版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全公共英语一级模拟217公共英语一级模拟217第一部分 听力理解第一节 图片判断在本节中,你将听到10个句子,每个句子配有A、B、C三幅图片,请选择与句子内容相符合的一幅图片。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.答案:B解析I enjoy swimming in the summer.2.答案:A解析It has been snowing for two days.3.答案:C解析My dad bought me a dog on my birthday and I like it very
2、much.4.答案:A解析We will fly to London to join a meeting.5.答案:C解析Here is the cloth you want. And keep your change. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 6.答案:A解析Please pass me the umbrella behind the door.7.答案:B解析Today is Sunday. The festival is the day after tomorrow.8.答案:A解析Danny is reading a book while Army is playin
3、g outside.9.答案:A解析I wish you to call me as soon as you arrive there.10.答案:C解析Mary byes in room 401.第二节 对话理解在本节中,你将听到15段对话,每段对话后有一个问题。请从A、B、C三个选项中选出答案。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. Where is the woman from?A.Australia.B.Canada.C.England.答案:B解析M: I think you speak excellent English. Are you from England?W:
4、Thank you, sir, but I am from Canada.2. When does the film end?A.8:30.B.9:00.C.9:30.答案:B解析W: When does the film start, John?M: 7:30 p.m., and it will last an hour and a half.3. What does the woman mean?A.She made the dress herself.B.Her mother bought the dress for her.C.Her mother made the dress for
5、 her.答案:C解析M: What a beautiful dress. Did you make it yourself?W: No. I had my mother do it.4. What does the man mean?A.He wants to go with them.B.He will invite his friends.C.He is not interested in going.答案:A解析W: We are going to visit the Summer Palace tomorrow.M: Are you? May I join you?5. How ma
6、ny shirts does the man have?A.Five.B.Six.C.Seven.答案:C解析W: Every time I see you, you are wearing a different shirt.M: Thats because I have one for every day of the week. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 6. What does the girl want?A.She wants some beer.B.She wants some meat.C.She wants some milk.答案:C解析M: Which wo
7、uld you like to drink, tea or milk?W: Some milk, please.7. Who answered the phone call?A.The woman.B.The mans cousin.C.The womans mother.答案:C解析W: Did you ring me up yesterday evening?M: Yes, I wanted you to come over and meet my cousin who has just come from the United States, but your mother said t
8、hat you were at evening classes.8. What does the woman mean?A.The lecture is bad.B.She likes the lecture.C.The lecture isnt fit for her.答案:C解析M: What did you think of the lecture in the library meeting room?W: I cant understand what the speaker said.9. How much money does the man want to change?A.$1
9、00.B.$200.C.$300.答案:B解析M: Please change this note into two 50 dollars and ten 10 dollars bills.W: Sure. Here you are, sir.10. What is the probable relationship between the two speakers?A.Boss and clerk.B.Teacher and student.C.Customer and saleswoman.答案:A解析M: Make one copy for me and twenty copies fr
10、om other managers.W: Certainly, sir. As soon as I finish the task, I will go to deal with this. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 11. Where did the woman go last Sunday?A.A park.B.A cinema.C.A class.答案:A解析M: Did you have a good time last Sunday?W: Yes, we went to a park and had a wonderful time.12. Where are the
11、y going to tomorrow?A.Science Museum.B.Math Museum.C.Nature Museum.答案:A解析M: What are you going to do tomorrow?W: Were going to visit the Science Museum. Will you come with us?M: Yes, Id love to.13. Whats wrong with the man?A.Hes got a cold.B.He feels cold.C.He has a headache.答案:A解析W: Whats wrong wit
12、h you?M: Im not feeling well, doctor.W: Mm. Youve got a cold.14. How much is the blue T-shirt?A.18 yuan.B.80 yuan.C.30 yuan.答案:B解析M: Can I help you, madam?W: Yes, I want a T-shirt. How much is that blue one?M: Eighty yuan.15. What can we learn from the dialogue?A.Mrs. Sharp wont lend some money to t
13、he man.B.The man isnt a good father.C.The man will buy a toy for his son.答案:C解析M: Excuse me, Mrs. Sharp. Can I borrow some money from you? I need them for buying the toy for my son.W: Well, you are a good Daddy.第二部分 英语知识运用第一节 单项填空阅读下面的句子和对话,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项。问题:1. Who can reach the book on
14、the top shelf? Jack can. He is _ boy of us all. A.tallerB.a tallC.the tallest答案:C句意:“谁能够到架子顶部的书?”“杰克,他是我们中最高的男孩。”本题考查的是最高级的用法。“of us all”是一个具体的范围。taller是普通的比较级,用在“than”引导的句子中。因此选C。问题:2. I cant find my pencil! _ is on the desk. A.MineB.YoursC.Your答案:B句意:“我找不到我的铅笔了。”“你的铅笔在桌子上。”本题考查的是名词性物主代词。故B项正确。问题:3
15、. Could you _ me your bike? Mine is broken. Sure. Its there. A.borrowB.lendC.giving答案:B句意:“你能把你的自行车借给我吗?我的坏掉了”。“当然可以。在那儿。”本题考查近义词辨析。borrow意为“借入”,一般指说话人自己发出的动作。lend意为“借出”,giving是give的动名词,意为“给予”。故B项正确。问题:4. We are waiting for Li Mei to _ us a good story.A.tellB.talkC.say答案:A句意:“我们在等李梅给我们讲一个好故事”。本题考查词义
16、辨析。tell意为“讲述”;talk意为“交谈”;say意为“说话”。因此A项是正确的。问题:5. I would like to study math in college _ my brother hate it very much.A.andB.thoughC.while答案:C句意:“我想到大学读数学,可是我弟弟却非常讨厌数学”。本题考查动词。本题中“while”引导的从句表示对比,由后面弟弟讨厌可以推断本题是两层意思的对比关系。and表示并列,though表示转折且转折意味较强。因此选C。问题:6. Amanda hasnt told me _ she plans to do aft
17、er dinner.A.whereB.whatC.how答案:B句意:“阿曼达还没有告诉我晚饭后她打算做什么”。本题考查引导宾语从句的特殊疑问词。根据题意“她打算在晚饭后做什么”可知询问的是事情,而不是地点“where”和方式“how”。所以选B。问题:7. Have you considered _ our son a big gift since he won the race?A.sendingB.to sendC.send答案:A句意:“既然他赢了比赛,你有没有考虑过给我们的儿子一个礼物?”本题考查的是consider的用法。它是常用-ing分词作宾语的动词之一。一般意为“考虑做某事”
18、。所以选A。问题:8. Mr. Smith has bought a lot of books for his daughter, _ he?A.hasntB.didntC.doesnt答案:A句意:“史密斯先生给他的女儿买了很多书,是吗?”本题考查的是反义疑问句的用法。句中陈述部分的时态是现在完成时,实义动词是buy,助动词是have。后面的疑问部分应为否定形式hasnt,故A项正确。问题:9. Youd better _ your homework before dusk.A.finishB.to finishC.finishing答案:A句意:“你最好在灭黑前做完作业。”本题考查的是固定
19、搭配。句型Youd better do sth. ,表建议,意思是“你最好做”。后面要加动词原形,因此A项正确。问题:10. Mrs. Brown came to China _ 1996.A.onB.ofC.in答案:C句意:“布朗夫人在1996年来到中国。”本题考查介词。月份和年份前面的介词要用in。on用在具体某一天前面。因此C项正确。问题:11. My mother asked me what _ for my birthday.A.do I wantB.I wantedC.I want答案:B句意:“我妈妈问我生日想要什么。”本题考查的是宾语从句语序。宾语从句语序应用陈述句语序,并且
20、因为主句的时态是过去时,所以选B。问题:12. Which would you like, rice or noodles? _ is OK. Im hungry. A.EitherB.NeitherC.Both答案:A句意:你想要什么,是米饭还是面条?随便一个都行。我饿坏了。本题考查either,neither和both的区别。either意为“两者之一”;neither意为“两者都不”;both意为“两者都要”。因此A是正确的。问题:13. The mother _ to the children: Be careful! Your sister is sleeping.A.whisper
21、edB.shoutedC.replied答案:A句意:“母亲小声对孩子们说:小心点!你们妹妹在睡觉呢。”本题考查近义词辨析。shout意为“大声喊”;reply意为“回答”。根据题意妹妹在睡觉可知,只有A选项“whisper”意为“耳语,小声说”是正确的。问题:14. Would you mind if I open the window for a better view? _. A.Thats fine, thank youB.Yes, pleaseC.Of course not答案:C句意:你介意我把窗户打开,让视野更开阔一点吗?当然不了!本题考查的是交际用语。Would you min
22、d这个句型用来询问别人的意见,是一种礼貌的说法。A选项不能和这种说法搭配,B选项意为“是的,我介意,请”,不符合逻辑,C为“不,我不介意”。因此C选项是正确的。问题:15. He has learned to use chopsticks since his family _ to China.A.moveB.movedC.has moved答案:B句意:“自从他们全家搬到中国后,他就学了用筷子。”本题考查的是现在完成时的用法。主句用现在完成时,since引导的时间状语从句中谓语动词应用过去式,而且move是非延续性动词,故B项正确。第二节 完型填空阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C三个选
23、项中选出能填入相应空白处的最佳选项。 Nearly everybody enjoys chicken, and the most famous name in chicken is Kentucky Fried Chicken. Mr. Sanders, the man who started this 1 was not always very rich. At one time, he 2 a small gas station next to a highway(公路). Many truck drivers 3 there to get gas and take a rest. Mr.
24、 Sanders realized they were often 4 , so he began serving sandwiches and coffee. 5 the sandwiches he made tasted good, and didnt 6 too much, nacre and more 7 came to eat at his place. 8 Mr. Sanders began to serve fried chicken. People 9 it very much, and his new business grew rapidly. And now, 10 yo
25、u go in the United States, you will see one. If you like chicken, Im sure, youll enjoy eating Kentucky Fried Chicken. 1.A.businessB.shopC.life答案:A本题考查词义辨析。business意为“买卖,生意”;shop是“商店”,life意为“生活”。根据句意,肯德基是快餐店连锁,只有A项符合题意。B和C一个范围较窄,一个不符合题意。故选A。2.A.foundB.workedC.owned答案:C本题考查上下文理解。根据下文,由桑德斯可以在加油站为来加油的司机
26、供应餐饮,可以推断他自己就是加油站的老板,而不是仅仅在那儿工作,因此B项不正确。A项find意为“发现”也不符合题意。因此C项是正确的。3.A.passedB.got toC.stopped答案:C考查动词词义。pass意为“经过”;get to意为“到达”;stop意为“停留”。根据下文,司机们会休息一下,所以C项符合题意。4.A.lateB.hungryC.tired答案:B考查上下文理解。根据题意桑德斯先生开始向司机们供应三明治,只能因为他们很饿。A选项“迟到”和C选项“疲劳”都与题意无关。因此B选项是正确的。5.A.AlthoughB.IfC.As答案:C考查连词。as表示“由于”,表
27、原因,由下文可知因为桑德斯的三明治好吃不贵,所以顾客越来越多。A选项表转折,B选项表如果。因此C符合题意。6.A.needB.payC.cost答案:C近义词辨析。A意为“需要”,B意为“付出,付钱”,C意为“花费”。题中说的意思是三明治不需要花很多钱。只有C符合题意。7.A.passengersB.driversC.students答案:B考查上下文理解。到加油站去的当然是越来越多的司机喽。A意为“乘客”,C意为“学生”,都和文中内容无关。因此B项是正确的。8.A.ThenB.SoC.But答案:B考查根据上下文填词的能力。文中提到来加油站吃饭的人越来越多了,所以桑德斯开始供应炸鸡。A意为“
28、然后”,C意为“但是”表转折。只有B表示因果关系。故B项是正确的。9.A.ateB.likedC.tried答案:B考查根据上下文填词的能力。人们很喜欢新推出的炸鸡,因此桑德拉的生意越来越好。A意为“吃”,B意为“喜欢”,C意为“尝试”。因此B选项是正确的。10.A.wheneverB.whereverC.where答案:B考查从句。句意为“无论在美国的任何地方,都有肯德基店。”可知说的是地点,而不是时间。B选项是正确的,意为“无论在哪儿”。第三部分 阅读理解第一节 词语配伍从上栏所给选项中选出与下栏各项意义相符的选项。A. housework B. skirt C. piano D. rad
29、io E. shop F. magazine G. toothbrush 1. People use it to play music.答案:C2. You listen to it for information and entertainment.答案:D3. Your mother always does it after work at home.答案:A4. People go there to buy things.答案:E5. Girls like wearing it.答案:B第二节 短文理解 1阅读下面短文,从A(Right)、B(Wrong)、C(Doesnt Say)三个
30、判断中选择一个正确选项。 No one tikes the mosquito. But the mosquito may decide that she loves you. She? Yes, she. Its true that male mosquito doesnt bite(咬) and only the female mosquito bites because she needs blood to lay eggs. She is always looking for things or people she wants to bite. If she likes what sh
31、e finds, she bites. But if she doesnt like your blood, she will turn to someone else for more delicious blood. Next time a mosquito bites you, just remember you are chosen. Youre different from the others! If the mosquito likes you, she lands on your body without letting you know. She bites you so q
32、uickly and quietly that you may not feel anything different. After she bites, you will have an itch(痒) on your body because she puts something from her mouth together with your blood. By the time the itching begins, and she has flown away. 1. If the mosquito doesnt bite you, it will choose another o
33、ne.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt Say.答案:A细节题 第一段中“But if she doesnt like your blood,she will turn to someone else for more delicious blood”可以看出题干的表述是正确的。 2. Only male mosquito bites for blood.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt Say.答案:B细节题 文中提到只有雌蚊子才吸血,雄蚊子是不吸血的。 3. You can feel it when a mosquito lands on you.A.Rig
34、ht.B.Wrong.C.Doesnt Say.答案:B推理题 文中说蚊子落在你身上时不让你知道,因此可见你也感觉不到。 4. After she bites, you will have an itch.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt Say.答案:A细节题 被蚊子咬过后会感到痒。 5. Someone like mosquitoes.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt Say.答案:B细节题 第一句话提到没有人喜欢蚊子。 第三节 短文理解 2阅读下列短文,从A、B、C三个选项中选择一个正确答案。 Sigmund Freud was a world-famou
35、s doctor of Vienna(维也纳). He was also a man full of humour(幽默). Once, at his 70th birthday party, a friend asked Freud if he could put his work into several words. Well, said Freud, we take the sick out of their trouble and return them to the common suffering. As a devoted(忠实的) son, Freud often visit
36、ed his old mother. His mother usually spent her summers in a small mountain town in Austria(奥地利). The King Josef usually spent his summers there, too. One day in the summer, a band(乐队) was playing a lively tune(曲子) when Freuds mother was sitting at the window and watching the people singing and danc
37、ing on Main Street. The old woman had a poor memory. She heard the band playing, but forgot it was the Kings birthday. Freud was visiting his mother on her 95th birthday. He told his mother, Mama, the band is playing for your birthday. She believed him and had a wonderful day. 1. Freud was a famous
38、_.A.doctor, AustriaB.general, ViennaC.doctor, Australia答案:A细节题。文中第一句提到弗洛伊德是奥地利的医生。2. From what Freud said at his 70th birthday party, we can see that he was _.A.a brave manB.a man full of humourC.a devoted man答案:B推理题。文中前面提到弗洛伊德有幽默感,接着就举了他在牛日宴会上巧妙回答的例子。3. One day Freud came to the small mountain town
39、 for _.A.his 70th birthdayB.the King Josefs birthdayC.his mothers birthday答案:C细节题。文中提到夏天的一天,弗洛伊德来为妈妈庆祝她95岁生日。4. Which of the three sentences is wrong?A.Freuds mother and the King Josef usually spent their summers in the same place.B.Freuds mothers birthday and the Kings birthday were on the same day
40、.C.She knew that the band was playing for the King.答案:C推理题。前面两项文中都有线索,最后一项,他的母亲是记忆太差,忘了那天是国王的生日,所以才以为乐队是为自己的生日演奏呢。5. Freuds mother felt very happy on her 95th birthday because _.A.the King Josef himself came to celebrate(庆贺) her birthdayB.the people of the town came out to celebrate her birthdayC.sh
41、e believed that the band was playing for her birthday答案:C推理题。文中最后提到,弗洛伊德骗妈妈说乐队是为她的生日而演奏呢,因此妈妈很高兴。 Surtsey was born in 1963. Scientists saw the birth of this island. It began at 7:30 a.m. on 14th November. A fishing boat was near Iceland. The boat moved under the captains(船长) feet. He noticed a stran
42、ge smell. He saw some black smoke. A volcano(火山) was breaking out. Red-hot rocks, fire and smoke were rushing up from the bottom(底部) of the sea. The island grew quickly. It was 10 meters high the next day and 60 meters high on 18th November. Scientists flew there to watch. It was exciting. Smoke and
43、 fire were still rushing up. Pieces of red-hot rocks were flying into the air and falling into the sea. The sea was boiling and there was a strange light in the sky. Surtsey grew and grew. Then it stopped in June 1967. It was 175 meters high and 2 kilometers long. And life was already coming to Surt
44、sey. Plants grew. Birds came. Some scientists built a house. They want to learn about this young island. A new island is like a new world. 6. Surtsey is _.A.an island not far from IcelandB.a new volcanoC.a place in Iceland答案:A细节题。绪尔特塞是冰岛附近一座新形成的火山岛。7. Scientists flew there _.A.to watch the birth of the islandB.to save the fishing boatC.to learn about the island答案:A细节题。科学家们赶到那儿去观察小岛的诞生过程。C选项中去研究小岛只是一部分科学家的事,他们在岛上建房子准备居住。研究新生的小岛而不是观察诞生过程。8. When did scientists fly there to wat
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 排球赛事志愿者招募创新创业项目商业计划书
- 光伏瓦片透光率提升研究创新创业项目商业计划书
- 塑料锥齿轮创新创业项目商业计划书
- 摩托车定制涂装与改装服务创新创业项目商业计划书
- 快递物流玻璃托盘创新创业项目商业计划书
- 《肺栓塞的治疗与护理》测试卷及答案
- 2025年农村生活污水治理专项整治考核试卷
- 2024年楚雄市教育体育系统招聘教师真题
- 小学人教版数学二年级上册口算题测试(100题)
- 2024年山东济南金曰交通发展集团有限公司招聘真题
- 2025年四季度湖南海利高新技术产业集团有限公司招聘100人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025江苏省大学生安全知识竞赛题库及答案
- 圆通快递车辆管理制度
- 2025年新教科版三年级上册科学期中测试卷
- 2025年全新科级年轻干部选拔笔试真题及答案解析
- 2025重庆双福农产品批发市场有限公司招聘综合办公室文员、冻库管理员、招商员等岗位22人考试参考题库及答案解析
- 万豪酒店管理集团介绍
- 2025-2030中国复合人工皮肤行业市场现状供需分析及投资评估规划分析研究报告
- 2025年口腔医学专升本考试重点突破练习试卷(含答案)
- 2025年社群营销策略研究报告
- TE1002常见终端产品配置维护-ZXV10 XT802
评论
0/150
提交评论