版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、-# -阅读表达(共5小题;每小题3分,满分15分)阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。(请注意问题后的词数要求)1 You may not realize it, but you are doing much more than just studying when you are at school. School is-also the place where you learn to get along well with people But this is not always easy. What can you do if you just don't like o
2、ne of your classmates?2 If you discover that you have problems getting along with your classmates or friends, the most important thing to learn is toleranee. Tolerance is the ability to realize and respect the differencesso it is important to learn to liveKnowing others constantly makesToleranee tea
3、ches us to keep anin others We can not change the way that other people do, happily with them3 Tolera nee will make every one get on better with each other.us understand others' differences.4 Something different does not exactly mean that it is bad.even temper and an open mind.5 You need to reme
4、mber an old saying, HTreat others how you want to be treated HYou would like to be treated kindly by your classmates, so it is important to treat them kindly too. f you tolerate something, it. does not mean that you have to like it. No one is asking you to change who you are or what you believe in.
5、Toleranee just means that you should respect the differences in others and not try to make them change6 It is important to practice tolerance, because it will make every one's life easier. Learn to accept people for their different abilities and interests. The world is very different, and practi
6、cing toleranee in your own school and city can help make a differenee.76. What is the passage mainly about? (No more than 10 words)77. Why is it not always easy to get along with people around you? (No more than 10 words)78. It's important for you to get to know others What can it help you? (No
7、more than 10 words)79 Why is tolerance important to people according to the passage? (No more than 10 words)80. What does the old saying HTreat others how you want to be treated11 mean in English? (No more than 20 words)【参考答案】1 It is mainly about the importanee of tolerarace/respecting the differenc
8、es in others2. Because we are different from one to another.3. lt can help us understand others' differences4. Because it will make everyone's lives/life easier.5. If you want to be treated kindly by others,you should treat them kindly first.*京車車 *專車*4(拿拿 * 案拿* 拿 * 車 * 拿纟吉真题试做(2012-湖南卷)A wis
9、e teacher once told me that every teenager needs to experience a not-so-fun first job from working at a grocery store to the fast food industry.Now I still remember my first day at a fast food restaurant three years ago.I wanted to save up money and buy my own car, so I applied everywhere I could th
10、at summc匚The restaurant called me right away and I thought to myself, this is going to be easy.Within four hours of my first shift(车仑班),I had angry customers who complained how slow I was.I watched in fear as a kid spilled his milk everywhere, and I heard the words that no 16-year-old boy or anyone
11、for that matter wants to hear: "Mike, there's a problem in the men's bathroom and you might want gloves for this one."I realized right away that workuig at the restaurant was not going to be a picnic.The manager expected a clean environment and, particularly fast service with a fri
12、endly smileOver three years later I still work at that restaurant whenever I go home during vacations.I love my co-workers there and all the customers know who I am.Every morning the same senior citizens come in and get their morning coffees.They chat with us workers and joke around.Our smiles have
13、just as much to do with them making us a part of their everyday lives as the coffee doesFrom my first job at the restaurant, I learned teamwork and devotion.I also learned staying positive no matter how rough things seem to get.I will forever carry the experience that I gained at the restaurant with
14、 me as I go forward in my life.81. Why did the author apply everywhere that summer? (No more than 12 words)(2 marks)82. What did the manager particularly expect the workers to do? (No more than 14 words)(3 marks)83 Why does the author still work at the restaurant during vacations? (No more than 13 w
15、ords)(2 marks)84. What did the author learn from his first job? (No more than II words)(3 marks)【参考答案】真题试做81. He wanted to save up money and buy his own cai 首先根据 apply everywhere 上位到文章第二段第 二句"so I applied everywhere I could that summer."这一题的考点是 why,即问 apply everywhere 的原因,根 据句中的so得出答案在本句的前
16、半部分:I wanted to save up money and buy my own care答题时注意人称 的变化,改成:He wanted to save up money and buy his own cara82. The manager particularly expected them to offer fast service with a friendly smile 本题左位词 particularly expect, 位置在第二段最后一句"The manager expected a clean environment and, particularly
17、fast service with a friendly smile"答案要写完整的句子:The manger particularly expected them to offer fast service with a friendly smile.注意:这一题问manager期待worker做什么,而文中出现的是名词短语fast service, 所以要根据常识补充餐厅服务员是给客人提供服务(offer service) o83. He loves his co-workers and all the customers know who he is.本题利用左位词 still
18、 work 定位到第 三段第一句“Ovei tliree years later I still work at the restaurant wheiievei I go home during vacations '后而一句 即是解释原因:I love my co-workers there and all the customers know who I am.参照第 82 题,答案需把人称 修改:He loves his co-workers and all the customers know who he is。84. He learned teamworks devoti
19、on and staying positive in rough situations 本题是综合理解题。提问作 者从他的第一份丁作中学到什么,根据记叙文意义升华在尾段,怎位到最后一段“From my first job at the restaurant, I learned teamwork and devotion.I also learned staying positive no matter how rough things seem to get"答案受字数限制需要合并句子,修改为:He learned teamwork, devotiont and staying p
20、ositive in rough situations o*客*客*客客名*结束2. 注意句子结构转换The cheating athlete is not easy to catch out.=The cheating athlete is notcaught out.©Building a list can be difficult.=A list can be difficult to=lt can be difficult to build a list(3>lt should offer important information=It'sto offer i
21、mportant information. Find some information before you talk to career advisers二Find some information beforecareer advisers(5>About half of the piece is destroyed, but the remaining part hits the South Atlantic at 200 times faster thansound.=0ne piece hits the South At I a nt:ic at 200 times theof
22、 sou nd.©Please greet others when ever you can =Please greet others whenever As the company expands, it becomes more popular.=With the company, it becomes more popular.® It's worth taking the time.=The 廿me you spend will be【任务型阅读题的解题策略】参考答案2. easily (2) build <3) necessary consultin
23、g speed/ rate possible expanding® worthwhile* 京 * 璟 * 京未 * 未拿 * 结束3. 另选英它词来释义(注意常用短语的记忆)You are encouraged to keep records of the sources used by each person, which helps you trace back to theorigin of the problems that may happen unexpected!y.=You are encouraged to keep records of the sources
24、just in(2) People play in door sports in all weathers =People play in door sportsthe weather.<3>Half of the parents didn't know about their children's motor skills=Half of the parents were notof their children's motor skillsThese amateur athletes will probably never become rich or
25、famous They must work at their jobs while training.=These amateur athletes will probably never become rich or famous and they musttheir workwith training.Don't spend time on some meaningless words.=spending time on some meaningless words.【任务型阅读题的解题策略】参考答案3. case (2) whatever (3)aware/ conscious
26、combine ® Avoid*京*拿*扌*4(*束束*京*京*車*京*拿* 纟吉束请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格 只填1个单词。There are many destructive (破圻;白勺)forces when it comes to nature, which have destroyed whole cities and killed many people They're really terrible, but they occur somewhat often, and this is why
27、you see so many charities these days which focus their efforts on helping people who have been affected by natural disasters While the world is a very beautiful place to live in, there will always be parts of the world where natural disasters happen more often than in other places, where properties
28、and lives are destroyed Only the people who live in the country where tsunamis and earthquakes as well as other disasters occur experienee these, and we can only imagine the suffering that they go throughFor some people out there, the world is cruel, but they have no choice but to stay where they ar
29、e A lot of the time people simply can not afford to move away, as they might not be able to get a job when they leave In 2004, there was a tsunami in the Indian Ocean A tsunami is a large wave that towers hundreds of feet into the airz and covers whole areas when it comes crashing down on to dry lan
30、d. This particular tsunami was caused by an earthquake that happened in the middle of the seaz shooting the water away from the ground and towards dry land. This tsunami actually reached thirty meters in height, and was one of the worst tidal waves the world has ever seen. Over 200,000 people were h
31、urt in the disaster.In 2005, we also saw a hurricane happened in the United States. This hurricane was known as hurricane Katrina, and is perhaps the worst in the history of the world It happened in 2005 and destroyed millions of properties in the area It also took the lives of nearly 2,000 American
32、 people It was known that for ten days, the wind swept through the area, meaning the most powerful country in the world became helpless in their attempts to save the people who were affected by the hurricaneFinally, in 2008 we saw yet another n atural disaster. This time it was a eye I one (旋丿几),whi
33、ch is similar to a hurrica ne but happe ns in a circular motion (圆周运动).This eye I one Nargis had bee n one of the strongest to haveever occurred, reaching a death toll of nearly 150,000 people.All of these were terrible disasters that were unavoidable.来源:Title: Forces of NatureIntroductionDestructiv
34、e forces of nature refer to natural disasters (71)tsunamisand earthquakesConsequences When these terrible disasters occur in some parts of the world, they(72)properties and lives People in these parts go through the (73)that only exists in ourimaginati on. Some people out there have to (74)where the
35、y are. They can'tafford to move away as jobs in other places might not be (75)Examples The 2004 tsunami reached a (76)of thirty meters and it was oneof the worst tidal waves in the world The 2005 (77)known as Katrina swept through parts ofthe US, causing great loss. Even the most powerful countr
36、y could do (78)to save its people The 2008 cyclone called Nargis had been one of the strongest, leavingnearly 150,000 people (79)SummaryThese terrible disasters couldn"t be (80)出处:江苏省南通市2012届髙三第一学期期末调研测试英语试卷话题:Forces of Nature入选理由:这是一篇说明性的文章,文章虽长,但难度适中,题目很能体现学生对语言理解和运用的能力参考答案71. like72 destroy7
37、3. suffering-6 -# -76. height79. dead74. stay / remain 75. available / found77. hurricane 78. nothing80. avoided / prevented / stopped* 京 * 京 4(車 * 4t * 京 * 專结朿(20T年髙考英语专题训练)(教疗是学生及家长经常而对的问题)The Chinese are very generous when it comes to educating their children. Some parents send their children to
38、the best schools or even abroad to England, the US or Australia, regardless of how much this costs Many also want their children to take extracurriculum activities where they either learn a musical instrument or ballet, or other classes that will give them a head start in life The Chinese believe th
39、at the more expensive an educa廿on is, the better it isz so parents often spend unreasonable amount of money on education. Even poor couples buy a computer for their son or daughter.However; what most parents fail to see is that the best education they can give their children is usually very cheap Pa
40、rents can see that their children's skills vary; they will usually be skilled in some areas while poor in others. What most parents fail to realize though, is that today's children lack self-respect and self-c on fide nee.The problem is that parents are only educating their children on how t
41、o take multiple-choice tests and how to study effectively. They are not teachi ng them the most important skills they n eed to be con fide nt, happy and clever.Parents can help achieve this by teaching their children pract:ical skills like cooking, sewing and other housework Teaching a child to cook
42、 will improve many of the skills that he will need later in life. Cooking dema nds patienee and time It is an enjoyable but difficult experience A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully The result, a well-cooked dinnerz
43、will give a child a lot of satisfactio n and confide nee.An old machine such as a broken radio or TV set that you give your child as a toy may make him curious and arouse his interest. If he will spend hours looking at it, and try to mend it; your child might become an engineer when he grows up. Such activities do more than teach a child to read a book; but rather they teach them to think, and to use their minds. This is much more important than learning by reading a bookTitleHow Chinese Parents Should (1)Their ChildrenComm on practiceBeing (2
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2020-2025年中级经济师之中级工商管理押题练习试题B卷含答案
- 2025年一级造价师之建设工程技术与计量(安装)模考模拟试题(全优)
- 协议书国画图画
- 外汇退回协议书英文
- 补价协议书模板
- 指纹景区电子导游系统创新创业项目商业计划书
- 型模底板智能化检测系统升级创新创业项目商业计划书
- 制药废水处理离心机创新创业项目商业计划书
- 多功能浴室清洁剂创新创业项目商业计划书
- 密封功能技术革新创新创业项目商业计划书
- 施工现场集装箱式活动房安装验收表
- 医学公共基础知识试题(附答案)
- 2025年公路水运安全员B证备考真题及答案解析
- 2025年70岁老年人换新本驾驶证需考三力测试题及答案
- 车祸定责知识培训内容课件
- 驼奶课件教学课件
- 基于OPTIMOOR软件探究船行波对系泊船安全影响的多维度分析
- 生产安全事故发生的主要原因
- 2025交通运输部所属事业单位招聘(7人)备考考试试题及答案解析
- 四川邮政面试题库及答案
- 辅警思想政治课件模板
评论
0/150
提交评论