下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、精研真题模拟演练 精研高考真题寻找解题规律 _ 真题演练(二)全国II A What s On? Electric Un dergro und 7: 30 pm 1: 00 am Free at the Cyclops Theatre Do you know who s playing in your area ? We re bringing you an exciting evening of live rock and pop music from the best local ban ds.Are you in terested in beco ming a musicia n and
2、 getti ng a recording contract(合同)? If so , come early to the talk at 7 : 30 pm by Jules Skye , a successful record producer.He s going to talk about how you can find the right person to produce your music. Gee Whizz 8: 30 pm 10 : 30 pm Comedy at Kaleidoscope Come and see Gee Whizz perform.He s the
3、funniest stand-up comedian on the comedy seene.This joyful show will please every one , from the youn gest to the oldest.Gee Whizz really knows how to make you laugh ! Our bar is ope n from 7 : 00 pm for drinksandsn acks (快餐). Sim on s Workshop 5: 00 pm 7: 30 pm Wednesdays at Victoria Stage This is
4、a good chanee for anyone who wants to learn how to do comedy.The workshop looks at every kind of comedy, and practices many different ways of making people laugh.Simon is a comedian and actor who has 10 years experienee of teaching comedy.His workshops are exciting and fun.An evening with Simon will
5、 give you the con fide nee to be funny. Charlotte Stone & 00 pm 11 : 00 pm Pizza World Fine food with beautiful jazz music ; this is a great evening out.Charlotte Stone will perform songs from her new best- selling CD , with James Pickering on the piano .The menu is Italian , with excellent meat
6、 and fresh fish , pizzas and pasta(面食). Book early to get a table.Our bar is open all day , and serves cocktails, coffee, beer, and white wine. 语篇解读 这是一篇应用文。主要介绍了四则广告, 涉及四个娱乐节目的时间、 地点和具体内 容等。21 Who can help you if you want to have your music produced? A Jules Skye. B Gee Whizz. CCharlotte Stone. D J
7、ames Pickering. 答案 A 解析 细节理解题。根据第一则广告中的最后一句话可知, Jules Skye 可以告诉你怎样找到合 适的人。所以如果你想制作自己的音乐,应该找 Jules Skye。 22 At which place can people of different ages enjoy a good laugh? A The Cyclops Theatre. B Kaleidoscope. CVictoria Stage. D Pizza World. 答案 B 解析 细节理解题。根据第二则广告中的“ 8:30 pm10: 30 pm Comedy at Kaleid
8、oscope ”和 “ This joyful show will please everyone , from the youngest to the oldest. ”可知,在 Kaleidoscope 举办的这个演出能让所有的人感到开心快乐。 23 What do we know about Simon s Workshop? A It requires membership status. B It lasts three hours each time. C It is run by a comedy club. D It is held every Wednesday. 答案 D
9、解析 细节理解题。根据第三则广告中的 Wednesdays at Victoria Stage”可知,Simon s Workshop 的表演是在每周三进行。 B 项与 5:00 pm7:30 pm 不相符; A、C 两项在文中未 提及。 24 When will Charlotte Stone perform her songs? A 5: 00 pm 7:30 pm. B7:30 pm1: 00 am. C8:00 pm11:00 pm. D 8: 30 pm10:30 pm. 答案 C 解析 细节理解题。根据第四则广告中的 8 00 pm 11: 00 pm Pizza World”可知
10、,Charlotte Stone 将在晚上 8 点到 11 点之间演唱。 B Five years ago, when I taught art at a school in Seattle, I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students.I put a small set of Tinkertoys in front of each student, and said:“ Make something out of the Tinkertoys.Yo
11、u have 45 minutes today and 45 minutes each day for the rest of the week. ” A few students hesitated to start.They waited to see what the rest of the class would do.Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided.A no ther group built someth in
12、g out of their own imagi nati ons. Once I had a boy who worked experime ntally with Tin kertoys in his free time.His con struct ions filled a shelf in the art classroom and a good part of his bedroom at home .I was delighted at the prese nee of such a stude nt.Here was an exceptio nally creative min
13、d at work.His prese nee meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect( 感染)other students. En couragi ng this kind of thinking has a down side .1 ra n the risk of los ing those stude nts who had a different style of thinking.Without fail one would declare ,
14、“ But I m just not creative. ” “Do you dream at night when you re asleep?” Oh, sure. “ So tell me one of your most in teresti ng dreams. ” The stude nt would tell someth ing wildly imaginative.Flying in the sky or in a time machine or growing three heads. “That s pretty creative.Who does that for yo
15、u ?” “ Nobody.I do it. ” “ Really at ni ght, whe n you re asleep?” “ Sure.” “Try doing it in the daytime , in class, okay?” 语篇解读这是一篇记叙文。主要讲述的是作为一名老师,作者让学生拼装玩具是为了更多地 了解他们,从中发现并激励他们的创造力。 25. The teacher used Tinkertoys in class in order to _ . A . know more about the students B . make the lessons more
16、 exciting C. raise the students interest in art D . teach the students about toy design 答案 A 解析 细节理解题。根据第一段第一句“ .I used Tinkertoys as a test at the beginning of a term to find out something about my students. ”可知,作者使用 Tinkertoys 是为了更多地了解自己的学 生。故选 A。 26. What do we know about the boy mentioned in Par
17、agraph 3? A . He liked to help his teacher. B . He preferred to study alone. C. He was active in class. D . He was imagi native. 答案 D 解析 推理判断题。根据第三段倒数第二句 Here was an exceptionally creative mind at work. ” 可知,他是一个很有创造力的人。 27. What does the underlined word “ downside ” in Paragraph 4 probably mean? A
18、. Mistake. B. Drawback. C. Difficulty. D. Burden. 答案 B 解析 词义猜测题。画线词所在句为段落主题句。结合后面的句子 I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking. ”可知这里指的是:激励的教育方式也有缺点。 drawback缺点,符合语境。 28. Why did the teacher ask the students to talk about their dreams? A . To help them to see thei
19、r creativity. B . To find out about their sleeping habits. C. To help them to improve their memory. D . To find out about their ways of thinking. 答案 A 解析推理判断题。根据最后的对话内容可知,作者让孩子们谈论他们那些富有想象力的梦, 是为了帮助他们看到自己的创造力。 C Readi ng can be a social activity.Th ink of the people who bel ong to book groups.They ch
20、oose books to read and then meet to discuss them.Now , the website BookCrossing .com turns the page on the traditi onal idea of a book group. Members go on the site and register the books they own and would like to share.BookCross ing provides an ide ntificati on nu mber to stick in side the book.Th
21、e n the pers on leaves it in a public place, hoping that the book will have an adventure , traveling far and wide with each new reader who finds it. Bruce Pederson, the managing director of BookCrossing , says, “ The two things that change your life are the people you meet and books you read.BookCro
22、ssing combines both. ” Members leave books on park benches and buses , in train stations and coffee shops.Whoever finds their book will go to the site and record where they found it. People who find a book can also leave a journal entry describing what they thought of it.E- mails are then sent to th
23、e BookCrossers to keep them updated about where their books have bee n foun d.Bruce Peders on says the idea is for people not to be selfish by keep ing a book to gather dust on a shelf at home. BookCross ing is part of a trend among people who want to get back to the “ real” and not the virtual (虚拟)
24、 .The site now has more than one million members in more than one hundred thirty- five coun tries. 语篇解读这是一篇说明文。主要介绍了 BookC 网站所举办的图书分享活动,内 容涉及这一活动的目的和一些具体情况。 29. Why does the author mention book groups in the first paragraph? A . To explain what they are. B . To introduce BookCrossing. C. To stress t
25、he importanee of reading. D . To encourage readers to share their ideas. 答案 B 解析推理判断题。根据第一段内容可知,作者谈到读书小组经常在一起阅读、讨论,是为了 介绍有此功能的 BookC 网站。 30 . What does the un derl ined word “ it ” in Paragraph 2 refer to? A . The book. B . An adve nture. C . A public place. D . The ide ntificati on nu mber. 答案 A 解析
26、 代词指代题。根据本句的内容可知,那些把书留在公共场所的人希望自己的书能够随着 阅读它的人走得更远。本句的 it 指代前面的 the book。 31. What will a BookCrosser do with a book after reading it? A . Meet other readers to discuss it. B . Keep it safe in his bookcase. C . Pass it on to ano ther reader. D . Mail it back to its owner. 答案 C 解析 推理判断题。根据第五段最后一句话可知,让
27、书蒙尘是一种很自私的行为,这个网站的 目的正是鼓励人们与他人分享图书,所以拿到书的人读完后最有可能继续把书传递给其他的 、土 读者。 32 . What is the best title for the text? A . Online Reading : A Virtual Tour B . Electronic Books : A New Trend C. A Book Group Brings Tradition Back D . A Website Links People Through Books 答案 D 解析标题归纳题。通读全文可知,BookCrossing 这个网站把人们生
28、命中最重要的两个事物 人和书紧密联系在一起。故 D 项最能概括全文主旨。 D A new collectio n of photos brings an un successful An tarctic voyage back to life. Frank Hurley s pictures would be outstanding undoubtedly first- rate photo-journalism if they had bee n made last week .In fact,they were shot from 1914 through 1916 ,most of th
29、em after a disastrous shipwreck(海难),by a camerama n who had no reason able expectati on of survival.Ma ny of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship. The ship was the En dura nee,a small,tight,Norwegia n- built three- master that was inten ded to take
30、 Sir Ernest Shackleton and a small crew of seamen and scientists,27 men in all, to the souther nm ost shore of An tarctica s Weddell Sea.From that point Shacklet on wan ted to force a passage by dog sled(雪橇) across the con ti nen t.The journey was inten ded to achieve more tha n what Captain Robert
31、Falco n Scott had don e.Captain Scott had reached the South Pole early in 1912 but had died with his four compa nions on the march back. As writer Caroline Alexander makes clear in her forceful and well- researched story The En dura nee, adve nturi ng was even the n a thoroughly commercial effort.Sc
32、ott s last journey, completed as he lay in a tent dying of cold and hunger ,caught the world s imagination,and a film made in his honor drew crowds.Shacklet on, a on etime British mercha nt- navy officer who had got to with in 100 miles of the South Pole in 1908,started a bus in ess before his 1914 voyage to make money from movie and still photography.Fra nk Hurley, a con fide nt and gifted Australia n photographer who knew the Antarctic ,was hired to
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2024年菏泽家政职业学院单招职业适应性测试题库附答案解析
- 2023年长江艺术工程职业学院单招职业技能测试题库附答案解析
- 2024年江苏工程职业技术学院单招职业适应性测试题库附答案解析
- 2024年甘肃省武威地区单招职业倾向性考试题库附答案解析
- 2025年四川化工职业技术学院单招职业技能考试题库附答案解析
- 2023年重庆医药高等专科学校单招职业适应性考试题库附答案解析
- 2023年贵州食品工程职业学院单招综合素质考试模拟测试卷附答案解析
- 猫咪病例知识培训课件
- 2023JGES临床实践指南:ERCP术后胰腺炎解读课件
- 2025年化学模糊考试题及答案
- 2025云南省人民检察院招聘22人笔试考试备考试题及答案解析
- 2026年湖南中医药高等专科学校单招职业技能测试题库新版
- 骏马奔腾启新程盛世华章谱未来-2026年马年学校元旦主持词
- 剪刀式登高车专项施工方案
- 22863中级财务会计(一)机考综合复习题
- 安庆师范学院论文格式
- 专业技术指导委员会工作总结报告
- 2025-2030智慧消防系统远程监控平台与城市火灾防控效果规划研究
- 医疗器械经营企业培训试卷及答案
- 27米三角形屋架设计
- 2025年大学《老挝语》专业题库-老
评论
0/150
提交评论