacher.( 2) forty two. / 42.( 3) shes from america.( 4) saturday.( 5) white.【解析】 【分析】大意: 是李老 自己班上的学生人数及几个学生的基本情况做了一些 的介 ,李老 教英 ,她所在的班上有42 名学生。( 1)根据i am an english teacher. 可知,她是一名英 老 ,故填shes anenglishteacher.。( 2)根据 there are twenty boys and twenty-two girls in my class.22 名女生,共42 名学
40、生,故填forty two 。 /42。可知,班上用20 名男生和( 3)根据she is an american girl.可知,她来自美国,故填shes from america 。( 4)根据his favourite day is saturday.可知,他最喜 星期六,故填saturdy。( 5)根据he likes white best. 可知,大明最喜 白色,故填white 。【点 】考 任 型 ,注意首先理解 所 , 着 从原文找到答案。8根据短文内容,完成下列表格。april fools day is on april 1 st. people can play a tric
41、k on (开 的玩笑)others on that day.its very popular in england and the usa. mothers day is on the second sunday in may. its a day to thank mothers. on that day, mothers usually get flowers and cards from their children. fathers and children do housework on that day, so mothers can have a good rest. than
42、ksgiving day is on the fourth thursday in november in america. on that day, family members all get together tohave a big dinner. christmas day comes on december 25th . its the most important festival in ayear. father christmas sends presents to children.festivalwhenwhatto doaprilfools onapril 1stpeo
43、plecan _ on othersdaymothersday_mothers get _ and _onthe fourththursday in familymembers all get together to have a bignovemberdinner.christmasday ondecember 25 th_sends presents to children.【答案】play a trick ; on the second sunday in may ; flowers ;cards; thanksgiving day;father christmas【解析】 【分析】文章
44、大意:文章介 了西方的几个 日:愚人 、母 、感恩 和圣 。( 1)根据pril foolsday is on april 1 st . peoplecan playa trick on (开 的玩笑)others on that day.可知,在愚人 ,人 可以跟 人开玩笑。故答案是play a trick 。( 2)根据mothers day is on the second sunday in may.可知,母 在五月的第二个星期天。故答案是on the second sunday in may。( 3)根据on that day, mothers usually get flowers
45、,可知。在母 一天, 可以收到 花。 故答案是flowers 。( 4)根据 on that day, mothers usually get flowers and cards, 可知。在母 一天, 可以收到 花和 卡。故答案是cards 。( 5)根据thanksgiving day is on the fourth thursday in november in america.可知,感恩 在十一月的第四个星期四。故答案是thanksgiving day。( 6)根据 father christmas sends presents to children. 可知,圣 老人 孩子 送礼物。
46、故答案是 father christmas 。【点 】考 任 型 ,考 任 型 ,关 在看懂文章,然后根据 目要求作答,注意尽量用文章的 言填写答案。9根据短文理解,完成下列各 。helen and linda are good friends. they are in the same class. they go to school five days a week. and they have seven classes a day. after school they play volleyball.the two girls mothers are friends, too. the
47、y like sports. so they can play sports with the two girls on the weekend (在周末) . lindas mother likes tennis and helens mother likes tennis, too. can the two girls play tennis? sure, they play it well.the four friends always play tennis in the morning, and watch tv in the afternoon. its relaxing! the
48、 two girls like eating fruits. they like apples, strawberries and oranges. they think fruits are good and healthy. after playing tennis, their mothers always make (做) some fruit salad first. what good friends they are!( 1) who are in the same class ?( 2) what do helen and linda do after school?( 3)
49、do the two girls mothers like sports?( 4) when do they watch tv?( 5) why do the two girls like eating fruits? because _.【答案】 ( 1) helen and linda.( 2) they play volleyball.( 3) yes./ yes, they do.( 4) in the afternoon.( 5) because they think fruits are good and healthy.【解析】 【分析】这篇短文给我们介绍了四个好朋友。helen
50、 和 linda 是好朋友,他们在同一个班里。他们的妈妈也是好朋友,他们都喜欢运动。他们经常在一起玩,上午打网球,下午看电视。( 1)根据短文的开头 helen and linda are good friends. they are in the same class.可知,helen 和linda 是好朋友,他们在同一个班里。故答案是helen and linda。(2)根据短文第一段中after school they play volleyball.可知,放学后,helen 和 linda 一起打排球。故答案是they play volleyball 。(3)根据短文第二段中the t
51、wo girls mothers are friends, too. they like sports可知,这两个女孩的妈妈也是朋友,他们喜欢运动。故答案是肯定的。( 4)根据短文第三段中 the four friends always play tennis in the morning, and watch tv inthe afternoon. 可知,他们上午打网球,下午看电视。故本题的答案是in the afternoon. 。( 5)根据短文第三段中 they think fruits are good and healthy. 可知, helen 和 linda 喜欢吃水果,因为他
52、们觉得水果非常好,也很健康。【点评】本文有一定的难度,对于第一次无法理解的题目可以先放放,待整个文章都看完后题目答完后再集中精力来解答所缺的题目,理解说明对象的功能及运行原理是关键。10 阅读理篇 bim sara. im a middle school student. at school, we have nine subjects math, english, chinese, science, geography, history, art, p.e. and music. my mother is a chinese teacher and she says chinese is b
53、eautiful and important (重要的) . i like chinese. i always read chinese books before i go to bed. i also like history. it is my favorite subject. mr. brown is great fun. in his history class, i can learn many interesting stories.mr. green is my math teacher. he says math is useful and interesting, but i think it i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 吉林省面向北京理工大学定向招录2026届选调生(公共基础知识)综合能力测试题附答案
- 安宁市医疗机构招聘编外聘用人员22人考试题库附答案
- 2026年厦门南洋职业学院单招(计算机)测试备考题库附答案
- 篮球青训队测试题及答案
- 智能家电生产基地项目规划设计方案
- 武汉四调化学试卷及答案
- 算力中心虚拟化技术应用方案
- 2025年秋季大庆钻探工程有限公司高校毕业生招聘75人(公共基础知识)测试题附答案
- 2026年辽宁广告职业学院单招(计算机)考试备考题库附答案
- 2026年黄河交通学院单招(计算机)考试备考题库附答案
- 2025年度眼科主任述职报告
- 2025年山西大地环境投资控股有限公司社会招聘116人备考题库及答案详解参考
- 新媒体账号管理制度单位(3篇)
- 2026中国物流集团校园招聘参考笔试题库及答案解析
- 2025年甘肃省张掖市培黎职业学院招聘非事业编制工作人员14人(公共基础知识)测试题附答案解析
- 机关单位绩效考核系统建设方案
- 2026危险品物流行业成本控制与运营效率优化专项研究报告
- 借用公司签合同协议
- 外耳道湿疹的护理
- 线束厂现场管理制度(3篇)
- 鼻炎中医讲课课件
评论
0/150
提交评论