[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟78_第1页
[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟78_第2页
[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟78_第3页
[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟78_第4页
[语言类考试复习资料大全]公共英语一级模拟78_第5页
已阅读5页,还剩21页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。祝愿天下莘莘学子:学业有成,金榜题名!语言类考试复习资料大全公共英语一级模拟78公共英语一级模拟78第一部分 听力理解第一节 图片判断 在本节中,你将听到10个句子,每句话配有A、B、C三幅图片,请选择与句子内容相符合的一幅图片,并标在试卷的相应位置。每句话后有15秒钟的停顿,以便选择图片并看下一组图片。每句话读两遍。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1.答案:A解析My father works in a hospital.2.答案:B解析He has some bread for breakfast every morning.3.答案:A解析He

2、 got home at twenty to five.4.答案:A解析Something is wrong with my computer.5.答案:B解析The woman wants to put her bag on the desk. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 6.答案:A解析Tom is waiting for his brothers.7.答案:C解析They feel like drinking milk.8.答案:A解析I wonder if I could possibly use your pencil.9.答案:C解析Im sure it will r

3、ain today.10.答案:A解析Of all the fruits I like bananas the best.第二节 对话理解 在本节中,你将听到15个对话。每个对话有一个问题。请从A、B、C三个选项中选出答案,并标在试卷的相应位置。每段对话后有15秒钟的停顿,以便回答问题和阅读下一问题及其选项。每段对话读两遍。 (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 1. Who is wanted on the phone?A.Mr. White.B.The headmaster.C.Mrs. White.答案:B解析F: Hello! Could I speak to the headma

4、ster, please?M: Hold on for a moment, please. Im sorry he is out right now. May I help you?2. What time do they get up in the morning?A.At six.B.At seven.C.At eight.答案:B解析F: I usually get up at seven in the morning.M: So do I.3. Whats the woman doing?A.Shes asking the way.B.Shes going to school.C.Sh

5、es working.答案:A解析F: Excuse me, sir! Which is the way to the nearest post office?M: Go down this street and turn right at the traffic lights. Youll find it on your left.4. Lily went to school earlier than Ann, didnt she?A.Yes, he did.B.No, he didnt.C.Yes, she did.答案:C解析F: Lily went to school at half

6、past six yesterday morning.M: Ann went to school at ten to seven.5. Where are they talking?A.At home.B.At school.C.In the shop.答案:C解析F: What about this yellow shirt?M: Its nice and cheaper. Ill take it. (如需获取本MP3听力录音请搜索标题名) 6. Where is the boys ban?A.Under the bed.B.On the table.C.In the desk.答案:A解析

7、M: Wheres my ball, Mum?F: Its under the bed.7. What does the girl like?A.Meat.B.Eggs.C.Vegetables.答案:C解析M: Do you like meat?F: No, I dont. I dont like eggs, either. I like vegetables.8. Whos the tallest?A.Mike.B.Sam.C.David.答案:A解析F: Mike is taller than Sam, isnt he?M: I think so. But Sam is taller t

8、han David.9. How does the man feel about his exam?A.Happy.B.Sad.C.Sure.答案:B解析F: How did you do in the exam?M: Sorry! I made a few mistakes.10. When will they meet?A.At 5:00.B.At 5:05.C.At 5:15.答案:C解析M: Shall we meet at half past five?F: Why not make it earlier? Lets make it five fifteen. (如需获取本MP3听力

9、录音请搜索标题名) 11. Who is the man?A.Mr. Green.B.Mr. King.C.Mr. Read.答案:B解析F: Excuse me! Are you Mr. Green?M: No. Im Mr. King.12. What would Mr. Brown like to have?A.Tea.B.Bread.C.Milk.答案:C解析F: Would you like some milk, Mr. Brown?M: Yes, please.13. Where is Lily?A.In her room.B.In the garden.C.In the scho

10、ol.答案:A解析M: Where are Lucy and Lily?F: Lucy is in the garden, and Lily is in her room.14. Where is Toms English teacher from?A.Canada.B.America.C.England.答案:A解析F: Hi, Tom! Does your English teacher come from America?M: No, he is from Canada.15. Why is the man going to move to a new house?A.He wants

11、to live in a quiet place.B.The house here is too old.C.He has to drop his shoes on the floor every night.答案:A解析F: Hear you are going to move to a new house, arent you?M: Yes, itll be a bit expensive. But the man upstairs drops his shoes on the floor every night and I cant sleep.第二部分 英语知识运用第一节 单项填空 阅

12、读下面的句子和对话,从A、B、C三个选项中选出一个能填入空白处的最佳选项。 问题:1. - Where is Tom? Do you know?- I think he _ to the library.A.has goneB.has beenC.went答案:A解析 去图书馆的动作发生在说话之前,且还没完成,用现在完成时。问题:2. Whats file _ today? Its June 26.A.dayB.dateC.time答案:B解析 此句型是问今天是(几月)几号。问题:3. The young man was often seen _ by the lake.A.to drawB.

13、to drawingC.draw答案:A解析 被别人看到做某事用be seen to do。问题:4. Does Tom often play _ football after _ school?A./,/B./, theC.the, /答案:A解析 play后加球类运动不加冠词the,after school意为放学,是固定搭配。问题:5. How wonderful! The _ is made of _.A.house, glassB.house, glassesC.houses, glasses答案:A解析 动词为is,故主语应为单数,glass是玻璃,glasses则是眼镜。问题:6

14、. Linda often helps her mother _ the housework on weekends.A.ofB.withC.to答案:B解析 help sbwith sth帮助某人做某事,固定搭配。问题:7. The garden _ while the Greens were away from home.A.took good care ofB.was taken good care ofC.was taken good care答案:B解析 花园被照顾,故应用被动语态,短语take care of为固定搭配。问题:8. - Have you finished _ the

15、 book?- Not yet. Ill try _ it to you before Friday.A.reading, returningB.to read, to returnC.reading, to return答案:C解析 finish doing是完成某事,try to do是设法做某事。问题:9. Many people watched the boys _ the mountain at that time.A.climbB.climbingC.to climb答案:B解析 watch sbdoing观看某人做某事。问题:10. After he heard the news

16、, he went to the hospital _ once.A.atB.onC.in答案:A解析 at once立刻,马上,固定搭配。问题:11. A quarter to six is _.A.6:45B.6:15C.5:45答案:C解析 题干意思是差一刻6点是什么时候。问题:12. He _ a friend in the country next week.A.sawB.seeC.is going to see答案:C解析 从next week判断时态应为一般将来时。问题:13. If I _ free tomorrow, I will go shopping with my au

17、nt.A.will beB.amC.be答案:B解析 此题为一般现在时表将来的句型,主句将来时从句用一般现在时。问题:14. -Has Tom started to work in your factory?-No. He is _ in school.A.yetB.thenC.still答案:C解析 still表示“仍然,还”的意思。问题:15. Can you let me _ home a little earlier?A.goB.goingC.to go答案:A解析 让某人做某事let sbdo sth.。第二节 完型填空 阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C三个选项中选出能填入相应

18、空白处的最 One cold winter morning, an old woman had to 1 her doctor. When he came, she 2 him that her right leg hurt, and that sometimes she could 3 walk. She asked him what was 4 as she had 5 had such feeling. The doctor looked her over carefully , then he said , You are in a good 6 for a woman of your

19、 age. I think the trouble in your right leg is just a matter of old age catching up with you. We get all kinds of illness (疾病) 7 we get older. The trouble will almost certainly 8 in spring. I do think so, doctor! she said. My left leg is 9 and it is 10 age as my right. 1.A.send forB.be send forC.go

20、to答案:A解析 send for her doctor派人去请医生。2.A.toldB.saidC.spoke答案:A解析 tell sb. sth为告诉某人某事。said后跟说的内容,speak后跟说的语言。3.A.nearlyB.badlyC.hardly答案:C解析 根据上句推断,此句的意思是几乎不能走路,C表示否定。4.A.troubleB.wrongC.matter答案:B解析 be动词后没有冠词the,故应选形容词wrong。5.A.ever beforeB.ever agoC.never before答案:C解析 根据上文推断此句的意思为以前从没有这种感觉,C符合此意。6.A.

21、timeB.healthyC.health答案:C解析 下一句说“我认为你的右腿的麻烦只不过是因为你上了年纪”,故前句的意思应该是对于一个你这个年龄的女人来说你很健康。7.A.asB.duringC.before答案:A解析 此句意为随着我们逐渐变老,我们会得各种各样的疾病。8.A.beginB.comeC.end答案:C解析 从文章第一句得知这是在冬天,而医生认为她腿的麻烦不是大问题,到春天就会结束。9.A.goodB.niceC.kind答案:A解析 nice是美好的,kind是友好的,腿的状况应该用good形容。10.A.the sameB.asC.so答案:A解析 the same a

22、s固定搭配,和一样。第三部分 阅读理解第一节 词语配伍 从上面所给选项中选出与下面各项意义相符的选项。 A. hungryB. tiredC. thirstyD. happyE. famousF. friendlyG. worried1. want to eat food答案:A解析 想吃东西就是饿了。2. feeling that one wants to drink water答案:C解析 要喝水就是口渴。3. feeling that one wants to rest答案:B解析 想休息就是累了。4. feeling that one gets good news答案:D解析 得到好消

23、息就高兴。5. be known to many people答案:E解析 很多人都知道就是著名的。第二节 短文理解 1 阅读下面短文,从A (Right)、B (Wrong)、C (Doesnt say)三个判断中选择一个正确选项。 Bob and Jim once worked in the same factory. They were good friends. One day, Bob lent Jim ten dollars, but then Jim left his work and went to work in another town without giving bac

24、k the money. He didnt tell Bob where he worked. Bob felt very angry and sad. He thought that Jim shouldnt do like that, because he often helped Jim when they worked in the same factory. Bob didnt see Jim for a year. And at that time he knew from another friend that Jim was in anther town and staying

25、 at a hotel (旅馆). So he went there to see Jim late in the evening. When he got to Jims room, he saw Jims shoes near the door. Well, he must be in, he thought, and knocked at the door. There was no answer. He knocked again, and said, I know you are in, Jim. Your shoes are out here. Ive gone out in my

26、 boots (靴子), answered Jim. 1. Bob and Jim once worked in different factories.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:B解析 不符合原文,首句是in the same factory。2. One day Bob borrowed ten dollars from Jim.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:B解析 不符合原文,文章第三句话说明Bob借给Jim钱。3. Jim didnt give back the money to Bob and went to w

27、ork in another town later.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:A解析 从文章第二行可知此句符合原文。4. Jim was sorry for what he had done.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:C解析 文章没有提到Jim为自己的行为感到抱歉。5. Jim was not in the room.A.Right.B.Wrong.C.Doesnt say.答案:B解析 从最后一句话得知Jim说了话,故他在屋子里。第三节 短文理解 2 阅读下列短文,从A、B、C三个选项中选择一个正确答案。 In 18

28、96, the first modem Olympic Games was held in Athens, Greece. Since then many countries have successfully held the Olympics, such as England, France, Germany, Canada, the USA, Spain and Australia. After more than a century the Games returns to its hometown this year. When people hold the Olympic Gam

29、es, they always make an emblem (会微). The emblem of the Athens Olympic Games this year is a white circle of olive branches in the sky. Now Athens is developing a spirit of peace (和平). An officer said, While in Athens, the world should be at peace. We hope the peace is not just for a short time. We wo

30、uld like the message from the Athens Games to help countries come together and solve their problems. Four years later, the Olympic Games will be held in China. And China has already made a seal as the emblem of the Beijing 2008 Olympic Games. The emblem has a single Chinese character on a red seal a

31、nd means Chinese seal-dancing Beijing. Below it, there are the words Beijing 2008. The character in the emblem is Jing. It means capital of China and it is also like a runner or a dancer. The running figure (人形) of the emblem shows the spirit of the Olympics-faster, higher and stronger. 1. In which

32、country was the first modem Olympics held?A.Greece.B.China.C.Australia.答案:A解析 从文章首句可直接得到答案。2. What do people always make when they hold the Olympic Games?A.A picture.B.An emblem.C.A map.答案:B解析 从文章第二段第一句话可知道答案为B。3. What message does the Athens Olympic Games want to give?A.Luck.B.Danger.C.Peace.答案:C解析

33、 从文章第三段可知答案为C。4. How many years have passed when Athens again holds the Olympic Games?A.104.B.108.C.112.答案:B解析 2004年Athens举办奥运会,1896年第一次举办,可知答案为B。5. The spirit of the Olympic Games is _.A.history and friend shipB.peace, friendship and developmentC.faster, higher and stronger答案:C解析 从文章最后一句可知答案为C。 Dur

34、ing the summer holidays there will be a changed schedule of services for the students, Changes for dining-room and library service hours and for bus schedules will be put up on the wall outside of the dining-hall. Weekly film and concert schedules will be put up each Wednesday outside of the student

35、 club. In the summer holidays, buses going to the town center will leave the gate every hour on the half hour during the day. The dining room will serve three meals a day from 7:00 am to 7:00 pm during the week and two meals from noon to 7:00 pm on weekends. The library will be open at its usual hou

36、rs during the week, but have shorter hours on Saturdays and Sundays. The weekend hours are from noon to 5:00 pm. Students must have a new summer card if you want to use the library lending services. This announcement will also be seen in the next weeks student newspaper. 6. This announcement is to _

37、.A.tell students of important schedule changesB.tell students of new bus and library servicesC.show the excellent services for students答案:A解析 从文章首句可得到答案为A。7. From this passage we know _.A.there is a film each week in the student clubB.there is a film or a concert each week in the student clubC.there

38、 is a film or a concert on every Wednesday in the student club答案:B解析 第一段最后一句得知B与原文相符,A不完整。原文说时间表在星期三张贴,故 C错。8. At which of the following times will the bus leave the gate?A.8:00, 9:00, 10:00, 11:00B.8:30, 9:30, 10:30, 11:30C.8:00, 9:00, 10:30, 11:00答案:B解析 第二段第一句说every hour on the half hour,意思是每隔1小时在

39、半点。9. In the summer holidays, the library will have _.A.no special hoursB.special hours on weekdaysC.special hours on weekends答案:C解析 第二段最后两句说图书馆周六周日开放时间短,从中午到下午5点,故选C。10. We may know that during the summer holidays _.A.few students will stay in the universityB.no breakfast will be served on weekendsC.the student newspaper

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论