江苏省扬州市高考英语阅读理解精品训练(13)_第1页
江苏省扬州市高考英语阅读理解精品训练(13)_第2页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、-1 -扬州市 2014 高考英语阅读理解精品训练(13)及答案解析(2011 湖北卷)The young womanentered the pool where an injured dolphin( 海豚) was swimming.Despite her fear ,she felt strong wearing her new leg.In her second grade , Maja _1_ her cousin ,Jasmina.After Jasminas death, Majaswore she would honor the little girl by _2_ with

2、a dolphin,an animal that bothgirls _3_ . “Jasmina never got the chanee to do it. ” says Maja, now 32,“so I _ that somedayrd do it for her.”In high school ,Maja was _5_ about sports.She even planned to become an athlete._6 _ ,in 1993 ,during the civil war in her home country,a bomb _7_ herleft leg.Af

3、ter two years _8_in the U. S., Maja received her first artificial (人造的)leg ,but _9_ it did nt fit well, walk ing for Maja was very painful._10_ _ , she man agedto graduate from a local high school.The n after receiv ing a 11 from Saint Fran cis Uni versity , she got ajob at an in sura nee firm and _

4、12_ started her own compa ny.To relax, Maja _13_ ften watch the dolphins play at an aquarium (水族馆)near herhome.A young dolph in , Win ter , who had lost its tail, caught her _14 . One day ,Maja happe ned to see trai ners _15_ Win ter with a high-tech tail.Whe n they were done, Win ter swamfreely in

5、the water.Maja was _16_.She man aged to find inven tors ofWinters tail.Within ten days, she had a new leg which freed her the _17_ that _had troubled her for almost 16 years.NowMaja, was ready to keep her _18_.She went to the aquarium , lowered herself into the pool andheld out a hand to Win ter, wh

6、o approached _19_ , the n swam away.Aftera few mi nu tes , the doloph in let Maja _20_ its back. Fin ally, the two bega n to swimaround the pool together.本文描述了一位失去腿的女人和一位失去尾巴的海豚;相似的困境,让两位走到了一起,也 让这位女人实现了先前的诺言:一定要和海豚一起游泳。1. A.lost B . visitedC. rescuedD. left答案:A。根据本句中的after Jasminas death”可以断定Maja 是

7、失去了 Jasmina,故选A:失去。2.A.talkingB. livingC. swimmingD. surfing答案:C。从第一段中的提示句enter the pool ”可以推断出:Maja 跳进水池就是为了和海 豚一起游泳。正好与an injured dophin was swimming”以及文章最后一句话都保持语境的一致。3.A.adoredB. adoptedC. possessedD. purchased- 2 -答案:A。根据下文的故事情节,尤其是Maja 与海豚的相同的境遇,会有跟好的互相爱怜,故选 A:喜爱。而其它选项则与语境相差太远。4.A.pretendedB.

8、decidedC. perferredD. agreed-3 -答案:B。根据文章的第一段的语境,可以断定本句中的 豚一起游泳”一事, 而根据最后一段的描述, 可以清楚:选:decide“决定”。B “手术”;对于失去腿的Maja 来说,只treatment 才是最合当时的语境的。B because Dif答案: B。 本句前后的信息自然表示出了因果的关系:假腿不合适,所以才会感到痛苦。10A.OtherwiseBThereforeCBesidesD However答案:D。根据本句中的“ man age” 一词可以断定痛苦没有阻碍Maja 的学业,故具有转折的关系。11 A.scholars

9、hip BdegreeC prizeDnotice答案:B。根据下文找到了工作,排除A:奖学金;因为只有拿到学位,从大学毕业,才会去找到自己想要的工作。12 A.graduallyBactuallyCeventually D naturally答案: C。 gradually 慢慢地; actually 事实上; eventually 最后; naturally 自然地。本句 话虽然短暂,但却概况了 Maja 奋斗与成功的生活历程,即:开始于最后的变化。故选 eventually 。13A.mightB shouldC could D would答案:D。英语中表达“过去常常做某事”常用wou

10、ld,意为:总会。14 A.eye B legC noseDhand答案: A。 catch ones eye 同 catch ones attention ,意为:引起某人的注意。与“ often ” 一词保持语境的一致。15 A.decoratingBguidingCmarkingD fittingit 以及上句中的 it 指的都是“与海 Maja是早有决心去做这件事的,故5 A.positive B enthusiasticCparticular D curious答案:B。 be enthusiastic about sth. 是指: 对某事有激情, becomean athlete

11、”便可以断定是喜爱体育运动。6 A.UndoubtedlyBSurprisinglyC StrangelyD Unfortunately答案:D。从下文中的信息词:civil war 以及 artificialD:“不幸的是”。7 A.took away C cut down D答案: A。 take away 剪下来。根据语境, 8 A.studyBC treatmentD热情。而根据下句“ planned toleg 自然给人不幸的预感。而答案B took overcut out 意为“夺走,抢走”;而 takeover 炸弹夺走了她的左腿。operation experiment接管;

12、cut down 砍倒: cut out答案:C。从“ two years ”一词的信息提示,排除 有在医院“治疗” 9 A.unt i lCalthough- 4 -答案:Do fit 在本句中有“安装”之意,即:给Win ter 安装了高科技的尾巴。16.A.inspiredB. puzzledC. shockedD. amused答案:A。根据下文中的信息:Maja 去找这种高科技尾巴的发明者,自然是因为Win ter 的尾巴而得到了启发,故选A “启发,鼓励”。17. A.worry B. sadnessC. painD. fear答案:C。根据第四段地“ walking for Ma

13、ja was painful”可以断定,现在有了新的腿,她不再那么痛苦了。18. A.appointment B . promiseC. record D . habit答案:Bokeep ones promise意为“遵守诺言”;这与上文的“门 I do it for her ”语境一致。19. A.blindly B . angrilyC. gratefully D . cautiously答案:D。从“then swam away” 一词可以推段出:海豚还是比较警惕的,故选D:警惕地。20. A.strikeB. coverC. touchD. wipe答案:C。根据最后的的情景可以理解

14、为:Maja 与海豚慢慢地走进了,故“触摸”一下海豚的背部是可以的,故选 C “触摸,触动”。(2011 四川卷)I truly feel that my mother led me here, to Morzaine , and to my future as a happywife and bus in esswoma n. When Mum _1 in October 2007, I was a cook. In December that year, whileI was working for a wedding, a pearl necklace Mumhad left me _2

15、_.I was distraught(忧心如焚的). Somedays later, I was _3_ that a guy who was workingwith us thatday, “ could probablyhavemade a fortune _4_ thenecklace hefoun d.” _5_,he returned it.Heari ng how rd _6_ Mumfor six mon ths before herdeath, he said,“ Christmas is going to be_7_why not go out to the Alps for

16、 acouple of weeks?”I came to Morzaine, a small, friendlyvillage in the Alps and _8_ fell in love withit. What was _9 o be a stopgap (权宜之计 )trip turned into a new life. I kepttravelli ng betwee n London and here and felt _10_ than I had in mon ths. In December2008, I was _11_ as a hotel man ager and

17、moved here full time.A month later, I met Paul, who was travellinghere. Wefell in love. In the beginning,I did nt want to discuss _12_, because the sad ness of los ing Mum 13 felt great. Paul understood thatand never _14_ me but, by summer, we got married. A year later, we used his saving, and the m

18、oney-5 -from the sale of Mums house, to build our own _15_. Wewant to give our guests a _16_ feel, so eachroom is themed(以.为主题 )aroundmemories from our lives. There are also styles to remind meof Mun a tiny chair which _17_ be in herbedroom is set i n one room.We are havi ng a won derful life and Mu

19、m _18_ n aturally part of it, _19_ theres_no way we would be here if it was nt for the _20_ she gave me. I know shes here in spirit, keep ing aneye on us.妈妈去世了,她给我留下的珍珠项链不见了。幸运的是,这根项链的失主与发现者最终喜结 良缘。1.A.diedB. cameC. returnedD. visited答案:A。在下文中提到了 before her death ”可以找到信息,即妈妈去世了。2.A.burnedB. disappea

20、redC. brokeD. dropped答案:B。在下文中有the necklace he found ” 一句话,可以断定这根项链曾是不见了, 或丢了。而选项 D 表示:掉在地上,而不表示丢失之意。3.A.shownB. comfortedC. persuaded D .told答案:Do I was told表示有人告诉我,是被动的关系。而答案 C 意为:说服。4.A.hidingB. stealingC. sellingD. wearing答案:Comake a fortune ( in )doing sth.表示做某事发了大财。在本句中表示:卖了项链能够发大财。5.A.Luckily

21、 B . NaturallyC. Surely D . Hopefully答案:A。既然 return,对于失主来说自然是件幸运的事情。副词: luckily常用来做插入语,表示:幸运的是。6.A.nursed B. curedC. missed D. guarded答案:Aonurse 在这里为动词,同 take care of,意为:照顾,护理。7.A.long B. hardC. merryD. free答案:B。根据妈妈去世这个背景,圣诞节是个家人团圆的日子,故此时会格外难过,因此选B。& A.sudde nly B . fin allyC.n early D . immedi

22、ately答案:D。从上文对于这个小村子的描述来看,作者是立刻会喜欢上的。选项D:立刻地。9 . A.said B. provedC. supposed D . judged-6 -答案:Cobe supposed to do sth. 意为:原本做某事,在本句中意为:原本只是个计划的小旅程。10 . A.smarter B . higherC. firmerD. lighter答案:Db 由于妈妈的去世,作者的感受是沉重的,而这次旅行让她感受到比以前轻松的感觉。light 常用来表示轻松的心情。11. A.ho noured B . hired- 7 -C regardedD trained

23、答案:B。从as a hotel manager ”细节可以断定是:被招聘,被雇佣。12A.travelB businessCchildrenD marriage答案:D。根据下文的语境,尤其是but.we got married”一句话可以给以提示,即:谈婚论嫁。 marriage 是 marry 的名词形式:婚姻。13A.recently BonceC stillDfirstly答案: C。 still 一词表示作者的沉痛心情依旧在,依旧没有摆脱。与上文的不想谈婚论嫁保 持语境的一致。14A.left B pushed Csurprised D interrupted答案: B。 push

24、 sb. 常用来表示:催促某人。即:保罗非常理解我,因此没有催促我结婚。C homeDshop答案:A。根据上文提到的as a hotel manager ”可以断定,此处是开起了自己的旅馆。 16A.homelyBlivelyCmotherlyD friendly答案:A。从下文的.styles to remi nd me of my Mum”等这些细节可以推测出作者想把一个旅馆摆设成家的样子,让顾客有一种家的感觉。而homely 为形容词:家一样的。17A.ought to B used toC mightDcould答案:B。既然妈妈都已经去世了,她做过的椅子应该是过去是在她的房间里的,

25、选项B 表示过去曾发生的事情。18A.takesBkeepsC looksDfeels答案:D。看到妈妈的椅子,就如同感觉到妈妈也在,也是这个家的一部分,故选D:表示感受,感觉。19A.unlessBwhileC because D though答案: C。 if it wasnt for sth.意为:如果不是因为某事,由此可见,前后信息句之间存在因果关系,因为那条项链正是促成两人婚姻的桥梁,故选C,表示原因。20A.moneyBchairC houseDnecklace答案:D。正是因为上文提到的丢失项链,找到项链,并由此有了联姻,因此此处选择项链是 最合适的。C7 2013 新课标全国卷

26、n CGiven that manypeoples moods(情绪) are regulated by the chemical action of chocolate, it was probably15A.hotelBrestaurant-8 -only a matter of time before somebody made the chocolate shop similar to a drugstore of Chinesemedicine. Looking like a setting from the film Charlie & the Chocolate Fact

27、ory, Sin gapores ChocolateResearch Facility (CRF) has over 100 varieties of chocolates .Its foun der is Chris Lee who grew up athis pare nts corner store with one hand almost always in the jar of sweets.If the CRF seems to be a smart idea, thats because Lee is not merely a seas oned salespers on but

28、also head of a marketi ng departme nt that has bus in ess relati onswithbig n ames such as Levis and Sony. That idea surely results in the imagi nati on at work when it comes tomaking different flavored(味道)chocolates.The CRFs produce is“ gree n ”,made with in the country and divided into 10 lin es,w

29、ith the Alcohol Series being the most popular. The Exotic Series with Sichuan pepper, red bean( 豆) ,cheese and other flavors also does well and is fun to taste. And for chocolate_snobs , who thinkthat they have a better knowledge of chocolate than others, the Connoisseur Series uses cocoa beansfrom

30、Togo, Cuba, Venezuela, and Ghana, among others.44. What is good about chocolate?A. It serves as a suitable gift.B. It works as an effective medi cine.C. It helps improve the state of mind.D. It stre ngthe ns bus in ess relati ons.45.Why is Chris Lee able to develop his idea of the CRF?A. He knows th

31、e importa nee of research.B. He lear ns from shops of similar types.C. He has the support of many big n ames.D. He has a lot of marketing experienee.46.Which line of the CRF produce sells best?A. The Conno isseur Series.B. The Exotic Series.C. The Alcohol Series.D. The Sichua n Series.47.The words “

32、chocolate snobs in Paragraph 3 probably refer to people who_ .A. are particular about chocolateB. know little about cocoa bea nsC. look dow n upon othersD. like to try new flavors【要点综述】本文是一篇说明文。巧克力可以改善情绪。本文以此为切入点介绍了新加坡的 Chocolate Research Facility 的一些情况。44.C 细节理解题。根据第一段中的Given that many peoples mood

33、s are regulated bythe chemical action of chocolate, it was probably only a matter of time 可知,巧克力有助于改善心理状态。45.D 推理判断题。根据第二段中的If the CRFseems to be a smart idea, thats becauseLee is not merely a seasoned salesperson but also head of a marketing department that has bus in essrelati ons with big n ames

34、such as Levis and Sony.可以推知,他有许多市场经验。- 9 -46 . C 细节 理解题。根 据第三段中的with the Alcohol Series being the most popular ”可知,theAlcohol Series 卖得最好。47. A 推理判断题。根据最后一段中的 who th ink that they have a better kno wledge of chocolate thanothers ”可以推知,该词组指自以为对巧克力很有研究的人。C7 2013 新课标全国卷I阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B C 和 D)中,选出

35、最佳选项。ASome people will do just about anything to save money. And I am one of them.Take my familys lastvacation.It was my sixyearold sons winter break from school,and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip. The flight was overbooked ,andDelta, the airline , offered us $400 pe

36、r person in credits to give up our seats and leave the next day.I hadmeetings in New York,so I had to get back.But that didnt mean my husband and my son couldnt stay. I took my ninemonthold and took off for home.The next day, myhusband and son were offered more credits to take an even later flight.

37、Yes, Iencouraged okay, ordered them to wait it out at the airport, to“earn”more Delta Dollars. Our total take: $1,600. Not bad, huh?Now some people may think Im a bad mother and not such a great wife either. But asa big time bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal i

38、s something few ofus can afford to pass up.Ive made a living looking for the best deals and exposing (揭露 ) the worst tricks.Ihave been the consumer reporter of NBCs Today show for over a decade. I have written a couple ofbooks including one titled Tricks of the Trade: A Consumer Survival Guide. And

39、I really do what I believein.I tell you this because there is no shame in getting your moneys worth. Im also tightfisted when it comesto shoes, clothes for my children , and expensive restaurants.But I wouldnt hesitate to spend on a goodhaircut. It keeps its shape longer, and its the first thing people

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论