必修三Unit4Astronomy:thescienceofthestars_第1页
必修三Unit4Astronomy:thescienceofthestars_第2页
必修三Unit4Astronomy:thescienceofthestars_第3页
必修三Unit4Astronomy:thescienceofthestars_第4页
必修三Unit4Astronomy:thescienceofthestars_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、I 单句语法填空1If steel is heavier than water ,why are ships able (float) on the sea?(2019 浙江,16)2In his black and blue suit and with oxygen tank fastened on his back,Larry dived from boats into the middle of the ocean.3The climate here (be) quite pleasan,t the temperature rarely, if ever,reachi ng 30 

2、76;C in summer.4The destruction of such species could prevent researchers (find) cures forcertain diseases.5We have launched another man-made satelli,teis announced in today'snewspaper.6Our success depends whether everyone works hard.7It was difficult for the helicopters (get) close to the roof

3、of the buildingbecause of the heavy smoke.8I could feel the wind (gentle) blowing through my hair , it was a warmsummer breeze.9As we know, getting angry not only does harm one's health but also hasa bad effect the relationship between people.10It is none of your business other people think abou

4、t you.Believe inyourself.答案 1.to float 2.an 3.is 4.finding 5.which 6on 7.to get 8.gently 9.to;on 10.whatn .单句改错(每句仅1处错误)1 This is such interesting a film that I have seen it twice.2Whether life will continue on the earth for millions of years to come will depend on if this problem can be solved.3Gen

5、eral speaking, he is a smart boy except his carelessness.4The river is so polluted that every day we can see a lot of things being floating on the water.5Because there is no air or wind on the moon ,the footprints may stay there for million of years.6Teachers can help them learn to take risks in an

6、atmosphere that they feel confident about doing so.7The new bridge is three times width of that one built last year.8The twin brothers stood under the tre,e puzzling and saying nothing.9The storm came so violent that it ruined the whole crops.10There is so much rain on the island that its annual rai

7、nfall reaches as many as sixty inches.答案 l.such so 2.if whether 3.Ge neraf Gen erally 4.去掉 bei ng 5.million f millions 6.that where 7. width 前力口 the 8.puzzling puzzled 9.violentfviolently 10.manyfmuch川.单元考点作文串记(一)根据提示翻译句子1 我们能否登上火星依赖于科学技术的发展。(land,depend on)2火星上没有氧气,昼夜温差大,这使我们不能生活在那里。(make itadj.)3火

8、星与地球环境完全不同。 (be different from)4 如果我们想到火星上住些日子,我们要带上氧气、食物、衣服等。(takealong.with)5我坚信不久的将来我们一定能成功地登上火星。(succeed in doing)(二)加入适当过渡词,连句成篇答案 (一 )1.Whether we can land on Mars depe nds on the developme nt of scie nee and technology.2There is no oxygen on Mars and the temperature changes greatly from day t

9、o night,which makes it impossible for us to live there.3The environment of Mars is quite different from that of our earth. 4If we want to stay on Mars for a few days, we should have to take along our own oxygen, food ,clothing and so on with us.5I firmly believe that we will succeed in landing on Ma

10、rs in the near future. (二)【参考范文】Whether we can land on Mars depends on the development of science and technology.There is no oxygen on Mars and the temperature changes greatly from day to night , which makes it impossible for us to live there.As we all know, the environment of Mars is quite differen

11、t from that of our earth.In fact,if we want to stay on Mars for a few days,we should have to take along our own oxyge,n food,clothing and so on with us.However, I firmly believe that we will succeed in landing on Mars in the near future.IV .阅读理解A few months after we moved to Tours, France, I wanted

12、to meet my husband,St phane, for lunch at the university where he worked.1 got lost, so I had to call him.St phane's officemate Andr overheard the conversation and said,“How could she get lost? You just go straight.”I admit I have a horrible sense of direction, can't read a map and am not su

13、ch a hot driver.But my husband claims that you don't really need a road map or to write down directions to get anywhere in France.You just need to know your destination and look at the signs in the traffic circles.And if you don't see your sign the first time around, you can keep turning aro

14、und and around until you spot your exit sign.I suppose.But as soon as I get into a roundabout I get into a panic and rather than circling to survey my options with a cool head, I exit somewhere, anywhere, just to keep from going round and round.Six years into our French living experiment, I now have

15、 adopted an ideal solution:a GPS (Global Positioning System) program on my smartphone.I rely on it第 3 页to get just about anywhere, even places I've been to before.This past winter we went to the Alps (阿尔卑斯山 ) for a skiing vacation and a friend asked me where we went.How could I know? Wasn't

16、“ theAlps ”precise (精准的) enough? As far as I could figure,we just turned on the GPS program,searched the address and drove.Was it the north Alps or south? Who knew? Is GPS equipment just making us all stupider or is it acting as a useful aid to people who might not be brave enough to go outside of t

17、heir gates without it? In my case,it's probably both.Maybe one day I'll grow new brain cells where my senseof direction should be.And maybe one day I'll figure out the French roads.But in the meantim,eyou'll find me in a roundabou,t trying to figure out where to exit.【语篇解读】 本文是记叙文。作者

18、方向感极差,经常迷路,后来作者借助全球 定位系统出行,但是一次去阿尔卑斯山的经历又让作者产生了这个系统到底有害 还是有益的疑问。1. What was Andr 連reaction when he knew the author got lost?A. He phoned St plhane.BHe felt very surprised.CHe showed her the way.DHe kept waiting for her.答案 B 推理判断题。根据第一段中 An dr e说的话:How could she get lost ?You just go straight可以推测,And

19、r e对于作者迷路感到很惊讶,他认为只要直着走就不会迷路。 2. What was Stpehane's advice for the author?A.To read maps.B.To find signs.C.To buy a GPS.D.To learn to drive.答案 B 细节理解题。根据第二段中的 You just need to know your destinationand look at the sig ns in the traffic circles. un til you spot your exit sig n 可知,作者的 丈夫建议她记住目的地,然

20、后寻找路标。 第 4 页3. When the author entered a roundabo, she would probably.A. circle aroundB. stop being nervousC. take the n earest exitD. ide ntify the direct ion答案 C 细节理解题。根据第四段内容可知,作者一进入交叉路口就惊慌失措、不能冷静思考,只要看到出口就马上出去。4. The skii ng vacati on experie nee made the author won der_A . how to describe a pla

21、ce preciselyB . whether the GPS could be trustedC . about the in flue nee of the GPS on peopleD . about the importa nee of the sense of direct ion答案 C 细节理解题。根据倒数第二段中的Is GPS equipment just making us all stupider or is it act ing as a useful aid to people who might not be brave eno ugh to go outside o

22、f their gates without it ?可知,这次经历让作者对全球定位系统对人们的影响产生了疑问:它到底让人们变得更笨还是能帮助人们?V .阅读七选五Two days before Christmas I was shopp ing in a local grocery store .I bought a lot of vegetables and some food for my two children.My cart was full as I entered the checkout lane 付款通道)._1_It was beg inning to snow and I

23、 found that the lady looked worried.一2_I turned back and in sisted she go before me.She was surprised and the n she tha nked me sin cerely._3 We took advantage of this little time and had a nice chat about kindness told her that she seemed close to my mother's age and I hoped that some one would

24、 do the same for her.After her goods were tallied (清点),she was handed a receipt.Her receipt had a message that she would receive a special gift for a child at customer services 4_As I stood there, I felt that there may have bee n a child that would ben efit from that gift in her own family or circle

25、 of frie nds and realized that one act of kindn esscould have a cha in react ion. Had I denied myself that opport un ity to practice this random act, I would have received the “ freegift ”receipt._5_Furthermore, by allowi ng myself the opport unity to show gen erosity, I also received a giftthe sati

26、sfact ion of help ing others.A. Seeing this, she was delighted.B. She thought I was just telling a joke.C. But I knew in my heart that she needed it more.D. It occurred to me that I should do something for her.E. There were still several people waiting in line before us.F. A little elderly lady was

27、behind me with a full cart as well.G. I was a little worried because I would have to wait for at least ten minutes.【语篇解读】本文是记叙文。作者在商店排队结账时让一位老妇人优先结账,作者因此感受到了帮助别人的快乐。1. F 根据下一段中的 I turned back and insisted she go before me可推测,老妇人本来是“排在作者之后的”。2. D 根据本段内容可知,作者“想到要为这位老妇人做些什么事”,因此他 让老妇人排到自己前面,优先结账。3. E 根

28、据本空后一句 We took advantage of this little time and had a nice chatabout kindness可推测,作者和老妇人的前面“仍然有一些人在排队”,所以他们利用等待的时间聊天。4. A根据本段内容可知,老妇人幸运地获得了礼品券,因此她应该很“高5. C如果作者不跟老妇人换位置的话,那么获得礼品券的人应该是作者,但是看到老妇人那么高兴,作者“从心里知道她更需要这个礼品券”。弋.短文改错Sitting for long periods of time can cause so many negative health effects as

29、smoking.Here is some simple ways sit less that you can try.First choosing a task that invoIves standing, that can help you sit less during the day.Secon, eat one meal the day while sta ndin g.Sta nding while eati ng does n't mean you have to eat quickly or make poorly food choices.You can still

30、enjoy a meal while on your foot just as well as in a chair.F in ally, push your chair to the side of your desk each ni ght.Your chair's usual positi on can rem ind you to sta nd for a bit of Ion ger in the morning.答案soSitting for long periods of time can cause many negative health effects asis八choos ingsmoking.Here 灵 some simple ways sit less that you can try.First, choose athatthetask that invoIves standing which can help you sit less during 石 day.S

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论