下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、初二英语阅读理解精选题初二英语阅读理解精选题 编辑整理:尊敬的读者朋友们:这里是精品文档编辑中心,本文档内容是由我和我的同事精心编辑整理后发布的,发布之前我们对文中内容进行仔细校对,但是难免会有疏漏的地方,但是任然希望(初二英语阅读理解精选题)的内容能够给您的工作和学习带来便利。同时也真诚的希望收到您的建议和反馈,这将是我们进步的源泉,前进的动力。本文可编辑可修改,如果觉得对您有帮助请收藏以便随时查阅,最后祝您生活愉快 业绩进步,以下为初二英语阅读理解精选题的全部内容。17初二英语阅读理解精选题(一)my class will put on a short play in english at
2、 the end of the year。 yesterday our english teacher gave us copies of the play.“choose a character in the play whom youd like to be, ”she told us。 “this afternoon learn a few lines of this part for homework. then tomorrow you can say those lines in front of the class。 ill decide who play each part。”
3、i wanted to have one of the bigger parts in the play, so i choose the part of the king。 he has a lot of lines to say。 i learned them by heart.this morning in our english lesson we had to say our lines. i acted the part of the king。 when i said my lines, i put a lot of expression into my acting. i th
4、ought i acted really well。everyone in the class read a part and then the teacher who would play each part。many of the students in my class couldnt act at all. they couldnt even read without making lots of mistakes. i was sure that i would get a big part in the play.however, the teacher gave me the p
5、art of a soldier。 he has only one line。 it is, “yes, sir!”i was very disappointed. at the end of the lesson i went up to her and asked her why i had such a small part。“you put too much expression in your acting,” she said。 “good acting is not big acting。 it is acting the audience can believe in.i th
6、ink i know what she means。48。 what did the boy want to do in the play?a. to get an important partb. to organize the playc。 to get a large acting part. d. to work the lights.49. how did the boy feel when the teacher told the class they would put on a play?a。 bored. b. sad. c。 excited。 d。 unhappy.50。
7、why didnt the teacher give him the part of the kings?a. he did not act correctly. b. he did not know the lines.c。 he was not handsome。 d. he was too short.51。 what does the underlined word “expression” in the passage mean?a. 表情 b.建议 c。 模仿 d. 服饰初二英语阅读理解精选题(二)when i was a kid in minnesota, watermelon
8、was expensive。 one of my fathers friends, bernie, was a rich businessman, who owned a large store in st。 paul.every summer, when the first watermelons arrived, bernie would call。 dad and i would go to bernies place。 wed sit on the edge of the dock(码头), feet dangling(摇晃), and got ready for a big meal
9、。bernie would take his knife, cut our first watermelon, hand us both a big piece and sit down next to us。 then wed bury our faces in watermelon, eating only the heart-the reddest, juiciest, firmest, sweetest, most seed-free part-and throw away the rest。bernie was my fathers idea of a rich man. i alw
10、ays thought it was because he was such a successful businessman. years later, i realized that it was not bernies wealth itself but his way of dealing with it that my father liked. bernie knew how to stop working, get together with friends and eat only the heart of the watermelon.what i learned from
11、bernie is that being rich is a state of mind。 some of us, no matter how much money we have, will never be free enough to eat only the heart of the watermelon。 if you dont take the time to dangle your feet over the dock and enjoy lifes small pleasure, your work is probably hurting your life。for many
12、years, i forgot that lesson id learned as a kid on the loading dock。 i was too busy making all the money i could.well, ive relearned it。 i hope i have time left to enjoy the success of others and to take pleasure in the day。 thats the heart of the watermelon. i have learned again to throw t he rest
13、away.46。 we learned from the second paragraph that the writer and his father were feeling _。a。 relaxed b. worried c. hungry d。 proud47。 how did the writer and his father eat the watermelon?a. they ate it in a polite way。b。 they only ate its best part.c。 they ate every part of it。 d。 they shared only
14、 one piece。48。 in the eyes of the writers father, bernie _。a. was just a rich businessman b. worked hard all the timec。 lived a rich but healthy life d。 knew how to make money49. the underlined part “the heart of the watermelon” in the last paragraph refers to _。a. the best part of the watermelon b。
15、 the writers busy lifec. the writers decision of making money d. the writers hope of enjoying life50。 it can be learne d from the passage that _。a. one has to work hard to reach his goal b. a friend in need is a friend in deedc. watermelon is the healthiest fruit d。 one should keep work-life balance
16、初二英语阅读理解精选题答案(一)48. c【解析】由第三段第一句i wanted to have one of the bigger parts in the play.可知答案为c.49。 c【解析】由第三、四段作者的表现可知,他感到很兴奋。50. a【解析】由倒数第二段可知,作者没被选中扮演国王的原因是他表演的不恰当。51。 a【解析】由上文可知,作者在表演中加入了过多的表情.初二英语阅读理解精选题答案(二)46.a 主旨大意题.根据第二段整体意思,可看得出来作者和他的父亲是很放松的心情,故选c.47. b细节理解题.根据第三段的第二句话中“eating only the heart-th
17、e reddest, juiciest, firmest, sweetest, most seed-free part-and throw away the rest。可判断选b。48. c细节理解题。根据第四段第一句和第三句,可判断选c。49。 d主旨大意题。根据最后两段,可判断选d.50. d主旨大意题。根据整篇文章的意思,可判断选d.初二英语阅读理解专练题(三)in almost every big university(大学)in the united states, football is a favourite sport。 american football is differe
18、nt. players sometimes kick the ball, but they also throw the ball and run with it. they try to take it to the other end of the field. they have four chances(机会)to move the ball ten yards(码)。 they can carry it or they can throw it。 if they move the ball ten yards, they can try to move it another ten
19、yards. if they move it to the end of the field, they receive six points(点).it is difficult to move the ball。 eleven men on the other team try to stop the man with the ball. if he does not move the ball ten yards, his team kicks the ball the other team。each university wants its own team to win。 many
20、thousands of people come to watch. they all shout for their favourite team。young men and women come on the field to help the people shout more. they dance and jump while they shout。each team plays ten or eleven games each season.the season begins in september and ends in november。 if a team is very
21、good, it may play another game after the season ends. the best teams play again on january 1, the first day of the new year。 many people go to see these games and many others watch them on tv.1. the passage talks about _.a。 football b. how to play footballc. american sports d。 american football2. we
22、 can _ the football in both american football and chinese football.a。 kick b。 throw c. run with d. catch3. why is it difficult to move the ball? because _.a. ten yards is a long wayb. many men on the other team try not to let the ball come near c。 the playing field is very larged. eleven men have to
23、 catch the ball one by one4. if they _, the teams will play on january 1.a. receive six points b. play eleven games in the seasonc。 are the best teams d。 move the ball to the end of the field5。 many people come to watch football and they want their team to win。 which of the following is not their ac
24、t?a. jumping b。 dancing c. crying d. shouting初二英语阅读理解专练题答案1-5 dabcc初二英语阅读理解专练题(四)who has more questions, a teacher or a student?” about this question a great learned mantold his student that nobody does but a teacher.the student got puzzled。 with a smile, the teacher drew two circles(圆). within(在里面)
25、the larger one is my knowledge of things, and within the smaller one is yours。 out of thecircles is still unknown to both of us。 since mine is larger, as you can see, the line that marksout the circle is longer. that makes it clear that who has more chances(机会)to facesomething still unknown.1。 the g
26、reat learned man believed that _。a。 a teacher has more questionsb。 a student has more questionsc. both a teacher and a student have questionsd。 everyone, except a teacher, has more questions2. the student thought that _。a. a students knowledge is less than his teachers because it comes from the teac
27、herb。 a teacher can not necessarily answer all the questions his students askc. those who have less knowledge have more questionsd。 anyone who learns more has more questions3。 at the end of the story, the great learned man concluded(推断)that _.a. a student should learn from his teacherb. a teacher do
28、es not have so many questions as his studentc. a student knows more than his teacherd. a teacher has more chances to face what he doesnt know4. which of the following topics can not express the idea of the story?a. you will never learn enough b. a teacher and his studentc. there is no limit to knowl
29、edged。 one is never too old to learn5. we can often find such an article in _。a。 the palace museum b。 any bookc. a newspaper of magazine d。 an encyclopedia(百科全书)初二英语阅读理解专练题答案1-5 acdba初二英语阅读练习题(五)now satellites are helping to forecast(预报)the weather。 they are in space, and they canreach any part of t
30、he world。 the satellites take pictures of the atmosphere(大气), because thisis where the weather forms(形成)。 they send these pictures to the weather stations。 someteorologists(气象学家)can see the weather of any part of the world。 from the pictures, thescientists can often say how the weather will change.t
31、oday, nearly five hundred weather stations in sixty countries receive satellite pictures。when they receive new pictures, the meteorologists compare(比较)them with earlier ones.perhaps they may find that the clouds have changed during the last few hours. this may meanthat the weather on the ground may
32、soon change, too. in their next weather forecast, themeteorologists can say this.so the weather satellites are a great help to the meteorologists. before satellites wereinvented, the scientists could forecast the weather for about 24 or 48 hours。 now they canmake good forecasts for three or five day
33、s。 soon, perhaps, they may be able to forecast theweather for a week or more ahead(提前).1。 satellites travel _。a。 in space b。 in the atmospherec. above the ground d. above space2。 why do we use the weather satellites to take pictures of the atmosphere? because_.a。 the weather satellites can do it eas
34、ilyb。 clouds form therec。 the weather forms thered。 the pictures can forecast the weather3。 meteorologists forecast the weather _.a. when they have received satellite picturesb. after they have compared new satellite pictures with earlier onesc。 before they received satellite picturesd. during they
35、study satellite pictures4。 maybe well soon be able to forecast the weather for _.a. one day b. two daysc。 five days d。 seven days or even longer5. the main(主要的)idea of this passage is that satellites are now used in _。a. taking pictures of the atmosphereb. receiving pictures of the atmospherec。 doin
36、g other work in many ways d. weather forecasting初二英语阅读练习题答案1-5acbdd初二英语阅读理解题(六)a generous gap(代沟) has become a serious problem. i read a 1 about it in the newspaper。 some children have killed themselves after 2 with parents. i think this is because they dont often have a talk with each other。 parent
37、s now 3 more time in the office, 4 they dont have much time to stay with their children. as times passes, they both feel that they dont have the _5 topic(题目) to talk about. i want to tell parents to be more with your 6 , get to know them and 7 them。 and for children, show your 8 to your parents. the
38、y are the people who love you. so 9 them your thoughts. in this way, you 10 have a better understanding of each other.( ) 1。a。 message b。 call c。 report d。 letter( ) 2. a。 talk b. argue c. fight d。 play( ) 3。 a。 spend b。 stay c。 work d. have( ) 4。 a。 because b。 if c。 but d。 so( ) 5. a。 interesting b
39、. same c。 true d。 good( ) 6. a. business b. children c. work d。 office( ) 7。 a. get on well with b. look after c. understand d. love( ) 8. a。 interest b。 secret c。 trouble d. feelings( ) 9. a. tell b。 ask c. answer d。 say( ) 10. a. can b. should c. must d。 would初二英语阅读理解题(七)the difference between lif
40、e in one country and in 1 is quite often 2the difference between city life and village life in 3 country。 in anenglish 4 everybody 5 everybody else; they know what time you get up,what time you go to bed and what you usually have 6 dinner. if you want anyhelp, you will always 7 it and be glad to hel
41、p 8 in return. in a largecity 9 london, there are many things to see and many places to go to。 10people often do not know each other 11 。 it 12 happens that you have 13seen your next-door neighbor, dont know his name or 14 about him. peopleliving in london are often very 15 , particularly 16 。 this
42、is because thepeople who they are with all day are scattered over large areas in the evenings andweekends。 17 you walk 18 the street in london on a sunday, it is almost like an empty town. one is 19 for old people who do not live with their 20and have no work to go to during the day。1。 a. other b. o
43、thers c. the other d。 another2. a. not so big as b. so big as c. isnt so big as d. as big as3. a。 same b. the same c。 different d。 different4. a. village b. town c. city d. country5。 a. needs b。 knows c。 helps d calls6. a。 at b。 for c。 in d。 with7. a。 get b。 take c。 bring d。 pay8. a。 any other b. an
44、y c。 anyone else d。 any people9. a。 like b. as c. of d. in10。 a. so b. then c. though d. but11. a. good b。 well c。 better d. best12. a. sometimes b. some times c。 some time d。 sometime13. a。 ever b。 had c. never d。 been14. a. something b. nothing c。 everything d。 anything15. a. lonely b. happy c. an
45、gry d。 tired16。 a. before work b. at work c. after work d. by work17. a。 if b. after c。 before d. because18。 a。 in b. through c. to d。 across19. a. lucky b. happy c. surprised d。 sorry20. a。 daughters b. sons c。 children d。 people初二英语阅读理解题(八)mark lived in a village far away. one day he became very i
46、ll and everyone thought he would 1 soon. they sent for a doctor. two days 2 the doctor came and looked over the sick man。 3 asked for a pen and some paper to write down the name of the medicine。 but there was no pen 4 paper in the village, because no one could write。the doctor 5 up a piece of burnt
47、wood from the fire and wrote the name of the medicine on the 6 of the house。 “ get this medicine for him.” he said, “and he will soon get 7 。 marks family and friends did not know 8 to do. they could not read the strange words. then a young man 9 an idea。 he took off the door of the house, put it on
48、 his carriage(马车) and drove to the nearest 10 . he bought the medicine there, and mark was soon well again。( )1。a。 wake b。cry c。moved d。die( )2.a. late b。later c.ago d。before( )3a. the sick man b.mark c。the doctor d。the farmer( )4.a。and b。or c。then d.also( )5。a。picked b.held c。made d。looked( )6。a.wa
49、ll b.window c。ground d。door( )7.a.well b.worse c。bad d.good( )8.a。when b。what c。where d.whick( )9a。thought b。hit c。caught d.had( )10。 a。shop b.farm c。hospital d.village初中英语阅读强化练习题九to save time, many americans buy foods which can be quickly made ready for the table。 on holidays, families enjoy delici
50、ous meals. for example, on thanksgiving day, the fourth thursday in november, family members get together for a turkey dinner with pumpkin pie(南瓜派).the united states is known around the world for its fast food, such as hamburgers, sandwiches, pizzas, salad bars, and many kinds of ice cream。 people c
51、an easily find fast food chains(连锁店),such as mcdonalds and kfc, in most of the big cities in the world。these years, many people have taken more and more care of their health while eating. they come to know eating too much meat will make them overweight. many of them are also worried about food addictives(添加剂). some of them may be harmful to the body.初中英语阅读强化练习题1。 many americans buy _ to save time。a. readymade food b. food to cook at homec. inexpensive food d。 foreign food2。
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年安庆医药高等专科学校单招职业技能笔试模拟试题带答案解析
- 2026年白银希望职业技术学院高职单招职业适应性考试备考试题带答案解析
- 2026年广州民航职业技术学院单招职业技能笔试模拟试题带答案解析
- 2026年黑龙江商业职业学院单招职业技能笔试备考试题带答案解析
- 2026年福州软件职业技术学院高职单招职业适应性测试备考题库带答案解析
- 2026年黑龙江农垦科技职业学院单招职业技能笔试备考题库带答案解析
- 2026年河北轨道运输职业技术学院高职单招职业适应性考试模拟试题带答案解析
- 2026年常德职业技术学院高职单招职业适应性测试备考试题带答案解析
- 2026年徐州幼儿师范高等专科学校单招综合素质考试备考试题附答案详解
- 2026年新疆工业职业技术学院单招综合素质考试参考题库附答案详解
- 预防性试验收费标准全解析(2025版)
- 三一旋挖打斜桩施工方案
- 国开《广告调查与预测》形考作业1-4答案
- 医院2024年度内部控制风险评估报告
- 电子厂操作基本知识培训课件
- 乳糜尿课件教学课件
- 2025-2026学年外研版(三起)三年级英语上册(全册)教案(附目录)
- 太阳能光伏发电太阳能光伏发电
- 别墅设计调研
- 地质灾害的监测与预警技术
- 成本暂估管理办法
评论
0/150
提交评论