下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、 2019 届高考英语一轮复习自选训练 完形填空 1 维 A 完形填空(每题 1.5 分,满分 30 分) 选材相似度: 设题相似度: 难度系数: Wra nglers and Stra nglers Years ago there was a group of brilliant young menat the University of Wiseonsin, who seemed to have amazing creative _1_ talent.They were would-be poets,novelists , and essayists.They were extraord
2、inary in their _2_ to put the En glish Ian guage to its best use.These promis ing young men _3_ regularly to read and critique ( 评论) each others work.And critique it they did! These men were merciless with one another.They _4_ the minutest literary expression into a hundred pieces.They were heartles
3、s , tough , even mean in their _5_.The sessi ons became such areas of literary criticism that the _6_ of this _ special club called themselves the “ Stranglers ( 扼杀者)”. In order to _7_, the wome n of literary tale nt in the uni versity _8_ _ to start a club of their own , one comparable to the Stran
4、glers.They _9_ themselves the “Wranglers (争论者)”. They, too , read their _10 _ ne another.But there was one great differe nce.The criticism was much softer , more _11 , more encouraging.Sometimes , there was almost no criticism at all.Every effort , even the weakest one , was _12_. Twe nty years late
5、r an alu mnus of the uni versity was maki ng an exhaustive _13_ _ of his classmates careers when he _14_ a vast differenee in the literary accomplishments of the Stranglers as opposed to the Wranglers.Of all the _15_ young men in the Stranglers , no one had made a significant literary 16 of any kind
6、.From the Wranglers had come six or more successful _17_ _ , some of national renown such as Marjorie Kinnan Rawlings , who wrote The Yearling . Tale nt betwee n the two ? Probably the same.Level of 18 ? Not much self-doubt.The Wranglers highlighted the best , not the worst. difference.But the Stran
7、glers were strangled , while the Wranglers were determined to give each other a(a n) _19_.The Stran glers _20_ an atmosphere of argume nt andself-doubt.The Wranglers highlighted the best , not the worst. 【语篇解读】 本文是一篇夹叙夹议类的文章。一所大学里有两个文学小组,他们对待他 人的作品的方式不同,一个小组主要采用批评的方式,而另一个小组采取的却是鼓励的方式, 后来,两个小组的组员所取得的
8、文学成就完全不同。 1A.architectural B artistic C literary D musical 答案 C 考查语境逻辑。从后面的“ They were would-be poets , novelists , and essayists. ”可知他们即将成为诗人、 小说家等, 由此可知他们拥有了不起的文学天赋。 architectural “建筑的”; artistic “艺术的”; musical “音乐的”。 2A.strength B ability C performance D power 答案 B 考查语境中名词的辨析。从前面的“ talent ”可知他们很有
9、文学天赋,所以此 处是指他们在语言方面有着非凡的水平。 strength “力量, 力气”; performance “表演”; power “权力, 力量”。 3A.gathered B organized C challenged D collected 答案 A 考查语境逻辑。结合后面的“ to read and critique( 评论 )each others work” 可知他们聚集在一起来阅读和评论彼此的作品。 4A.turned B translated C combined D divided 答案 D 考查固定搭配。 结合后面的“ the minutest literary
10、 expression into a hundred pieces ” 可 知 他 们 把 最 微 小 的 文 学 表 达 都 分 解 成 很 多 份 , 来 批 评 他 人 的 作 品 。 o 把. 变成”;o 把 . 翻译成”; combine 不与 into 连 用。 5A.appreciation B criticism C assessment D judgment 答案 B 考查语境逻辑。根据前面的criti que(评论)each others work”可知此处表 示他们在评论的时候一点也不留情面。appreciation 欣赏”;as
11、sessment “估计,评估”; judgment “判断” 。 6A.leaders B organizers C members D arrangers 答案 C 考查语境逻辑。从后面的“ of this special club called themselves. ”可 知此处是指这个俱乐部的成员。leader 领导者”;organizer 组织者”; arrange r “组织 self-doubt.The Wranglers highlighted the best , not the worst. 者,经办者”。 7A.participate B practice C succ
12、eed D compete 答 案 D 考查 上下 文暗示 。结 合后 面的 “the women of literary talentin the university _8_to start a club of their own , one comparable to the Stranglers 可知这个大学的具有文学天赋的女同学们决定组建一个她们自己的俱乐部来和那些男同学们 竞争。participate 参;practice 练习”;succeed 成功”。 8. A.determined B . agreed C . promised D . dreamed 答案 A 考查语境逻辑
13、。此处指这些女同学们下决心来开办自己的俱乐部。 agree “同 意”;promise “允诺”;dream 梦想”。 9. A.regarded B . called C . thought D . recognized 答案 B 考查上下文暗示,结合前面的“ called themselves the Stranglers(扼杀 者)”可知此处是指这些女同学把自己称为 Wranglers。“ regard ”认为;“ think ”思考, 认为;“ recognize ” 承认。 10 . A.works B . letters C . books D . papers 答案 A 考查语境
14、逻辑。她们也读她们彼此的作品。letter “信件”;book “书籍”; paper “论文”。 11. A.fa ntastic B . critical C . positive D . serious 答案 C 考查上下文暗示。从后面的“ more encouraging ”可知她们的批评多是积极的, 具有鼓励性的。fantastic “荒诞的”;critical “批评的”;serious “严肃的”。 12 . A.required B . spared C . made D . encouraged 答案 D 考查语境逻辑。由上文可知,“ Wranglers ”的特点就是“鼓励”
15、,故选 D。此 处表示她们鼓励每一次尝试,哪怕是最微弱的尝试。 require “要求”。 spare no effort “不 遗余力”;make every effort “努力”;B、C 两项均与语境不符。 13 . A.experime nt B . study C . an alysis D . judgme nt 答案 B 考查语境逻辑。这里表示一个校友对他的同班同学所从事的职业实行了研究。 experiment “试验,实验”; analysis “分析”;judgment “判断”。 14 . A.reflected B . resolved C . expla ined D
16、. no ticed 答案 D 考查上下文 暗示。根据后面的“a vast differenee in the literary accomplishments of the Stranglers as opposed to the Wranglers ” 可知通过研究他发现 了 Stranglers 和 Wranglers 在文学成就方面的巨大差别。reflect “表明,表达”; resolve “解决”;explain “解释”。 15 . A.optimistic B . confident C . bright D . hon est 答案 C 考查上下文逻辑。从第一段中“ .a g
17、roup of brillia nt you ngmen”可 知此处是指那些聪明的男同学。 optimistic “乐观的”; confide nt “自信的”; honest “诚 实的”。 程师”; doctor “医生”; lawyer “律师”。 18 A.courage B patience C education D skill 答案 C 考查语境逻辑。此处表示他们的教育水平没有什么不同。 courage “勇气”; patience “耐心”; skill “技能”。 19 A.reward B favor C honor D lift 答案 D 考查固定搭配。此处指 Wrang
18、lers 互相协助,互相鼓励。 give sb a lift “帮 某人一把”。 20 A.ruined B lightened C promoted D enjoyed 答案 C 考查语境逻辑。 这里指 Stranglers 创造了一种争辩与自我怀疑的氛围。 ruin “毁 灭”; lighten “减轻, 使变明亮”; enjoy “享受,喜欢”。 * 维 A1 阅读理解 (每题 2 分,满分 8 分) 选材相似度: 设题相似度: 难度系数: C is the worlds fastest growing online recruitment solution.Here job seeke
19、rs and employers are growing very fast on the daily basis.The site was successfully launched on January 2008 in worldwide. 16 A.achievement B influence C contribution D improvement 答案 A 考查上下文暗示。结合前面的 in the literary accomplishments ”以及上下 文内容可知他们没有人取得骄人的文学成就。 influence “影响” contribution a i. -p h ? 贡
20、献” improvement “改进,改善”。 17 A.engineers B writers C doctors D lawyers 答案 B 考查语境逻辑。从后面的 some of national renown such as Marjorie Kinnan Rawlings , who wrote The Yearling 可知她们中有的人成为了著名的作家。 engineer 结束 C provides an opportunity to job seekers where they can search jobs contains a complete directory of j
21、obs posted throughout the world.You can find job any where in the world from careerberg.co m.lt provides a complete listing of countries like jobs in UK , jobs in Pakistan and other countries as well.And above all it also provides the option of advanee search through which a user can find more custo
22、mized jobs for him , even for his city as well. At It is simple to find your ideal career Sta y up-to-date with new career opportunities Stay connected with family of for development of your profession Nowits more easier to have and develop career which suits your personality Guaranteed jobs and sec
23、ure the future In the previous years it was difficult for job seekers to find a good match of their skills but solve the problem. The site contains a complete list of jobs posted which are categorized on the _ basis of industries and location as well so that it will be easy for users to find exact i
24、n dustry and locality. Job seekers must create their account and register them freely with the best online recruitme nt site worldwide. The site also provides ease for the employers as well , they can post free jobs filter resumes , download resumes for free.Besides , it is quick , easy and gives yo
25、u better cha nee of success.There are lots of mult in ati onal compa nies registered with which provides an opport unity to job seekers to visit and find exact jobs for them. Note : recruitme nt n.招聘 【语篇解读】 本文介绍了一个招聘网站,这个网站主要为寻求工作的人们和用人单位发 布信息。 1. The intended readers of the passage are _ . in their
26、 field of interest.Site A. foreigners B . employers and employees C. students D . managers 答案 B 推理判断题。由文章首句可知这是一个招聘网站,当然会有雇佣者和求职者, 故他们是预期的读者, B 项符合题意。 2 What is the purpose of the passage? A To introduce an online recruitment site to us. B To tell us how to use the Internet to look for things. C To
27、tell us which company we should choose. D To explain to us why was successfully launched on January 2008 in worldwide. 答案 A 主旨大意题。归纳全文大意可知这是介绍一个招聘网站,文章首句就点明了主 旨。 3 Which of the following words can replace the underlined word “categorized ” in Paragraph 5? AOrganized. B Satisfied. C Mentioned. D Reco
28、gnized. 答案 A 词义推测题。根据此词后的“ on the basis of ”和“ to find exact industry and locality ”可推测此处表示“分类”的意思,选项中只有 A 项有此含义。 B 项表示“满 意”;C 项表示“谈到,提到”; D 项表示“识别,认出”。 4 The site has the following advantages EXCEPT _ . A It is easy to find jobs because it contains a complete list of jobs to choose. B It can provid
29、e latest career opportunities. C It can provide lots of jobs but you should be careful because they are not guaranteed. D It is also convenient for employers to post free jobs , filter resumes and download resumes free of charge. 答案 C 推理判断题。文中第三段最后一点提到的是“ Guaranteed jobs ”,即有保证的, 故 C 项错误。 * 厶士 i=T 维
30、 A2 阅读理解 (每题 2 分,满分 8 分) 选材相似度: 设题相似度: 难度系数:California , visited the Sabah rainforest on Malaysian Borneo.In the rainforest , he watched a bird flying through the trees.The beautiful sight left quite an impression on him.But weeks later , back home, Rhett Butler got the news that trees in the area h
31、e visited had been cut down. That experience led Rhett Butler to write a book about rainforests and threats to their existence.But he did not publish the book.Instead , in 1999 , he created a website , using his research for the book.The site is .His purpose was to inform the public of tropical rain
32、forests.But the subject quickly developed.As a former businessman , he became a respected writer of science and environmental stories. The popularity of M attracted advertisers.Small ads on the site pay for its has grown and led to other sites , for example , ,a site for children; www.wildMadagascar
33、.org , which is about the island that Rhett Butler called his favorite place. To keep his website going , he travels around the world on several major trips each year.His working tools are a laptop computer ,cameras and some diving equipment.He often calls on experts for information.For example , he
34、 interviewed Alison Jolly , a top expert on lemurs.He interviewed Rodney Jackson , a biologist who established the Snow Leopard Conservancy. Stories like these have made Mongabay a favorite place on the Internet for researchers , students and teachers.In April , namedit one of the fifteen top climate and environment websites in the world. Note: lemur n.狐猴 【语篇解读】 本文为记叙文。巴特勒游览过的热带雨林被砍伐,他所以写了本书,但并 没有发表,而是建立了与此相关的网站。 Twelve years ago , a young travele
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 18400.6-2025加工中心检验条件第6部分:速度和插补精度检验
- GB/T 46639.1-2025铸造机械术语第1部分:基础
- GB/T 46820-2025网络安全技术网络安全试验平台体系架构
- GB/Z 125-2025标准国外适用性评价指南
- 2026年厦门软件职业技术学院单招职业技能测试题库及答案详解一套
- 2026年江苏城乡建设职业学院单招职业技能考试题库含答案详解
- 2026年郑州医药健康职业学院单招职业技能考试题库及完整答案详解1套
- 2026年重庆经贸职业学院单招职业适应性考试题库及完整答案详解1套
- 2026年上海建桥学院单招职业适应性测试题库及完整答案详解1套
- 2026年上海第二工业大学单招职业适应性考试题库及完整答案详解1套
- 内分泌科糖尿病足管理指南
- 辅导班合伙合同范本
- 2026年江西枫林涉外经贸职业学院单招综合素质考试题库及答案详解一套
- 四川佰思格新材料科技有限公司钠离子电池硬碳负极材料生产项目环评报告
- 宋小宝小品《碰瓷》完整台词
- 《先秦汉魏晋南北朝诗》(精校WORD版)
- 红外图谱记忆口诀
- JJG 879-2015紫外辐射照度计
- 扬州京华城中城户外广告推广定位及推荐
- 2023年浙江省行政能力测试真题(完整+答案)
- 深圳市社会保险补退、合并申请表(职工及个人缴费人员)
评论
0/150
提交评论