2022版高考英语一轮复习课时提升作业十七必修4Unit2Workingtheland作业课件新人教版_第1页
2022版高考英语一轮复习课时提升作业十七必修4Unit2Workingtheland作业课件新人教版_第2页
2022版高考英语一轮复习课时提升作业十七必修4Unit2Workingtheland作业课件新人教版_第3页
2022版高考英语一轮复习课时提升作业十七必修4Unit2Workingtheland作业课件新人教版_第4页
2022版高考英语一轮复习课时提升作业十七必修4Unit2Workingtheland作业课件新人教版_第5页
已阅读5页,还剩37页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、课时提升作业十七必修4 unit 2working the land(限时35分钟). 阅读理解a(2021重庆模拟) stefano boeri, the italian architect, famous for his bosco verticale, a group of tree-covered skyscrapers in milan, introduced his new plans to pioneer a similar project in the chinese city of nanjing. the chinese version of boeris bosco ve

2、rticale, or vertical forest, will be his first project in asia. the project will consist of two neighboring towers that will be coated with 23 different species of trees and more than 2, 500 kinds of bushes hanging down the sides of the buildings. the structures will be built with the ability to hou

3、se offices and will feature a 247-room luxury hotel, as well as a museum and even a green architecture school. the towers are currently under construction and are set for completion within the next year. but two buildings arent enough for the ambitious boeri as he now has even bolder plans for china

4、 to create “forest cities” in a country that has become known as an urban center choking on poisonous gases and dust. in an interview about his plans to “greenify” the city and country boeri said, “we have been asked to design an entire city where you dont only have one tall building, but you have 1

5、00 or 200 buildings of different sizes, all with trees and plants on the sides. ” boeri continued, “we are working very seriously on designing all the different buildings. i think they will start to build at the end of this year. by 2020 we could imagine having the first forest city in china. ” alth

6、ough these towers will lend a huge hand in decreasing air pollution in chinas eastern city, boeri has said, it will take more than a pair of tree-covered skyscrapers to really solve chinas pollution crisis. this is why the italian architect hopes to repeat his design in other parts of the country, a

7、s well as in other places around the world. 【文章大意】本文是一篇记叙文。stefano boeri是意大利建筑师, 因为在米兰建造了绿树环绕的摩天大楼bosco verticale而闻名, 他介绍他在中国南京将开辟一个类似项目的新计划。boeri希望在世界各地有更多的“垂直森林”。1. boeris project is called vertical forest because buildings are built _. a. in a thick forest full of trees and green plantsb. in a ci

8、ty where trees and green plants are grownc. with trees and bushes hanging down their sidesd. with trees and plants growing around like a forest【解析】选c。细节理解题。根据第二段可知, boeri的项目被称为“垂直森林”, 因为建筑物的两侧都是垂下来的树和灌木。故选c。2. more forest cities will be built for the purpose of _. a. enlarging peoples living space i

9、n the urban areasb. offering a unique solution to pollution problemsc. making the best of empty space around a buildingd. beautifying a city which is like a forest of buildings【解析】选b。推理判断题。根据第三段for china to create “forest cities” in a country that has become known as an urban center choking on poiso

10、nous gases and dust. 可知, 将建设更多的森林城市, 为污染问题提供独特的解决方案。故选b。3. from the passage we know boeris first project in asia will _. a. still keep the original functions very wellb. raise peoples awareness of forest protectionc. gain him worldwide recognition as an architectd. enjoy a better appearance in a cro

11、wded city【解析】选a。推理判断题。根据第二段可知, boeri在亚洲的第一个项目仍然会很好地保持原有的功能。be coated with覆盖着, 注意此用法。故选a。4. what is boeris ambition? a. to further reduce the construction cost. b. to improve his design for more functions. c. to help totally solve chinas pollution problems. d. to have more bosco verticales around the

12、 world. 【解析】选d。推理判断题。根据最后一段可知, boeri的目标是在世界各地有更多的“垂直森林”。故选d。ba new high-tech mirror, designed specifically for cancer patients, will only become reflective when a user smiles into it. the plug-in device, which exactly looks like a tablet, comes equipped with a mirror, a built-in camera, and a smart

13、material triggered(触发)by some software. facial recognition technology captures the face and instructs the surface of the mirror to change when a smile is detected. it can hang on a wall or sit on a table, much like a conventional mirror. unlike a regular mirror, however, the price is currently stand

14、ing at a surprising $2, 000$3, 000. after witnessing a close family member struggle through cancer treatments, turkish industrial designer berk ilhan decided to focus his work primarily on products that would cultivate joy and benefit cancer patients directly. “she told me in the first days after he

15、r diagnosis, it was difficult for her to look in the mirror and acknowledge she had cancer. ”he said. “our facial expressions affect how we feel. if we flex(活动) our facial muscles to smile, our brains think that something good happened and as a result, we feel happiness. ” after earning his masters

16、degree at the school of visual arts in new york, ilhan spent several weeks visiting cancer hospitals in turkey, speaking to both patients and doctors. he spent two years designing and developing the mirror. the idea behind it is that smiling, even when forced, can make us feel better, according to r

17、esearch known as the facial feedback hypothesis. laughter is linked to improved immune system function, and some researchers claim it can even increase our lifespans. ilhan is currently producing the mirror in limited quantities at the previously mentioned price. the product, however, will soon be l

18、aunching a campaign in which ilhan hopes to raise enough funds to bring the price down to $500. he also intends to donate the mirror to hospitals when it is financially possible to do so. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子, 对着它微笑时, 它会反光, 土耳其设计师设计这种镜子的目的是造福癌症患者。5. what does the author intend to d

19、o in paragraph 1? a. to advertise a new high-tech mirror. b. to give a brief introduction of a mirror. c. to emphasize the importance of smiling. d. to introduce facial recognition technology. 【解析】选b。推理判断题。根据第一段内容, 特别是“a new high-tech mirror, designed specifically for cancer patients, will only beco

20、me reflective when a user smiles into it. ”可知, 作者简要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子, 故b项正确。6. what does “she” underlined in paragraph 3 refer to? a. a cancer doctor. b. an industrial designer. c. a family member of the designers. d. a student at the school of visual arts. 【解析】选c。代词指代题。根据第二段可知, 土耳其设计师berk ilhan目

21、睹了一位亲密的家庭成员在癌症治疗中苦苦挣扎后, 决定将工作重心放在能够培养快乐、造福癌症患者的产品上, 此处的she指的就是这位家庭成员, 故c项正确。7. why did berk ilhan design the mirror? a. to prove a theory. b. to make a large profit. c. to get a doctors degree. d. to benefit cancer patients. 【解析】选d。细节理解题。根据第二段中的“turkish industrial designer berk ilhan decided to focu

22、s his work primarily on products that would cultivate joy and benefit cancer patients directly”可知, 土耳其设计师berk ilhan设计这种镜子的目的是造福癌症患者, 故d项正确。8. what can be the best title for the text? a. high-tech mirror that works when you smileb. our facial expressions affect how we feelc. high-tech mirror vs regul

23、ar mirrord. turkish designer promotes mirrors【解析】选a。主旨大意题。通读全文, 特别是根据第一段中的“a new high-tech mirror, designed specifically for cancer patients, will only become reflective when a user smiles into it. ”可知, 本文主要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子, 对着它微笑时, 它会反光, 故a项正确。【知识拓展】 长难句解读the plug-in device, which exactly looks

24、 like a tablet, comes equipped with a mirror, a built-in camera, and a smart material triggered by some software. 分析: 本句是一个复合句。本句的主干是the plug-in device comes; 句中which引导非限制性定语从句修饰先行词the plug-in device; equipped with a mirror, a built-in camera, and a smart material为过去分词短语作方式状语; triggered by some soft

25、ware为过去分词作定语。翻译: 这种看起来像一种药片的嵌入式装置诞生了, 它配备了一个镜子, 一个内置相机和一种由一些软件触发的智能材料。. 完形填空farming and gardeningagriculture has a long history in china. much of the wisdom 1 by early chinese scientists is still useful for farmers and gardeners today. one of chinas early 2 scientists was jia sixie, who lived in the

26、 sixth century ad. he spent his time doing research into agriculture. he collected information, studied it, did experiments and learnt from the 3 of farmers. around 540 ad, he wrote a book called qimin yaoshu. the book is about both farming and 4 . it includes advice on the following subjects: growi

27、ng green vegetables and fruit trees, keeping animals, and fish in lakes. there are also 5 _ for making wine. jia sixies book is a(n) 6 guide for farming. firstly, as a farmer you should do things at the right time of the year. if you sow seeds and 7 young plants in the fields at the correct time of

28、the year, your work will be less and the results will be better. but if you 8 nature and do things at the wrong time of the year, you will have to do more work and the results will not be so good. the 9 of the soil is also very important. examine the soil on your farm 10 . if the condition of your s

29、oil is not good, you should improve it. before sowing or planting crops, you must clean rough ground and remove weeds. let sheep or cows walk on the land to 11 the weeds or eat them. the best harvest is reached when farmers 12 the crops in their fields. for example, do not plant rice year after year

30、 in the same field. but if you plant rice in a field one year and wheat in the field the next year, you will 13 good crops. other scientists said that wheat should be planted with 14 between the plants, but jia did experiments and 15 that planting wheat close together is better. 【文章大意】本文是一篇议论文。主要介绍了

31、我国古代农业科学家贾思勰对我国古代农业的研究和贡献。他的耕种方法对我国古代农业起了重要的指导作用。1. a. discoveredb. recoveredc. reportedd. repeated【解析】选a。从词语和搭配考虑, 此处只有discovered才能与wisdom搭配。wisdom后的 _by early chinese scientists是过去分词短语作定语。 2. a. industrialb. agriculturalc. culturald. article【解析】选b。根据常识或上下文可知, 贾思勰是我国古代的农业科学家, 故选agricultural。 3. a.

32、adventuresb. advantagesc. traditiond. experience【解析】选d。learn from the experience of farmers表示“学习农民的(耕作)经验”, 符合语境。 4. a. nursingb. gardeningc. produced. trade【解析】选b。由本文的标题和第一段第二句推断可知, 选gardening。 5. a. instructionsb. constructionsc. measuresd. treasures【解析】选a。此处表示造酒的“指导, 说明”, 选instructions。 6. a. eco

33、nomicalb. practicalc. similard. regular【解析】选b。practical guide意为“切实可行的指导”。 7. a. dropb. increasec. growd. throw【解析】选c。grow young plants意为“种植幼苗”, 其他选项没有“种植”之意。 8. a. argue againstb. go againstc. compete withd. deal with【解析】选b。go against nature意为“违背自然(规律)”, 符合句意。 9. a. applicationb. situationc. conditi

34、ond. addition【解析】选c。the condition of the soil表示“土壤的状况/条件”。 10. a. successfullyb. carefullyc. graduallyd. frequently【解析】选b。前句指出土壤状况很重要, 本句说明要细心、仔细地检查土壤, 因此选carefully。 11. a. destroyb. prevent c. divide d. limit【解析】选a。让牛羊在地里走是为了摧毁杂草或者吃掉杂草, 故选destroy。 12. a. keepb. improvec. managed. change【解析】选d。从下句中“

35、do not plant rice year after year in the same field”可知庄稼要换着种, 因此选change。 13. a. winb. collectc. harvestd. plant【解析】选c。本句意在表达“如果每年换种不同的庄稼就会有好收成”。harvest good crops意为“收成好”。 14. a. holesb. linesc. spaced. balance【解析】选c。从词语搭配考虑, 本句指的是“种植小麦时, 株与株之间要留有空间”, 而非留有线、洞或平衡, 因此选space。 15. a. showedb. meantc. int

36、endedd. decided【解析】选a。前面有jia did experiments, 因此后面是实验结果“证明, 表明”, 因此选showed。【有关农业的词汇积累】land/soil土壤, dry soil旱田, fertile soil沃土, 肥沃的土壤, irrigable land可灌溉的地, poor soil贫瘠的土壤, wasteland/barren land荒地, grassland草地, meadow草甸, prairie大草原, pasture land牧场, to lie fallow休闲, straw稻草, hay干草, rural population 农村人

37、口, land reform土地改革, mechanization of farming 农业机械化, mechanized farming 机械化耕作, cattle farm 奶牛场, holding 田产, cooperative farm 合作农场, collective farm 集体农场, country, countryside 农村, countryman 农民, 农夫, countrywoman 农民, 农妇, farmer 农户, producer 农业工人, landowner 地主, 土地拥有者, smallholder, small farmer 小农, plough

38、man 农夫, 犁田者, farm labourers 农场工人, 农业工人(美作: farm laborers), farm hand 农场短工, cattle farmer 牧场工人, cowherd, cowboy 牛仔, shepherd 牧人, fruit grower 果农, farming, husbandry 农业, animal husbandry, animal breeding 畜牧业, dairy farming 乳品业, 乳牛业, market gardening 商品蔬菜种植业, fruit growing 果树栽培, agricultural products,

39、farm products 农产品, foodstuffs 食品, dairy produce, dairy products 乳制品, dairy industry 乳品加工业, crop year, farming year 农事年, agricultural, commodities market 农业市场, livestock 牲畜. 语法填空阅读下面短文, 在空白处填入1个适当单词或括号内单词的正确形式。 the fire at notre dame cathedral in paris has raised questions about the condition of thou

40、sands of other cathedrals and historic 1. _ (structure) across europe. it also raises questions about whether european governments are doing enough 2. _ (keep) up and care for such buildings. tibor navracsics, the european unions top culture official, told the associated press that “we are so used t

41、o our outstanding cultural heritage that we tend to forget that it 3. _ (need) constant care and attention. ” some people say the fire was a wake-up call, not just for europe, 4. _ the whole world. large fires have long robbed humanity 5. _ knowledge, art and treasures. in 2015, the german engineering company siemens 6. _(find) that scotland had about ten 7. _(damage) fires a year, while england lost at least a dozen list

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论