下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、课时作业(八)Unit 8 Adventure(本栏目内容,在学生用书中以独立形式分册装订!)I 完形填空I became a garde ner whe n I was twelve.My early _1_of garde ning may not have originated from my love for naturet was to _2_my pare nts.At that time, we had a big yard in which a beautiful maple tree stood.But my mother often looked with _3_at th
2、is work of natural art.Those golden leaves seemed like tons of rubbish to her “ something else to_4_!” Seeing the neighbors busy with gardening, my father ever thought it a waste of time.At that age, I always did something_5_to whatever my parents did! If gardening were something they found _6, I wo
3、uld plant a garde n!I planted some lily (百合花)seeds in the yard.But they failed to_7_continued to pla nt sun flower seeds and roses.Wild_8_oy I found the first rose bloom 开花).One by one, the flowers bloomed their heads off.一9_, I was touched by this land of wonder._10_, my parents showed no interest
4、in my garden.My father even一11_at me because he found it was一12_to move around my garden to the driveway.To my mother 13_ Isput in her vase my real roses which, in her eyes, were simply weeds _14_flowers.Regardless of their 15_ , I kept on planting my garden and16 to enjoy the pleasure of gardening.
5、Plants make such good companions: they breathe they bloom , they _17_to care and love.It has bee n many years since I made my first garde n out of my desire to _18_my pare nts.Today I become known as Mrs Gree n thumbs, teachi ng garde ning and host ing a garde ning show which makes my parents feel v
6、ery 19 .And now I could say it is my affection for _20_ that makes me a real gardener.语篇解读 作者阐述了自己爱上园艺的原因,以及作者对园艺的 热爱对其父母的影响。1. A.memoryB. dreamC. intentionD. design解析:作者坦诚爱上园艺,最初的目的和意图(inten tio n)并非是因为热爱大自然,而只是为了和父母对着干。D项的design,主要表示和创作有关的“设计”,也可表示创作文学作品的构思或者提 纲,在引申义中,可以表示贬义词“企图或图谋”之意。答案:C2. A.ple
7、aseB. changeC. helpD. annoy解析:从第三段第一句 “At that age, I always did somethingopposite to whatever my parents did ”可知,这孩子小时候的确很叛逆。她建花圃的最初目的当然也是annoy父母,使父母生气。答案:D3. A.doubtB. appreciationC. surpriseD. excitement解析:作者的母亲一直以来都是不喜欢园艺的。对于这棵枫树, 她自然不会喜欢。B项表“欣赏” ;D项表“激动”,明显不符。C项的“惊奇”也和作者想表达的意图没有关系答案: A4A.collec
8、t upBcareCclean upDcome in解析: 这个选项并不难,但是如果同学们没看懂 “something elseto clean up”,那选起来就有点麻烦了,Something else to clean up是对 rubbish 的解释。答案: C5A.equalBsimilarCsuperiorDopposite解析: 考虑到作者年轻时的叛逆个性,应该可以直接选出opposite,作者喜好和父母对着干答案: D6A.painfulCupsettingBvaluableDinteresting解析:这一题的 B 项“贵重的 ”和 D 项“有趣的 ” 无难度,容易排除。 但学
9、生们容易选成 painful园艺也只是一项家务活儿而已,而作者的父母也只是对其不屑和厌烦而已,故干脆选择不为之A 项“痛苦的 ” ,词义太过。相比而言,C项“心烦的”更适合答案: C7A.come upChold onBbreak outDget through解析:come up发芽;走上前来; 出现;break out爆发;hold on继续;不挂断;get through度过,完成。选A,百合花没发芽答案:A8A.toBwithCinDby解析:wild with joy 欣喜若狂;洋洋得意。答案:B9A.LuckilyBCheerfullyCRegularlyDEventually解析
10、:此题容易选成cheerfully 高高兴兴地。仔细斟酌句子,我们看到 “one by one, the flowers bloomed their heads off”. 作者从开 始种植百合花的失败,到第一朵玫瑰花开花,再到花朵次第出现,最 后自己都被神奇的小花圃所打动, 强调的是个心态转变的过程。 而整 篇文章,作者也想书写自己由最开始的叛逆行为, 到真正变为对大自 然和园艺艺术的热爱的一个过程。所以, cheerfully 在这里显得肤浅。答案: D10A.InsteadB HoweverCThereforeDBesides解析:however,表达不管作者的努力,父母还是无动于衷,表
11、转折。答案: BC glancedD jumped解析: “.because he found it was troublesome to move around my garden to the driveway”. 当父亲去往车道的路都被我的花圃遮挡, 每次 去取车都要大费周章的时候,谁都会暴跳如雷、大声咆哮的。 jump at表示“把握,接受 (机会);欣然接受;匆匆做出 (结论等 )”的意思答案: A12. A.convenientBtroublesomeC enjoyableD dangerous解析:dan gerous危险的。答案: B13. A.sadnessCdelightB
12、displeasureDrelief解析:这句话仍然是在讲作者妈妈对她种花成功的不屑和不满。从 “I put in her vase my real roses which,in her eyes,were simply weeds rather than flowe rs ”明显可以看出妈妈的这种情绪。 A 项 sad ness有点莫名其妙,明显和作者大意相去甚远。答案: B14. A.other thanB more thanC rather thanD less than解析: 妈妈觉得插在花瓶里真实的玫瑰,与其说是花,不如说是杂草。rather than是最合适的。other than
13、不同于;除了 以外;more than和less than都是数量上的比较。答案: C15A.dislikeBencouragementC threatD suggestion解析: regardless of 是“不管;不顾 ”的意思,不管父母多不 喜欢,作者还是坚持我的种花行为。看懂即可选出 dislike 憎恶;不 喜欢。答案: A16A.decidedB stoppedC continuedD struggled解析: 作者不顾反对,坚持种花,继续享受种花乐趣。 A 项的 decided to enioy.“ 决定享受乐趣 ”不好,作者其实在之前已经享受 到了种花的乐趣。答案: C17
14、.A.devoteB turnC respondD lead解析: 在培育花木的过程中,作者因为已经对大自然、对花木 有了深厚的感情。所以她用亲切的笔调、用拟人的手法写道:“theybreathe,they bloom,they respond to care and love”. ,所以 respond to 回应(作者的关爱)是最适当的。devote to.把奉献给;turn to.求助于;转向于;lead to.导致;通向 答案: C18A.defeatBsatisfyC. respectD. challenge解析:此题是对作者当年开始养花的最初目的的诠释。challe nge挑战父母
15、的耐心,对着干。答案:D19. A.proudB. comfortableC. stra ngeD. disappo in ted解析: 作者在变化,作者的父母也在改变。作者在园艺上做出了一番成就,当然会让她的父母为之骄傲。答案:A20. A.freedomB. lifeC . growthD . n ature解析:主题重现,也和第一段首尾呼应。第一段 My earlyintention of gardening may not have originated from my love for nature”,而最后一句,作者不无感叹地说: And now I could say it is
16、 my affecti on for n ature that makes me a real garde neh 真正让作者坚持 下来,变成一个真正的园林工作者的原因,是对大自然的热爱。答案:DII 阅读理解AThe sky began to look a little kinder and the winter said its goodbyes.Springtime had officially arrived, thankfully so.The winter had been cruel, as the ice had caused Tara to fall more than on
17、ce this year.Today all the snow and ice were gone for good.Tara was excited to get outside, breathe in the air and drink in the sun shi ne.Her brother was eager to run and get into mischief (搞恶 作居U) as usual.At least with him being outdoors, he could play tricks on ani mals and leave her alone.Her p
18、la ns today were to search for sig ns of spri ng.Si nee she knew crocuses (番红花)were the first flower to come up in the spring, she walked around the house and had a look at the grass in front of the house.No crocuses were there.The n Tara remembered that the year before a few doze n crocuses had spr
19、outed behi nd the bar谷(仓).She ran as fast as she could to the spot.After push ing away some grass and dead leaves there in the dirt were little green leaves greeting the sky.Tara was delighted.The n she went to find an imals that were wak ing up from their wi nter n aps.Act ing like a secret age nt,
20、 she dashed from tree to tree.After a while, she decided that her quick movements might be scaring the animals away, so she found a large rock and sat on top of it.Then she saw a hedgehog 刺猬)making its way across the edge of the wood and the chipm unks (花栗鼠)sticki ng their heads out from the gro und
21、.The day could not have turned out better for Tara.She came back to her home and saw her brother chas ing the chicke ns across the yard.Tara figured that maybe that was how her brother had decided to spe nd his first day of spring.However, she knew her first day of spring was much much better.语篇解读寒冷
22、的冬天说再见了,温和明媚的春天到来了, Tara兴奋的去寻找春的气息,她找到了刚发芽的番红花,看到了从冬眠中醒来的刺猬和花栗鼠。这一天对她来说是美好的一天1When the spring had arrived, .A the ice often caused Tara to fallB there was still some snow and iceC Tara was excited that she could go out with her brotherDTara s brother still liked to run and play tricks解析: 细节理解题。根据第一段
23、 “ The winter had been cruel,as the ice had cause Tara to fall.”. 可知 A 项错误;根据第一段 “.all thesnow and ice were gone for good.可知 B项错误;根据第二段可知 Tara很兴奋是因为可以出去呼吸新鲜空气, 享受明媚的阳光, 而她哥哥仍 然喜欢捣蛋和到处跑,故 C项错误,D项正确。答案: D2What does the underlined word“sprouted ” in the third paragraphmean?AGrew.BPlanted.CBuried.DDied.解析: 词义猜测题。根据第三段 “After pushing away some
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2021年四川省乐山市公共基础知识国家公务员测试卷(含答案)
- 杭州市拱墅区商务局招聘编外聘用人员笔试模拟试题及参考答案详解
- 内蒙古法宣题库及答案
- 2015年福建南平市事业单位招考职位表
- 烟草专卖管理员岗位技能鉴定培训课程(市场监管)课件
- 2025年云南省昭通市鲁甸县保安员招聘考试题库附答案解析
- 2025年建设项目质量控制实施细则
- 2025年河北省保定市高阳县保安员招聘考试题库附答案解析
- 无人机驾驶员理论章节题库及答案
- 2024年咨询工程师过关检测试卷及答案详解【各地真题】
- 沥青站材料管理制度
- 供水公司笔试试题及答案
- 温室大棚项目可行性研究报告(仅供参考)
- (高清版)DB33∕T 1191-2020 暴雨强度计算标准
- T-CNCIA 01037-2024 电子工业用高纯二氧化钛
- 第四单元 提高创新思维能力 课件高考政治一轮复习统编版选择性必修三逻辑与思维
- 光伏电站施工现场防火措施
- 无锡博达新能科技有限公司博达新能叠层电池组件量产研发项目报告表
- 代孕协议样本
- 教学课件:《航海学》
- 课件:《科学社会主义概论(第二版)》第七章
评论
0/150
提交评论