2022届新教材高考英语一轮复习必修第一册Unit1Anewstart作业课件外研版_第1页
2022届新教材高考英语一轮复习必修第一册Unit1Anewstart作业课件外研版_第2页
2022届新教材高考英语一轮复习必修第一册Unit1Anewstart作业课件外研版_第3页
2022届新教材高考英语一轮复习必修第一册Unit1Anewstart作业课件外研版_第4页
2022届新教材高考英语一轮复习必修第一册Unit1Anewstart作业课件外研版_第5页
已阅读5页,还剩32页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、一必修第一册一必修第一册unit 1a new start(限时限时35分钟分钟). 阅读理解a(2021济南模拟) you use her as a shoulder to cry on. she texts you back with casual jokes. but she, xiaoice, is only a virtual chatbot. xiaoice, microsofts latest artificial intelligence robot, was briefly released in 2014, and returned to wechat in 2015, w

2、here she became a big hit. millions of young chinese now exchange messages with her daily, the new york times reported. on wechat, xiaoice is an official account. after following it, users can start text-based conversations with xiaoice. “her incredible learning ability was why people loved to talk

3、with xiaoice, ” liu jinchang, a researcher at high-tech research and development center under the ministry of science and technology, told china daily. apart from her ability to identify photos and send emojis(表情符号)in conversations, xiaoice gains 45 percent of her knowledge from interacting with use

4、rs, china daily reported. chatbot programs first appeared in the mid-1960s in the us. driven by top tech companies, they are becoming smarter and more common. for instance, ibms latest artificial intelligence program served as an academic consultant at australias deakin university, answering student

5、s questions about course schedules and financial aid. apples siri and amazons alexa have been used as voice assistants who can read news, play music and even make jokes for their users. these programs are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms, the new york time

6、s pointed out. however, it may take decades before scientists develop a “samantha”, the advanced chatbot seen in the fiction film her. in the film, samantha sparks a romantic relationship with her user played by us actor joaquin phoenix. many viewers were enthusiastic about this fantasy of virtual s

7、oul mates. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了微软公司开发的一款最新机器人虚拟聊天机器人, 它具有超强的学习能力, 人们愿意和它互动交流。1. what does the underlined part in paragraph 2 mean? a. she became very popular. b. she became very powerful. c. she became a money maker. d. she became a best seller. 【解析】选a。推理判断题。根据第二段中的“and returned to wechat in 2015, w

8、here she became a big hit. millions of young chinese now exchange messages with her daily, the new york times reported”可知, 虚拟聊天机器人在微信上大受欢迎, 很多中国人都喜欢与她聊天, 故选a。2. which of the following can xiaoice do? a. do housework. b. spread messages. c. read news to its users. d. identify various photos. 【解析】选d。细

9、节理解题。根据第三段中的. . . her ability to identify photos and send emojis”可知, 她有能力分辨照片和发送表情符号, 故选d。 3. which companys chatbot program can act as an academic consultant? a. microsoft. b. ibm. c. apple. d. amazon. 【解析】选b。 细节理解题。根据第四段中的ibms latest artificial intelligence program served as an academic consultant

10、. . . 可知, ibm的最新人工智能程序可以作为学术顾问, 故选b。4. what can be learned from the last paragraph? a. chatbots mainly run on smartphones now. b. itll take decades to apply chatbots to cars. c. samantha is played by a us actor in the film. d. the film her doesnt interest many audience. 【解析】选a。 推理判断题。根据最后一段中的these p

11、rograms are expected to move beyond smartphones, into televisions, cars and living rooms可知, 这些聊天程序希望将来能用到电视、汽车和起居室, 句中的beyond smartphones暗示着现在这些程序主要用于智能手机, 因此选a。【知识拓展】佳词积累1. virtual adj. 模拟的, 虚拟的2. chatbot n. 聊天机器人3. consultant n. 顾问b(2021青岛模拟) i hope you will join us to develop the project. the ide

12、a struck me in early 2017. we were sitting in our class when our head teacher announced, “therell be a new boy starting school tomorrow. he comes from the circus so hell be with us for a while. ” immediately i heard remarks like “those are dirty people” “they eat raw meat” and “watch out your bags”.

13、 the teacher must have heard them and said in a very serious voice, “jack is our guest. make sure you treat him well. ” it was the first time i had met anyone from a circus. fortunately he sat in the only spare seat next to me. of course i didnt want to mind others business, but i couldnt help looki

14、ng at him sideways. i noticed jack was smaller than me and had dirty finger nails. his shirt was clean but had been repaired in many places and his trousers were held up by a wide leather belt. as he was sniffing loudly, i passed him my handkerchief. immediately the boys began to whisper “leave him

15、be! ” from my left a slight movement showed that jack must have heard the remarks too. he seemed to be having great difficulty with his maths work and was struggling to hold his pen correctly. he looked around as if for help. i looked around too. the teacher was busy so i offered to explain the prob

16、lems to him. as he listened he smiled. his eyes lit up and he returned to the exercises with enthusiasm. he finished them quickly and proudly presented them to the teacher. “well done, jack, ” she approved. jack smiled. i thought about how jacks life would be. i remembered seeing the campsite and th

17、inking how poor the facilities were. so i decided to help. as it was my turn to suggest a project for our grade. i put forward this idea. our head teacher accepted it and so we began to prepare our plans to improve the campsite. hope you will join us. 【文章大意】作者通过描述自己帮助一个家庭条件不好的同学, 呼吁大家加入到这样的项目中来。5. w

18、hy did the students dislike jack even before they saw him? a. a newcomer was not welcome at that time. b. they always judged a person by what he looks like. c. the teacher hadnt introduced jack to them beforehand. d. they must have heard terrible stories about circus people. 【解析】选d。推理判断题。根据第一段中同学的议论

19、“those are dirty people” “they eat raw meat”and “watch out your bags”. 可推知有些学生对circus中的人有偏见, 可推知选d项。6. whats the authors attitude towards jack? a. he copied the other boys behavior. b. he was distant about what jacks life was like. c. he had sympathy for jack who was in need. d. he couldnt ignore wh

20、at other people said about jack. 【解析】选c。根据第二段中作者对jack的做法as he was sniffing loudly, i passed him my handkerchief. 和i offered to explain the problems to him可知作者很同情jack。7. with the help of the author, jack became more_. a. friendly and braveb. confident and proudc. easygoing and helpful d. optimistic a

21、nd warm-hearted【解析】选b。推理判断题。根据第二段中his eyes lit up and he returned to the exercises with enthusiasm. he finished them quickly and proudly presented them to the teacher. 可推知jack变得自信, 也为自己的成绩感到骄傲。8. whats the authors main purpose in writing this passage? a. to call on more people to help jack. b. to sh

22、ow what is in need for a circus. c. to ask the readers to join in his project. d. to argue circus people should be fairly treated. 【解析】选c。主旨大意题。根据第一句和文章的最后一句可知作者的写作目的是希望人们参与他说的活动中去。. 阅读填句(2021太原模拟) a rocket problem that forces astronauts to evacuate (撤退) may appear to be a plot straight out of a hol

23、lywood movie. however, that is exactly what happened to russian astronaut alexey ovchinin and american astronaut nick hague. 1 the event happened shortly after the soyuz rocket and its soyuz ms-to space capsule (联盟号太空舱) carrying the astronauts took off from baikonur cosmodrome, kazakhstan. 2 the tak

24、eoff went off smoothly, but just 119 seconds later, officials from russias space agency informed nasa the booster (助推器) had failed to separate from the capsule. 3 instead, they were ordered to evacuate by separating the capsule and returning to earth in what is known as a ballistic descent mode (弹道下

25、降模式). the sharp drop is similar to free-falling from the skies and subjects astronauts to high levels of g-force. 4 they appeared to be in excellent condition when they crash-landed about 20 kilometers east of dzhezkazgan, kazakhstan, just 34 minutes after they stopped the task. upon arrival, they w

26、ere quickly found by the rescue team from baikonur cosmodrome and taken to the hospital for a quick check-up to ensure they had not suffered any injuries during their rough ride back to earth. it will take a few weeks for experts to determine what caused the problem of the usually reliable soyuz roc

27、ket. 5 hague, who was on his way to the space station for the first time later joked, “i imagined that my first trip to outer space was going to be a memorable one. i didnt expect it to be quite this memorable. ” a. thus, the astronauts didnt head to the international space station. b. fortunately,

28、hague and ovchinin had been well-trained for such emergencies. c. to their sadness, this event became a nightmare for their future space journey. d. and luckily, they became the main characters of the movie about space exploration. e. surprisingly, the harrowing event has not stopped hagues and ovch

29、inins wish to go to space. f. fortunately, the “movie” had a happy ending with both scientists returning to earth safely. g. the two scientists were on their way to carrying out a six-month task at the international space station. 【文章大意】本文记叙了一次发生在俄罗斯宇航员阿列克谢奥弗奇宁和美国宇航员尼克黑格身上, 被迫撤离火箭的事件经过。1. 【解析】选f。根据上

30、文“迫使宇航员撤离的火箭问题可能是好莱坞电影里的情节。然而, 这正是发生在俄罗斯宇航员阿列克谢奥弗奇宁和美国宇航员尼克黑格身上的事情”可知本空继续承接上文说明结果, 故f选项“幸运的是, 电影有一个皆大欢喜的结局, 两位科学家都安全返回了地球”符合语境。故选f。2. 【解析】选g。根据上文“这一事件发生在联盟号火箭及其搭载宇航员的联盟号ms-to太空舱从哈萨克斯坦拜科努尔航天发射场起飞后不久”可推测下文说明本次事件涉及的人物。故g选项符合语境。3. 【解析】选a。结合上文可知助推器未能与太空舱分离, 因此宇航员没有前往国际空间站。故选a。4. 【解析】选b。根据上文“从空中落下时宇航员承受很大的重力”以及下文they appeared to be in excellent condition可知本句应为分析原因的内容, 故选b。5. 【解析】选e。根据下文hague开玩笑说“i imagined that my first trip to outer space was going to be a memorable one

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论