[教师公开招聘考试密押题库与答案解析]教师公开招聘考试小学英语模拟37_第1页
[教师公开招聘考试密押题库与答案解析]教师公开招聘考试小学英语模拟37_第2页
[教师公开招聘考试密押题库与答案解析]教师公开招聘考试小学英语模拟37_第3页
[教师公开招聘考试密押题库与答案解析]教师公开招聘考试小学英语模拟37_第4页
[教师公开招聘考试密押题库与答案解析]教师公开招聘考试小学英语模拟37_第5页
已阅读5页,还剩25页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、教师公开招聘考试密押题库与答案解析教师公开招聘考试小学英语模拟37教师公开招聘考试密押题库与答案解析教师公开招聘考试小学英语模拟37教师公开招聘考试小学英语模拟37第一部分 教育理论与实践一、多项选择题问题:1. 我国学校教育层次包括_。A.幼儿教育B.初等教育C.中等教育D.高等教育 A B C D答案:ABCD解析 这四项均属于教育体制中的层次分类。问题:2. 下列心理学家中,属于行为主义代表人物的是_。A.安吉尔B.华生C.斯金纳D.苛勒 A B C D答案:BC解析 行为主义可以分为旧行为主义和新行为主义。旧行为主义的代表人物以华生为首。新行为主义的主要代表人物则为斯金纳等。安吉尔是机

2、能主义的代表人物,苛勒是格式塔学派的代表人物。问题:3. 下列反映家庭教育中存在问题的说法正确的是_。A.家庭教育是教育的一个分支B.家长对孩子期望偏高C.片面重视孩子的智力开发、文化学习D.不能全面关心孩子的成长 A B C D答案:BCD问题:4. 布鲁纳认为,知识结构的表象形式是_。A.动作B.图像C.表格D.符号 A B C D答案:ABD解析 布鲁纳认为,任何知识结构都可以用动作、图像和符号三种表象形式来呈现。问题:5. 小学生注意发展的特点包括_。A.小学生从无意注意占优势逐渐发展到有意注意占优势B.小学牛的注意容易为具体生动的事物所引起C.小学生的注意有明显的情绪色彩D.小学生的

3、注意容易由直观形象引发抽象新异的联想、 A B C D答案:ABC解析 本题是对小学生注意发展特点的考查。其主要特点包括:(1)从无意注意占优势逐渐发展到有意注意占主导地位;(2)注意有明显的情绪色彩;(3)注意容易为具体生动的事物所引起。二、判断题问题:1. 做好后进生的转化工作,是班主任工作能力的体现,也是作为责任感的高度透视。答案:A问题:2. 中等难度的试题的区分度比较高,难度为0.5的题目,区分度最大。答案:A问题:3. 以教育阶段的角度划分,课程可分为幼儿园课程、小学课程、初中课程、高中课程、中专课 程。答案:B解析 中专不应该单独作为一个教育的阶段,而是与普通教育相平行的一种教育

4、体系。问题:4. 某小学生上早操时被同学推倒摔伤,学校不用负责任。答案:B解析 该事故应该由学校承担相应的责任。问题:5. 访谈法最适合了解外显行为,而通过外显行为,可以发现行为背后的原因。答案:B解析 观察法更适合了解外显行为,访谈法更适合了解对象的深层看法。第二部分 专业基础知识一、词汇与结构从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。问题:1. I left my handbag on the train, but luckily someone gave it to a railway official. How unbelievable to get it b

5、ack! I mean,someone _ it. A.will have stolenB.might have stolenC.should have stolenD.must have stolen答案:B解析 句意为:“我把手提包忘在了火车上,但幸运的是有个人把它交给了铁路部门的一名官员。”“还能找回来多么令人难以置信!我的意思是,有人原本可能把它偷走的。”might have done“可能已经”,表示对过去发生之事的不太肯定的推测,符合题意。will have done表示将来完成时;should have done本应该做某事但实际未做;must have done表示对过去发生之

6、事的肯定推测。问题:2. No one _ be compared with Yao Ming in playing basketball. Oh, you are really his big fan. A.canB.needC.mustD.might答案:A解析 句意为:“在打篮球方面,没有人能够与姚明相比。”“哦,你真是他的铁杆球迷。”can能够;need需要;must必须;might也许。由句意可知A项正确。问题:3. I havent seen Sara since she was a little girl,and she was changed beyond _.A.hearin

7、gB.strengthC.recognitionD.measure答案:C解析 本题考查介词与名词搭配。句意为:Sara是小孩子的时候我见过,后来就没见过她,她变得让人认不出来了。beyond recognition意为完全改了模样。问题:4. Last year the number of students who graduated with a driving licence reached 200,00,a(n) _ of 40,000 per year.A.averageB.numberC.amountD.quantity答案:A解析 本题考查名词词义辨析。此处表示“平均每年40,0

8、00人拿到驾照”。应选A。问题:5. Those who suffer from headache will find they get _ from this medicine.A.reliefB.safetyC.defenseD.shelter答案:A解析 relief表示“用药后病情的缓解”。因此本题选A。问题:6. Had I known about this computer program, a huge amount of time and energy _.A.would have been savedB.had been savedC.will be savedD.was s

9、aved答案:A解析 根据句子的倒装特征判断此处是省略了if的虚拟条件句,此句可还原为“If I had known about this computer program,a huge amount of time and energy _.”此处表示与过去事实相反的假设,故A项正确。句意为:如果我早知道这个电脑程序,就可以节省大量的时间和精力了。问题:7. I _ through that bitter period without your generous help.A.couldnt have goneB.didnt goC.wouldnt goD.hadnt gone答案:A解析

10、句意为:没有你的慷慨帮忙,我不可能熬过那段痛苦的日子。从without your generous help可知,此处考查的是与过去事实相反的虚拟语气。故本题选A。问题:8. Where are the children? The dinners going to be completely ruined. I wish they _ always late. A.werentB.hadnt beenC.wouldnt beD.wouldnt have been答案:A解析 句意为:“孩子们在哪儿?这顿饭要彻底毁了。”“我但愿他们不会总来晚。”从“where are the children?

11、”可知,说话人指现在。根据动词wish后的宾语从句用虚拟语气的用法可知,表示与现在事实相反的情况时,从句用一般过去时态,因此选项A正确。问题:9. Residents of Pine Beach are divided over plans for a highway aimed at reducing traffic jam _ by vacationers every year.A.impliedB.restoredC.generatedD.complicated答案:C解析 vacationers表示“度假者”,implied表示“含蓄的”;restore表示“恢复,修建”;genera

12、te表示“产生,导致”;complicate表示“使复杂化”。traffic jam generated by vacationers ever year表示“每年由于度假者导致的交通堵塞”,这是一个表示被动的定语从句,符合题意,故本题正确答案为C。问题:10. If you _ to the 2010 Shanghai Expo next month, I will go with you.A.goB.has goneC.will goD.are going答案:A解析 句意:如果你下个月去上海世博会,我会跟你一块儿去。本题考查动词的时态。当主句是一般将来时的时候,由if引导的条件状语从句用

13、一般现在时。故选A。问题:11. Hello, this is Tina speaking. Is that Sam? Sorry, he isnt here at the moment. _? A.Can I take a messageB.What are you saying to TinaC.May I speak to SamD.Whos that speaking答案:A解析 句意:你好,我是Tina。请问Sam在吗?对不起,他现在不在这儿,我可以带口信给他吗?根据句意,Sam不在,所以问是否可以带口信,故选A。问题:12. David, look at the man in wh

14、ite over there. Can you tell me _? He is a doctor. A.who is heB.who he isC.what is heD.what he is答案:D解析 句意:David,看那边那个穿白衣服的人,你能告诉我他是干什么的吗?他是医生。本题考查宾语从句的用法。又因为宾语从句要用陈述句语序,排除A、C项,由答句可知询问的是职业,所以用疑问词what;本题选D。问题:13. Steven, could you help me _ when the plane will take off on the Internet? Im sorry, my c

15、omputer doesnt work. A.get onB.find outC.look forD.look after答案:B解析 句意:Steven,你能帮我在网上查一下飞机将在什么时候起飞吗?对不起,我的电脑坏了。本题考查动词短语辨析。get on上(车);find out找出,查找;look for寻找;look affer照顾。根据语境应选B。问题:14. He is so fat that the chair is not large enough for him to _.A.sitB.sit onC.sit downD.take a seat答案:B解析 sit on a c

16、hair是固定搭配。问题:15. _ of the twins passed the exam because they worked hard at their lessons.A.EveryB.NeitherC.NoneD.Both答案:D解析 neither强调“两者都不”,none强调“三者以上的都不”。A项的every只能作定语,不能作主语、表语或宾语。根据后文句意,答案为D。二、完形填空 Why do I want to go to college? No one has ever asked me 1 a question. But many times I have asked

17、 myself. I have 2 a whole variety of reasons. 3 important reason is that I want to be a better man. Many things make human beings different 4 or better than or even superior to animals. One of the most important things is 5 . If I fail to receive higher education, my education 6 . As I want to be a

18、fully 7 man, I must get a well-rounded education, which good colleges and universities are supposed to 8 . I know one can get educated in many ways, but colleges and universities are 9 the best places to teach me how to educate myself. Only when I am well-educated, will I be a better human being and

19、 10 fit into society. 1.A.quiteB.soC.suchD.another答案:C解析 such常用在不定冠词或名词前修饰可数名词或不可数名词,表示“此类的”、“这种的”,故such为正确选项。2.A.come up withB.agreed withC.been fed up withD.got on well with答案:A解析 come up with意为“提出,找出”;agree with意为“同意”;be fed up with意为“对厌倦”;get on well with意为“和相处得好”。根据文意A项为正确选项。3.A.MostB.The mostC

20、.MoreD.Much答案:B解析 上文讲到我曾找到过各种各样的原因,其中最重要的原因应当是,因此这里应用:important的最高级,故选the most。4.A.toB.aroundC.betweenD.from答案:D解析 固定结构be different from表示“不同于”。5.A.educationB.weatherC.temperatureD.science答案:A解析 本段着重说明了教育在人的发展中的作用,以及大学在教育中的地位。乍为总括句,本空应填education。6.A.finishedB.dont finishC.will not finishD.has finish

21、ed答案:C解析 这是一个含有条件状语从句的复合句,意为“如果我不能受到更高等的教育,我就无法完成我的学业”,故选will not finish为正确选择。7.A.developB.developedC.developingD.experience答案:B解析 这里只能选可作定语的选项。过去分词developed表示“成熟的”,为正确选项。8.A.improveB.graduateC.hearD.provide答案:D解析 大学应是提供高等教育的地方,provide符合文意,为正确选项。9.A.betweenB.amongC.insideD.outside答案:B解析 介词among可表示“包

22、括在内”为正确选项。10.A.can goodB.may betterC.be able to betterD.be able to best答案:C解析 与前半句相对应,这里仍应用比较级,而may better意思不对,因此be able to better为正确选项。三、阅读理解A A man has a bird. It is very clever. Every day the man speaks to the bird. Hello! he says. Hello! the bird answers. What are you doing.? says the man. What

23、are you doing? says the bird. The man is not at home one day. A thief comes in. He is taking many things. Hello! The thief hears the birds words. What are you doing? The thief is very afraid, so he does not take any things and runs out of the house. 1. The man teaches the bird _.A.how to say somethi

24、ngB.how to sing songsC.how to eat somethingD.how to dance答案:A解析 根据文章内容可知,这个人经常教给他的鸟一些简单的话语。2. The bird is _.A.very niceB.very cleverC.very beautifulD.very silly答案:B解析 根据文章第二句话可以得出正确答案。3. The man speaks to the bird _.A.sometimesB.once a weekC.every weekD.every day答案:D解析 根据文章第三句话“Every day the man spe

25、aks to the bird.”可知,本题选D。4. The thief is taking _ things from the house.A.a fewB.a littleC.a lot ofD.some答案:C解析 根据文章第二段第三句话“He is taking many things.”可知,本题选C。5. The thief _ out of the room.A.walksB.comesC.runsD.goes答案:C解析 根据文章最后一句话“The thief is very afraid, so he does not take any things and runs ou

26、t of the house.”可知,本题选C。B Charles M. Schulz was born in 1922 in Minneapolis, the only child of a housewife and a barber. His interest in comics was encouraged by his father, who loved the funny pages. Charles M. Schulz sold seventeen cartoons to the Saturday Evening Post from 1948 to 1950 and Lil Fo

27、lks to the St. Paul Pioneer Press. Peanuts debuted on October 2, 1950, and ran without interruption for the next fifty years. Charles M. Sehulz died in 2000. 1. Why did young Charles become interested in comics?A.He wanted to sell cartoons.B.His mother encouraged him.C.Cartoons brought him great tim

28、es and fun.D.His fathers love for the funny pages influenced him.答案:D解析 根据第一段第二句“His interest in comics was encouraged by his father, who loved the funny pages.”可知他对喜剧的兴趣是受其爱好滑稽连环画父亲的鼓舞。2. When did Peanuts first appear in public?A.In 1922B.In 1948C.In 1950D.In 2000答案:C解析 细节理解题。根据第一段倒数第二句“Peanuts deb

29、uted(首次露面)on October 2,1950.”可知选C项。3. Who doesnt belong to the Peanuts gang?A.SnoopyB.LucyC.Charles M. SchulzD.Peppermint Patty答案:C解析 细节理解题。根据第二幅图片下面的介绍“with the help of Snoopy. Lucy, Peppermint Patty, Linus”可知A、B、D三项属于Peanuts gang,而Charles M.Schulz是作者,不属于剧中人物。4. Which of the following appeared last

30、?A.Peanuts 2000B.Lil FolksC.Its a Dogs Life, SnoopyD.Its a Big World, Charlie Brown答案:A解析 细节理解题。根据第三幅图片下面的介绍“The last one is the special edition Peanuts 2000”可知,答案应选A。5. What do you think the passage is?A.A novelB.A menuC.A diaryD.An advertisement答案:D解析 推理判断题。根据文中最后一句“Come and visit our websitea big

31、 surprise.”可知答案是D。C A month ago I had no idea that on a Saturday afternoon in November I would be hanging 39 meters above the ground and enjoying it. Now I looked down on the river far below me, and realized why people like rock-climbing. My friend Matt and I arrived at the Activity Centre on Friday

32、 evening. The accommodation(食宿) wasnt wonderful, but we had everything we needed, beds, food and so on. And we were pleased to be out of the city in the fresh air. On Saturday morning we met the other ten members of our group. Cameron had come along with two friends, Kevin and Simon, while sisters C

33、arole and Lynn had come with Amada. We had come from different places and none of knew the area. We knew we were going to spend the weekend outdoors, but none of us was sure exactly how. Half of us spent the morning caving (钻山洞) while the others went rock-climbing and then we changed at lunchtime. M

34、att and I went to the cave first. Climbing out was harder than going in, but after a good deal of pushing, we went out at lastcovered with mud(泥浆) but pleased and excited by what wed done. 1. What is the writer trying to do in the text?A.Describe some people she met.B.Tell people to go to the Activi

35、ty Centre.C.Say how she spent some free time.D.Ask people to join her group.答案:C解析 文章中,作者讲述了自己某个周末的一次野外活动经历。A项描述了一些她见到的朋友,不符合原文。B项说让人们都去活动中心,显然也不是这个意图。C项告诉人们她是怎么度过空闲时间的,这个就是原文的内容。D项说让人们都参与她的活动,文章中没有提示。所以答案选C。2. What can the reader learn from the text?A.When it is the best to go outdoors.B.How to get

36、 to the Activity Centre.C.What kind of activities you can have at the Centre.D.What are the business hours of the centre.答案:C解析 A项说什么时候是户外活动的最好时机,文章里没有提到。B项说怎么去活动中心,也没有提到。C项说在活动中心可以参加什么样的活动,作者参加的这个活动就是在活动中心的,所以C项中的信息可以得到。D项说活动中心的营业时间,这个也没有提到。所以答案选C。3. What do we learn about the group?A.Some of them

37、already knew each other.B.Some of them had been there before.C.They had already chosen their activities.D.They came from the same city.答案:A解析 虽然group中的人都是来自不同地方的,但是其中很多都是结伴前来的,所以他们中有些是之前就认识的。正确答案是A。4. How do you think the writer might describe her weekend?A.InterestingB.RelaxingC.FrighteningD.Develo

38、ping答案:A解析 A项是有趣的,B项是放松的,C项是可怕的,D项是发展中的。根据作者的描述可以知道她一直都很开心很兴奋,所以A是对的。因为攀岩等活动很辛苦所以B不对,活动虽然很危险但是作者并没有感到很可怕。D完全不符合文章的意思。所以答案选A。5. Which of the following advertisements describe the Activity Centre? A B Activity Centre Activity Centre Lying in the beautiful countryside. Lying in the beautiful countrysid

39、e. Accommodation and meals provided. Enjoy the best food and exciting activities Make up your own timetable. Work with a family, 12 people a group Caving and mountain - climbing are Take your food and drink with you while exciting, in the cave. C D Lying in the beautiful countryside. Lying in the be

40、autiful countryside You can spend the day doing outdoor Accommodation provided. activities and we will go with you. Work with a group-well show you We will find you accommodation with a many activities that you didnt local family, realize you could do! 答案:D解析 选项A中的“Make up your own timetable.”不对。选项B

41、中的“Enjoy the best food”不对,选项C中的“We will find you accommodation with a local family.”不对。只有D的所有描述都正确,所以答案选D。D What is Walk to School? Now we are working on a programme of Walk to School. We would like as many parents and children as possible to take part, even if in a small way. Children who walk to a

42、nd from school along with their parents can learn essential road safety and life skills. You can take part by. Walking to and from school with your child every day. Walking for one or two days during the week. Encouraging others to walk, if you already do. Walking is great! Walking is great exercise

43、! A walk is good for your body and can keep you fit. You wont have to waste time looking for a parking site. Its free. Youll save money by not using the car. Its pollution-free. Its a good chance to talk to your children and to meet other parents, too. Enjoying walking to school! Here are some sugge

44、stions to help you and your child enjoy walking to school. Plan a safe route together. Teach children what a kerb is and what it means. Encourage your child to help you choose the safest places to cross the road. Look at and discuss the things you see on your wayespecially road signs and what they m

45、ean. Walk to school! Thousands of parents and children already take part, could you? Please go to www. walktoschool, org. uk for more information. 1. Who are encouraged to take part in the programme of Walk to School?A.Children.B.Parents and children.C.Bus drivers.D.Teachers.答案:B解析 根据第一段中的“We would

46、like as many parents and children as possible to take part”可知应选B。2. By walking to and from school, children can learn _.A.driving skillsB.running skillsC.road safety and life skillsD.knowledge about science答案:C解析 由文章中What is Walk to School 中的最后一句描述可知答案。3. Which is NOT the benefit of walking to schoo

47、l?A.It can keep you fit.B.It can save money.C.It wont pollute air.D.It cant help you make new friends.答案:D解析 ABC项在文章中的Walking is great部分都有,只有D项没有涉及,故可知答案为D。4. What is the first thing to do if you want to enjoy your walking to school?A.Plan a safe route with your children.B.Learn what a kerb is and i

48、ts meaning.C.Choose the safest places to cross the road.D.Find road signs and know their meanings.答案:A解析 由文章中Enjoying walking to school中的描述可知答案。5. According to the writer, you can learn more about Walk to School by _.A.reading a newspaperB.making a phone callC.going to the InternetD.having a traffic

49、 lesson答案:C解析 由文章结尾处提到的网址可判断出答案。E Cut the Carbon Footprint Everything you do leaves a carbon footprint (碳足迹). For example, when you travel in a taxi, the car gives off CO2 into the air. CO2 is a greenhouse gas. Greenhouse gases make the earth become warm. To protect our environment, we need to leave

50、 less of a carbon footprint. How big is your carbon footprint? To get an idea, take a look at the following numbers. Living areas TV sets and DVD players produce 723kg of CO2 a year. If you turn them off when youre not using them, you can cut that number by 108kg. Laundry room(洗衣房) Drying clothes in

51、 a dryer produces a lot of CO2. If you use your dryer five times per week, you produce 185kg of CO2 per year. Dry your clothes in the sun instead. Bathroom If you take an eight-minute shower every day, you produce 616kg of CO2 a year. If you only use six minutes to take a shower, you can cut that nu

52、mber by 154kg a year. 根据短文内容判断正、误。 1. CO2 is a greenhouse gas that can make the earth warm.答案:A解析 由第一段第三、四句可知。2. Watching TV and traveling in a taxi can produce little CO2.答案:B解析 题目中little(几乎没有)错误,因为原文第一段“when you travel in a taxi,the car gives off CO2 into the air中讲明了这种行为产生二氧化碳。3. If we use a dryer

53、 five times per week, we produce 154kg of CO2 per year.答案:B解析 Laundry room的数据为185kg,而本题中是154kg。4. If we spend less time taking a shower, we can cut the number of CO2.答案:A解析 less是little的比较级,对比文中由eight-minute shower到six-minute shower的变化,可知题目正确。5. The less of a carbon footprint we leave, the better our environment will become.答案:A解析 本文的主旨就是从具体的数据对比中让大家感受到如

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论