版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2015年高中英语Module6WarandPeace阅读训练2外研版选修6Module6 War and Peace阅读训练(2)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。【2014·赣州市高三年级适应性考试】Moving to a new neighborhood,town,state,or even country can be a pretty scary experience.All you know is that things will be different and chances are you wont know the
2、kids at your new school.The experiences that go with moving make many kids feel nervous and worried.This is perfectly normal but dont let these emotions overrun your thoughts!You will soon get used to your surroundings and find new friends at your new school.Leaving old friends and familiar places b
3、ehind can be difficult.However,as you begin the moving process,keep in mind that saying goodbye to your old house,school,and friends does not mean that you have to forget them or that your farewell is permanent!If youre moving to a new state or even a different country and wont see your friends for
4、a long nme,dont despair.Make sure to ask everyone for their address so you can write them letters.Also,thanks to the Internet,it is very easy to stay in touch through email or instant messaging technologies.With your parents permission,you can even create a blog or web page to chronicle all of your
5、new experiences.Include your thoughts,tales of your new adventures,even pictures of new friends,your new house,and new town.Your old friends will love seeing what you are busy with.Many schools have an orientation program where a student already established at the school shows a new student around f
6、or their first week.This can help you to find your way around the school and to make new friends faster.While moving is tough on kids of any age,high school counselor Karen Turner says moves can be particularly difficult for teens.“I think moving during adolescents is an extremely stressful experien
7、ce,especially if you are into your junior high or senior year.Students tend to have established a very strong peer network during that period in their lives.Often this has more influence on them even than their families in some cases,and when they are torn from that theres often resentment (怨气)” How
8、ever,Turner adds that while moving isnt easy,there are things that your parents and the school can do to help you cope with the change.1Who are the intended readers of the passage?AEducation experts.BSchool teachers.CParents.DStudents.2Which of the following is mainly suggested in Paragraph 3?AStayi
9、ng in contact with old friends.BExpressing yourself when it is possible.CForming good habits at school.DKeeping positive about your new school.3According to the passage,an orientation program_.Ahelps local students in many ways Bis organized by new studentsCoffers help to new students Dfocuses on al
10、l the students at school4According to the passage,Karen Turner may agree that_.Amany parents seem to care little about their children Bteens can easily be attached to their friendsCparents should communicate with the school teachersDteens tend to behave rudely in a new school5If this passage continu
11、es,what would the author further discuss?AWhat a new school is like.Bwhy parents move with their children.CHow parents and the school can help the children.DHow children can express their anxiety.语篇解读本文是一篇说明文。对青少年来说,搬家会令他们感到紧张和忧虑,因为这意味着要离开熟悉的环境、特别是熟悉的朋友们。对此,本文给出了一些建议来帮助青少年尽快适应新的环境。1解析:推理判断题。根据第二段最后一
12、句“You will soon get used to your surroundings and find new friends at your new school.”可知,其中的“You”实际上指的就是学生,即本文的目标读者。答案:D2解析:细节理解题。根据第三段内容可知,该段主要是讲述如果你搬到一个新地方,很长时间看不到朋友,不要绝望,可以通过信件、网络等方式与老朋友保持联系。答案:A3解析:细节理解题。根据第四段最后一句“This can help you to find your way around the school and to make new friends fast
13、er.”可知,“导向计划”是给新学生提供帮助。答案:C4解析:细节理解题。根据最后一段Karen Tuner所说的话可知,搬家对青少年来说尤其困难,因为此时他们在生活中已经建立了深厚的友谊,因此不愿离开朋友,也就是说,青少年更容易依恋他们的朋友。答案:B5解析:推理判断题。根据文章最后一段最后一句提到“there are things that your parents and the school can do to help you cope with the change.”可推测出,如果短文继续写下去,作者讨论的应该是父母和学校怎样来帮助孩子们。答案:C。【2015高考复习】阅读理解
14、For many people,volunteering is a way of life.Holidays are the time of the year that more people are in a giving mood.Homeless shelters,childrens hospitals,and nursing homes are excellent places to give of ones time.Volunteering in Homeless SheltersThere is a homeless directory online that anyone ca
15、n easily access to find the closest homeless shelter to their home.According to the homeless shelter directory,currently there are 3,233 shelters in the US,so it is not difficult to find a shelter.Helping to serve food,picking up donations of food,preparing meals,and cleaning up are things that one
16、can do to help at a homeless shelter.Volunteering in Childrens HospitalsEvery child needs comfort and joy,especially during the holiday seasons.By visiting sick children in hospitals,an individual provides helping hands by supplementing the services usually done by the hospital staff.Personalizing t
17、he hospital experience adds to the comfort and happiness of the children and their families.Volunteers provide help,and positive interactions (相互交流) which enhance the patients quality of care.Help is needed almost everywhere in a hospital;from the lobby,parking lot,cafeteria,to admitting,helping wit
18、h the gift cart,and even reading to children in the waiting rooms or their hospital rooms.Volunteering in Nursing HomesAccording to the National Center for Health Statistics,“Over 50% of those living in nursing homes do not have close relatives and 46% have no living children.” Life in a nursing hom
19、e is lonely,confusing,and frightening for many residents.Volunteering at a nursing home is a great opportunity to make a difference in someone elses life.Playing cards,sitting with and talking to a resident,taking a walk,or sharing a meal makes a huge difference,especially when they have no other so
20、le on earth to visit them.The three examples above are only a small fraction of institutions in which volunteers are needed.Giving of oneself,especially during the holidays blesses and cheers others.【语篇解读】本文介绍了人们在假期中可以选择去做志愿活动的三个地方。1According to the passage,what can a volunteer do in nursing homes?A
21、Visiting the sick children. BPicking up the donated food. CHelping with the gift cart. DPlaying cards with a lonely old man.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Nursing Homes部分的描述可知D项正确。A、C项是在childrens hospitals可以做的事,B项是在homeless shelters可以做的事。答案D2What can we learn about the volunteering?AYou can only volunt
22、eer during the holidays. BYou can help prepare meals in a nursing home. CIt is easy to find a homeless shelter to volunteer. DHelp is needed everywhere in a homeless shelter.解析细节理解题。根据文中的“There is a homeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their
23、 home.”可知,人们很容易找到一个能在里面做志愿活动的流浪者之家。其他三项都是与文章内容不符。答案C3In a childrens hospital,which of the following is true?AOver 50% of those living there do not have relatives.BA personal visit brings happiness to a sick boy.CChildren live a lonely and frightening life.DChildren love listening to volunteers readi
24、ng.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Childrens Hospitals部分的描述可知B项正确,A、C两项错误,D项文中未提及。答案B4The best title for the passage would be_.AGiving of oneself cheers others BVolunteering is a way of lifeCVolunteering during the holidays DGiving is better than taking解析主旨大意题。全文主要介绍了假期中人们可以选择去做志愿活动的三个地方。故C项作为本文的标题最佳。答案
25、C阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【吉林省吉林市2014质量检测】AAfter a terrible electrical accident, which caused him to become both blind and deaf, the whole world became completely dark and quiet for Robert Edwards for almost ten years. The loss of sight and hearing threw him into such sorrow th
26、at he tried a few times to put an end to his life. His family, especially his wife, did their best to tend and comfort him and finally he regained the will to live.One hot summer afternoon, he was taking a walk with a stick near his house when a thunderstorm started all at once. He stood under a lar
27、ge tree to avoid getting wet, but he was struck by the lightning. Witnesses thought he was dead but he woke up some 20 minutes later lying face down in muddy water at the base of the tree. He was trembling badly, but when he opened his eyes, he could hardly believe what he saw: a plough and a wall.
28、When Mrs. Edwards came running up to him, shouting to their neighbors to call for help, he could see her and hear her voice for the first time in nearly ten years. The news of Robert regaining his sight and hearing quickly spread, and many doctors came to examine him. Most of them said that he regai
29、ned his sight and hearing from the shock he got from the lightning. However, none of them could give a convincing answer as to why this should have happened. The only reasonable explanation given by one doctor was that, since Robert lost his sight and hearing as a result of a sudden shock, perhaps,
30、the only way for him to regain them was by another sudden shock. 21. The reason for Roberts attempts to kill himself was that _.A. a terrible traffic accident happened to himB. he had to live in a dark and silent worldC. he was struck by the lightning once moreD. nobody in the world cared about him2
31、2. What was Robert doing when he was struck by the lightning?A. Sheltering from the rain under a tree. B. Driving a car. C. Taking a walk with a stick. D. Lying on the ground.23. We can infer from the text that _.A. there was no accurate explanation for Roberts recoveryB. many doctors came because R
32、obert was badly injuredC. Roberts wife sent for doctors immediately after the shockD. a sudden injury in the head led to Roberts recovery24. Whats the best title of the whole passage?A. A Terrible Electrical AccidentB. Robert Edwards and His WifeC. What a Sudden ShockD. An Unforgettable Experience21
33、. B. 细节理解题。由第一段第三行“The loss of sight and hearingto his life.”可知。22. A. 细节理解题。由第二段第二行“He stood under a large treeby the lightning.”可知。23. A. 推理判断题。由最后一段第三行“However, none of themshould have happened.”可知。24. C. 主旨大意题。文章主要是围绕着sudden shock展开的。【吉林省吉林市2014质量检测】BIt must be something that many American compa
34、nies hold a baby contest. Of course, babies are wonderful, and many parents would be the first to agree. Companies really bring in much money.Walgreens Baby contestIf you play the new Baby Milestones Challenge Contest by BabyCenter & Walgreens, you could win $1,000 in Walgreens & B Gift Card
35、s and Certificates. You can play the instant winner if you get a $25 Walgreens gift card, but you also have to write down your email address and receive all their sales and other information for the contest.Kids and BabiesKids and Babies are accepting entries for May 2014 Free Photo Contest. Baby Ph
36、oto Galley with theme albums and age group albums is moved to the new website Cute Baby Gallery. Check KidsandB for their Baby Photo Contest blogs latest update. The grand prize is $25,000. The catch: Winners are decided by the visitors coming to the site and voting for their favorite babies, so you
37、 have to advertise their site for them.PP has a website only for their members, but if you are into baby photos, it is well worth surfing. You could receive offers on free samples, money-saving coupons (优惠券), and chances to win the latest contests.AvonAvon is another company that has a baby photo co
38、ntest this spring. Avon is advertising their newest collection. It is Avons only collection for the photos of babies. Babies age: newborn to 2 years. Just go to TinyT and upload your recent babys photos. The first place baby will be featured in a Tiny Tillia Storybooks and win a $5,000 U.S. Savings
39、Bond. Ten beautiful girls will win $300 worth of Tiny Tillia products.The tip is to run a search engine for all the latest contests going on and start entering them today. You could be lucky and win enough to put your baby through college! Have fun! 25. What is the basic condition for you to play th
40、e instant winner in Walgreens & B?A. Getting a gift card.B. Getting a certificate.C. Winning 1,000 dollars.D. Receiving information for the contest26. If you want your baby to win the 2014 Free Photo Contest, you will _.A. have to spend $ 25,000 B. take your baby to the gallery in MayC. upload m
41、ore photos of your babyD. have to help to advertise their site 27. What can we learn from this passage?A. Free Photo Contest will be held in March, 2014B. Avon is a website that will hold a baby photo contestC. P accepts the photos of all kinds of people babiesD. Parents can upload their one-year-ol
42、d babys photos to TinyTillia. com28. In the last paragraph, the author advises parents to _ .A. try their best to take good care of their babyB. enter the contests as soon as possibleC. encourage their kids to go to college when they grow upD. find more tips for winning the contests25. A. 细节理解题。由第三段
43、第三行可知。26. D. 细节理解题。由第五段最后一行可知。27. D. 细节理解题。由倒数第二段第三行可知。28. B. 写作意图题。由最后一段可知。【2014界黑龙江省哈三中高三上第三次验收考试】 There are various aspects that go into making a successful school, and success can be measured in various ways. Often, the teachers are praised for a schools success and blamed for its failure. Yet,
44、in order for a school to be effective, it must be a place where teaching and learning can easily take place, and that requires the hard work of more than just educators. Students must take learning into their own hands and feel as if what they are doing is as important as it actually is. This can on
45、ly be done with the cooperation of every adult that is involved in the students life. Some of these individuals often go unnoticed, yet the role they play in the students lives is immeasurable. In the school, administrative assistants greet students at the start of the day and answer a large quantit
46、y of questions. When an assistant remembers a students name or even something special about that student, it communicates to him that he is cared for. The assistant can also give that extra encouragement for a student to make better choices, especially when they are visiting the principals office. M
47、eanwhile, though cafeteria workers have a short space of time to interact with students, they can make a big difference as well. Beyond meeting nutritional needs, cafeteria workers may also on occasion meet the emotional needs of the students they serve. Students benefit from positive interaction wi
48、th adults, and cafeteria workers may give that extra bit of encouragement that a child needs. Custodians (管理员) are usually underappreciated for what they offer to schools. They have to be knowledgeable about everything from cleaning to fixing the most intricate (复杂的) tools. They get to school early
49、in the morning before teachers arrive and lock up late at night after the last student has left from the after-school event. They also make sure teachers are equipped with the necessary items and prepare the rooms so that they are ready for learning. A great custodian also gives that kind word or ex
50、tra smile to that student who needs it most.67. The purpose of the passage is to _.A. emphasize the role teachers play in a schoolB. highlight the contributions of other staff at school besides teachers.C. tell us who make the greatest contributions to a schoolD. explain what contributes to the succ
51、ess of a student68. If an assistant remembers a students name, the student will feel that _. A. he is paid particular attention to B. he is special C. he has done something wrong D. he has made progress in study 69. Which of the following is TRUE about cafeteria workers? A. Its enough for them to co
52、ok for the students. B. Its hard for them to interact with the students. C. They have the most interaction with students at school.D. They can also meet the emotional needs of the students. 70. How does the author feel about the staff mentioned in the text? A. Disappointed. B. Dissatisfied. C. Appre
53、ciative. D. Doubtful.【参考答案】67-70BADC阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 【2014河南省淇县高级中学一模】ANuclear energy is a controversial topicThere has been widespread public debate over it. It seems that the nuclear energy is either a gigantic disaster waiting to happen or the all-powerful way of the future.It is
54、 often believed that nuclear energy is something we cannot do without. We live in a consumer society with a huge demand for commercial products of all kinds. Besides, an increase in industrial production is considered to be one solution to the problem of mass unemployment. Such an increase assumes a
55、n abundant and cheap energy supply. Many people believe nuclear energy provides an endless and economical source of power and that it is therefore fundamental for an industrially developing society. Among other advantages is that nuclear power, except for accidents, is clean. A further advantage is
56、that a nuclear power station can be run and maintained by relatively few technical and administrative staff. The nuclear reactor represents a great step in our scientific evolution and, whatever the anti-nuclear group says, it is wrong to expect a return to more primitive sources of fuel.However, op
57、ponents(people who oppose something)of nuclear energy point out that nuclear power stations bring a direct danger not only to the environment but also to civil liberties. Environmentalists argue in the long run nuclear energy wastes valuable resources and disturbs the ecology to an extent which could bring about the destruction of the human race. Furthermore, it is questionable whether nuclear power is a cheap source of energy when everything is considered. There have, for example, been
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 医疗科技创新与临床应用
- 中医科传统疗法推广与应用总结
- 中医养生知识分享
- 护理专业护士护理实践与护理经验
- 医院清洁人员服务规范
- 2026年湖北艺术职业学院高职单招职业适应性测试参考题库有答案解析
- 口腔疾病防治与治疗进展汇报
- 2026年广东舞蹈戏剧职业学院高职单招职业适应性测试备考题库有答案解析
- 2026年宝鸡职业技术学院高职单招职业适应性测试备考题库有答案解析
- 2026年河北机电职业技术学院单招综合素质考试参考题库带答案解析
- DL-T-692-2018电力行业紧急救护技术规范
- 故事绘本中文九色鹿
- 2024年特岗教师招聘考试-特岗教师招聘(面试)笔试历年真题荟萃含答案
- 小微的校园权力清单
- 降低会阴侧切率的PDCA
- 钢结构拆除专项施工方案
- PDCA提高卧床患者踝泵运动锻炼的正确率
- 康养旅游养生旅游服务规范
- -AAFCO猫粮营养指标标准解读
- 《弟子规》国学经典-第33课-同是人类不齐
- GB/T 14344-2022化学纤维长丝拉伸性能试验方法
评论
0/150
提交评论