青海省海东市2021届高三英语第一次模拟考试试题(含解析)_第1页
青海省海东市2021届高三英语第一次模拟考试试题(含解析)_第2页
青海省海东市2021届高三英语第一次模拟考试试题(含解析)_第3页
青海省海东市2021届高三英语第一次模拟考试试题(含解析)_第4页
青海省海东市2021届高三英语第一次模拟考试试题(含解析)_第5页
已阅读5页,还剩26页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、青海省海东市2021届高三英语第一次模拟考试试题(含解析)考生注意:1. 本试卷共150分。考试时间120分钟。2. 请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15 B. 9.18. C. 9.15.答案是C.

2、1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How many people are there in Bobs family?A. Three.B. Four.C. Five.【答案】A【解析】【原文】W: How many people are there in your family, Bob?M: Three. Father, mother and I. My father is a professor. My mother is a writer. I love them very much.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Whats the man?A. A teacher.

3、B. A salesman.C. A musician【答案】B【解析】【原文】M: I think you have made the right choice before coming to us. We have a wide selection of cars.W: I would like to rent a car with a good music player. I love listening to music.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers going to do?A. Return a file together.B

4、. Take an exam separately.C. Go to the library together.【答案】C【解析】【原文】W: I want to seek some important materials for the coming exams next week. Would you like to go to the library with me?M: Of course. I happen to return the English book. Besides, I plan to borrow several maths magazines.4. 【此处可播放相关

5、音频,请去附件查看】Which is the best season to visit the Fragrant Hills?A. Summer.B. Fall.C. Winter.【答案】B【解析】【原文】W: Can you tell me something about the Fragrant Hills in Beijing? I heard it is very popular in China.M: Yes, especially in autumn, the red leaves of the trees make the whole mountain red, which a

6、ttracts many people from all over the world.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers talking now?A. On the phone.B. In the flight.C. At the airport.【答案】C【解析】【原文】M: Hi, Miss. I would like to buy a round-trip ticket to Paris, please.W: Certainly sir. This is our flight schedule. We have a direct fl

7、ight leaving every morning and an indirect flight leaving at night.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What do we know about the man?A. He has planted flowers in the

8、 garden.B. He has made noodles for his mother.C. He has worked the whole morning.7. What does the man want to eat?A. Noodles.B. Tomatoes.C. Beef.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】M: Im hungry, Mom. I have been watering the flowers in the garden all the morning. Is lunch ready?W: Yes. Wash your hands first.M: Wha

9、t are we going to have for lunch?W: Beef, eggs and tomatoes. All are what you like to eat.M: Are there any noodles? I havent eaten noodles for a long time.W: Yes, there are. There is rice, too.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Whats the relationship between the speakers?A. Father and daughter.B.

10、 Mother and son.C. Brother and sister.9. Who is in the yard?A. The man.B. The woman.C. The mans grandparents.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】W: Hurry up, Bob. We are about to visit your grandparents this morning.M: Yes, Mom. I am coming.W: Take a shower first, then we will go to the supermarket to buy somethin

11、g for your grandparents.M: All right, Mom.W: What are you doing in the yard, Bob?M: I am doing morning exercises. I want to be stronger by doing morning exercises.W: Good! You can benefit by daily exercise.M: What are we going to buy for my grandparents, Mom?W: Some delicious foods, T-shirts and gym

12、 equipment.M: Oh, your are so considerate, Mom.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the woman doing?A. Interviewing the man.B. Looking for a suitable job.C. Talking with the man about her job.11. What was the mans previous job?A. A market researcher.B. A doctor.C. A sales manager.12. What

13、will the man do next week?A. Work as a manager.B. Go to China for business.C Start his job in the new company.【答案】10. A 11. C 12. C【解析】【原文】W: Do you have an English name?M: Yes, I have. k-a-y Kay.W: Are you married?M: Not yet. Im single.W: What is your education background? And what is your major?M:

14、 I graduated from college, and I majored in Computer Application.W: What did you do in China?M: I worked as a sales manager in a Chinese company.W: Which company did you work in?M: A branded sports clothing company.W: What was your responsibility in the company?M: I was responsible for market resear

15、ch and analysis, sales planning, sales channels and customer management and training.W: Well. Please come next week and begin your work.M: I am glad to join your company. Thank you very much.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Where are the speakers now?A. In a school.B. In a hotel.C. In a restau

16、rant.14. What is the man busy doing now?A. Packing his luggage.B. Eating something in his room.C. Receiving the woman customer.15. When is the man going to check out?A. Before having lunch.B. About half past eleven.C. About a quarter to twelve.16. What does the man feel about his stay?A. Satisfied.B

17、. Disappointed.C. Bored.【答案】13. B 14. A 15. C 16. A【解析】【原文】M: Hello. Is that the reception desk?W: Yes. May I help you, sir?M: Yes. Ill be checking out today. Id like to have lunch before checking out. Could you arrange to have my bags brought down when I have my lunch? They are too heavy for me to

18、carry.W: Certainly, sir. May I have your room number, please?M: Its Room 506.W: What time will you be checking out?M: Around 11:45 am.W: I see, sir. Could you make sure that your bags are packed before you leave?M: Yes, of course. Im packing them now. Maybe it will take me half an hour.W: Well. I wi

19、ll send our workers to carry your bags half an hour later. Then you can collect your bags from the reception desk in the hall. I hope you have enjoyed your stay here.M: Thank you very much, Miss! I will introduce more of my friends to come here.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How long will sunb

20、urn be usually recovered?A. At least ten days.B. Within seven days.C. About half a month.18. How can you treat your slight sunburn?A. By having a warm bath.B. By drinking some boiled water.C. By taking some foods with Vitamin E.19. What might sunburn lead to?A. Whitening the skin.B. Skin cancer.C. G

21、etting young quickly.20. When might you get sunburnt more easily?A. At 3 pm, AugustB. At 4 pm, July.C. At 10 am, June.【答案】17. B 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】When skin is damaged by sun rays, it becomes red and sore. That is sunburn. It usually cant last too long. It can be fully healed within seven days

22、, but in the meantime it may make your day-to-day life uncomfortable.You can usually treat mild sunburn at home. There are a number of ways to help until your skin heals. These include cooling your skin by having a cold bath or shower. And certain foods can help reduce sunburn. Vitamin E from nuts a

23、nd vegetables can help to reduce sunburn. Once youve been sunburnt, you should try to avoid sunlight by covering up the affected skin until its fully healed. Sunburn can increase your risk of developing skin problems in later life, such as ageing, so its important to follow the methods of prevention

24、. Wear suitable clothing and apply sunscreen to your entire body 30 minutes before going outside, which can help protect your skin from strong sun rays. The risk of getting sunburn is highest from March to October, particularly from 11 am to 3 pmthis is when the suns rays are strongest. Sunburn can

25、also increase your risk of developing skin cancer.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABook RecommendationSecond HarvestAuthor: Don AgeyLike the first installment, Eclectic Harvest, this book includes rhymed poems which em-ploy different poetic techniques. If yo

26、u are interested in it, buy it at a discount.Of Human Nature and Good HabitsAuthor: Prabhash KaranResearch claims that maintaining only 5 good habitseating healthily, exercising, drinking properly, not smoking and maintaining a healthy body weightcan not only keep the life in golden years healthy bu

27、t also extend the lifetime of the old men and women by 12 years and 14 years respectively. The book illustrates some aspects of lifestyles. As you can see, this book is especially suitable for people after retirement.The Dueling Wizards of SimpletownAuthor: Whitney Lee PrestonThe Dueling Wizards of

28、Simpletown is a tale of fantasy involving two silly magicians, and a tricky plan by their two-faced servant. There is no doubt that kids will like it.Marvlt and Goreg Get in Big Trouble with a DinosaurAuthor: Connor AnstissMarvlt and Goreg live next door to each other, and are best friends. These tw

29、o naughty 8-year-olds seem to get into all sorts of troubles. At the zoo, they have a much different encounter. Will they be okay? Read it and find the answer yourself.21. Which book will interest poetry lovers most?A. Second Harvest.B. Of Human Nature and Good Habits.C. The Dueling Wizards of Simpl

30、etown.D. Marvlt and Goreg Get in Big Trouble with a Dinosaur.22. What does Prabhash Karan think enables the aged to live longer?A. Gaining weight.B. Keeping a healthy diet.C. Eating more.D. Drinking much wine.23. Whats Marvlt and Goreg Get in Big Trouble with a Dinosaur about?A. A story of zoo keepe

31、rs.B. The experience of two magicians.C. A tale of the animal and children.D. The way to deal with naughty children.【答案】21. A 22. B 23. C【解析】【分析】这是一篇应用文。短文向读者推荐了四本书。【详解】1.细节理解题。根据关键词“poetry”定位到Second Harvest,结合本段中“Like the first installment, Eclectic Harvest, this book includes rhymed poems which em

32、-ploy different poetic techniques.”和第一部收获折衷主义一样,这本书收录了押韵的诗歌,运用了不同的诗歌技巧。所以Second Harvest这本书最能吸引诗歌爱好者。故选A。2.细节理解题。结合关键词“Prabhash Karan”可以定位到“Of Human Nature and Good Habits”,结合“Research claims that maintaining only 5 good habitseating healthily, exercising, drinking properly, not smoking and maintaini

33、ng a healthy body weightcan not only keep the life in golden years healthy but also extend the lifetime of the old men and women by 12 years and 14 years respectively. ”研究表明,只保持健康饮食、锻炼、适量饮酒、不吸烟、保持健康体重等5个良好习惯,不仅可以使老年人的晚年生活保持健康,而且可以使老年人的寿命分别延长12年和14年。可知,保持五个良好的习惯(健康饮食、运动、适量饮酒、不吸烟、保持健康体重)可以让男性老人和女性老人的预

34、期寿命分别延长12年和14年。故选B。3.细节理解题。结合关键词“Marvlt and Goreg Get in Big Trouble with a Dinosaur”,定位到文章最后一个黑体字部分。根据“Marvlt and Goreg live next door to each other, and are best friends. These two naughty 8-year-olds seem to get into all sorts of troubles.At the zoo, they have a much different encounter”Marvlt 和

35、Goreg 是邻居,他们是最好的朋友。这两个淘气的八岁小孩,好像惹了很多麻烦。在动物园里,他们有着截然不同的遭遇.可知,这本书讲述了关于动物和孩子的故事。故选C。BThe 64-year-old Mahendra, the Secretary at People for Animals (PFA), talks about his disabled and wounded dogs like a father talks about his childrenwith the same love, affection and warmth. It was this love that led h

36、im to establish Indias first shelter home for dogs living with disabilities.It all started in 1998. While taking a midnight walk, Mahendra came across a very weak dog on the street, whose bones were visible under its skin. Mahendra decided to feed it and for the next couple of days it became the cen

37、tre of his life, until the night when he found it dead.After that, Mahendra started providing treatment to all wounded and sick dogs he came across. Some time later, someone told Mahendra about PFA, Indias largest animal welfare organization, chaired by Mrs Maneka Gandhi. Mahendra contacted her and

38、she was impressed by the work he was doing. Mrs Gandhi asked him to start a PFA chapter in Ahmedbad.Thus, in 2004, he started the shelter. It took a long time for Mehendra to find the land where the shelter could be set up. Finally, Ramesh Bhai Patel, a native farmer from a village named Jundal, agr

39、eed to give his land for nothing. Along with a team of four doctors and many volunteers, the shelter now has 25 dogs that were unable to walk at all when they were brought in. Today, they re slowly healing. Dogs that have healed with proper treatment are sent back to where they came from if the envi

40、ronment there is safe. However, the shelter will be home to the blind dogs for all their lives, says Mahendra.The shelter runs on money coming from Mahendras own pension of Rs. 45,000. There have been some financial crunches now and then, but Mahendra is determined that no matter what challenge come

41、s their way, they ll fight through.24. What made Mahendra decide to do something for disabled and sick dogs?A. His contact with PFA.B. The encouragement of Gandhi.C. A walk with a sick dog of Gandhi.D. The death of a homeless sick dog.25. What happened to Mahendra when he tried to build the shelter?

42、A. He secured government funds.B. He got a land from a local farmer for free.C. He learned medical knowledge from doctors.D. He met with much difficulty in finding volunteers.26. What does the underlined word “crunches” in the last paragraph probably mean?A. Advantages.B. Crisis.C. Services.D. Detai

43、ls.27. Which of the following words can best describe Mahendra?A. Kind-hearted.B. Humorous.C. Open-minded.D. Modest.【答案】24. D 25. B 26. B 27. A【解析】本文是记叙文,讲述了Mahendra成立印度第一个残犬、病犬收容所的过程和收容所的现状。【24题详解】推理判断题。根据第二段第一句“It all started in 1998.”这开始于1998年。接下来第二段讲述了Mahendra散步时遇到了一条受伤的狗,然后就全身心地照顾他,直到小狗死亡。再结合第三

44、段“After that, Mahendra started providing treatment to all wounded and sick dogs he came across.”在那之后,Mahendra开始为他遇到的所有受伤的和生病的狗提供治疗,综合可知,一只虚弱、生病的流浪狗的死亡让他决定为残疾和生病的狗做些什么。故选D项。【25题详解】细节理解题。根据第四段“Finally, Ramesh Bhai Patel, a native farmer from a village named Jundal, agreed to give his land for nothing.

45、”可知,最后一个名叫Ramesh Bhai Patel,来自Jundal的农民同意将自己的土地无偿让给他。即当Mahendra试图建造庇护所时,他从当地一位农民那里免费得到一块地。故选B项。【26题详解】词句猜测题。根据最后一段划线词后“but Mahendra is determined that no matter what challenge comes their way, they ll fight through.”但是Mahendra决心无论他们面临什么样的挑战,他们都将战胜它。再结合划线单词所在句子“There have been some financial crunches

46、 now and then”时不时有经济方面的crunches,结合两句的意思以及两句之间的转折关系,可知financial crunches意思应该是“经济方面的困境,危机”,结合选项,可知crunches是“危机”的意思,故选B项。【27题详解】推理判断题。根据 Mahendra救助一只虚弱、生病的流浪狗,并努力建立残犬、病犬收容所的故事可知,他是一个善良的人。故选A项。CModeste Traore has lived his whole life near Lake Wegnia, in the Sahel area of Mali. The lakes fish have provi

47、ded him with a way to earn money to support his extended family. How-ever, because he cant catch enough fish to feed his family, he now raises farm animals. But as temperatures rise, evaporation increases, making the body of water shrinks. Studies have linked rising temperatures on Earths surface to

48、 climate change.The lake is shrinking, so are the chances of his children becoming fishermen. “If things go on like this, I dont think our children can become fishermen like us. They will have to choose other jobs,” the 56-year-old Traore said. “During the rainy season, there is a lot of water but a

49、s soon as its over, there is no water left in the lake. We are fishermen. I dont think our children will be,” he said.Lake Wegnia is in the Sahel region of Koulikoro, around 120 kilometers north of Malis capital, Bamako. Some 12,000 people, including fishermen and farmers, depend on it for food, wat

50、er and employment. But the lake has shrunk by 20 percent since 2017.The UN expects temperatures there to increase 1.5 times higher than the average increase worldwide. UN officials note that the flooding and a severe lack of rainfall can cause problems in the Sahel: Food insecurity, the fight over f

51、armland and the fast population growth can lead to conflict.Aid group is leading the Eco-Lac Wegnia project. The group is working to improve water management and fight the effects of global warming. Moussa Savagodo is Eco-Lac Wegnias local representative. He says that failing to make changes quickly

52、 can mean the lake will disappear completely in less than 5 years.People in the rural areas Wegnia and Kononi-Sirakoro have planted 56,000 trees in the past two years. And they are better controlling their water by building stone barriers to help the soil keep the rain that does fall. The progress a

53、nd international official support are not enough for them, however. More and more people are turning to other agriculture.28. How did Traore work to support his family in the past?A. By fishing.B. By raising farm animals.C. By taking charge of the lake.D. By working as an environmentalist.29. What e

54、ffect will the current trend of the lake have according to Traore?A. A lot of farmland will form.B. The rainy season will end early.C. Many fishermen will flee their homes.D. The later generation will change their careers.30. Which statement do the UN and Aid group agree with?A. Drought and flood wi

55、ll directly cause conflict.B. Reducing population is a way to protect the lake.C. Water management makes no difference to the lake.D. The rise in temperature will cause water resource problems31. What does the underlined word “they” in the last paragraph refer to?A. The local officials.B. The Aid gr

56、oup members.C. The villagers.D. The representatives.【答案】28. A 29. D 30. D 31. C【解析】本文是说明文。马里不断缩小的湖泊意味着渔民家庭的末日。随着气温升高和蒸发的增加,水体萎缩导致湖泊逐渐缩小,渔民的孩子成为渔民的机会也在减少。【28题详解】细节理解题。根据第一段 “The lakes fish have provided him with a way to earn money to support his extended family. How-ever, because he cant catch enoug

57、h fish to feed his family, he now raises farm animals.”(湖中的鱼为他提供了赚钱养家的途径。然而,由于他捕不到足够的鱼来养活家人,他现在饲养农场动物。)可知,在过去,Traore靠捕鱼养家。故选A。【29题详解】推理判断题。根据第二段中 “ If things go on like this, I dont think our children can become fishermen like us. They will have to choose other jobs, he 56-year-old Traore said.”(“如果这样下去,我想我们的孩子可能成为不了我们这样的渔民了。他们将不得不选择其他工作,”56岁的特拉奥雷说。)可知,下一代人将会选择其他的职业。故选D。【30题详解】推理判断题。根据第四段 “UN officials note that the flooding and a severe lack of rainfall can cause problems in the Sahel: Food insecurity, the fight over farmland and the fast popu

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论