高考英语总复习第一部分基础考点聚焦基础考点聚焦Module6TheTangPoems知能演练轻松闯关外研版选修8_第1页
高考英语总复习第一部分基础考点聚焦基础考点聚焦Module6TheTangPoems知能演练轻松闯关外研版选修8_第2页
高考英语总复习第一部分基础考点聚焦基础考点聚焦Module6TheTangPoems知能演练轻松闯关外研版选修8_第3页
高考英语总复习第一部分基础考点聚焦基础考点聚焦Module6TheTangPoems知能演练轻松闯关外研版选修8_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Module 6 The Tang Poems. 单句语法填空1 Soon children in the camp had many new friends, _ whom they sharedfood, stories and projects.答案: with2 (2016 ·西安质检 )Ifyou _ smoke,you couldat leastgo to thesmokingarea.答案: must3 Ifonly I _(have)more confidenceintheEnglish speech contestheldlast week!答案: had had4

2、 (2016 ·天津渤油一中质检)Thiscakeis very sweet. You _(put)a lotofsugar in it.答案: must have put5 It s wrong of you to use his car without _(approve) of him.答案: approval6 She s tooprotectivetowardsherchildren; sheshouldletthembemore_(independence)答案: independent7 Inorder toknow aboutwhatthe readersthough

3、tof hisnew novel,he almostreadthe newspaper every day, which _(reflection)the opinionsof thereaders.答案: reflected8 The salesman showed her severalbags and she chose theleast_(expense)one as she didn t want to spend too much money on it.答案: expensive9 It _(prove) that TV programs of violence have a b

4、ad influence onchildren.答案: is proved10 Ifthe meaning is notclearin thepoem, we judge thepoem a _(fail)答案: failure. 阅读理解A(2016 ·河北名校联盟质检)2017 TFK Poetry ContestCallallpoets!Time forKids has a challengeforyou:writea funny,rhymingpoem.Itmust be an originalpoem thatdoes not copy anotherpoet s work

5、.Enterthe Time1 / 5forKids PoetryContest!As fewer and fewerchildrenare interestedinwritingpoetryoftheirown, Time forKids decides to organizeand sponsorsuch a contesttochangethe situation.Contest Rules1. How to enterThis contest begins at 12: 01 a m. on March 6 and ends at 11:59 p m. on July24.To ent

6、er,mail thefollowing informationto 1271 Avenue of theAmericas, 32nd Floor, New York, New York 10020: (a) an original and previouslyunpublishedpoem thatishumorous and has a rhyme scheme(韵律 ) ;(b)entrants firstname only and a parents mail address. Limitone entryper person. When entering,entrantspromis

7、e thattheentryisoriginal,and has not been publishedin any mediumand has not won an award.2. JudgingAllentrieswillbe judgedby poetKenn Nesbitt,based on thefollowingcriteria: creativity and originality(50%), use of language and rhyme(25%) andappropriateness to the theme ofthe contest(25%). The lengtho

8、f the entry will notbe taken into consideration.3. PrizesOur judgeswillselectfoursemi-finalists(参加半决赛的选手) fromwhichone grandprizewinnerand threefinalistswillbe chosen.The one grand prizewinnerwillreceivean onlineclassvisitfromChildrensPoetLaureateKenn Nesbittanda signedcopy ofhisnewestbook ofpoetry,

9、The Armpitof Doom:Funny PoemsforKids,approximately value at$275. The three finalists will each get a signed copy ofNesbitt s newest book of poetry,The Armpit of Doom:Funny PoemsforKids,and boththeir poems and that of the grand prize winner will be published attimeforkids .com.4. Eligibility( 参赛资格 )O

10、pen to legal citizens of the 50 United States and theDistrict of Columbia who are primary school students and are 8 to 13 years old attime of entry.5. WinnerslistFornamesofthewinnerandfinalists,visittimeforkids .(after August 1, available for a period of 10 days)com【文章大意】为了激发孩子们写诗的兴趣,Time forKids 决定

11、举办一次诗歌大赛。本文主要介绍了该比赛的一些规则,包括参赛方式、评判标准、奖品设置、参赛资格等。1 The purpose of the contest is to_.A encourage children to learn from other poetsB help children realize the dream of poetry writingC encourage children s interest in poetry writingD encourage children to read more original poemsC解析:细节理解题。根据文章第一段的最后一句

12、“As fewer and fewer children areinterested in writing poetry of their own,Time forKids decides to organize andsponsor such a contest tochange the situation.”可知,比赛的目的是激发孩子们写诗的兴趣,故选择C项。2 Which of the following characteristics of a poem is valued most in judging?A Being creative and original.B Using a

13、proper number of words.C Using proper language and rhyme.D Being appropriate to the contest theme.2 / 5A解析:细节理解题。 根据 Judging中的“ creativityand originality(50%), use of.ofthecontest(25%) ” 和 “Thelengthoftheentrywillnotbetakenintoconsideration.”可知,在评判过程中一首诗的创意和独创性是最重要的,因此选择A 项。3 What can be known about

14、 the finalists of the contest?A They will get a great deal of money.B Their poems can be read C They will receive an online class visit from Nesbitt.D Their poems will appear in Nesbitt s newest book of poetry.B解析:细节理解题。根据 Prizes的介绍中的最后一句“ Thethreefinalists.and thatof the grand priz

15、e winner will be published attimeforkids .com. ”可知,参加决赛的选手的诗能在timeforkids.上读到。com4 According to the contest rules, _.A poems can be sent to the organizers by e- mailB all the children have the right to take part in the contestC the number of one entrant s poems to enter the contest is not limitedD t

16、he result of the contest will be unknown before August 1D解析:细节理解题。根据文章Winners list下的“ For names of the winner andfinalists, visittimeforkids. com(after August 1, available for a period of 10days) ”可知,比赛结果将于8 月 1 日以后公布,因此选择D。B(2016 ·山东省齐鲁名校调研)Can you believe your eyes? A recent experimentsuggest

17、s that the answer to that question may depend on your age.Martin Doherty, a psychologist at the University of Strling in Scotland, led theteam ofscientists.In thisexperiment,Doherty and histeam testedthe perception(观察力 ) of some people,usingpictures of some orangecircles. The researchersshowedthe sa

18、me pictures to two groups of people. The first group included 151 childrenaged 4 to 10, and the second group included 24 adults aged 18 to 25.The first group of pictures showed two orangecircles aloneon a white background.One of thecircleswas largerthantheother,and thesepeoplewere asked toidentifyth

19、elargerone. Four - year - oldsidentifiedthecorrectcircle79 percentofthetime.Adults identified the correct circle 95 percent of the time.Next , bothgroupswere shown pictureswheretheorangecircles,againofdifferentsizes, were surrounded by gray circles. Here s where the trick lies. In some ofthepictures

20、,thesmaller orange circlewas surroundedby even smallergray circlesmaking the orange circle appear larger than the other orange circle, which wasthereallargerone.And thelargerorangecirclewas surroundedby even biggergraycircles so it appeared to be smaller than the real smaller orange circle.Whenyoung

21、 childrenaged 4 to6 lookedat these trickypictures,theyweren tfooledthey were still able to find the bigger circle with roughly the same accuracy as before. Older children and adults, on the other hand, did not do as well. Olderchildren often identified the smaller circle as the larger one, and adult

22、s got it wrong most of the time.As children get older, Doherty said, their brains may develop the ability to identify visual context. In other words, they will begin to process the whole picture at3 / 5once: the tricky gray circles, as well as the orange circle in the middle. As aresult, they re mor

23、e likely to fall for this kind of visual trick.【文章大意】文章主要讲述了观察力跟年龄有关,不同的年龄,观察力不同。5.Doherty and his team of scientists did an experiment to evaluate _A children s and adults eye - sightB people s ability to see accuratelyC children s and adults brainsD the influence of people s ageB 解析:细节理解题。根据第二段第二句

24、“ In this experiment,Doherty and his teamtested the perception (观察力 ) of some people.”可知答案为 B。6.When asked to find the larger circle, _A children at 6 got it wrong 79% of the time with no gray ones aroundB only adults over 18 got it right 95% of the time with gray ones aroundC children at 4 got it r

25、ight about 79% of the time with gray ones aroundD adults got it right most of the time with gray ones aroundC 解析:细节理解题。根据第三段倒数第二句“ Four-year-oldsidentifiedthe correctcircle 79 percent of the time.”可知 C 为正确答案。7.According to the passage, we can know that _A a smaller orange circle appears bigger on a

26、white backgroundB an orange circle appears bigger than a gray one of the same sizeC a circle surrounded by other circles looks bigger than its real sizeD a circle surrounded by bigger ones looks smaller than its real sizeD 解析:细节理解题。根据第四段整体的理解和本段最后一句“And the larger orangecircle was surrounded by even

27、 bigger gray circles so itappeared tobe smaller thanthe real smaller orangecircle.”可以得出答案。8.Why are younger children not fooled?A Because they are smarter than older children and adults.B Because older people are influenced by their experience.C Because people s eyes become weaker as they grow older

28、.D Because their brain can hardly notice related things together.D 解析:推理判断题。 第四、五、六段及 4 6 岁小孩和 6 岁以上小孩的区别是判断的依据。 . 短文改错On Friday, our teacher told us that there would an English corner in front of our teaching building. I set about soon after the last class in the afternoon.To my joy, the English corner had just been on for a few minute. I joined them ontheirtalk.At first,I was afraidthatmy

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论