版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、课时提升作业十二必修十二必修3unit 2healthy eating(限时限时35分钟分钟). 阅读理解 watching what you eat can be easier said than done, but a recent study shows it might not just be about whats on your plateit could be about how quickly it disappears. japanese researchers followed 1, 083 adults for five years, splitting them int
2、o three categories based on how quickly they ate: slow, normal, and fast. they also answered a questionnaire at the beginning of the study, sharing their diet, physical activity, and medical history. in the beginning, none of the volunteers had metabolic syndrome(新陈代谢综合征)meaning at least three risk
3、factors which can lead to health problems like heart conditions and diabetes. when the participants reported back five years later, 84 had been diagnosed (诊断) with metabolic syndromeand their eating speed was a major predictor, according to the results in the journal circulation. the fast eaters wer
4、e 89 percent more likely to have metabolic syndrome than slow and normal eaters. just 2. 3 percent of slow eaters received the diagnosis, compared to 11. 6 percent of fast eaters. but thats not all. fast eaters also saw more weight gain, larger waistlines, and higher blood sugar levels than slow eat
5、ers. the researchers say gobbling makes it easier not to take notice of fullness before your body has a chance to signal you to stop. “so when people eat fast they are more likely to overeat, ” said takayuki yamaji, md, study author and cardiologist at hiroshima university in japan in a statement. p
6、revious research backs up the weight benefits of slow eating, too. one study of new zealand women found fast eaters have higher body-mass indexes (指数), and a chinese study found that both healthy and fat men ate less when told to chew 40 times instead of 15 times before swallowing. initial research
7、even suggests chewing your food longer could burn more caloriesup to about 1, 000 extra every month. 【文章大意】本文是一篇说明文。研究证明, 不只吃什么影响健康, 吃的速度也影响健康。1. what are the participants divided by? a. medical history. b. health condition. c. physical activity. d. eating speed. 【解析】选d。细节理解题。根据第二段中的“splitting them
8、into three categories based on how quickly they ate: slow, normal, and fast”可知, 按照参与者吃饭的速度, 研究者将他们分为吃得慢、正常、快三个类别。2. which may be the result of the study? a. fast eaters are 4 times more likely to have metabolic syndrome. b. normal and slow eaters dont have metabolic illness. c. 89% of fast eaters ha
9、ve higher blood pressure. d. slow eaters are healthier than fast eaters. 【解析】选d。推理判断题。根据第三段中的“fast eaters also saw more weight gain, larger waistlines, and higher blood sugar levels than slow eaters. ”可知, 比起吃得慢的人, 吃得快的人体重增加更多、腰围更大、血糖水平也更高, 反向推知, 吃得慢的人比吃得快的人更健康。3. what does the underlined word “gobbl
10、ing” in paragraph 4 mean? a. tasting slowly. b. digesting quickly. c. eating greedily. d. cooking carefully. 【解析】选c。词义猜测题。根据第四段中的“when people eat fast they are more likely to overeat”可知, 吃得快可能会让人吃得过多。所以这个词的意思应是“狼吞虎咽地吃”, 故选c项。4. what does the last paragraph tell us? a. the importance of eating speed.
11、 b. the advantage of eating slowly. c. the result of a chinese study. d. fast eating and overeating. 【解析】选b。段落大意题。根据文章最后一段的中心句“previous research backs up the weight benefits of slow eating, too. ”及下文内容可知, 本段主要讲吃得慢的好处。. 完形填空(2021济南模拟) i grew up in a small town in ohio, where everyone knew a man calle
12、d tom. uneducated, he couldnt talk plainly. and because he was good-natured and not very smart, everyone teased him. i1 he was an easy mark. one day, he came walking by. i was about 12 and thought it would make me feel grown-up to2 him like the adults did. he asked how i was doing. i told him my fat
13、her was3, and that we lacked money. i could hear my friends laughing in the background so i went on with the lie. i had him 4 so completely that every time he inquired about the 5, i would make it seem increasingly worrying. i knew he made a living by doing odd jobs (打零工), so it seemed 6when he aske
14、d me if we needed anything. i told him that we didnt know if we would 7. he responded, “you poor thing. i will 8 for you. ” that night i heard the9 rattle (作响) softly. thinking it was the wind beating against it, i 10 it. later when i opened the door to go outside, i found a box of groceries. i knew
15、 who had given the food. i 11the small box of canned food with tears in my eyes. i felt 12 and wanted to return the groceries. my father would not let me take the box13. he said it would hurt tom. each day when we were to have dinner, my father would ask, “what side dish are we having from the 14 bo
16、x today? ” it was hard for me to eat the food. i knew tom had given15. he gave the best he had, but i did not deserve the gift. 【文章大意】这是一篇记叙文。本文主要讲了tom虽然脾气好, 但不是非常聪明, 因此每个人都戏弄他。作者在12岁时, 也尝试像成年人那样去戏弄他。作者告诉他自己的父亲失去了工作, 他们没有足够的食物吃。当天晚上, tom为他们送来了食物。tom自己生活都很艰难, 但是他还给他们送食物吃, 所以作者很感动, 眼里满含泪水, 作者知道tom已经给出
17、了他所拥有的最好的食物。1. a. guessedb. predictedc. insisted d. hoped【解析】选a。考查动词词义辨析。句意: 我猜他是个容易上当的人。 guessed猜测; predicted预测; insisted坚持; hoped希望。根据上文and because he was good-natured and not very smart, everyone teased him. 可知, tom虽然脾气好, 但不是非常聪明, 因此每个人都戏弄他, 所以作者猜他是个容易上当的人。故选a。2. a. condemnb. teasec. annoyd. abus
18、e【解析】选b。考查动词词义辨析。句意: 我当时大约12岁, 我想, 像大人们那样戏弄他会让我觉得自己长大了。 condemn谴责; tease取笑, 戏弄; annoy惹恼; abuse虐待。根据上文everyone teased him可知, 作者想像大人们那样戏弄他会让自己觉得自己长大了。故选b。3. a. delayedb. prohibitedc. desertedd. unemployed【解析】选d。考查形容词词义辨析。句意: 我告诉他, 我父亲失业了, 我们缺钱。 delayed延时的; prohibited被禁止的; deserted被遗弃的; unemployed失业的。根
19、据下文that we lacked money可知, 作者撒谎称自己的父亲失业了, 缺钱。故选d。4. a. absorbedb. amusedc. struckd. fooled【解析】选d。考查动词词义辨析。句意: 我把他完全愚弄了, 以至于每次他询问情况时, 我都会让他看起来越来越担心。absorbed吸收; amused逗乐; struck罢工, 打击; fooled愚弄。根据下文i would make it seem increasingly worrying. 可知, 每次他询问情况时, 作者都会让tom看起来越来越担心, 所以tom相信了作者的话, 被愚弄了。故选d。5. a.
20、 atmosphereb. situationc. moneyd. reason【解析】选b。考查名词词义辨析。句意: 我把他完全愚弄了, 以至于每次他询问情况时, 我都会让他看起来越来越担心。 atmosphere氛围; situation情况; money钱; reason理由。tom被作者欺骗了, 因此每次都会询问作者家里的情况。故选b。6. a. funnyb. impossiblec. practicald. moving【解析】选a。考查形容词词义辨析。句意: 我知道他靠打零工为生, 所以当他问我是否需要什么时, 我觉得很好笑。 funny好笑的; impossible不可能的;
21、practical实际的; moving移动的。tom自己都要打工谋生, 所以每当他问起作者是否有需要的东西时, 显得很好笑。故选a。7. a. panicb. remainc. starved. compromise【解析】选c。考查动词词义辨析。句意: 我告诉他, 我们不知道我们是不是会饿死。 panic恐慌; remain保持; starve饿死; compromise妥协。根据上文i told him my father was, and that we lacked money. 可知, 作者在继续欺骗tom, 说不知道他们是不是会饿死。故选c。 8. a. manageb. ope
22、ratec. purchased. pray【解析】选d。考查动词词义辨析。句意: 小可怜, 我会为你祈祷的。 manage管理; operate操作; purchase购买; pray祈祷。tom认为作者很可怜, 所以会为他祈祷。故选d。9. a. window b. door c. fence d. box【解析】选b。考查名词词义辨析。句意: 那天晚上我听到了门轻轻作响。 window窗户; door门; fence栅栏; box盒子。根据下文“when i opened the door”可知, 那天晚上作者听到了门轻轻作响。故选b。10. a. exploredb. fastened
23、c. ignoredd. investigated【解析】选c。考查动词词义辨析。句意: 我以为是风吹的门, 就把它忽略了。 explored探索; fastened固定; ignored忽视; investigated调查。根据上文“thinking it was the wind beating against it”可知, 作者以为是风吹的, 因此没有管它, 忽视了它。故选c。11. a. held upb. looked throughc. checked outd. took over【解析】选b。考查动词短语词义辨析。句意: 我眼里噙着泪水, 看着这一箱罐头食品。 held up举
24、起; looked through浏览, 仔细查看; checked out检查; took over接管。根据with tears in my eyes可知, 作者看着这一箱罐头食品, 眼里噙着泪水。故选b。12. a. thrilledb. touchedc. frustratedd. ashamed【解析】选d。考查形容词词义辨析。句意: 我感到羞愧, 并且想把这些食物还回去。 thrilled激动的; touched感人的; frustrated沮丧的; ashamed羞愧的。根据上文作者愚弄了tom, 而tom却送来食品, 所以作者感到很羞愧。欺骗了这么一个善良的人。故选d。13.
25、a. backb. awayc. outd. apart【解析】选a。考查副词词义辨析。句意: 我父亲不让我把箱子拿回去。 back回来; away离去; out在外; apart分离。根据下文“he said it would hurt tom. ”可知, 我父亲不让我把箱子拿回去。take back“拿回去”, 故选a。14. a. moneyb. checkc. iced. gift【解析】选d。考查名词词义辨析。句意: 今天礼品盒里有什么配菜? money钱; check支票; ice冰; gift礼物。根据下一段的gift可知。父亲问到“今天礼品盒里有什么配菜? ”故选d。15. a
26、. personallyb. secretlyc. sacrificiallyd. enthusiastically【解析】选c。考查副词词义辨析。句意: 我知道tom做出了很大牺牲。 personally亲自; secretly秘密地; sacrificially牺牲地; enthusiastically热情地。根据后文的“he gave the best he had (他给出了他所拥有的最好的食物)”可知。作者知道tom做出了很大牺牲。故选c。【知识拓展】佳词积累1. plainly adv. 明白地; 坦率地; 朴素地2. good-natured adj. 和蔼的; 脾气好的3. g
27、rocery n. 食品杂货; 食品杂货店. 语法填空(2021成都模拟)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 if you speak to a local about your stay in chengdu, theyll probably ask if youve tried hot pot. everyone 1. (live) here seems to love it, and trying it should be a 2. (fix) part of everyones culinary tour of sichuan. hot pot rest
28、aurants can 3. (find) on pretty much every street in chengdu, but the quality and taste can vary hugely. when you do go for hot pot, you will often be asked to make a 4. (choose) of broth in which you cook your raw ingredients (食材). if youre 5. (adventure) and up for a challenge, the traditional oil
29、y spicy broth might be just the thing youre after. but 6. you havent yet fully adapted to the local taste, youd better choose a non-spicy broth, or 7. (go) for a less spicy option. bear 8. mind that some broths like the tomato, mushroom or northern style will not be on offer at every restaurant. half spicy and half clear broth is 9.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- DB1309T 59-2025 肉鸡 鸡舍建设
- 备战2026年高考英语考试易错题(新高考)消灭易错08 名词(解析版)(3大题组)
- 企业函数测试题目及答案
- 统考马列文论试题及答案
- 2025年疗愈师岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年仓储管理员岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年招商经理岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年广告文案专员岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 药师西药考试题库及答案
- 2025年摄影师岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年黑龙江、吉林、辽宁、内蒙古高考历史真题
- 抑郁症护理专业指南
- 药厂质量保证QA培训大纲
- 建筑三级安全教育考试卷及答案
- 老年人肌力训练指导大纲
- 龙江森工考试题库及答案
- 2025中国有色金属行业供需平衡与投资价值评估报告
- 2025南航招飞英语测试题库及答案
- 国家义务教育质量监测现场操作手册
- 全国大学生职业规划大赛《针灸推拿》专业生涯发展展示【高职(专科)】
- 2025年消防设施操作员中级理论考试模拟试卷(含答案)
评论
0/150
提交评论