下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、一、英语阅读理解训练1 阅读理解阅读短文,判断句子正误。A PicnicToday is Sunday. It's a sunny day. Sarah and Amy are out for a picnic. They go to a park. It's a big park. They can see many people there. There are many green trees in the park. Near the gate, there is a lake. Some ducks are swimming in the lake and you c
2、an see lots of fishes there.Sarah and Amy bring many things to eat, such as bread, cake, sausages( 香肠 ), hot dogs and hamburgers. They have a picnic under a tree. After picnic they read some books and talk with each other. They have a good time.( 1 ) Today is Saturday.( 2 ) Near the school, there is
3、 a lake.(3) It's a cloudy day.( 4 ) Sarah and Amy go on a picnic today.( 5) They have a picnic in the park.【答案】 ( 1 ) 0(2) 0(3) 0(4) 1(5) 1【解析】 【分析】大意:短文讲述了星期天莎拉和艾米去公园野餐了。( 1)句意:今天是星期六。根据 Today is Sunday可知今天是星期天。故答案为错误。( 2)句意:学校附近有一个湖。根据There are many green trees in the park. Near the gate,there
4、 is a lake. 可知公园门口附近有一个湖。故答案为错误。( 3)句意:今天是阴天。根据It's a sunny day. 可知今天阳光明媚。故答案为错误。( 4)句意:莎拉和艾米今天去野餐。根据Sarah and Amy are out for a picnic. 可知莎拉和艾米今天去野餐。故答案为正确。( 5)句意:他们在公园里野餐。根据They go to a park. They have a picnic under a tree. 可知他们在公园里野餐。故答案为正确。【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文,然后根据短文内容,判断句子正确或错误。( 阅读理解阅读短文,判
5、断下列句子正误Every kind of animals has their own way to live well in winter. In winter, the weather gets colder and colder. There is snow on the ground. Some animals sleep all the winter. These animals eat plenty of food in autumn. They need little or no food when they sleep. Some birds fly to the south f
6、or winter. They go to a warmer place to look for food. Some animals get much food in autumn and keep it at home. They may grow new and thick fur in autumn, too. Then they can feel warmer. In winter some animals live in the trees or under the ground.(1) Every kind of animals has their own way to live
7、 well in winter.(2) In winter, the weather gets warmer and warmer.(3) Some animals eat plenty of food in autumn and sleep all the winter.(4) Some birds fly to the north for winter. In winter some animals live in the trees or under the ground.【答案】(1)10(3) 1(4) 01【考点】阅读理解【解析】【分析】这是讲述动物如何过冬的短文。(1)句意:每种
8、动物都用自己的方法在冬季获得好。根据短文句子(每种动物都用自己 的方法在冬季获得好。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。(2)句意:在冬季,天气变得越来越暖和。根据短文叙述In winter, the weather getscolder and colder.(在冬季天气变得越来越冷。)可知题目叙述错误。故答案为:错误。(3)句意:一些动物在秋季吃大量的食物,整个冬季都在睡觉。根据短文叙述Someanimals sleep all the winter. These animals eat plenty of food in autumn.(一些动物整个冬季都在睡觉。这些动物在秋季吃大量的食
9、物。)可知题目叙述正确。故答案为:正确。(4)句意:一些鸟飞到北方过冬。根据短文叙述(一些鸟飞到南方过冬。)可知题目叙 述错误。故答案为:错误。(5)句意:在冬季一些动物住在树里或地下。根据短文叙述In winter some animals livein the trees or under the ground.(在冬季一些动物住在树里或地下。)可知题目叙述正 确。故答案为:正确。【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文的细节叙述来判断正 误。3 .阅读理解阅读短文,选择正确的一项。Dear Jim,How are you in the US now? We are in
10、 China now. Sam and I are very happy. China is big and beautiful. People speak Chinese here. We love Beijing. There are many interesting places and lots of delicious food. I like Chinese food. I like dumplings very much. I can make dumplings now. It's funny. And I can use chopsticks, but Sam doe
11、sn't like them. It's very difficult for him to use them. I have two good friends. They're Daming and Lingling. They teach me Chinese. Now I can speak a little Chinese. Please write to me.Love from,Amy(1) Jim is in now.A. the USB. EnglandC. CanadaD. China(2) Sam doesn't like.A. dumpli
12、ngsB. BeijingC. chopsticksD. Chinese food(3) Daming is Amy's.A. brotherB. teacherC. friendD. classmate(4) can speak a little Chinese.A. LinglingB. SamC. AmyD. Daming(5) This is a letter from to.A. Amy; JimB. Jim; AmyC. Amy; SamD. Amy; Daming【答案】(1) A(6) C(7) C(8) CA【考点】阅读理解【解析】【分析】大意:短文讲述了艾米给吉姆的
13、一封信。(1)根据How are you in the US now?可知吉姆在美国,故答案为A.(2)根据 And I can use chopsticks, but Sam doesn't like them.可知山姆不喜欢筷子,故答案 为C.(3)根据 I have two good friends. They're Daming and Lingling.可知大名是艾米的朋友,故答案为C.(4)根据Now I can speak a little Chinese.可知艾米可以说一点中文,故答案为C.(5)根据Dear Jim,可知艾米给吉姆的信件,故答案为A.【点评】本
14、题考查了阅读理解,首先通读短文,理解大意;其次阅读题干,根据题干信息 找出相关句进行选择。4 .阅读理解根据短文内容,判断正误。There are forty-two students in our class. Jack and Mike come from America. They are our good friends. They like watching TV, but they don't like playing basketball. They often go to school by bike. There is an English girl in our c
15、lass. Her name is Lucy. She likes playing basketball and she also likes swimming. She usually does her homework in the evening. She often watches TV on Saturday afternoons. She is my good friends. All of the Chinese students are Young Pioneers.(1) Jack and Mike are Young Pioneers.(2) There are two A
16、merican girls and one English boy in our class.(3) Jack and Mike are our good friends.(4) Jack and Mike like playing basketball.(5) Lucy often does her homework on Saturday afternoons.【答案】(1)00(3) 1(4) 00【考点】阅读理解【解析】【分析】文章大意:介绍我班学生的事情。(1)句意:杰克和迈克是少先队员。根据 All of the Chinese students are Young Pioneer
17、s.可 知所有中国学生都是少先队员,杰克和迈克不是中国学生。故答案为:错误。(2)句意:我们班里有两个美国女孩和一个英国男孩。根据Jack and Mike come fromAmerica.和There is an English girl in our class.可知我们班里有两个美国男孩和一个英国女 孩。故答案为:错误。(3)句意:杰克和迈克是我们的好朋友。根据 They are our good friends.可知他们是我们 的好朋友。故答案为:正确。(4)句意:杰克和迈克喜欢打篮球。根据 They like watching TV, but they don't like
18、 playing basketball.可知他们喜欢看电视但是不喜欢打篮球。故答案为:错误。(5)句意:在星期六下午露西做作业。根据 She often watches TV on Saturday afternoons. 可知在星期六下午她经常看电视。故答案为:错误。【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正 确判断。5 .阅读理解任务型阅读,按要求完成下列各题。Tom often goes to the zoo with his parents. There are lots of animals in the zoo. Tom's father
19、 likes tigers. Tom's mother likes monkeys. She thinks monkeys are funny and clever. Tom likes pandas. He thinks pandas are cute.(1) Tom often goes to the.(2) Tom's father likes.(3) Tom's mother likes. She thinks monkeys are and clever.(4) Tom likes because they are.(5)下列动物中,文章中未提到的是 。【答案
20、】(1) zoo(5) tigers(6) monkeys; funny(7) pandas; cuteCD【解析】【分析】这是介绍汤姆和父母去动物园的短文。(1)根据短文叙述 Tom often goes to the zoo with his parents.(汤姆经常和父母去动物园。)可知去动物园。故答案为:zoo。(2)根据短文叙述 Tom's father likes tigers.(汤姆的爸爸喜欢老虎。)可知喜欢老虎。故答案为:tigers。( 3 )根据短文叙述Tom's mother likes monkeys. She thinks monkeys are f
21、unny andclever. (汤姆的妈妈喜欢猴子。她认为猴子滑稽又聪明。)可知喜欢猴子,猴子滑稽又聪明。故答案为: monkeys , funny 。( 4)根据短文叙述Tom likes pandas. He thinks pandas are cute. (汤姆喜欢熊猫。他认为熊猫很可爱。)可知喜欢熊猫,因为熊猫可爱。故答案为: pandas , cute 。( 5)根据短文叙述文章中提到老虎,猴子和熊猫。狮子和马没有提到。故答案为:CD。【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文,然后根据短文叙述来完成各题。6 阅读理解阅读短文,判断下列句子正误。Hello! My name is
22、 Bob. I'm an English boy. Look! This is a picture of my school. My school is very old, but it's very beautiful. There are lots of trees around the school. There is a playground in the north. The teaching building is very tall. The classrooms are very big. The desks are small but new. There a
23、re eighty teachers in my school. They are very kind. I like them very much.( 1 ) Bob is a Chinese boy.( 2 ) Bob's school is old but beautiful.( 3) In the north, there is a playground.( 4 ) The classrooms are small but new.( 5) There are eighteen teachers in Bob's school.【答案】 ( 1 ) 0(2) 1(3)
24、1(4) 0(5) 0【解析】 【分析】这是介绍Bob 学校照片的短文。(1)句意:Bob 是一位中国男孩。根据短文叙述My name is Bob. I'm an English boy. (我的名字叫Bob 。我是一位英国男孩。)可知是英国男孩。题目叙述错误。故答案为:错误。( 2)句意:Bob 的学校很旧但是很漂亮。根据短文叙述My school is very old, but it's verybeautiful. (我的学校很旧,但是它很漂亮。)可知学校旧但是漂亮。题目叙述正确。故答案为:正确。( 3)句意:在北边,这儿是一个操场。根据短文叙述There is a
25、playground in the north.(北边有一个操场。)可知操场在北边。题目叙述正确。故答案为:正确。(4)句意:教室很小但是很新。根据短文叙述The classrooms are very big. (教室很大。)可知教室很大。题目叙述错误。故答案为:错误。( 5)句意:在Bob 的学校里有18 位教师。根据短文叙述There are eighty teachers in myschool. (在我们家有80 位老师。)可知有80位教师。题目叙述错误。故答案为:错误。【点评】这是考查阅读理解的题目。仔细阅读短文然后根据相关叙述来判断正误。7 阅读理解阅读短文,判断下列句子正误。C
26、hristmas is a special Western(西方的)festival. Before Christmas, people send Christmas cards to their family and friends. They buy Christmas trees and put them in their homes. They also buy presents and put them under the Christmas trees. Family members often open their presents on Christmas Eve or on
27、Christmas Day. Then the family get together( 团聚 ) and have a big family dinner.( 1 ) Christmas is a special Chinese festival.( 2 ) Before Christmas, people send Christmas cards to their family and friends.( 3 ) People often buy Christmas trees and put them in their homes after Christmas.( 4 ) Family
28、 members often open their presents on Christmas Eve or on Christmas Day.( 5 ) The family get together and have a big family dinner on Christmas Day.【答案】 ( 1 ) 0(2) 1(3) 0(4) 1(5) 1【解析】 【分析】文章大意:介绍圣诞节的事情。( 1)句意:圣诞节是中国的特殊节日。根据Christmas is a special Western( 西方的 ) festival.可知圣诞节是西方的特殊节日。故答案为:错误。( 2 )句意
29、:圣诞节前,人们给他们的家人及朋友寄圣诞卡片。根据Before Christmas,people send Christmas cards to their family and friends. 可知圣诞节前,人们给他们的家人及 朋友寄圣诞卡片。故答案为:正确。( 3 )句意:圣诞节后人们经常买圣诞树并且把它们挂在家里。根据They buy Christmastrees and put them in their homes. 可知圣诞节前人们经常买圣诞树并且把它们挂在家里。故 答案为:错误。( 4)句意:在圣诞节前夕或圣诞节那天家庭成员打开礼物。根据Family members often
30、open their presents on Christmas Eve or on Christmas Day. 在圣诞节前夕或圣诞节那天家庭成 员打开礼物。故答案为:正确。( 5)句意:在圣诞节前夕或圣诞节那天家人团聚一起吃家庭大餐。根据Then the familyget together( 团聚 ) and have a big family dinner. 在圣诞节前夕或圣诞节那天家人团聚一起吃家 庭大餐。故答案为:正确。【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确判断。8 阅读理解阅读短文,判断下列句子正误。Different people ha
31、ve different hobbies. I have a lot of hobbies. I like reading books, listening to music and so on.I like reading books because I can get some useful information and find some interesting things from books. So I like reading different kinds of books. I also like listening to pop music. I usually list
32、en to music in my free time. It can make me relaxed and let me forget my unhappy moments.( 1 ) People have the same hobby.( 2 ) I like reading books and listening to music.( 3 ) I can get some useful information from books.( 4 ) I usually listen to pop music in my school time.( 5 ) Listening to musi
33、c is my hobby because it makes me relaxed.【答案】 ( 1 ) 0(2) 1(3) 1(4) 0(5) 1【解析】 【分析】文章大意:主人公介绍自己的爱好。( 1)句意:人们有相同的爱好。根据Different people have different hobbies. 可知不同的人有不同的爱好。故答案为:错误。( 2)句意:我喜欢看书和听音乐。根据I like reading books, listening to music and so on. 可知我喜欢看书和听音乐等。故答案为:正确。( 3)句意:我能从书中获取一些有用的信息。根据I lik
34、e reading books because I can getsome useful information 可知我喜欢看书是因为我能从书中获取一些有用的信息。故答案为:正确。( 4)句意:在校期间我通常听流行音乐。根据I usually listen to music in my free time. 可知在空闲时间我通常听流行音乐。故答案为:错误。( 5)句意:听音乐是我的爱好因为它让我放松。根据It can make me relaxed 可知它让我放松。故答案为:正确。【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正 确判断。9 阅读理解 阅读短文并判
35、断。The traffic rule in England is different from that in China. When you are in England, you must be very careful on the street because the traffic drives on the left. You must look at the right first and then the left. If the traffic lights are red, the traffic must stop. Then the people can cross t
36、he road on foot. If the traffic lights are green, the traffic can go. People mustn't cross on foot.When you go by bus in England, you have to be careful too. Always remember the traffic moves on the left. You mustn't go the wrong way. In many English cities, there are big buses with two floo
37、rs. You can sit on the second floor. From there you can see the city very well. It's very interesting.(1) 1 ) London and Beijing have the same traffic rule.(2) 2 ) The traffic drives on the left in China(3) In England, you must look at the left first and then the right.(4) 4 ) People mustn't
38、 go on the left in England.(5) 5 ) The traffic light is green; people mustn't cross on foot in England.【答案】 ( 1 ) 0(6) 0(7) 0(8) 0(9) 1【解析】 【分析】 根据所给的短文, The traffic rule in England is different from that in China.英国的交通规则与中国的交通规则不同.故答案为错误. 根据常识, 在中国人们在右侧通行.故答案为错误. 根据所给的短文, When you are in Englan
39、d, you must be very careful on the street because the traffic drives on the left. You must look at the right first and then the left. 当你在英国的时候,你必须在街上非常小心,因为左边的交通是靠左行驶的.你必须先看右边,再看左边.故答案为错误. 根据所给的短文, When you are in England, you must be very careful on the street because the traffic drives on the left
40、. You must look at the right first and then the left. 当你在英国的时候,你必须在街上非常小心,因为左边的交通是靠左行驶的.你必须先看右边,再看左边.故答案为错误. 根据所给的短文, If the traffic lights are green, the traffic can go. People mustn't cross onfoot. 如果交通灯是绿色的,交通就可以通行.人们不可以步行.故答案为正确 .【点评】本题考查了阅读理解,先翻译短文理解短文大概意思,然后判断句子是否正确 .10 阅读理解 阅读理解Hi, I am S
41、usan. I am from the U. K. But now I'm studying( 学习 ) in China. I'm going to do many things in the winter holiday. First, I'm going to finish my homework. Then I'm going to take a trip. I'm going to Beijing. It's snowy in Beijing. There is white snow everywhere. So I'm goi
42、ng to make a snowman. I can ski. My parents will come to China with me. We are going to fly there. We are going to have a nice trip.根据短文内容判断正误。( 1 ) Susan is from China.( 2) Now Susan is in the U. K.( 3 ) There is white snow everywhere in China.( 4 ) Susan is going to play with the snow in Beijing.(
43、 5) They are going to Beijing by plane.【答案】 ( 1 ) 0(2) 0(3) 0(4) 1(5) 1【解析】 【分析】大意:讲述主人公的寒假活动计划。(1)根据Hi, I am Susan. I am from the U. K.可知主人公来自英国,与题干信息from China来自中国不符合。故选错误。( 2)根据 Hi, I am Susan. I am from the U. K. But now I'm studying( 学习 ) in China 可知主人公 Susan现在在中国学习。与题干信息 in the UK在英国不符合。故选
44、错误。(3)根据 There is white snow everywhere可知北京确实到处是雪。与题干信息in China全中国不符合,故选错误。(4)根据There is white snow everywhere. So I'm going to make a snowman. 可知主人公想去北京玩雪对雪人。与题干信息 play with snow 玩雪符合。故选正确。( 5 )根据We are going to fly there. 我们打算坐飞机去那里可知,与题干信息 by plane 坐飞机符合。故选正确。【点评】考查阅读理解。首先通读全文,理解大意。其次阅读题干,根据题
45、干信息来寻找相关句来进行正确的判断。11 阅读理解 阅读短文,判断正误。It's Saturday morning. My friends and I are going to the park. It's near our school. We get there by bike. There are a lot of people in the park. Some girls are skipping. Some boys are flying kites. I am watching boats on the lake. I like them. Rowing a bo
46、at is fun. We are going to see a film in the evening. Everyone is having a good time.(1) 1 ) I am going to the park with my parents on Saturday morning.(2) 2 ) We get to the park by bike.(3) 3 ) Some boys are flying kites.(4) 4 ) I am watching boats. I like rowing boats.(5) 5 ) We are going to see a
47、 film tomorrow.【答案】 ( 1 ) 0(6) 1(7) 1(8) 1(9) 0【解析】 【分析】文章大意:介绍 “我”跟朋友们星期六上午去公园的事情。(10) 意:星期六上午我跟我的父母去公园了。根据My friends and I are going to the park.可知我跟朋友们去公园了。故答案为:错误。(11) 意:我们骑自行车去公园。根据 We get there by bike.可知我们骑自行车去公园。 故答案为:正确。(12) 意:一些男孩子正在放风筝。根据 Some boys are flying kites.可知一些男孩子正在 放风筝。故答案为:正确。(
48、13) 4 )句意:我正在看船。我喜欢划船。根据I am watching boats on the lake. I likethem.Rowing a boat is fun. 可知我正在看船。我喜欢它们。划船很有趣。故答案为:正确。(14) 5)句意:明天我们将去看电影。根据We are going to see a film in the evening. 可知晚上我们将去看电影。故答案为:错误。【点评】考查阅读理解,浏览文章大意把握细节。答题时,紧扣文章中的关键词,做出正确判断。12 阅读理解 阅读理解 Jane: This is a famous cafe. People alway
49、s stay here with their friends.Tom: Really? I like coffee, but I don't like tea.Jane: Then let's drink some coffee here.Tom: They have some good cakes, too. Cakes are my favourite dessert.Jane: But I don't like cakes.Tom: Then what's your favourite dessert?Jane: Ice cream!(1) What do
50、es Tom like ?A. Tom likes tea .B. Tom likes juice .C. Tom likes coffee .(2) What's Tom's favourite dessert ?A. Cakes are Tom's favourite dessert .B. Ice cream is Tom's favourite dessert .C. Biscuits are Tom's favourite dessert .(3) What's Jane's favourite dessert ?A. Cake
51、s are Tom's favourite dessert .B. Ice cream is Tom's favourite dessert .C. Biscuits are Tom's favourite dessert .【答案】(1) CA(3) B【解析】【分析】对话描述了简,汤姆和珍妮在餐馆吃饭的情景。(1)根据所给的对话,Tom: Really? I like coffee, but I don't like tea.汤姆:真的吗?我喜欢咖啡,但我不喜欢茶。可知汤姆喜欢咖啡,故答案为C.(2) 根据所给的对话,Tom: They have some
52、good cakes, too. Cakes are my favourite dessert.汤姆:他们也有一些好吃的蛋糕。蛋糕是我最喜欢的甜点。可知蛋糕是汤姆最喜欢的甜 点,故答案为A.(3)根据所给的对话,Jane: Ice cream!珍妮:冰淇淋!可知珍妮最喜欢的甜点是冰淇淋, 故答案为B.【点评】本题考查了阅读理解,先翻译对话,然后根据内容,选择适当的句子回答问题。13 .阅读理解 阅读理解 My familyI have a happy family. There are four people in my family. They are my grandma, my fath
53、er, my mother and I . My grandma is over 80. She still looks healthy. My father is a policeman. In my family, he is always the busiest one. My mother is a doctor. She makes sick people better. I am a primary school student. I study very hard at school. My parents love me very much. They always encou
54、rage me. I feel very happy and lucky to have such a wonderful family.(1) How many people in the family?A. Three.B. Four.C. Five.(2) How old is grandma?A. 80.B. 90.C. Over 80.(3) What does father do?A. He is a policeman.B. He is a doctor.C. He is a student.【答案】(1) B(4) C(5) A【解析】【分析】文章大意:本文主要是作者介绍自己的
55、家庭成员情况。(1)根据There are four people in my family.知,他家里有四个人,故答案为B。(2)根据My grandma is over 80.知他的奶奶超过 80岁了,故答案为 C(3)根据 My father is a policeman.知他爸爸是一个警察,故答案为A。【点评】考查阅读理解,浏览文章大意,理解问题意思,根据问题在原文寻找同义句确定 答案。14 .阅读理解阅读短文,判断正误。My English name is Tina. I live in Jinan. It's a beautiful city. I like drawing pictures and collecting stamps. My mother works in a school. She is a teacher. She teaches art. My home is near her school. So my mother often goes to work on foot. Sometimes she teaches me to draw in the evening. My
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年湖南有色金属职业技术学院高职单招职业适应性测试参考题库有答案解析
- 2026年河北机电职业技术学院单招综合素质考试模拟试题带答案解析
- 2026年福建商学院高职单招职业适应性测试模拟试题带答案解析
- 2026年合肥滨湖职业技术学院单招综合素质笔试备考试题带答案解析
- 2026年广西交通职业技术学院单招职业技能笔试备考题库带答案解析
- 2026年合肥信息技术职业学院单招综合素质考试备考题库带答案解析
- 2026年保山中医药高等专科学校单招综合素质考试备考题库带答案解析
- 2026年广东江门中医药职业学院高职单招职业适应性测试备考题库有答案解析
- 数字广告投放合同协议2025年
- 2026年黑龙江职业学院单招职业技能考试参考题库带答案解析
- 铅锌矿的选矿工厂自动化控制技术
- 《档案利用与服务》课件
- 基础拓扑学讲义答案尤承业
- 单位工程施工组织设计的编制1概述2工程概况与施工特点分析
- 浅析幼小衔接中大班幼儿时间观念的培养对策 论文
- LY/T 1821-2009林业地图图式
- GB/T 5565.2-2017橡胶和塑料软管及非增强软管柔性及挺性的测量第2部分:低于室温弯曲试验
- GB/T 3735.1-1983卡套式端直通长管接头
- 诊断学课件 问诊课件
- GB/T 18993.2-2020冷热水用氯化聚氯乙烯(PVC-C)管道系统第2部分:管材
- SWAN客户端安装和使用手册
评论
0/150
提交评论