2020-2021年湖南省郴州市某校高一(上)期末考试英语试卷_第1页
2020-2021年湖南省郴州市某校高一(上)期末考试英语试卷_第2页
2020-2021年湖南省郴州市某校高一(上)期末考试英语试卷_第3页
2020-2021年湖南省郴州市某校高一(上)期末考试英语试卷_第4页
2020-2021年湖南省郴州市某校高一(上)期末考试英语试卷_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

付费下载

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2020-2021年湖南省郴州市某校高一(上)期末考试英语试卷一、阅读理解 1. International Summer Camps for TeenagersWhat do you do with a teen whose summer holiday plans amount to sleep and WeChat? Try an international summer camp.Village CampsSalavas, Auvergne-Rhone-Alpes, France+33475881681Best for: River funSuitable for: 11-1

2、7 years; £1996(13 nights), starting 30 June or 14 JulyThis granddaddy of European camps(now in its 49th year)has sites in Austria, Portugal, Switzerland and elsewhere, but few can boast(有)a location as spectacular as the Summer River Experience Camp on the banks of the Ardeche.It's a well-r

3、un operation with rock climbing and canoe(独木舟)training ending in a two-day 30 km canoe descent of the Gorge with an overnight sleep in a tent.Camp Adventure AcademyLethem, Germany+4940410094900Best for: SurvivalSuitable for: 7-16 years; £375 for one week, June 23-August 31Set in the beautiful L

4、uneburger Heide National Park, Survival Camp is the ultimate(终极的)outdoor adventure.Survivors head into the forest to learn survival techniques and face the toughest challenges from lighting fires and building shelters to crossing rivers.At the end of the week, each participant will receive a certifi

5、cate, proclaiming them a true survivor and ready to battle the most difficult of situations.Ocean Youth TrustGosport, EnglandBest for: SeafaringSuitable for: 12-25 years; six-night sail£575 person from 16 to 22 July, 29 July to 1 August or 4 to 11 August.Not truly a camp, but this has adventure

6、, friendship and sheer thrills in spades(大量). OYT gives sail training to hundreds of disadvantaged children each year and during the holidays, offers places to children from mainstream backgrounds too.Youngsters learn to sail, navigate and cook on OYT's 32-metre boat Prolific, crewing the boat(w

7、ith expert help)on voyages to France and the Channel Islands. (1)What's the advantage of Village Camps?A.Teenagers can learn some survival techniques.B.Teenagers can experience some adventures.C.Each participant will receive a certificate.D.Teenagers can get canoe training. (2)Which camp is suit

8、able for Jack's eight-year-old son?A.Village Camps.B.Camp Adventure Academy.C.Ocean Youth Trust.D.None. (3)If you want to learn how to sail, which camp(s) can you try?A.Ocean Youth Trust.B.Village Camps.C.Camp Adventure Academy.D.Ocean Youth Trust and Village Camps. 2. Jeremy Savage, aged 1

9、7, and Ian Marshall, aged 16, went to the Rocky Mountains with their parents for the weekend. On Saturday morning, the two boys decided to climb Cathedral Mountain by themselves while their parents relaxed at the campsite. After three hours, they reached the top with no problems.However, trouble beg

10、an when they started the climb down the mountain. On one very dangerous part of the path, Ian fell three metres off the side of the path. Jeremy was able to climb down to where Ian was. Ian was badly injured and could not move. Jeremy had to decide what to do. He needed help, but he did not want to

11、leave his friend. He used water from his own bottle to clean the dirt and blood from Ian's face and hands. He tried to help Ian stand up, but Ian's right leg was hurting too much. They had to wait and hope that someone would come and help them.When the boys did not return to the campsite tha

12、t evening, their parents became very worried. They got in touch with park workers and began searching for the boys. Soon more than 20 people were looking for the boys.As night fell, the boys were still missing. While they waited for help to arrive, Jeremy gave Ian his food and water and he let

13、Ian lie on his jacket so he would be more comfortable. As the evening grew darker, Ian told Jeremy to leave him and go back to their parents, but he still did not leave. Jeremy thought it was too dangerous for Ian to be alone. The night was cold and windy, and Jeremy used his jacket and an extra shi

14、rt to keep Ian warm.At sunrise, Jeremy decided that the only way to help his friend was to carry him. So, they started the long climb back to their parents. Sometimes Jeremy carried Ian on his back. Sometimes he carried him in his arms. Finally, after four hours, they arrived at the campsite where t

15、heir parents were waiting. "I will always remember what Jeremy did for me," said Ian. "He saved my life. That is the greatest thing that a person can do for his friend." (1)What happened to Ian on his way down the mountain?A.Ian fell three miles off the side of the path.B.Ian cli

16、mbed down to where Jeremy was.C.Ian was badly injured and could not move.D.Ian decided what to do because Jeremy was injured. (2)Why did the boys' parents get in touch with the park workers?A.Because they knew the boys got injured.B.Because the boys returned to the campsite with wounds.C.Because

17、 they needed water and food.D.Because the boys did not return to the campsite that evening. (3)While they were waiting for help, what did Jeremy NOT do for Ian?A.Jeremy gave Ian his food and water.B.Jeremy let Ian lie on his jacket so he would be more comfortable.C.Jeremy left Ian alone to find some

18、 help.D.Jeremy used his jacket and an extra shirt to keep Ian warm. (4)How long did it take the boys to arrive back to the campsite?A.Four hours.B.One night.C.Two days.D.About 24 hours. 3. For most people, below-freezing temperatures generally put a stop to outdoor exercise, but Siberian native

19、 Boris Fyodorov is not most people.Minutes after the calendar ticked over to this past 2014 New Year's Eve, Fyodorov set off on a solo, out-and-back marathon run from his home in the Siberian village of Oymyakon, completing the 26.2-mile coursehis first marathonin just over five hours. During th

20、e run he experienced temperatures as low as -38. And that was just the way he wanted it."I heard about other marathons around the globe, naming themselves 'the coldest', like the most recent North Pole marathon with runners going at -28." Fyodorov told the Siberian Times. &quo

21、t;I thought surely this cannot be right. Our Oymyakon is the coldest inhabited place in northern hemisphere(半球). Why don't we arrange a marathon here?"Oymyakon is widely considered to be one of the coldest places on the planet, and its record-low temperature of -68, recorded in 1933, is tie

22、d for the coldest recorded temperature for any inhabited place on Earth. The average January temperature in the area is -50.Not only did Fyodorov finish the marathon in high spirits, but he also wants it to be colder the next time he tries it. "I really want to organize the next Oymyakon marath

23、on in January when the air goes down to -50 or -60." he said.Fyodorov is not the first person to take on a cold-weather athletic challenge like this. In addition to the North Pole Marathon, taking runners on an out-and-back tour from Russia's Bellingshausen Station, the Antarctica Marathon

24、is held every year in late February. A second Antarctica eventthe Ice Marathonhas been held at -80F degrees south since 2006. (1)What's the best title of the passage?A.Sports in cold areas of the worldB.Freezing cold is not too cold for an ice runnerC.The North Pole MarathonD.The Antarctic

25、Ice Marathon (2)What does Fyodorov think about the North Pole Marathon?A.It is not cold enough.B.The distance is a little shorter.C.The runners are too slow.D.It sets a new world record of marathon. (3)Why did Fyodorov plan his marathon in Oymyakon?A.Because Fyodorov is more popular in Oymyakon.B.Be

26、cause Fyodorov loves Oymyakon and plans to live there.C.Because Oymyakon is one of the coldest places in the world.D.Because Oymyakon has the best route for a marathon. (4)We can learn from the last paragraph that _.A.the North Pole Marathon is held in Russia every yearB.the Ice Marathon is the bigg

27、est marathon in the worldC.Fyodorov is planning an Antarctica MarathonD.similar marathons have taken place in cold parts of the world 4. For the first time in Hong Kong's history, an entertainer has been written into middle school textbooks. He is considered one of the best actors in Hong K

28、ong. Yes, he is Chow Yunfat.The example of his long hard struggle for success has been used in a chapter in a Hong Kong middle school textbook. Using his experience, students can learn to make the most of their time and to grab every opportunity to succeed.On hearing about this, Chow said joyfully,

29、"I really hope that my experiences can make young people understand that one should not be afraid of difficulties and setbacks(挫折), for they are the only way to success."Indeed, Chow has travelled a long and difficult path to reach his success. In 1955, he was born into a poor family in Ho

30、ng Kong. When he was 17, he had to leave school. He worked in a number of jobsas a postman, camera salesman and taxi driver. These experiences paved the way for him to play all kinds of roles later in life.Chow broke into the film industry in the late 1970s. He was one of the hardest working actors

31、and starred in a number of popular TV dramas and films including "Shanghai Bund"(上海滩)and "A Better Tomorrow". Since 1985, he has won many awards including Taiwan's Golden Horse Awards and Hong Kong Film Awards.In 1995, he went to Hollywood. Although he was already in his 40s,

32、 he had to learn English. He even put chopsticks in his mouth to practise pronouncing certain sounds. His film, "Crouching Tiger, Hidden Dragon", began to gain him more fame and recognition around the world. In 1998, the mayor of Chicago set aside January 12 as "Chow Yunfat Day".

33、 (1)Chow Yunfat has been written into middle school textbooks mainly because _.A.he plays best in Hong KongB.his experiences are very specialC.he keeps on struggling for successD.he is well thought of (2)How did Chow feel when he learned that he had been written into middle school textbooks?A.Surpri

34、sed.B.Shy.C.Sad.D.Delighted. (3)What can we infer from the passage?A.Chow Yunfat is proud of his success.B.Chow Yunfat is popular both at home and abroad.C.Chow Yunfat prefers to make a living by selling cameras rather than by performing.D.Chow Yunfat has won more awards than other actors. (4)The un

35、derlined sentence(in Paragraph 6)suggests _.A.Chow Yunfat is willing to struggle with difficultiesB.chopsticks are of great help to practise English pronunciationC.Chow Yunfat has suffered a lot since he went to HollywoodD.it is hard for a person who is over 40 years old to learn spoken English二、七选五

36、  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。One of the best things you can do for your community is volunteer, but it's necessary to understand that it comes with the same type of responsibility a paid job has. Since you promise to do something, you need to follow through.(1)_Whether you'

37、;re just starting out or you've been volunteering for years, think of what you're doing. Here are some things you need to do if you want to do your best:Volunteer with a good attitude. You are doing something that you really want to do. So put a smile on your face and show you want to b

38、e there.(2)_Follow the rules.(3)_ Do your best to follow them because they've been made for a reason. Periodically(定期地)go over your job description. If you don't have a written one, ask your volunteer coordinator(协调员)whether or not you're meeting expectations.(4)_ If you see something th

39、at the volunteer coordinator needs to know about, let him know as soon as possible. Or if you have a better idea of getting the work done faster, share your thoughts with him. It will do good to the cause.Be flexible. You may be actively doing your given job when you notice something else that needs

40、 to be done.(5)_A. Communicate more.B. Get along with others.C. You and everyone around you will be happier if you have a positive attitude.D. Not all volunteers volunteer out of the kindness of their hearts.E. Someone may have given you a list of rules, either written or spoken.F. Try to do whateve

41、r it is, unless it's against the rules of your organization.G. People are depending on you, and you should give your time responsibly.三、完形填空  Les Brown is known as one of the world's greatest motivational speakers. He is also(1)_ as a thought leader with regard to self-improvement and g

42、oal-setting.However, Les found it(2)_ to learn knowledge when he was a(3)_. During his school days, he was thought of as "unable to learn well" by the teachers and placed(4)_ from 6th grade to 5th grade. To make things worse, he had a twin brother who was rather(5)_ and talented, so L

43、es was(6)_ by his classmates.One day a teacher asked him to(7)_ a problem on the blackboard, but Les refused and said that he couldn't(8)_. "Of course you can," the teacher replied(9)_. "Young man, come here and solve this problem for me.""But I can't,"(10)_ Les

44、. "I'm a silly boy". The rest of the class(11)_ into laughter. At that point, the teacher stepped out from behind his desk and looked Les straight in the eye. "Don't ever say that again," he told him firmly. "Someone else's opinion of you does not have to become

45、your(12)_."Les never(13)_ those words, and spent the rest of his life facing challenges, setting and following his(14)_. Time and time again, thanks to the teacher's powerful words, Les has been famous all over the world. Do remember: you have(15)_ within you. (1)A.seenB.showedC.provedD.aid

46、ed (2)A.effectiveB.creativeC.difficultD.easy (3)A.studentB.teacherC.speakerD.audience (4)A.awayB.forwardC.backD.off (5)A.classicB.familiarC.shallowD.bright (6)A.laughed atB.cared aboutC.knocked downD.cheered up (7)A.solveB.discussC.replaceD.choose (8)A.take itB.make itC.get itD.have it (9)A.surprisi

47、nglyB.anxiouslyC.angrilyD.encouragingly (10)A.insistedB.suggestedC.revisedD.disagreed (11)A.ranB.burstC.gotD.looked (12)A.riskB.spiritC.regretD.reality (13)A.recalledB.rememberedC.forgotD.minded (14)A.truthB.goalsC.opportunitiesD.questions (15)A.happinessB.lonelinessC.darknessD.greatness四、语法填空 

48、 阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或所给单词的正确形式。Dear Editor,I am writing to ask(1)_ advice on my relationship with my teenage son. To tell the truth, I often struggle(2)_(get)along with him. A few days ago, we(3)_(quarrel)with each other. He was anxious about his skin because it started to become very oily, with lo

49、ts of red spots. He is always angry these days and seems(4)_(little)confident. I keep telling(5)_(he)these changes are normal and that things will turn out just fine. Of course, I wanted to show my concern for his condition, so I asked him to see(6)_ doctor. But then he became angry and we had a big

50、(7)_(argue). He told me that I was putting even more stress on him by(8)_(talk)about his spots all the time. In the end, I sent him to his room. He finally calmed down,(9)_ took some time. The whole experience was(10)_(real)terrible and I do not want to go through the same thing again. What should I

51、 do?Best wishes,Mrs. Zhao五、书面表达  你校高一年级即将开展一场英语演讲比赛,请你写一篇以友谊的重要性为主题的简短演讲稿参加班级初选,要点包括:1. 表达参赛的感觉;2. 友谊的重要性。注意:1. 词数80左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。Dear fellow students,_  阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Once there was a little boy called Adam who came from a rich family. He was a y

52、oung student at primary school, and was very clever. He always gained good marks in his assessment exams.Adam got everything he wanted, such as toy cars, airplane models, water guns and soon. His parents bought him whatever he wanted, and Adam loved to add new items to his collection of toys. One da

53、y he went out to a store with his mother and in the toy section he found a very cool toy car which could play different kinds of sounds that a car could make. He was surprised to see that kind of toy car, so he ran to his mother and told her everything about it. Adam took his mother to the toy secti

54、on to show how it worked. However, his mother refused to buy it for him because he already had a lot of toy cars. Adam was sad and wondered why his mother did not buy it for him, especially since that toy car was rather cheap.Two weeks later, Adam and his mother went to the same store again. Adam th

55、ought that his mother would buy it for him this time, so he asked his mother about the toy car again. His mother ignored him because she was looking for something else. But Adam really wanted the toy car.So, while his mother was busy looking for some other items, he took the toy car and put it insid

56、e his backpack. The salesman saw Adam stealing the toy car and tried to stop him. Adam tried to run but the salesman caught him. Adam started to cry. His mother heard his voice and ran to him. She was shocked to see the salesman holding her son.Paragraph 1:"What happened?" she asked with c

57、oncerns. _Paragraph 2:After they got home, Adam went to his room and regretted having done that. _参考答案与试题解析2020-2021年湖南省郴州市某校高一(上)期末考试英语试卷一、阅读理解1.【答案】DBA【考点】广告布告类阅读应用文阅读细节理解【解析】此题暂无解析【解答】(1)D 细节理解题。根据Village Camps下方的It's a well-run operation with rock climbing and canoe(独木舟)training ending in a

58、two-day 30 km canoe descent of the Gorge with an overnight sleep in a tent.可知,这是一个运营良好的项目,有攀岩和独木舟训练,最后是为期两天的长达30公里的划独木舟下山,然后在帐篷里过夜。由此可得出,Village Camps的好处是青少年可以接受独木舟训练。故选D。(2)B 细节理解题。根据Camp Adventure Academy下方的Suitable for: 7-16 years;可知,Camp Adventure Academy适合7-16岁的孩子参加,所以杰克八岁的儿子可以参加Camp Adventure Academy。故选B。(3)A 细节理解题。根据Ocean Youth Trust下方的OYT gives sail training to hundreds of disadvantaged children each year and during the holidays, offers

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论