版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2019 年职称英语考试综合类考前押题试卷 (2)第 1 部分:词汇选项 (第 1-15 题,每题 1 分,共 15 分) 下面每个 句子中均有 1 个词或者短语有下划线,请为每处下划线部分确定 1 个意义最为接近的选项。1、Your teacher will take your illness into account when marking your exams.A. calculationB. computationC. considerationD. assessment2、The doctor has abandoned the hope torescue the old man.
2、A. leftB. given upC. turned downD. refused3、Many of this novelist characters areisolated,disappointed people,A. solitaryB. gloomyC. feebleD. frugal4、Have you talked to her lately?A. lastlyB. shortlyC. recentlyD. immediately5、During the Second World War, all importantresources in the U. S.wereallocat
3、edbythe Federal government.A. nationalizedB. commandeeredC. taxedD. distributed6、Television advertisements do more than merely reflect dominant ideologies.A. exactlyB. faithfullyC. repeatedlyD. simply7、The story was very touching.A. inspiringB. boringC. movingD. absorbing8、Up to now, the work has be
4、en easy.A. SoB. So longC. So thatD. So far9、The report advocated setting up trainingcolleges.A. supposedB. excitedC. suggestedD. discussed10、I wasn't qualified for the job really, but Igot it anyhow.A. somehowB. anywayC. anywhereD. somewhere11、Since ancient times people have found variousways to
5、 preserve meat.A. eatB. cookC. freezeD. keep12、The policemen acted quickly because lives were atstake.A. in despairB. in dangerC. in miseryD. in pain13、It's sensible to start any exerciseprogram gradually at first.A. workableB. reasonableC. possibleD. available14、Our statistics show that we cons
6、ume allthat we are capable of producing.A. wasteB. buyC. useD. sell15、She was sent a box of chocolates along with aletter saying she was fired.A. killedB. shotC. dismissedD. murdered参考答案:1-15 CBACD DCDCB DBBCC 阅读判断Moderate Earthquake Strikes EnglandA moderate earthquake struck parts of southeast Eng
7、land on 28 April 2007 , toppling chimneys from houses and rousing residents from their beds.Several thousand people were left without power1 in Kent County2.One woman suffered minor head and neck injuries.“It felt as if the whole house was being slid across like a fun-fair ride , 3” said the woman.T
8、he British Geological Survey said the 4.3-magnitude quake4 struck at 8 : 19 a.m.and was centered under the English Channel5,about 8.5 miles south of Dover6 and near the entrance to the ChanneI Tunnel7.Witnesses said cracks appeared in walls and chimneys collapsed across the county.Residents said the
9、 tremor had lasted for about 10 to 15 seconds.“I was lying in bed and it felt as if someone had just got up from bed next to me, ”said Hendrick van Eck,27,of Canterbury8 about 60 miles southeast of London.“I thenheard the sound of cracking ,and it was getting heavier and heavier9.It felt as if someo
10、ne was at tbeend of my bed hopping up and down. ”There are thousands of moderate quakes on this scale around the world each year , but they are rare in Britain.The April 28 quake was the strongest in Britain since 2002 when a 4.8-magnitude quake struck the central England city of Birmingham10.The c
11、ountry ' s strongest earthquake took place in the North Sea in 1931 , measuring 6.1 on the Richter scale11.British Geological Survey scientist Roger Musson said the quake took place on 28 April in an area that had seen several of the biggest earthquakes ever to strike Britain , including one in
12、1580 that caused damage in London and was felt in France12.Musson predicted that it was only a matter of time13 before another earthquake struck this part of ngland.However , people should not be scared too much by this prediction , Musson aid ,as the modern earthquake warning system of Britain shou
13、ld be able to detect a forthcoming quake and announce it several hours before it takes place.This would allow time for people to evacuate and reduce damage to the minimum.词汇:moderate/5mCdErit/adJ.中等的 magnitude/5mAnitju : d/n.值, 强度量topple/5tCpl/v. 倾倒,震倒 rouse/rauz/v. 唤醒tremor/5tremE(r)/n. 震动 hop/hRp/
14、v. 齐足跳起fun-fair n. 公共露天游乐场 scale/skeil/n. 震级forthcoming/fC : W5kQmiN/adj.即将来临的 evacuate/i5vAkjueit/v. 疏散 geological/dViE5lCdVikEl/adj. 地质 的试题:1. During the April 28 earthquake,the whole England wasleft without power.A Right B Wrong C Not mentioned2. The Channel Tunnel was closed for 10 hours after t
15、he earthquake occurred.A Right B Wrong C Not mentioned3. It was reported that one lady had got her head and neck injured ,but not seriously.A Right B Wrong C Not mentioned4. France and several other European countries sent their medical teams to workside by side with the British doctors.A Right B Wr
16、ong C Not mentioned5. The country's strongest earthquake took place in London in 1580.A Right B Wrong C Not mentioned6. Musson predicted that another earthquake would occur in southeast England sooner or Iater.A Right B Wrong C Not mentioned7. It can be inferred from the passage that England is
17、rarely hit by high magnitude earthquakes.A Right B Wrong C Not mentioned参考答案:1. B 题句说 2007 年 4 月 28 日的地震致使全英格兰都停电, 与短文第一段最句句表达 的内容不符。短文说地震殃及英格兰东南部 的肯特郡部分地区,电力中断,几千名居民无电 可用。所以,题句是 错误的,答案为 B 。2. C 本题所说的意思是:地震发生后,海峡隧道关闭了 10 小 时。题句表达的内容短文 中找不到,故答案为 C。3. A 题句的意思是:地震中一个妇女的头部和颈部受了点轻伤。 题句表达的意思与第 一 段最后一句表达的内
18、容相符。所以选项 A 是 答案。4. C 题句表达的意思是:法国和其他几个欧洲国家派遣他们的 医疗队去英国与当地的 医生并肩工作。这个内容短文中找不到,故答 案为 C 。5. B 题句所说的英国烈的地震于 1580 年发生在伦敦,这与短 文表述的事实不符。 短文第七段第一句明白无误地说,英国烈的地震 于 1931 年发生在北海。题句表达的信 息是错误的,故答案为 B 。6. A 题句说 Musson 预言在英格兰东南部迟早将发生另一次地 震。这个说法与短文最后 一段第三句所表达的意思相符。短文中说, 另一次地震将袭击英格兰东南部,这仅仅个时间 问题。所以答案是 A7. A 短文第六段第一句说,
19、世界每年发生强度为里氏 4 级左右 的地震有几千次,但是 这种中等强度的地震在英格兰很少发生。据此, 读者能够容易地推断出,高震级的地震在英 格兰就更少见了。概括大J八 意Paris Paris, the capital and the largest city of the country, is in north central France. The Paris metropolitan area contains nearly 20% of the nation'spopulation and isthe economic, cultural, and political ce
20、nter of France. The French governments have historically favored the city as the site for all decision making, thus powerfully attracting nearly all of the nation's activities.Paris has grown steadily since it was chosen as the national capital in the late 10th century. With the introduction of
21、the Industrial Revolution, a great number of people moved to the city from the country during the 19th century. The migration was especially stimulated by the construction of railroads, which provided easy access to the capital. After World War II more and more immigrants arrived.The city is the cen
22、tralized control point of most national radio and television broadcasting. It is a place of publication of the most prestigious newspapers and magazines and an international book publishing center. With more than 100 museums, Paris has truly been one of the greatest concentrations of art treasures i
23、n the world. The Louver, opened as a museum in 1793, is one of the largest museums in the world.In the late 1980s about 4.1million pupils annually attended about 47,000 elementary schools. In addition, about 5.4 million students attended some 11,200 secondary schools. Approximately 1.2 million stude
24、nts were enrolled annually at universities and colleges in France in the late 1980s. French centers of learning have served as academic models throughout the world.Paris is the leading industrial center of France, with about one quarter of the nation's manufacturin g concentratedin the metropoli
25、tan area. Industries of consumer goods have always bee drawn to Paris by the enormous market of the big population, and modern, high-technology industries also have become numerous since World War II. Chief manufactures are machinery, automobiles, chemicals and electrical equipment.练习1. Paragraph2.2
26、. Paragraph3.3. Paragraph4.4. Paragraph5.A History of the cityB Industries of the cityC Population grownD EducationE Cultural centerF Immigration5. Paris has in history been the center of.6. Since the 10th century, the population of Paris.7. Many valuable works of art.8. Paris is not only the center
27、 of education of France , but also thecenter.A can be found in ParisB the major events of the nationC of the country ' s industriesD a lot of cinemas and theatersE has been growing steadilyF has been decreasing rapidly参考答案:CEDBBEACIn the mid 1940's, the young ambitious duo Ruth and Elliot Ha
28、ndler, owned a company that made wooden pictures frames. It was in 1945 that Ruth and Elliot Handler joined with their close friend Harold Mattson to form a company that would be known for the most famous and successful doll ever created. This company would be named Mattel, MATT for Mattson, and EL
29、for Elliot.In the mid 1950's, while visiting Switzerland, Ruth Handler purchased a German Lilli doll. Lilli was a shapely, pretty fashion doll first made in 1955. She was originally fashioned after a famous cartoon character in the West German Newsletter, Build.Lilli is the doll that would inspi
30、re Ruth Handler to design the Barbie doll. With the help of her technicians andengineers at Mattel, Barbie was born. Ruth then hired Charlotte Johnson, a fashion designer, to create Barbie's wardrobe. It was in 1958 that the patent for Barbie was obtained. This would be a fashion doll unlike any
31、 of her time. She would be long limbed, shapely, beautiful, and only 11.5 inches tall. Ruth and Elliot would name their new fashion doll after their own daughter, Barbie.In 1959, the Barbie doll would make her way to the New York Toy Show and receive a cool reception from the toy buyers.Barbie has u
32、ndergone a lot of changes over the years and has managed to keep up with current trends in hairstyles, makeup and clothing. She is a reflection of the history of fashion since her introduction to the toy market.Barbie has a universal appeal and collectors both young and old enjoy time spent and memo
33、ries made with their dolls.1. When Ruth and Elliot Handler was young, they had a strong desireA) to go to school.B) to take photos.C) to make frames.D) to be highly successful.2. Who owned Mattel?A) Mattson.B) Elliot.C) Harold Mattson and Elliot Handler.D) Harold Mattson, Ruth and Ellion Handler.3.
34、It can be inferred from the second paragraph that Lilli was fashioned afterA) Build.B) a German doll.C) a pretty girl.D) a shapely woman.4. Where did Ruth Handler's inspiration for the design of the Barbie doll comefrom?A) Barbie.B) Lilli.C) Charlotte Johnson.D) A fashion designer.5. Which of th
35、e following statements is NOT true of the Barbie doll?A) She does not attract young men.B) She has undergone many changes over the years.C) She is 11.5 inches tall.D) She has managed to keep up with fashion.补全短文MergersThe most common kind of consolidation today is the merger. A merger occurs (1).Wit
36、h the deregulation of natural gas, the nation's 20interstate pipeline companiesBECame fearful of cutthroat competition. Some felt that they could increase their efficiency and improve their market flexibility by merging. In 1985 Internorth of Omaha paid $2.3 billion for Houston Natural Gas Corpo
37、ration, (2). The system connectedmarkets from coast to coast and raised sales to $10 billion.On occasion, mergers have occurred between smaller companies in an industry dominated by a few giant firms. These smaller companies claim that they need to merge to become more efficient and effective in com
38、peting against the biggest corporations. They maintain that such action increases competition instead of reducing it. The Antitrust Division of the Justice Department has not always agreed with them.Four major waves of mergers have taken place in this country. The first started in 1887, just prior t
39、o the passage of the Sherman Antitrust Act, and ended in 1904. It involved such giants as United States Steel and Standard Oil trying to create monopolies in their industries. From the end of World War I until the 1930s, large firms swallowed smaller firms to create oligopolies. The monopoly had no
40、chance and the oligopoly little chance of succeeding today under present antitrust policy.The third major merger movement began in the 1960s, reached a peak in 1969, (3). Many of the acquisitionsinvolved giant firms in one industry buying up largecompanies in totally unrelated industries. Such merge
41、rs are called conglomerate mergers. A classic example is Mobil Oil Corporation 's purchase of the huge retail chain Montgomery Ward & Company.Mergers in the last ten years were in the thousands. More important is the value of the transactions, which has risen sharply. The number of mergers a
42、nd acquisitions apply (4). The petroleum industry had mergers and acquisitions valued at closed to $80 billion between 1981 and 1984. Other industries (5) were banking and finance,insurance, mining and mineral, processed foods.A thereby gaining control of the world' s longestpipelineB and then g
43、radually declinedC experiencing large takeoversD resulting in combinations of small firmsE only to those valued at $100 million or moreF when two or more companies get together to form one compa ny完形填空An Absent-minded ProfessorProfessor Smith lived alone. He was very absent-minded. He used to _1_ the university to give a lecture and find that he had for
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年高职第二学年(房地产开发与管理)项目策划专项测试试题及答案
- 2025年中职机电(机电基础常识)试题及答案
- 东兴市2024-2025学年第二学期五年级科学期末学业展示试卷及答案
- 2025-2030中药材交易行业市场供需研究与行业规范与创新发展报告
- 2025至2030中国电子竞技产业生态链分析及变现路径研究报告
- 2025至2030中国绿色建筑标准体系与市场发展潜力研究报告
- 2026年教务管理岗位面试题目集
- 2025-2030汽车零部件行业市场供需趋势及行业布局评估
- 2025-2030汽车零部件行业供需关系分析竞争格局未来投资趋势
- 2025-2030汽车零部件市场供需现状与发展投资分析研究报告
- 公安副职竞聘考试题库及答案
- 口腔诊所劳务合同协议书
- 2025年度商铺装修工程总包与施工合同
- 门窗维修协议合同范本
- 子宫肌瘤课件超声
- 2025年异丙醇行业当前发展现状及增长策略研究报告
- 出租车顶灯设备管理办法
- DB11∕T 637-2024 房屋结构综合安全性鉴定标准
- 2025年新疆中考数学真题试卷及答案
- 2025届新疆乌鲁木齐市高三下学期三模英语试题(解析版)
- DB3210T1036-2019 补充耕地快速培肥技术规程
评论
0/150
提交评论