版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、精品资料知能演练轻松闯关课时练1阅读理解提速练I阅读理解A(2018沈阳高三教学质检)British International Schools in ChinaHarrow International School BeijingThe mission statement of the school is “Leadership for a better world ” , which draws on the great tradition of famous leaders studying in Harrow School such as Winston Churchill and P
2、undit Nehru.Established in 2005, the Harrow International School Beijing is known for its reputation for having the highest academic standards and close personal tutoring.All students have a personal tutor to take care of their personal concerns.The tuition fee per year ranges from 80,100 to 258 , 4
3、00 yuan ($12, 60040, 600) for half day, pre - nursery to year 13.Read more via www .harro wbeijing .cn.Dulwich College ShanghaiDulwich College Shanghai is made up of about 1, 500 students from age 2 to age 18, withover 40 different nationalities.Dulwich College Shanghai opened in 2003 and has been r
4、ecognized as one of the best international schools in Shanghai.About 70 percent of the school' s teachers are British.The school ; annual payment ranges from 225 , 500 to 269, 500 yuan($35, 500 42, 000) for year 1 to year 13.Click here to know more.Wellington College International ShanghaiWellin
5、gton College, UK, is one of the world ' s top coeducational day and boarding schools founded by royal sponsor on behalf of Queen Victoria in 1859. Wellington College International Shanghai opened its doors in 2014 and now has over 600 students, aged 2 to 18 years old.Annual tuition ranges from 2
6、34, 000 to 285, 000 yuan($36, 800 44, 800) for year 1 to year 13.Wellington College also has a campus in Tianjin.Click here to learn more about both locations. The British School of GuangzhouEstablished in 2005 for students aged 2 to 18, the British School of Guangzhou has gained a reputation for ac
7、ademic excellence.The school 'two campuses are located about 25 minutes north of Guangzhou ' s city center, overlooking scenic South Lake.The annual tuition ranges from 157, 840 to 197, 690 yuan($24, 800 31, 000) for year 1 to year 13.Click here to know more.【解题导语】本文主要介绍了中国的几所英国国际学校。1. If yo
8、u want to make friends with students from different countries, you may choose A . Harrow International School BeijingB. Dulwich College ShanghaiC. Wellington College International ShanghaiD. The British School of GuangzhouB 解析:细节理解题。 根据第二段中的with over 40 different nationalitiesrecognized as oneof the
9、 best international schools in Shanghai ”可知,Dulwich College Shanghai 这所学校有来自40多个国家的学生,而且是上海最好的国际学校之一,所以在这所学校你能够交到来自不同国家的朋友,即 B项正确。2. What do the last two schools have in common?A . They both have two campuses.B. Their annual tuition fees are the same.C. They are both sponsored by the royal family.D.
10、 They are both the world ' s best boarding schools.A 解析:细节理解题。根据第三段中的also has a campus in Tianjin ”和第四段中的 “Theschool's two campuses are located about”可知,这两所学校都有两个校区,即 A项正确。3. In which section of a website can we probably read this passage?A . Lifestyle.B . Opinion.C. International News.D. Cu
11、lture Exchange.解析:文章出处题。本文主要介绍了中国的几所英国国际学校,这些国际学校存在中英两国之间教育文化方面的交流,即D项正确。(2018 哈师大附中高三检测 )Karen, grown up in a very traditionalfamily in the western United States , maintained high moral(道德的)standards throughout her youth.In 1984 , at the age of 23, she marriedBill.They were blessed with two childre
12、n , a boy and a girl.By 1991 their love had deepened ,and they were happy.Later that year,Bill developed a white spot on his tongue.He visited a doctor.One day shortly after that , Bill called Karen to sit beside him.He said with tears in his eyes that he loved her and wanted to live forever with he
13、r.The doctor suspected that he had been infected with HIV , the virus that leads to AIDS.The family was tested.Bill and Karen ' s results were positive.Bill had become infected before he met Karen ; then he passed the virus on to Karen.The childrenresults were negative.Withinthree years, Bill wa
14、s dead, "I don' t know how to express what it is like to watch the once handsome man you love and intend to live with forever dying slowly.I cried many nights.He died three months short of ten years of our marriage ; says Karen.Though a doctor told Karen that she would soon follow her husba
15、nd into death , she is still alive.The infection has progressed to the early stages of AIDS.Karen is one of about 30 million people now living with HIV/AIDS , a figure larger than the combined populations of Australia , Iceland and Paraguay.According to one UN report , Africa has 21 million of these
16、 victims.By the turn of the century that number could reach 40 million and the disease will bring on the greatest disaster in human history.Of the world ' sexually active adults aged 15 to 49, 1 in 100 has already been infected with HIV .Of these, only 1 in 10 realizes that he or she is infected
17、.In some parts of Africa , 25 percent of adults are infected.Since the beginning of spread of AIDS in 1981 , about 11.7 million people have died of it.It is roughly calculated that in 1997 alone , about 2.3 million people died of it.Nevertheless , there are fresh reasons for optimism in the battle a
18、gainst AIDS.During the past few years , there has been a drop in new AIDS cases in wealthy nations.In addition , promising drugs hold out hope of better health and longer life.【解题导语】本文作者通过一个故事介绍了艾滋病所带来的痛苦以及目前医学对艾滋病防治研究的进展。4. By telling the story of Karen , the author intends to.A. warn people agains
19、t high risk behaviorsB. stress the importance of medical testsC. express sympathy for AIDS victims D. show the consequences of AIDSD 解析:推理判断题。作者首先讲述了卡伦及其丈夫查出艾滋病前后生活的反差对比,紧 接着分析了艾滋病的现状及研究进展,因此,作者讲述该故事是为了展示患艾滋病的后果。故选D项。5. The underlined part in Paragraph 1 most probably means "".A . were luc
20、ky in havingB . were asked to adoptC. regretted havingD. gave birth toA 解析:词义猜测题。根据文中第一段的she married Bill.They were_blessed with twochildren , a boy and a girl.及第二段中的 By 1991 their love had deepened.可知,夫妻俩感情很 好,结婚后很幸运有了一个男孩和一个女孩。由此可猜测,were blessed with的意思是“很幸运拥有”,故选A项。6. Bill was suspected of being
21、infected with HIV afterA . he got married to KarenB. the family members were testedC. Karen persuaded him to see the doctorD. he found something wrong with his tongueD 解析:细节理解题。根据第二段中的Later that year, Bill developed a white spot on histongue.可知,比尔是在舌头上发现了异常的白块后去看的医生。故选 D项。7. It can be concluded from
22、 the passage that.A . promising drugs will soon stop AIDS8. the spread of AIDS could be controlled9. it is hopeless to win the battle against AIDS10. the death rate of AIDS patients has been reducedB 解析:推理判断题。根据最后一段中的Nevertheless, there are fresh reasons for.a drop innew AIDS cases in wealthy nation
23、s.可知,在过去的几年,富裕国家艾滋病的新案例已有所下 降,说明艾滋病的蔓延得到了一定的控制。故选 B项。C(2018 泰安检测)It would have been a success story if Fullerton High School senior Fernando Rojas, the son of Mexican immigrants whose schooling stopped in the eighth grade, was accepted to college.But the 17 -year- old achieved a surprising clean swe
24、ep he was accepted to every Ivy League(常春藤)school.“I didn ' t think I would get into any Rojas told The Orange County Register on Saturday. “When I got all eight , it was a blessing and a curse because I had to choose.I was excited and scared and everything at the same time.”The first call came
25、from Yale University in February.Within weeks calls, emails and letters followed from the other seven universities.Rojas also was accepted by Stanford University and two nearby schools, the University of California, Irvine, and California State University, Fullerton.He is one of four children of Rau
26、l Rojas, 59, and wife, Maria, 56, who moved to Fullerton from Jalisco, Mexico, in the early 1980s.A national speech and debate champion, Rojas reasoned that if he applied to the eight Ivy League schools, he might get into one. Sal Tinajero, Rojas ' speech and debate coach at Fullerton,told the n
27、ewspaper that Rojas is a hardworking self- starter who thrives(茁 壮成长)on competition. "His biggest motivation for speech and debate was his parents to know that their hard work meant something Tinajero said.After visiting several campuses, he settled on Yale, which costs $64 , 000 a year with ro
28、om and board.He is responsible for $6 , 000; Yale scholarships and federal grant money cover the rest.He' ll mostly take it easy during the summer before heading to Yale in late August.He ' s considering majoring in Latin American studies and perhaps a career as a lawyer or in international
29、affairs.【解题导语】本文讲述了 17岁的男孩Fernando Rojas成功地被几所世界知名大学所录取,最后他选择进入了耶鲁大学的事。8. What do we know about Fernando Rojas from Paragraph 1?A . His schooling stopped in the eighth grade.B. He often did some cleaning in the school.C. People were confident that he would be successful.D. His admission to famous un
30、iversities was completely unexpected.D 解析:推理判断题。根据第一段最后一句 But the 17- year-old achieved a surprising cleansweep he was accepted to every Ivy League(常春藤)school.可知,Rojas能被几所知名的大学所录取是出乎意料的。故 D项符合题意。9. How many universities accepted Rojas altogether?A. 11.B. 10.C. 9.D. 8.Rojas接到了耶鲁大学的电话;邮件和信件;他还被斯坦福大学(1
31、 + 7+1 + 2)的录取通知。A 解析:推理判断题。根据第三段的内容可知,在二月份在接下来的几个星期之内,他接到了其他七所大学的电话、 及其附近的两所大学录取。由此可知,他一共收到了十一所大学 故A项符合题意。10. How do we understand what Tinajero said?A. Rojas is good at speech and debate competition.B. The hard work of his parents inspired Rojas greatly.C. Rojas' parents knew Rojas loved them
32、deeply.D. Rojas motivation was misunderstood by his parents.B 解析:推理判断题。根据第五段最后一句His biggest motivation for speech and debate washis parents to know that their hard work meant something. 可知, Rojas 成功的动力来源于他的父母;由此可推知,Rojas父母的努力工作大大地激励了他。故B项符合题意。11. Why did Rojas choose Yale at last?A . Yale is famous
33、for Latin American studies.B. He wants to be a lawyer as his career.C. He cares more about the expense.D. Yale is responsible for all his cost.C 解析:推理判断题。根据倒数第二段的内容可知,Rojas选择耶鲁大学是因为一年64 000美元的大学费用他自己只需承担6 000美元,其余的由耶鲁大学的奖学金和联邦政府的教育经费承担。故可知 Rojas是因为学费问题选择进入耶鲁。故 C项符合题意。D(2018 合月巴高三质检 )Many years ago,
34、when we were a young couple with two small children, aged 2 and 4, we were practically impecunious . My in - laws lived from hand to mouth, so we didn ' t expect any help from them. My parents lived a great distance away, and I was too ashamed to let them know about our situation.My husband was
35、trying to earn a living with an old pick - up truck, carrying groceries for local shopkeepers, but it was constantly breaking down. It took almost all the money we had to have it fixed. The truck was also the only means of transportation for us.We lived in the countryside, and we always used the bac
36、k door because the driveway led to it. One winter evening, I stepped outside to take a bag of trash to the barrel and almost tripped over something. It was nearly dark, and I had to bend down to see what it was. I could hardly believe my eyes. There sat a large basket loaded with food.It was heavy,
37、so I called my husband to carry it into the house. Once inside, we discovered two loaves of bread, some butter, several cans of vegetables, a can of orange sauce, and a large turkey. There was so much that I couldn ' t remember it all, but it was everything we needed to fix a wonderful dinner ev
38、erything except potatoes.A little while later I remembered that I hadn ' t taken the trash to the barrel. By now it was dark, so I had to turn on the yard light and that' s when I spotted a small bag of potatoes sitting on the porch.That dinner was the best I could remember.We weren' t a
39、ble to thank our donators, though, because we never found out who had been so generous in helping a struggling young family. Whoever it was, we are forever grateful.【解题导语】本文是一篇记叙文。“我”和丈夫有两个孩子,很多年前,我们生活贫困,但羞于将处境告诉父母。丈夫用一辆旧卡车送货谋生。一天晚上,“我”在家门口发现一篮子丰盛的食物,那一餐令“我”终生难忘。“我”将永远感谢那位送食物给“我”家的人。12. Which of the
40、 following can replace the underlined word “impecunious" in Paragraph 1?A . Generous.B . Harmonious.C. Penniless.D. Stubborn.C 解析:词义猜测题。根据第一段可知,“我”们是有着两个孩子的年轻夫妻,“我”们的日子过得相当贫穷。据此可以判断,画线词义为“贫穷的”,故C项正确。13. How did the author' s husband support the family?A . By starting a garage.B. By selling
41、food door to door.C. By delivering goods.D. By working as a shop assistant.C 解析:细节理解题。根据第二段第一句的My husband was trying to earn a living.carryinggroceries for local shopkeepers "可知,"我"的丈夫用一辆旧卡车为当地的店主送货谋生,故C项正确。14. How did the author feel when she saw the basket?A . She was annoyed.B . Sh
42、e was astonished.C. She was terrified.D. She felt a sense of relief.B 解析:细节理解题。根据第三段最后两句可知,看到一篮子的食物,“我”几乎不能相信自己的眼睛;据此可以判断,作者很惊讶,故 B项正确。15. What may be the best title for the text?A . A Helping Hand in TimeB. A Struggling Young CoupleC. A Tale of PotatoesD. A Reward from a StrangerA 解析:标题归纳题。通读全文可知,本
43、文主要讲述了“我”和丈夫有两个孩子,生活贫困,但羞于将处境告诉父母。丈夫用一辆旧卡车送货谋生。一天晚上,“我”在家门口发现一篮子丰盛的食物,那一餐令“我”终生难忘。“我”将永远感谢那位送食物给“我”家的人。据此可以判断,A项最能概括文意,体现文章主旨,故 A项正确。n七选五(2018 广东七校联考 )It is necessary to be reasonable and flexible enough to avoid conflicts as much as possible and live in peace with others. 1.If you have done all you
44、r best to avoid conflicts and you are still arguing, then read these effective tips on how to avoid conflicts.Don' get in the center of the conflict.Sometimes people can get in the center of conflicts due to their enthusiasm for offering help. Frankly speaking, it is very unwise, because it can
45、make you the main figure of the conflict. 2.You should focus on your own life issues.Be kind.3.Life is full of conflicts and disagreements, and that ' s why you should find more conservative ways of dealing with them. For example, kindness can lessen the conflict.Try to be a peacekeeper.Peacekee
46、pers tend to cooperate with people without bad emotions which usually lead to arguments and even conflicts. "4."This saying is the life motto of a natural-born peacekeeper. Don' worry if you are not a natural-born peacekeeper; you can gain this skill during life.Walk off.When the confl
47、ict is gathering pace and you can ' t manage to control yourself, you should choose to handle the situation in another way. By all means, try to keep yourself away from stress. 5.You should get away from the situation for a while.A . The greatest victory is a battle not fought.B. Conflicts are u
48、navoidable, so try to accept them.C. Weak people usually desire others to offer help and support.D. Let other people solve their problems without your presence.E. It is helpful to put some distance between yourself and the opponent.F. When someone pushes you to the limit, try to act kindly towards t
49、his person.G. Arguing can either break your friendship or affect your relationship to some degree.【解题导语】本文是一篇说明文。文章介绍了几种有效避免冲突的建议。1. G 解析:根据空前一句可知,尽量避免冲突是十分有必要的;据此可以判断,空处承上启下,介绍冲突的严重危害,引出文章主题,故 G项正确。2. D 解析:根据空后一句可知,作者建议把注意力集中在自己的事情上;据此可以判断,空处建议“让其他人自己解决他们自己的问题”,故D项符合文意。3. F 解析:根据该段标题Be kind. ”可知,该段
50、主要阐述“和善待人”的建议,这与F项中的 try to act kindly towards this person ”照应,故 F 项符合文意。4. A 解析:根据空后一句可以判断,空处是调解人的一句格言。A项意为“最伟大的胜利是一场没有战斗的斗争”,符合文意,故 A项正确。5. E 解析:根据空前一句可知,这里作者建议要远离冲突,离开对手;据此可知E项符合文意。课时练2知识运用板块练I完形填空If you' re the smartest person in your circle, you ' re in the wrong circle you' veutgro
51、wn it.It time to move to the next _1_ . This saying encourages people to _2_ more by hanging out with those who are more driven and _3_ than they are.I heard this saying _4_ to me from my daughter friend this past week.Ally, Wes and I have been running for upcoming _5_ . I ' ngoing to do another
52、 5K and Ally and Wes are going to do the 12-mile obstacle course.6 , their training is more intense than mine, but when I was in _7_ with them last week, Wes suddenly said, “You should _" with us !”“You mean do what you' re doing?” I asked, with a surprised 9 on my face.“Exactly he answered
53、. "You can do it! You 10 need someone to push you. ”As much as I _11_ to admit it, he was right.I needed to _12_ outside my comfort zone.I always let them run ahead of me, content to run at my own comfortable pace.But that was the _13 I ' grown too comfortable with my training.I hadn '
54、t been pushing myself. Ever since I had the surgery in April, I was a little _14_ _ about running again.I was afraid to even try _15_ that night when Wes pushed me into it and outside my comfort zone.He was right! I was able to run - only about 5 minutes at a time before I had to walk again but it w
55、as a(n) _16二.And that was all I needed to get back at it no longer afraid to train harder.Recently I have _17. my a training circle to include Ally and Wes, and he wasn ' t afraid to push me.So, how are the circles in your life? Are you being _18_= in every area of your life, or are you very com
56、fortable these days, not being _19_ at all, still living inside your comfort zone? If you ' rthe most _20_ one, then it' s time to get into a new circle or at least add to your existing ones.了。1. A.patternB. levelC .itemD. standardB 解析:根据文章第一句话可知, 此处指是改变圈子,也就是移动到下一个“层级(level) ”的时候了。2.A.appre
57、ciateB.payC.achieveD.solve走出安乐窝【解题导语】 如果你在一个圈子里首屈一指的话,那么你就该改变一下,解析:这句话鼓励人们“取得(achieve)”更多的成就。3.A.honestB.experiencedC.potentialD.mature解析:根据语境及空前的more driven”可知,此处指与那些更有干劲和“经验丰富的(experienced)"人为伍,向他们学习。4.A.directlyB. immediatelyC.suddenlyD. gradually解析:此处指上周作者从女儿的朋友口中听到了这句“直接(directly)”对自己说的话。5
58、.A.sportsB.examsC.racesD.performances解析:从下文的 another 5K” "the 12-mile obstacle_ _ ”course可知,此处指的是即将到来的“竞赛(races)”。6.A.HopefullyB.ThankfullyC.FortunatelyD.Obviously解析:根据语境可知,作者的女儿及其朋友的训练强度“明显(Obviously) ”大于作者的。7.A.company8. loveC.touchD. relation解析:根据下文的"You mean do what you're doing”可知,此处指但是上周,当作者”和他们一起(company)”去训练时,Wes对作
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 脚手架安全培训精教案(2025-2026学年)
- 第六单元第面积单位教案(2025-2026学年)
- 交流发电机调节器教案(2025-2026学年)
- 铺满金色巴掌的水泥道部编版语文三年级上册教案(2025-2026学年)
- 电力电子技术PE绪论教案(2025-2026学年)
- 《医学人生医学生涯规划经验分享》教案(2025-2026学年)
- 公开课人教初中语文七上小圣施威降大圣六教案(2025-2026学年)
- 《辨认风向》教案(2025-2026学年)
- 2025年大学《阿非利卡语》专业题库- 非洲语言的文学作品与艺术形象
- 2025年大学《汉语言文学》专业题库- 《情感之美•语言之魔力解析》
- 中国银河证券可转债权限开通答案
- 家庭老人赡养协议书
- 名画中的瘟疫史知到智慧树章节测试课后答案2024年秋上海健康医学院
- 宗春山安全第一课
- 财务咨询公司税务筹划指南范文
- 2024年黑龙江省哈尔滨市中考语文试题
- 一年级数学上册看图列式专项练习题(附解析)
- 三度房室传导阻滞护理查房
- 消防安全评估验收合同
- 五年级科学上册(教科版)第2.5课风的作用教学设计
- 2026年全年日历表带农历(A4可编辑可直接打印)预留备注位置
评论
0/150
提交评论