



下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、高考英语 市阅读理解10答案 a farmer grew some vegetables in his garden. one day his wife was ill and he had no money. he had to sell some cabbages and carrots in the market. the next morning he took two baskets of vegetables to town. but it was raining hard that afternoon and there were few people in the street
2、. when his vegetables were sold out, it was dark. he bought some medicine and hurried to his village.on his way home he saw a person lying on the snow. he placed his baskets on the ground and was going to help the person to get up. at that time he found it was a dead man and there was much blood on
3、his body. he was so afraid that he ran away quickly, without taking the baskets with him.the next afternoon the farmer was sent to the police station. having shown the baskets, an officer asked, “are these yours? “yes, sir. the farmer answered timidly(害怕地). “have you killed the man? “no, no, sir. th
4、e farmer said in a hurry. “when did you see the dead man? “about seven last evening. “did you see who killed the man? “no, sir. the officer brought out a knife and asked, “have you seen it yet? “no, sir. the officer became angry and told the policemen to beat him up and sent him into prison.that eve
5、ning the officer went on trying. pointing to the knife, he asked again, “have you seen it yet? “yes, sir. the officer was happy and asked, “when and where? “i saw it here this afternoon, sir.1. the farmer decided to sell the vegetables to _. a. buy some food for his familyb. buy some medicine for hi
6、s wifec. go to see a doctord. go to the cinema2. the farmer didnt sell out his vegetables until the evening because _. a. they were too badb. they were very expensivec. it rained hard that morningd. people wouldnt go out on such a bad day3. as _, the farmer decided to help the person to stand up. a.
7、 he was ready to help othersb. the person was one of his friendsc. he thought the person would thank himd. he thought the person had drunk too much4. the farmer ran away quickly because _. a. the policemen were coming towards himb. his wife was waiting for him at homec. he was afraid to see a dead m
8、and. it was so late that he couldnt stay there any longer5. the officer tried the farmer to _. a. know who had killed the manb. know if he had seen the dead manc. ask when he saw the dead mand. ask if he had seen the knife【答案与解析】本文讲述了一个胆小的农民遇到一个死人,而被警察传讯的故事。 1. b。细节题。根据第1段第二、三句 one day his wife was
9、ill and he had no money. he had to sell some cabbages and carrots in the market 可知答案为b。 2. d。细节题。根据第1段第5句 but it was raining hard that afternoon and there were few people in the street 可知答案为 d。 3. d。推断题。运用排除法:前3项文中都没有提到,尽管第4项也没有提到,但比拟符合常理。 4. c。细节题。这个农民很胆小,当他发现这是个死人的时候他当然非常害怕,所以选择c。5. a。推断题。警察审问的目的就
10、是为了找出凶手,很显然答案是a。*结束3throughout the history of the arts, the nature of creativity has remained constant to artists. no matter what objects they select, artists are to bring forth new forces and forms that cause change-to find poetry where no one has ever seen or experienced it before. landscape(风景) i
11、s another unchanging element of art. it can be found from ancient times through the 17th-century dutch painters to the 19th-century romanticists and impressionists. in the 1970s alfred leslie, one of the new american realists, continued this practice. leslie sought out the same place where thomas co
12、le, a romanticist, had produced paintings of the same scene a century and a half before. unlike cole who insists on a feeling of loneliness and the idea of finding peace in nature, leslie paints what he actually sees. in his paintings, there is no particular change in emotion, and he includes ordina
13、ry things like the highway in the background. he also takes advantage of the latest developments of color photography(摄影术) to help both the eye and the memory when he improves his painting back in his workroom. besides, all art begs the age-old question: what is real? each generation of artists has
14、shown their understanding of reality in one form or another. the impressionists saw reality in brief emotional effects, the realists in everyday subjects and in forest scenes, and the cro-magnon cave people in their naturalistic drawings of the animals in the ancient forests. to sum up, understandin
15、g reality is a necessary struggle for artists of all periods. over thousands of years the function of the arts has remained relatively constant. past or present, eastern or western, the arts are a basic part of our immediate experience. many and different are the faces of art, and together they expr
16、ess the basic need and hope of human beings. 72. leslie's paintings are extraordinary because . a. they are close in style to works in ancient times b. they look like works by 19th-century painters c. they draw attention to common things in life d. they depend heavily on color photography 73. wh
17、at is the author's opinion of artistic reality? a. it will not be found in future works of art. b. it does not have a long-lasting standard. c. it is expressed in a fixed artistic form. d. it is lacking in modern works of art. 74. what does the author suggest about the arts in the last paragraph
18、? a. they express people's curiosity about the past. b. they make people interested in everyday experience. c. they are considered important for variety in form. d. they are regarded as a mirror of the human situation. 75. which of the following is the main topic of the passage? a. history of th
19、e arts. b. basic questions of the arts. c. new developments in the arts. d. use of modern technology in the arts. 3答案 72.c 73*结束as people continue to grow and age, our body systems(系统) continue to change. at a certain point in your life your body systems will begin to weaken. your strength may becom
20、e weaker. it may become more difficult for you to see and hear. the slow change of aging causes our bodies to lose some of their ability to bounce back from disease and injury. in order to live longer, we have always tried to slow or stop this change that leads us toward the end of our lives.many fa
21、ctors(因素) decide your health. a good diet plays an important role. the amount and type of exercise you get is another factor. your living condition is yet another. but scientists studying aging problem want to know: why do people grow old? they hope that by studying the aging medical science they ma
22、y be able to make the length of life longer.there is nothing to be afraid of as old age comes. many consider the later part of life to be the best time for living. physical activity may become less, but often you get better understanding of yourself and the world.what we consider old age now may only be middle-aged some day soon. who knows, with so many advances in medical science happening so quickly, life length may one day be measured in centuries, rather that in years!1. when people become aging, they will
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 挖租凭合同(标准版)
- 2025年少儿编程项目立项申请报告
- 安全用具培训课件
- 法院数据安全培训课件
- 法院安全检查业务培训课件
- 法考主观题课件价格
- 2025广东珠海高新区科技产业局招聘合同制职员2人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(典型题)
- 2025年焊工电脑操作考试题及答案
- 食品安全问题培训试题及答案解析
- 2025年上半年浙江杭州高新区(滨江)劳动保障监察专职人员招聘6人模拟试卷及答案详解(必刷)
- 《水的组成》说课课件
- 小学二年级上册数学练习题
- 内科常见疾病中医诊疗规范诊疗指南2023版
- 全国2022年10月自考05744《食品加工与保藏(专)》真题
- 最全面人教版八年级上册英语各单元作文范文汇总
- 赞美诗歌大全下载(赞美诗选下载全集)
- 文化人类学课件完整版
- 碳达峰碳中和产业发展调研报告
- GB/T 12642-2013工业机器人性能规范及其试验方法
- 【初中历史】商鞅变法优秀课件31-川教版
- 食品质量与安全管理概述课件
评论
0/150
提交评论