




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2020-2021 年人教版英语七年级英语上册任务型阅读一、七年级英语上册任务型阅读专项目练习(含答案解析)1 任务型阅读Nina is 8 years old. One day, she brings her report card home from school. She gets good marks (分数). .However, her teacher writes on the report card: ", but she talks too much in class. I think it may help her change this bad habit.&q
2、uot;Nina's dad signs (签字)the report card. : "I want to know your idea, I would like totry it out on Nina's mother!"A. I have an ideaB. Nina is a clever little girlC. There are many "A"s on itD. He writes a note on the backE. Nina's mother talks too much 【答案】C; B; A; D
3、【解析】【分析】A. I have an idea我不知道。B. Nina is a clever little girl 妮娜是个聪明的小女孩。C. There are many "A"s on it 上面有很多“ A”D. He writes a note on the back 他在背面写了张纸条。E. Nina's mother talks too much 妮娜的妈妈说的太多。(1)根据She gets good marks (分数).可知成绩很好,因此成绩报告单上的 A很多,故 答案是C。( 2)根据but she talks too much in c
4、lass. 可知这是个转折关系的句子,因此推断前面的句子是对妮娜进行正面评价的。故答案是B。( 3)根据I think it may help her change this bad habit. 可知,空3 应该叙述与帮她改变坏习惯相关内容。故答案是A。(4)根据 Nina's dad signs (签字)the report card."I want to know your idea, Iwould like to try it out on Nina's mother!" 可知缺处的所表达意思是,后面这句话是写在哪里 的。故答案是D。【点评】五选四的
5、答案选项较少,并且给出的都是句子,因此,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断该句在文中的位置。另外,通过阅读选项,有可能找出 跟其他选项表达完全不同意思的句子,这样的话我们就可以直接将该选项排除。2 根据短文内容,回答下列问题。Spring Festival is the most important festival in China. On Chinese New Year's Eve, family members get together and have a big meal. In many places people like to set off fir
6、eworks. Dumplings are the most traditional food. Children like the festival very much, because they can have delicious food and wear new clothes. They can also get some lucky money from their parents. The money is given to children for good luck. People put New Year scrolls (卷轴)on the wall for good
7、luck. Spring Festival lasts 15 days. People usually visit their relatives and friends. People enjoy Spring Festival very much, because during this time they can have a good rest.( 1 ) When do family members get together and have a big meal? (不超过5 个词)( 2) What is the most traditional food at Spring F
8、estival? (不超过1 个词)( 3) Why do children like the festival very much? (不超过10 个词)( 4) What can bring good luck to children? (不超过2 个词)( 5) How long does Spring Festival last?(不超过 2 个词)【答案】( 1 ) On Chinese New Year's Eve.( 2) Dumplings.( 3) Because they can have delicious food and wear new clothes.(
9、4) Lucky money.( 5) 15 days.【解析】【分析】文章大意:本文介绍了中国春节的一些情况。( 1)根据 On Chinese New Year's Eve, family members get together and have a big meal. 可知在中国的除夕,家人聚在一起,吃一顿大餐。故答案为On Chinese New Year's Eve。( 2)根据Dumplings are the most traditional food. 可知饺子是最传统的食物。故答案为Dumplings。( 3)根据Children like the fest
10、ival very much, because they can have delicious food and wearnew clothes. 孩子们非常喜欢这个节日。因为他们能吃到美味的食物穿上新衣服。故答案为Because they can have delicious food and wear new clothes. 。( 4)根据They can also get some lucky money from their parents. The money is given tochildren for good luck. 可知这笔钱是给孩子们的,以求好运.。故答案为Luck
11、y money.。(5)根据 Spring Festival lasts 15 days.春节持续 15 天。故答案为 15 days。【点评】考查任务型阅读,先看问题,带着问题找答案,注意上下文之间的联系。3 根据短文内容,回答下列问题。It's December 31, New Year's Eve. Bob and Sally are celebrating the holiday with *heir children, Lucy and Tom. The family is a very happy one. Next year is going to be a ve
12、ry good year for the family.Next year Bob and Sally are going to take a long holiday. They are going to visit Sally's parents in California. Tom is going to finish high school. He is going to move to Boston and go to college. Lucy is going to be 16 years old. She is going to finish middle school
13、 and go to high school.In a word, it is going to be a happy year for all of them.( 1 ) How is the family? (不超过7 个词) 2) 2) What are Bob and Sally going to do? (不超过14 个词) 3) How old is Lucy going to be?(不超过 8 个词)【答案】( 1 ) The family is a very happy one.( 2) They are going to take a long holiday and vi
14、sit Sally's parents in California.( 3) She is going to be 16 years old.【解析】【分析】本文主要介绍了鲍勃和萨利一家人在迎接新年的到来,以及他们各自的新年愿望。(1)根据第一段The family is a very happy one ,可知这是一个非常幸福的家庭,故答案为 The family is a very happy one。2 2) 根据第二段 Next year Bob and Sally are going to take a long holiday. They are going to visi
15、t Sally's parents in California ,可知鲍勃和萨利将要去度假并且看望萨利在加利福尼亚的 父母,故答案为 They are going to take a long holiday and visit Sally's parents in California 。(3)根据第二段 Lucy is going to be 16 years old ,可知露西将要是 16岁了,故答案为 She is going to be 16 years old。【点评】考查任务型阅读,注意通读全文,带着问题去文章找答案。4 .根据图文内容,补全短文。oGood mo
16、rning! My name is Li Ming. I'm Chinese. I'm twelve years old. I'm inXinhua Middle School. I'm a student. My teacher is Miss Gao. She is my English teacher. My mother is a teacher in this school too. She is a Chinese teacher.JiHere's some information (信息)about Li Ming, a boy. He
17、39;syears oldand he's a in Xinhua Middle School. Miss Gao is his teacher and she teaches (教). His is a Chinese teacher in the school.【答案】 Chinese; twelve/12 ; student; English; mother【解析】【分析】本文是李明的日常介绍。(1)根据I'm Chinese ,可知李明是中国男孩,故答案是Chinese。(2)根据 I'm twelve years old ,可知他 12 岁,故答案是 twel
18、ve/12 。(3)根据I'm a student ,可知他是个学生,故答案是 student。(4)根据She is my English teacher ,可知高老师教英语,故答案是 English o(5)根据She is a Chinese teacher ,可知他的妈妈是中文老师,故答案是mother。【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的 语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式 找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。5 .选择适合的答句A. Yes, there's one on
19、the teacher's desk.B. Look! I'm standing next to my uncle.C. Daming and his friends.D. No, not often. Sometimes.E. Just click the mouse here.(1) Who is lying in the sun?(2) How can I open a new document?(3) Do you often do housework at home?(4) Where are you in the photo, Lingling? Is there
20、a computer in your classroom?【答案】(1) C(5) E(6) D(7) BA【解析】【分析】A. Yes, there's one on the teacher's desk.是的,在讲桌上有一个。B. Look! I'm standing next to my uncle.看,我正站在我叔叔旁边。C. Daming and his friends.大明和他的朋友D. No, not often. Sometimes.不,不经常,有时。E. Just click the mouse here.仅仅在这里点击鼠标。(1)根据 Who is
21、lying in the sun?谁正躺在阳光下?可知用人物回答,故选C。(2)根据How can I open a new document? 我怎样打开一个新的文件?可知问的是打开文件的方式,所以是点击鼠标,故选E。(3)根据Do you often do housework at home? 你经常在家做家务吗?可知是一般疑问句,所以回答用yes或者no,问的是经常做家务吗,所以回答是经常还是不经常,故选 D。(4)根据 Where are you in the photo, Lingling?在照片里,你在哪里,玲玲?可知问的是地点,所以用表达地点的回答,故选Bo(5)根据Is the
22、re a computer in your classroom? 在你教室里有电脑吗?可知是 there be句型的一般疑问句,故选Ao【点评】考查任务型阅读,注意根据问句选择正确答句。6 .阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。Hello!My name is Bob. My classroom is not big but nice. There are 21 desks and 20 chairs. 墙 匕 有一些画和一幅地图。 Mrs Brown is our English teacher. She is from a big city.She is nice. Her husb
23、and Mr Brown is a teacher too, but he isn't in our school. Tom is my good friend. We like playing football on Saturday. Where is my football? It _is under my desk.(1)回答问题: What's Bob's Classroom like?(1) 将文中划线的汉语句子译成英语。(2) 将文中划线的英语句子译成汉语。(3) 从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。Mr Brown and Mrs Brown are
24、 teachers, but they aren't in the same school.(4) 回答问题:下划线单词 It指代的是什么?【答案】11) It's not big but nice.(5) There are some pictures and a map on the walls.(3)她来自一座大城市。(6) Her husband Mr Brown is a teacher too, but he isn't in our school.(7) The football.【解析】【分析】文章主要介绍了Bob的教室,他的英语老师,以及他的好朋友。(
25、1)细节理解题。问题: Bob的教室怎么样?根据 My classroom is not big but nice.我的教 室不大但是很漂亮。可知答案,故答案为It's not big but nice。(2)句子翻译题。表示有要用 there be句型,一些画 some pictures, 一张地图a map,在墙 上:on the wall,教室的墙有四面, wall要用复数,故答案为 There are some pictures and a map on the walls。(3)句子翻译题。She:她,is from:来自,a big city: 一座大城市,故答案为:她来自
26、一座 大城市。(4)找出同义句。句意:布朗先生和布朗夫人都是老师,但是他们不在同一所学校。文中Her husband Mr Brown is a teacher too, but he isn't in our school.她的丈夫布朗先生也是老师,但是他不在我们学校。也是此意,故答案为Her husband Mr Brown is a teacher too, buthe isn't in our school 。(5)词义猜测题。根据前句 Where is my football?可知it指代前面提到的事物,football,故 答案为 The football。【点评】
27、考查学生的阅读理解能力,首先通读全文,然后根据题目要求认真完成任务,根 据所学知识和文中的细节依据找到正确答案。7 .任务型阅读My name is Chen Yang. I'm twelve years old. I'm a Chinese student.There are four people in my family my father, my moth er, my brother and I. My father is a doctor at the City Central Hospital and my mother is a theatre manager.
28、 My brother is a student, too. He is thirteen. We are in the same school, but not in the same class.I like English very much. I can speak a lot of English. I want to have an American pen friend. Let's be friends, OK? Please write to me. My address is No. 22 Middle Sc hool, Hunan, China. My email
29、 is Cheny hotmail. com.阅读短文,回答问题。(1) What is Chen Yang's father?(2) How old is Chen Yang's brother?(3) Are Chen Yang and his brother in the same class?(4) What school are they in?(5) Can Chen Yang speak English?【答案】(1) His father is a doctor.(6) His brother is thirteen (years old).(7) No, th
30、ey aren't.(8) They are in No. 22 Middle School, Hunan, China. Yes, he can.【解析】【分析】(1)根据 My father is a doctor at the City Central Hospital 可知答案为:His father is a doctor.(2)根据 My brother is a student, too. He is thirteen.可知答案为:His brother is thirteen(years old).(3) 根据 We are in the same school, bu
31、t not in the same class.可知答案为:No, they aren't.(4)根据 My address is No. 22 Middle Sc hool, Hunan, China. 可知答案为:hey are in No. 22 Middle School, Hunan, China.(5)根据 I like English very much. I can speak a lot of English.可知答案为:Yes, he can【点评】这篇文章非常简单,先看问题,再带着问题阅读短文。这篇短文题目的设置大多是细节寻找题,只需在原文中找到与题目相关的句子或
32、段落即可。8.下面文章有五处需要添加小标题。请从以下选项( A, B, C, D, E, F)中选出符合各 段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。A School in BritainI get up and get dress for school. My school has a uniform-black trousers and shoes, a white shirt and a black and gold tie. The girls wear the same, or they can wear a black skirt.I don't live far from
33、the school, so l walk there with my friends. Lots of students take the school or their parents drive them to school.Students all study English, maths and science, and we can choose others. My favorites are arts and IT.We have 20 minutes for break in the morning and an hour for lunch. Some students b
34、ring sandwiches to school for lunch, hut my friends and I often eat in the dinning room.Lessons end at 4 o'clock, but on Mondays and Wednesdays I stay at school until 5 o'clock. I go to the Chess Club and Basketball Club. There are lots of clubs and activities at our school.A. Activities aft
35、er schoolB. School clothesC. Free time between lessonsD School subjectsE. HomeworkF. The way to go to school【答案】B; F; D; C; A【解析】【分析】主要讲了英国的一所学校。A.Activities after school 课下活动;B.School clothes 校服;C.Free time between lessons 课间自由时间;D.School subjects 学校科目;E.Homework家庭作业;F.The way to go to school 上学的方式
36、。(1) 根据 My school has a uniform-black trousers and shoes, a white shirt and a black and gold tie.可知讲的是学校校服,故选 Bo(2)根据so l walk there with my friends 可知讲的是上学的方法,故选 F。(3)根据 Students all study English, maths and science, and we can choose others. My favorites are arts and IT.可知主要讲了学校科目,故选D。(4) 根据 We ha
37、ve 20 minutes for break in the morning and an hour for lunch. Some students bring sandwiches to school for lunch, hut my friends and I often eat in the dinning room. 可知主 要讲了课间时间,故选Co(5) 根据 Lessons end at 4 o'clock, but on Mondays and Wednesdays I stay at school until 5o'clock. I go to the Ch
38、ess Club and Basketball Club. There are lots of clubs and activities at our school可知主要讲了课后活动,故选A。【点评】考查任务型阅读,注意理解选项意思,抓住关键词选择正确答案。9 .阅读文章,完成以下的表格I'm Jane. Today is Sunday (星期日).After lunch, my father plays games at home. My motherand I go to the store. My mother buys a green coat for my grandfat
39、her and a white shirt for my father. She buys some vegetables for dinner. And she buys some pears and bananas, too. I like reading (阅读),so I buy some books. I buy a toy ( 玩具) dog for my sister Lucy. She likes dogs very much.At 6:20 we get home and we have dinner at 7:00. In the evening we watch TV.
40、I think I have a great Sunday.whoWhat to buy?For whom?Jane_For herselfForLucyJane's motherA green coatA white shirtSome vegetables, some bananas and some pearsFor Jane's grandfatherForfatherFor dinnerHow is Jane's Sunday?It's【答案】Books;A toy dog ; Lucy; Jane's; great【解析】【分析】主要讲了 J
41、ane一家的周日生活。11) 根据 so I buy some books. I buy a toy ( 玩具) dog for my sister Lucy.可知 Jane 买了 书 和狗玩具,故填 Books, A toy dog。(2) 根据 so I buy some books. I buy a toy (玩具) dog for my sister Lucy.可知狗玩具是给 妹妹Lucy买的,故填Lucy。(3)根据a white shirt for my father.可知白衬衫给爸爸买的,故填 Jane&(4)根据I think I have a great Sunday
42、.可知周日是极少f的,故填 great。【点评】考查任务型阅读,首先读懂短文,然后仔细从文中寻找答案。10.阅读短文,回答问题 Mary 09:45:10Hi, Jim. Nice to meet you! I'm a girl.My name Is Mary Green.My favorite (最喜爱的) color is red. I have a red bag.My telephone number is 873-3516.Jim 09:46:05Hi, Mary. Nice to meet you, too! I'm a boy. My name's Jim
43、 Hand.My favorite color is blue. Ihave a blue quilt.And my telephone number is 894-2015.QuestionsAnswersIs Mary a girl?Yes,.What color is Mary's bag?Its.What color is Jim's quilt?It's.What's Mary's last name?Her last name is.What's Jim's last name?His last name is.【答案】she
44、 is; red; blue; Gree; Hand【解析】【分析】主要讲了Mary和Jim的喜好,物品和电话号码。(1)根据I'm a girl我是一个女孩,可知Mary是个女孩。故答案为she is。(2)根据I have a red bag我有一个红包,可知 Mary的包是红色的。故答案为 red。(3)根据I have a blue quilt我有一床蓝色的被子,可知 Jim的被子是蓝色的。故答案为 blue。(4)根据 My name is Mary Green 我的名字是 Mary Green,可知 Mary 的 last name (姓) 是Green。故答案为Green
45、。(5)根据 My name's Jim Hand 我的名字是 Jim Hand 可知 Jim 的 last name (姓)是 Hand。 故答案为Hando【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答。11 .阅读短文,完成问题。Today is November 28th. It's my sister Gina's eighth birthday. In the morning, my parents take us to Zig Zag's Store. There my mother buys a red sweater for Gi
46、na. And we go to Xinhua Book Store. There I buy some CDs for Gina. My father also buys a book for Gina, and its name is Harry Potter. It's Gina's favorite book. In the afternoon, my parents have a birthday party for Gina at home. Gina's friends, Bill, Jim and Cindy come to the party. Bil
47、l brings a new pencil to Gina. Jim gives Gina a soccer ball because she likes playing soccer. Cindy gives Gina an English-Chinese dictionary. Gina is very happy. Oh, I'm Gina's brother. My name is Robert.(1)判断正误。 There are seven people in Gina's family.(2)根据短文内容完成句子。My mother gives Gina
48、a.(3) How old is Gina?(4) Who is Robert?(5)将文中画线句子译成汉语【答案】(1)0(5) red sweater.(6) She is eight years old.(7) He is Gina's brother.(5)我的父母在家里给她举办了生日聚会。【解析】【分析】短文大意:这篇短文讲的是我们一家人怎么为我的妹妹吉娜过八岁生日。(1)细节理解题。通读全文可知Gina的家人只有 我,爸爸妈妈和Gina”共四个人,故此题是错误的,故答案为:错误。(2)细节理解题。根据 There my mother buys a red sweater f
49、or Gina.在那里我母亲为吉娜买了一件红色毛衫。可知妈妈给 Gina买了一件红色的毛衣,故答案为:red sweater。(3)细节理解题。根据 It's my sister Gina's eighth birthday这是我妹妹 Gina的第8个生 日。可知 Gina现在八岁,故答案为:She is eight years old.(4)细节理解题。根据 I'm Gina's brother. My name is Robert. 可知 Robert 是 Gina 的哥哥。 故答案为:He is Gina's brother.(5)汉译英。my p
50、arents我父母,have a birthday party for为某人开生日聚会,Gina吉娜,at home在家.故答案为:我的父母在家里给她举办了生日聚会。【点评】此题考查任务型阅读理解。认真阅读背景介绍,了解话题或主题。仔细阅读题目 找出不同题目的不同要求。并在关键词下划线以便于为后面的解题创造良好的条件。对照 题目要求,从选项中选出符合以上要求的对应条件。只要顺着关键词的线索就能找到正确 答案。12 .任务型阅读CBilly doesn't go to school today . He wants to read a storybook . His brother bo
51、ught (买) one for him yesterday . Billy likes this book .Billy goes to his bookcase. The book is not there . Billy looks under the bed, but it isn't there . No, it isn't . He looks inside his schoolbag , but he still (仍然)can't find the book . Billy isn't happy . .Billy goes to the liv
52、ing room (客厅). His mom is reading a book on the sofa ."" asks Billy."Which one?" says his mom ."The one about a dog," says Billy ."It's in your brother's bedroom," says his mom . "I found it on the table after breakfast. I thought it was his book
53、. ""Great! Thanks, Mom," says Billy .根据材料内容:从方框中选择合适的句子填入文中空缺处,使材料完整、通顺。A. Is it under the chair?B. Does he lose the book'?C. It is about a nice dog.D. So I put it in his bookcase .G. Mom, did you see my storybook?【答案】C; A; B; E; D【解析】【分析】A. Is it under the chair?它在椅子下面吗?B. Does h
54、e lose the book?他丢了书吗?C. It is about a nice dog .它是关于一只漂亮小狗的。D. So I put it in his bookcase .所以我把它放在他的书柜里了。G. Mom, did you see my storybook?妈妈,你看到我的故事书了吗?(1)根据上文句子 He wants to read a storybook . His brother bought (买) one for him yesterday o和下文句子 Billy likes this book .可以推测这里是说这本书的内容的,与答案 C相符,故答案选Co
55、(2)根据上文句子 The book is not there . Billy looks under the bed, but it isn't there .和下文 句子No, it isn't.可知上文应该是一个 Is开头的一般疑问句询问书在某地的,与 A相符 合,故答案选A。(3)根据上文句子 He looks inside his schoolbag, but he still (仍然)can't find the book. Billy isn't happy. 可知Bill到处找不到书,他不开心,他怀疑他把书弄丢了,与 B 选项符合,故答案选 Bo
56、(4)根据上文句子 His mom is reading a book on the sofa. 下文句子 asks Billy. "Which one?" says his mom .可知这里是 Bill询问妈妈是否看到了他的故事书,与答案 E相符合, 故答案选E。(5)根据上文句子I thought it was his book .可知妈妈误认为书是Bill的哥哥的,就把书放在了他哥哥的书本I里,与答案 D相符合,故答案选 D。【点评】考查任务型阅读。要联系上下文,把所给的句子带入原文中看是否与上下文协 调,可运用排除的方法去做。13 .请为每个笑话选择最合适的标题,
57、并将答案写在题前的括号内。A. I can't find it.B. He is really somebody.(他是一个大人物)C. You're right.D. A great man E. Where is the egg?F. I am not wrong.Tom: Dad, give me a dime (十美分)Father: Boy, you are too old to ask parents for dimes.Son: You're right, Dad. Give me a dollar (美元) Teacher: Can you make a
58、sentence (句子) with the word "egg"?Student: Yes. I had a piece of cake yesterday.Teacher: Then where is the "egg"?Student: In the cake, Sir.Teacher: Would Shakespeare (莎翁) be a great man if he were alive (活着) today? Student: Of course. Nobody has been 400 years old.(4)Child: My un
59、cle has 1000 men under him.Man: He is really somebody. What does he do?Child: A gatekeeper (门卫)at the cemetery (墓地) Mum: Look at your socks. One is short; the other is long. You put on the wrong ones. Helen: I am not wrong. Look there! One sock is short and the other sock is long, too.【答案】C; E; D; B; F【解析】【分析】(1) Tom:爸爸,给我十美分。Father:孩子,你已经长大了,不应该给父母要美分了。
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 5.2 二次根式的乘法和除法(1)说课稿- 湘教版数学八年级上册
- 安全知识培训宣传单课件
- 中国广电阳江市2025秋招笔试行测题库及答案网络优化与维护类
- 中国广电盐城市2025秋招笔试行测题库及答案互联网运营
- 江西省九江市少年宫科学动力机械课程(教学设计) 拱桥
- 安全知识在线培训课件
- 2.7.1二次根式 说课稿 北师大版数学八年级上册
- Lesson 18 A famous football playe说课稿小学英语五年级下册冀教版(一起)
- 攀枝花市中石化2025秋招笔试性格测评专练题库及答案
- 1.8 有理数的乘法说课稿初中数学冀教版2012七年级上册-冀教版2012
- 医药行业市场营销计划书药品销售预算
- 《研究生入学教育》课件
- 汽车行业中的环境保护与可持续发展
- 打起手鼓唱起歌混声合唱简谱
- 空调安装免责协议
- QGW 201175-2019-金风陆上风力发电机组 塔架通用防腐技术规范
- 老友记第一季字幕
- 输电线路风偏计算基本方法
- 第5章光电成像系统
- GB/T 9117-2010带颈承插焊钢制管法兰
- GB/T 5455-2014纺织品燃烧性能垂直方向损毁长度、阴燃和续燃时间的测定
评论
0/150
提交评论