2019届高考英语二轮复习(通用版)练习:第2板块题型3阅读理解推理判断题专练(2)(含解析)_第1页
2019届高考英语二轮复习(通用版)练习:第2板块题型3阅读理解推理判断题专练(2)(含解析)_第2页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、阅读理解推理判断题专练 ( 二)(题干加黑的为推理判断题 )A(2019 石家庄市高三复习教学质量检测二)I grew up in a family that ate dinner together every evening. Although my parents enjoyed wine, theyrarely drank during the week and always in moderation (节制 ). As for myself, I wasnt interested inalcoholic drinks and neither were my high school f

2、riends.So when I arrived on campus for my first year of university life, I was a bit shocked. Manydifferent events had been organized for the freshmen, but they all had one thing in common alcohol, andplenty of it. Not wanting to be left out, I joined a few of the events. But I always returned home

3、early, feelingdisappointed. Your personality, interests and experiences didnt matter at all, only how many alcoholicdrinks you could absorb before passing out ( 喝醉 ). It seemed shallow to me. I wanted to get to know mynew coursemates, not how fast they could down a pint of beer.Gradually, however, I

4、 realized that real friends dont judge you by how much you can drink andthere were other ways of making friends. I joined a photography society, took a first aid course, and everyweekend I went cycling with a coursemate. I found that by engaging in these activities and sharing the funof learning new

5、 skills together in a group, I formed much stronger bonds with my new friends than even thestrongest alcoholic drinks could encourage.Another valuable lesson I learned is that its perfectly okay to say“ No” if you dont want todrink. However, in many Western societies, especially the UK, binge drinki

6、ng ( 狂喝 ) has become thenorm. Many people who drink dont necessarily want to, but they give in to the peer pressure( 同 伴压力 ) theyre afraid to say “No”1 What shocked the author when he entered university?A The strange campus.B The popularity of alcohol.C The drunken coursemates.D The limited activiti

7、es.2 Why did the author return home early from the events at first?A He wasnt good at drinking.B He had no familiar coursemates.C He hated the way people got along.D He was left out by the organizers.3 How did the author finally make real friends at university?By saying “ No” to alcoholic drinks.By

8、staying away from group activities.By giving in to the peer pressure.By joining people with common interests.(2019 福州市普通高中毕业班质量检查)My teacher, Mr.August J Bachmann, was the most influential teacher I ever had.I had gotten into trouble in his class : Another student had pushed me for fun, and I became

9、 angryand began to hit him. Mr. Bachmann stopped the fight, but instead of sending me to the office, he sat medown and asked a simple question ,“ Penna, why are you wasting your life? Why arent you going tocollege ?”I didnt know anything about colleges or scholarships. No one had ever considered tha

10、t a fatherlessboy from the poorest neighborhood had a future. That day, instead of rushing off for lunch, he stayed andexplained possible education options to me. At the end of our talk, he sent me to see a secretary who hada child at a state college. This was in 1962 at Emerson High School in Union

11、 City, New Jersey.Well, 53 years have passed, and what have I done with the knowledge he gave me? I gained a PhDfrom Fordham University when I was only 29. I taught English and social studies and then moved up thechain of command from teacher to principal ( 校长 )Ive sat on the board for Magnet School

12、s of America and represented that organization at the UnitedNations. Ive won a number of great educational awards. But where would I be if a truly caring teacher hadnot taken the time out of his lunch period to speak to me? It was without question only his confidence in methat helped me forward.I ha

13、ve repaid his kindness hundreds of times by encouraging misguided youngsters to aim higher. If Ihave saved any children, it is because of him. If I have been a successful educator, it is because I had agreat role model in Mr.Bachmann.4.The writer _ before Mr.Bachmann talked to him.A was an active bo

14、yB liked making troubles in classC was an aimless boyD would get punished by his teachers5 Which of the following best describes Mr.Bachmann?A Fair.B Confident.CInspiring.D Humorous.6 How did Mr.Bachmann influence the writer?A He set the writer on the right path.ABCDB.He tried to set a good example

15、to the writer.C. He was strict with the writer.D. He helped the writer with his study.7.What does the writer think of his achievement?A . He is very proud of himself.B. He feels his effort gets paid off at last.C . He owes his achieveme nt to Mr.Bachma nn.D . He thi nks it an honor to be a successfu

16、l educator.C(2019 太原五中高三阶段性检测)On a hot August morning, in a classroom overlooking NewYorks Hudson River, a teacher guides a group of 3- year-olds completely in Chinese. This is just a Ianguage summer camp run by the primary school Bili ngual Buds, which offers a year- round course in Chinese as well

17、 as Spanish for kids as young as 2.A lot of research now shows the regular, high- level use of more than one Ianguage may actuallyimprove early brain developme nt. Knowing two or more Ian guages can improve the ability to focus, decideand deal with information better. These important skills are grou

18、ped together, known in brain terms as“executivefunction”he research suggests they develop ahead of time in bilingual childre n, and arealready evide nt in kids as young as 3 or 4. Bili ngual educati on, com mon in many countries, is a growingtrend across the United States, with 440 elementary school

19、s offering the study in Spani sh, Chin ese andFren ch.But Tamar Gollan, a professor at the University of California, has found a vocabulary gap betwee nchildre n who speak only one Ian guage and those who grow up with more. On average, the more Ianguagespoken, the smaller the vocabulary in each one.

20、 Gollans research suggests that while that gap n arrows aschildre n grow, it does not disappear completely. Golla n says,Vcabulary tests help us find that bil in gualshave the disadva ntage, where you know the word but you just cant get it out. ”In fact, some of the values of bili ngualism cant be m

21、easured at all, of course. To speak more tha none Ian guage is to ope n the mi nd to more tha n one culture or way of life.Bilinguals also appear to be better at learning other new Ianguages. Clarisse spent her earlychildhood in Switzerland speaking French. At 6, she learned English. Later she learn

22、ed Spanish, German,and, during three years living in Tokyo, Japanese. Now she has easily mastered several Ian guages.8.Why should children learn more than one language according to Paragraph 2?A Because it can do good to childrens brain development.B Because its part of a language summer camp.C Beca

23、use it is common in many countries.D Because it is popular with children.9The underlined word “ theyin”Paragraph 2 probably refers to “ _ ”A many countriesB bilingual childrenC these important skillsD two or more languages10 According to Tamar Gollan, _ .A knowing two or more languages can improve c

24、hildrensskillsB the more languages children know, the better they will beC children had better not take vocabulary testsD bilingual education is not always good to children11 From the passage we can learn _ .A Clarisse likes French best instead of JapaneseB bilingual education is mainly loved by chi

25、ldrenC bilinguals can have a disadvantage in learning other new languagesD knowing more languages can help children learn more about foreign cultures 推理判断题专练(二 )A语篇解读 :本文是一篇记叙文。主要讲述了作者对大学新生活的体验和感悟。1 选 B 细节理解题。结合第二段 “So when I arrived on .and plenty of it. ”可知,大学中 酒风很盛,对此作者感到有些震惊。故选B。2 选 C 推理判断题。结合第二

26、段 “But I always returned home early .before passing out (喝醉 ) .It seemed shallow to me. ” 可推知,作者很早就回家的原因是作者不喜欢大学里人们 以酒交友的方式。故选 C。3 选 D 推理判断题。根据第三段 “I found that by engaging . drinks could encourage. ”可 推知,作者是通过与志同道合的人一起参加活动来结交挚友的。故选D。B语篇解读 :本文是一篇记叙文。 作者在老师 Bachmann 的激励和指导下找到了生活的目标 并取得了很大的成就,因此对老师充满了感激之情。4选 C 推理判断题。 根据第二段 “ he sat me down . going to college ? ” 中 Bachmann 老师的问话及第三段前两句可推知,老师和作者谈话之前,作者并没有人生目标,他认为自 己是个没有未来的男孩儿。故选 C。5 选 C 推理判断题。根据倒数第二段“But where would I be.helped me forward. ”及全文内容可知, Bachmann 老师对作者的鼓励、信任和帮助让作者重拾希望,最终获得了成功。 由此可推知, Bachmann 老师是一位能够鼓舞人心的人。故选C 。6选 A 推理判断题。 根据第三段

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论