[语言类考试复习资料大全]剑桥商务英语中级模拟114_第1页
[语言类考试复习资料大全]剑桥商务英语中级模拟114_第2页
[语言类考试复习资料大全]剑桥商务英语中级模拟114_第3页
[语言类考试复习资料大全]剑桥商务英语中级模拟114_第4页
[语言类考试复习资料大全]剑桥商务英语中级模拟114_第5页
已阅读5页,还剩34页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全剑桥商务英语中级模拟114剑桥商务英语中级模拟114READINGPART ONELook at the statements below and the following comments by MP3 retailers.Which section (A, B, C or D) does each statement (1-7) refer to?For each statement (1-7) , mark one letter (A, B, C or D) on your Answer She

2、et.You will need to use some of these letters more than once. A Market awareness of the MP3 has exploded and the retailer who specializes in MP3 is seeing growth like never before. Admittedly, some customers buy their first MP3 in the supermarket, but for advice, add-ons and particular services they

3、 turn to the specialist. There are a large number of MP3 retailers and I cant help but feel the market only has room for four players. Undoubtedly, customer service is the factor that differentiates operators and I think this year we will probably see rationalization in the sector. B When I first st

4、arted in the industry, MP3 were retailing at a thousand pounds and were as large as box files. Now, prices are constantly being driven down, because they are getting more compact and also there is intense competition between the MP3 providers. This will continue, and while retail dealers profits wil

5、l be affected dramatically, MP3 providers will have to generate more revenues by offering more services to the MP3 user. C Over a few years, prices have dropped sharply and technological advances have meant products have changed - and are changing. Successful retailers must try to keep on top of the

6、se developments and invest in the training of employees so they are able to offer impartial advice to customers. E-commerce is taking off but this wont necessarily replace traditional retail outlets. In order to stand out, you need innovative ideas on customer service. We dont believe in criticizing

7、 other retailers, but theres nothing particularly exciting out there at present. D The MP3 business is behaving like the Internet industry in take-up and the pace of innovation, and its important not to be left behind. We must continue to innovate in delivering the product to the customer. In terms

8、of service provision, you can draw comparisons between us and our closest rival, but clearly all the main MP3 retailers have succeeded in taking the industry forward. Growth has accelerated rapidly and the MP3 has changed from simply being an entertaining tool, to being a multifunctional gadget for

9、everyone. 1. There is a need for retail staff to stay informed about the MP3 they are selling.答案: C2. The market will not sustain the present number of MP3 retailers.答案: A3. The use of MP3 is no longer restricted to a specific group of people.答案: D4. There is a dramatic change in the size of MP3.答案:

10、 B5. There is a negative view of competing MP3 retailers.答案: C6. There is a comparison between change in the MP3 industry and that in a different sector.答案: D7. Those services available at MP3 outlets are not provided by other retailers.答案: APART TWORead this text about business telephone etiquette.

11、Choose the best sentence from A to G to fill each of the blanks.For each blank (8-12) , mark one letter (A-G) on your Answer Sheet.Do not mark any letter twice.Telephone Etiquette Proper Telephone Etiquette is more important than ever in todays business environment. Much of our business communicatio

12、n takes place on the phone: in the office, at home, in the car, virtually anywhere. In this area, proper phone technique can make or break deals or relationships The following are some guidelines to help you use the phone as a powerful tool. First is the greeting. When answering the phone for busine

13、ss, be sure to identify yourself (and your company, if applicable). 1 Thus, the other party does not think they have reached a wrong number. Use proper phone etiquette from the start. You want to be sure to be polite to the gatekeepers i. e. secretaries, receptionists etc. that answer the phone for

14、your business contacts, as they are the ones who have the power to put you through. They may sit outside the office, but they too have influence and power so a greeting such as Good morning is important. 2 Some business relationships, especially in fields like sales, start or stall right at the fron

15、t desk. When you have reached the party, if your call has been expected, remind them of the prior conversation and appointment. People get busy and can seem surprised until you remind them of where they should remember you from. 3 Calling unannounced is much like dropping in and you shouldnt oversta

16、y unless invited. If the other person does not have time, briefly state the purpose of your call and ask for an appointment to follow up at a later time. Have a phone diary. Keep a pencil and pad near the phone and jot notes during phone conversations. This will help you actively listen and have a r

17、eference for later. 4 This lets the other person know that you care about what they have to say. Recap at the end of the call, using your notes, and repeat any resolutions or commitments on either side to be sure you are both on the same page. End the call on a positive note by thanking the other pe

18、rson for their time and express an interest in speaking with them again (if that is true). 5 A gracious goodbye leaves the door open for further communication and in this day of mergers and acquisitions you never know with whom you will be doing business with in the future, so burning any bridges, o

19、r telephone lines, would be unwise. A. Employ active listening noises such as yes or I see or great.B. It would also be wise to learn and use the names of the top assistants.C. If not, just let them know you appreciated them speaking with you and end the call.D. If your call is not expected, unless

20、it will be a short call, ask the party if they have the time for you.E. Remember, do not end the call abruptly.F. If answering someone elses line, be sure to include their name in your speaking.G. In this area, proper phone technique can make or break deals or relationships.1.答案: F2.答案: B3.答案: D4.答案

21、: A5.答案: CPART THREERead the article below about product life cycles and the questions on tile opposite page.For each question (13-18), mark one letter (A, B, C or D) on your Answer Sheet for the answer you choose. Sales Strategies .Vary with Product Life Cycles One of the most important concepts in

22、 sales management and marketing is that of tile product life cycle. This is a historical record of the life of a product, showing the stage in its life the product has reached at a particular time. By identifying the stage that a product is in or may be heading towards, companies can formulate bette

23、r marketing plans. All products have lives in as much as they are created, sell with varying profitability over a period of time, and then become obsolete and are replaced or simply no longer produced. A products sales position and profitability can be expected to fluctuate over time and so, at each

24、 successive stage in the products cycle, it is necessary to adopt different tactics. The two main features of the product life cycle are unit sales and unit profit. The unit sales figures usually jump on introduction, as a response to heavy advertising and promotion, as customers buy the product exp

25、erimentally. This is generally followed by a leveling off while it is evaluated - the length of this period depending on the use to which the product is put. Then, unit sales rise steadily through the growth phase to the maturity phase, when the product is widely accepted, and so on to saturation le

26、vel. By this time, competitors will have entered the market with their own version and, from this point, the sales team will have to work even harder to win all additional sales. Eventually, the products sales decline as better versions enter the market and competition becomes too strong. In retrosp

27、ect, most firms know what happened to their products from launch to withdrawal. They can compile this information from the records of unit sales. Unfortunately, unit sales are not the complete story as it is unit profit that is the decisive factor, although this is not always recorded accurately. It

28、 is this figure that sales management has to monitor, though, to ensure an effective marketing strategy and to produce effective profits. At launch, the product is costed accurately on the basis of production costs plus selling costs. Initially these remain fairly stable, but, when the product is pr

29、oving successful, competitors will bring out their own copy-cat products. With a competitor in the field, the original firm has to respond in order to maintain its market position. It can run special sales promotions, improve deliveries, make more frequent sales calls and so on. Often the extra expe

30、nditure is not accurately charged to the product and the result is that, long before unit sales are noticeably falling, the unit profit has already fallen. The product life cycle, then, presents a picture of what happened in the products lifetime, so how can this be used as all ongoing aid to manage

31、ment decision- making? Every sales manager has a chart on which the progress of sales is plotted and this can be used as a guide to the stage of development each product is currently in. An essential management skill is being able to interpret sales results and draw in the stages as they occur. Deci

32、ding where each stage begins and ends can be a random exercise, though usually the stages are based on where the rate of sales growth or decline becomes pronounced. 1. According to the text, the end of a products life cycle is marked byA.a sharp rise in production costs.B.the product becoming outdat

33、ed.C.an increase in customer complaints.D.less support from sales management.答案:B2. What does the writer say about sales management in the first paragraph?A.Companies should spend more time on their sales planning.B.There are many managers who need to improve their sales performance.C.Most sales man

34、agers fail to recognise which stage a product has reached.D.The sales approach should change with each phase of the product life cycle.答案:D3. According to the text, a greater sales effort is required for a product whenA.it is particularly innovative.B.the advertising budget has been cut.C.rival comp

35、anies start to produce something similar.D.consumer interest switches to a new product category.答案:C4. According to the text, a good marketing strategy must primarily be concerned withA.sales statistics.B.product details.C.consumer data.D.profit information.答案:D5. According to the text, profit level

36、s may fail to correspond to the volume of sales becauseA.the full selling costs have not been taken into account.B.the production costs were not estimated correctly.C.there are unforeseen problems with distribution.D.there has been a lack of economic stability.答案:A6. What does the writer say about t

37、he charts that show sales progress?A.It is a matter of judgment where one sales phase finishes and another begins.B.Managers should review policy when a sharp fall in sales is indicated.C.It is difficult to see how sales charts can provide a sufficient guidance to managers.D.Managers should get conf

38、irmation of the data they plot on the sales charts.答案:APART FOURRead this letter about buying a computer.Choose the best word to fill each gap.For each question (19-33), mark one letter (A, B, C, or D) on your Answer Sheet.One answer has been given as an example. 1stApril 20 Dear Mr. Jones, I am ple

39、ased to confirm our ability to meet your requirements for the HDC Graphics Workstation. Considering your special needs, I suggest that you place your order for the agreed equipment as soon as possible. The 1 time for hardware for example is 6 weeks from receipt of order to 2 . Thus, an order placed

40、with us tomorrow will 3 delivery to your site by the week commencing Monday, May 15th. All orders must be accompanied by a 4 of 20% of the total amount shown on the attached 5 . The 6 amount should be paid no later than one week following delivery. Please note that 7 charges have not been included,

41、and a separate invoice covering these charges will be 8 at the time of delivery. As I 9 you on the phone, this particular hardware runs the 10 version of EUCLID-IS, 2.2b. However, it is not expected that this software will be 11 in this country until next month. We have every 12 in the suitability o

42、f our hardware for such software. Moreover, you can be assured of our 13 to solve any minor difficulties through our experienced customer service team. As I informed you, the equipment carries a one-year 14 . During this period, we undertake to send one of our staff to carry out repairs on site with

43、in a period of 12 hours. For your future 15 , however, we also operate an insurance scheme, covering the equipment against breakdowns for a small additional cost. SincerelyJackie Lee1.A.deliveryB.arrivalC.transportD.postage答案:A2.A.institutionB.initiationC.introductionD.installation答案:D3.A.compelB.en

44、sureC.promiseD.maintain答案:B4.A.portionB.percentageC.depositD.discount答案:C5.A.chequeB.invoiceC.chargeD.demand答案:B6.A.payableB.creditedC.owingD.outstanding答案:D7.A.transportationB.transferenceC.transformationD.transmission答案:A8.A.writtenB.conveyedC.issuedD.distributed答案:C9.A.affirmedB.confirmedC.certif

45、iedD.assured答案:D10.A.latterB.latestC.lastD.late答案:B11.A.serviceableB.availableC.workableD.presentable答案:B12.A.confidenceB.certaintyC.dependenceD.conviction答案:A13.A.skillB.facilityC.abilityD.talent答案:C14.A.undertakingB.guaranteeC.insuranceD.obligation答案:B15.A.noticeB.concernC.awarenessD.reference答案:D

46、PART FIVERead the article below about delegation.In most of the lines 34 - 45, there is one extra word. It is either grammatically incorrect or does not fit in with the meaning of the text. Some lines, however, are correct.If a line is correct, write CORRECT on your Answer Sheet.If there is an extra

47、 word in the line, write the extra word in CAPITAL LETFERS on your Answer Sheet. Are you one of those people who doesnt trust anyone else to do what needs to be done? Some managers they cant bear anyone else to help them in any way. They 34. dont believe that anyone can do such a job as well as they

48、 can. It is not surprising35. that they then get overwhelmed by work and complain that they have far too much36. to do, but it could be argued that it is by their own fault. If they learnt to delegate,37. they would have much more time available. Besides the saving time and freeing38. them to concen

49、trate on tasks that are important, delegating also benefits to the39. company. If managers delegate effectively, their staff will become more skilled and40. committed. Asking staff to make the decisions improves their efficiency and morale.41. This will contribute itself not only to the success of t

50、he team, but to the success of42. the company as a whole. More importantly, it will also show how good a persons43. managerial skills are, which is useful when those candidates are considered for44. the promotion. Trusting other people to do a job properly and providing them with the45. opportunity

51、to do so well is therefore an essential management skill in the workplace of today.1.答案: SUCH2.答案: CORRECT3.答案: BY4.答案: THE5.答案: TO6.答案: CORRECT7.答案: THE8.答案: ITSELF9.答案: CORRECT10.答案: THOSE11.答案: THE12.答案: WELLWRITING问题:1.PART ONEYou work for a company, which is going to buy a set of equipment from

52、 America. You are asked to translate a lot of specifications and instructions within four months, which is impossible. Therefore you decide to advertise for one experienced translator as soon as possible.Write a short note to Mr. Max Jackson, the Human Resources Manager. Ask for an advertisement for

53、 one translator. Explain the reason. Mention your urgency. 答案:Dear Mr. Jackson, As our company is purchasing a set of equipment from America, a lot of English materials will have to be translated into Chinese. It is impossible to do this within four months. Could you advertise for one experienced tr

54、anslator in the newspapers? I would appreciate it if you could do it as soon as possible. Robert Burton问题:2.PART TWOWrite 40-50 words on your separate sheet.Mike Hunnicutt, Managing Director of Cyber International, New York City, is going to visit your company. The aim of the visit is to discuss an

55、agency agreement.You made some telephone calls to check the arrangements, and you made some hand-written notes on Mr. Hunnicutt schedule.Use the program and the hand-written notes to write a letter (about 120-140 words) to Mr. Hunnicutt telling him about the changes to his program.You are advised to lay out your letter properly. Do not include the address in your letter. Mr. Hunnicutt, Cyber International Programme of Your Visit Monday 18:00 Arrive at International Airport. Our driver will take you to the Peace Hotel-fully booked. Wonder Ho

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论