版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、高考题型组合规范练16选择性必修第三册unit5阅读题组练速度(35mins).阅读理解acrazy at home?travel restrictions limit your wanderlust?for now,from the safety of your couch,you can still explore the world with these travel-inspiring films.thebeachmaya bay,thailandif there was ever a movie that tells about the search to find your own
2、 private paradise,this is it.starring leonardo dicaprio,thebeach follows backpackers search for a hidden mysterious utopia in thailand.ironically,maya bay has become so overrun with tourists since the movie was filmed that it was forced to close until 2021 due to environmental concerns.tracksthe out
3、back,australiabased on the true story of one womans nearly 2,000-mile walk alone across the western australian desert with just her dog and camels,the film spotlights the vast outback.youll get lost in the wild beauty of the country as glimpses of these wonders such as uluru peak fill the screen.los
4、tintranslationtokyo,japanthis classic won sofia coppola the oscar for best original screenplay and numerous fans for its quiet brilliance describing the loneliness of travel.suffering from jet lag and culture shock,two drifting foreignersbob murray and scarlett johansson bond over drinks at the park
5、 hyatt in the fascinating up-all-nigh world of tokyo.thesecretlifeofwaltermittynuuk,greenlandben stiller directs and stars in this film adaption of a short story about an unlucky dreamer who leads a sedentary(久坐不动的) life working for life magazine.that is,until he goes on a wild adventure tracking do
6、wn a film negative for the last issue.from jumping out of a helicopter in greenland to spotting rare snow leopards in the himalayas,mitty reminds us about the rewards of stepping out of our comfort zone.1.which film is from a true story?a.thebeach.b.tracks.c.lostintranslation.d.thesecretlifeofwalter
7、mitty.2.what appeals to the audience most in lostintranslation?a.its famous director.b.the natural beauty of tokyo.c.its presentation of loneliness.d.the friendship of two foreigners.3.in which section of a magazine may this text appear?a.science.b.entertainment.c.fashion.d.sports.bi was sitting in
8、an airport when a woman behind me asked,“whats the best gift youve ever got?” i closed the magazine id paid too much for and listened for an answer.“what do you mean,like the best birthday present?” a young man said.“probably the gold coin i got for graduation.”i threw my magazine onto a neighboring
9、 chair and thought about the question.whats the best gift ive ever got?good health aside,when it comes to material objects,for me the answer is easy.it was a high school graduation present,gift-wrapped and hand-delivered by my grandfather.he handed it to me and said,“stay close to the land.dont be a
10、fraid to dig in and get a little dirt on you.”that fall,i went off to college and that shiny new green-handled spade with the silver blade(刀刃)hung untouched on the wall in my parents garage.a few years later,i had my own family and that graduation spade made its way from my folks garage into my own.
11、i dug gardens,planted trees,roses and bushes.the spade was nothing but a tool.the years rolled by.the spade has lost some of its color and ive added some gray,but i still dig hard into the earth,more often than ever.its more than a trusted workout partner.its a reminder of my family,one proudly root
12、ed in agriculture.its a useful tool with a memorable message about staying close to the earth.priceless!a few months from now,my daughter will finish graduate school,and she has already had a job waiting in another city.shes knowledge-rich but cash-poor,and though shes expecting nothing from me,i ha
13、ve something valuable to give her before she moves away.itll be wrapped of course,and itll be worth the weight in gold.4.why did the author mention his experience in the airport?a.to compare his gift with the mans.b.to introduce the topic of the text.c.to recall his graduation ceremony.d.to share hi
14、s way of killing time.5.how was the spade dealt with at first?a.it was hung on the wall.b.it was sold for gold coins.c.it was used to plant trees.d.it was wrapped without touch.6.what does the author consider the spade?a.a practical garden tool.b.an ordinary workout partner.c.a very precious present
15、.d.a reminder of his school life.7.what can we infer from the text?a.the family makes a living by farming.b.the spade is kept in the garage at present.c.the author gradually changed his attitude to life.d.the spade will be passed down to the next generation.cpeople often ask how i decide where to go
16、,and i usually get hesitated with my response,as i dont actually have an answer to that.for more than three years,i have been making movements with the universe,traveling from location to location at seemingly random intervals.a friend of mine asked on the internet if anybody was interested in a job
17、 teaching english in china.so i jumped on a coming plane.walking into my first class,i was bombed by 16 strange children who couldnt understand a single word out of my mouth.when i walked out of my last class,six months later,i had made a personal connection with them.some of my students could barel
18、y speak chinese or english.but somehow,through determination and force,we connected.every class was not only a lesson in english,but in good fellowship,being a role model,being a parent,and being a friend.i became a father to some,an older brother to others.i was loved and adored,feared and hated.i
19、had to learn discipline,and not only how to deal it out,but how to discipline and conduct myself as a role model.but in between the discipline,i had to make learning a fun experience.and they forgave me when i yelled or got upset.and when they threw temper or bruised their knee or missed their mommy
20、,i forgave them,kissed their bruises better,and gave them a shoulder to cry on.teaching english in china is,by far,the most emotionally rewarding and fulfilling thing ive ever challenged myself to do.i have walked away from this job with a softened heart,knowing that i have made a difference in so m
21、any lives.i want that.i want my teachings to be reciprocal because they taught me how to unconditionally open my heart and how to be a more loving and patient person.8.what can we learn about the writer before he came to china?a.he didnt have a fixed job.b.he was a professional writer.c.he worked in
22、 a travel agency.d.he taught in a language school.9.what was the situation like when the author met his students for the first time?a.hard.b.exciting.c.touching.d.inspiring.10.what can we infer about the author from paragraph 3?a.he was casual and patient.b.he was responsible but sensitive.c.he was
23、cautious but bad-tempered.d.he was self-reflective and considerate.11.what does the underlined word “reciprocal” in paragraph 4 most probably mean?a.beneficial.b.interacted.c.encouraging.d.acceptable.dif you read the news about honeybee survival,its all very confusing.the hoover institutions dr.henr
24、y miller notes,“the reality is that honeybee populations are not declining.according to u.n.food and agriculture organization(fao) statisticsthe worlds honeybee population rose to 80 million colonies(群落) in 2011 from 50 million in 1960.” meanwhile jennifer sass of the natural resources defense counc
25、il points out,“the number of managed honeybee colonies in the u.s.has dropped from 4 million hives(蜂群) in 1970 to 2.5 million today.”surprisingly,both of these claims are correct.miller points to the “global” commercial honeybee-hive count,which has grown considerably.sass points to domestic colony
26、numbers only,which have in fact declined.far more bees are farmed for making honey than for pollination(传粉) services.since more honey is now made overseas than it was in the past,more hives are kept overseas,and fewer in the united states and europe.and the global number of commercial hives and hone
27、y they produce has grown to meet the demands of an expanding world population.such shifts offer no evidence of a honeybee hive crisis.they simply represent the market forces of supply and demand.the fao data also clarify that national or even regional declines in the size of the managed honeybee pop
28、ulation cannot prove claims of a global pollinator decline or a pollination crisis.however,it emphasizes that solutions to those problems must be motivated locally,rather than globally.solutions will follow only if we take a non-subjective look at the issues,so we can address them appropriately rath
29、er than have a crisis mentality.as i highlight in a recent post for thehill,a big part of the solution lies at the very local level:with the beekeepers,farmers,and communities that surround them.12.what makes the news confusing?a.various species.b.different affects.c.complicated statistics.d.contrad
30、ictory conclusions.13.what contributes to the growth of commercial hives?a.the claims of the fao.b.the shift of honey export.c.the increasing demands of honey.d.the more services of pollination.14.whats the authors attitude to the honeybee population issue?a.supportive.b.objective.c.confused.d.doubt
31、ful.15.what would be the best title for the text?a.honeybee crisis solved or not?b.honeybee population declining or not?c.honeybee market global or local?d.honeybee research global or local?.阅读七选五the graduate business school can open new doors of opportunity for internationally-minded students expec
32、ting to experience a new country,expand their skill set,and increase their earning power.1firstly,there are plenty of options for graduate business programs.one of the primary benefits of studying in the united states is access to the worlds most diverse pool of graduate business schools.with over 4
33、,000 programs in the us that accept the gmat exam,there are more options available to you than ever before.2 part-time,online,or even accelerated programs may be a better fit for you.3two hot business majors in the us are technology and consulting.findings show that 67 percent of us technology compa
34、nies and 57 percent of consulting companies either plan to hire or are willing to hire intentional business school graduates this year which can be good news for international students who want to pursue job opportunities in the united states after business school.finally,starting salaries at us com
35、panies are at an all-time high for mba graduates.4 the average starting salaries for business masters graduates are us 115,000,more than double the us 55,000 they plan to offer to bachelors degree new hires.and more than half of us companies plan to increase mba starting salaries this year.no matter
36、 where you are in the world,there are always opportunities to further your skills.5 start here with the school search tool to find the program that fits best for you.a.wondering how to continue your journey?b.in addition,programs are not just limited to full-time ones.c.the full-time mba remains the
37、 most popular program type.d.secondly,career opportunities are plentiful in the us right now.e.here are three reasons for applying for a us graduate business school.f.starting your career with a masters degree pays off in the long run,too.g.if earning more money is a motivator for you,studying in th
38、e us is a fantastic option.参考答案高考题型组合规范练16选择性必修第三册unit5阅读题组练速度.【语篇导读】本文是应用文。文章介绍了几部旅行励志电影。1.b细节理解题。根据影片tracks的介绍中“basedonthetruestoryofonewomansnearly2,000-milewalkaloneacrossthewesternaustraliandesertwithjustherdogandcamels.”可知,影片tracks取材于真实的故事。2.c细节理解题。根据影片lostintranslation的介绍中“thisclassicwon.nume
39、rousfansforitsquietbrilliancedescribingthelonelinessoftravel.”可知,影片lostintranslation因其展现了旅行中的孤独而吸引了众多观众。3.b推理判断题。根据文章第一段中“youcanstillexploretheworldwiththesetravel-inspiringfilms.”可知,文章介绍了几部在家观看的旅行励志电影,应该是来自杂志的娱乐版面。【语篇导读】这是一篇记叙文。文章主要介绍了作者毕业时收到的最好的礼物一把铁锹,回顾了其对于自己的意义。4.b推理判断题。文章的第一段提出了问题“whatsthebestg
40、iftyouveevergot?”,且作者在后文段落进行了详细回顾“thebestgiftiveevergot”。由此可知,作者讲述机场经历是为了引出本文话题“thebestgiftiveevergot”。5.a细节理解题。根据文章第三段的“thatfall,iwentofftocollegeandthatshinynewgreen-handledspadewiththesilverbladehunguntouchedonthewallinmyparentsgarage.”可知,起初,这份礼物被挂在车库里的墙上。6.c细节理解题。根据文章第四段末尾内容“itsareminderofmyfami
41、ly,oneproudlyrootedinagriculture.itsausefultoolwithamemorablemessageaboutstayingclosetotheearth.priceless!”可知,在作者看来,这把铁锹是无价之宝。7.d推理判断题。根据最后一段“.andthoughshesexpectingnothingfromme,ihavesomethingvaluabletogiveherbeforeshemovesaway.itllbewrappedofcourse,anditllbeworththeweightingold.”可知,作者将会把自己毕业时收到的最好
42、毕业礼物铁锹作为毕业礼物送给自己的女儿。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者来中国教英语的经历及其在教学过程中的一些心得体会,学生教会他如何能成为一个更加有爱心和耐心的人。8.a推理判断题。根据文章第一段的“formorethanthreeyears,ihavebeenmakingmovementswiththeuniverse,travelingfromlocationtolocationatseeminglyrandomintervals.”可知,在作者来中国之前,他没有一份稳定的工作。9.a推理判断题。根据文章第二段中“walkingintomyfirstclass,iwasbombedby16strangechildrenwhocouldntunderstandasinglewordoutofmymouth.”可知,作者第一次见到他的学生,学生听不懂他说的话。由此推测当时的情况有点困难。10.d推理判断题。根据第三段的第一句“everyclasswasnotonlyalessoninenglish,butingoodfellowship,beingarolemodel,beingaparent,andbeingafriend.”以及后面的内容可知,作者是自我反思,并且对学生很
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 婚纱影楼合同
- 贷款买车不给购车合同
- 法务审计合同
- 医院体检合同
- 2026年安徽省安庆市单招职业适应性测试必刷测试卷附答案
- 2026国网浙江省电力公司高校毕业生提前批招聘(约450人)笔试备考题库浓缩500题及答案详解参考
- 2025-2030民办情商教育行业市场评估及增长预测与投资决策研究报告
- 2025-2030民办家庭教育行业市场需求调研及服务创新研究报告
- 2025-2030民办学校学生综合素质评价体系研究
- 2025-2030民办基础教育行业供应链管理与资源配置研究报告
- 2025年云南白药集团招聘笔试备考题库(带答案详解)
- 不良资产知识课件
- 药店人员培训管理制度
- 挂篮施工安全教育题库
- 2025年4月自考00012英语一试题及答案
- 公司电动车车棚管理制度
- 突发公共事件对转化进程的冲击效应-洞察阐释
- 非标自动化公司技术部管理制度
- 中医药健康知识讲座课件
- 2025年房地产经纪协理之房地产经纪操作实务押题练习试题B卷含答案
- 重庆重庆市水产科学研究所招聘5人笔试历年参考题库附带答案详解
评论
0/150
提交评论