2017高考英语一轮复习Unit4Sharing练习新选修7_第1页
2017高考英语一轮复习Unit4Sharing练习新选修7_第2页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Un it 4 Shari ng一单句语法填空1._ Its reported that Jackie Chen (donate)a greatamount of money tothe charity.2._ All his books(arrange)on the bookshelf well in his study.3. The meeti ng discussed the fair_ (distribute)of in come and wealth.4. Weall enjoy the magic tricks that call for audienees _ (particip

2、ate) .5. We_(privilege)to welcome you as our speaker this evening.6._The new couple spent some money onthe_ (purchase)of the furnituren ecessary for their new house.7. The only possessions _ I could see were one broom and a couple of jars.8. They lived in a hut with grass_ (stick)out of the roof.9._

3、 The little girl was fin ally found (hide)behind_the door, from whereshe could hear what her pare nts said.10._It remains doubtfulimmediate measures could be taken topreventun dergro und water polluti on.答案l.has donated2.are arranged3.distribution4.participation 5.are privilegedstick ing9.hidde n10.

4、whether、完形填空were not smuggling anything into the country. Every evening he would see a factoryworker coming 1 the hill towards the fron tier, _2_ a bike with a pile of goodsof old straw on it. When the bike _3_ the frontier, Peter would stop the man and_4_ him take the straw off and untie it. Then h

5、e would examine the straw very _5_ to see _6_ he6.purchase 7.that 8阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C D 四个选项中,选出最佳选项。Peter s jobwas to examine cars when they crossed the frontierto make sure that they2could find anything, after which he would look in all the mart s pockets3_7_ he let him tie the straw aga

6、in. The man would the n put it on his bike and gooff down the hill with it. Although Peter was always _8_ to find gold or other valuable things _9_ in thestraw, he n ever found _10_. He was sure the man was _11 somethi ng, but he was not _12_ tothink out what it could be.Then one evening, after he h

7、ad looked _13_ the straw and emptied the worker s pocketsThen he smiled, turned to Peter and said quietly,名师点评这篇完型填空讲述了身为边防检查员的彼得明知一个工厂工人在走私货物却无法抓住对方的 把柄。在退休的前一天,彼得恳请其说出真相,结果令彼得恍然大悟。(D)1. A. towardsB. dow nC. toD. up【解析】D。根据下文这个工人越过边界后,走下山坡,所以到达边界之前应在朝山上走。故选 up。(C) 2. A. filli ngB. pulli ngC. push i

8、ngD. carrying【解析】C。这名工人是在推着一辆装有稻草的自行车,故选动词pushing。(D) 3. A. arrivedB. appeared C. cameD. reached【解析】D。这里表达的是到达边界之意 arrive,come 为不及物动词不可直接接the frontier故选 reached。(C)4. A. askB. orderC. make D. call【解析】Coask 与 order 后接不定式的复合结构时,动词前应有to, make 后接不定式的复合结构时,动词前 to 要省去。根据下文应选make。(A)5. A. carefullyB. quick

9、lyC. sile ntly D. horribly14_ usual, he _15_ to him,Listen,fron tier. Wont you tell me what it is? II know you are smuggling things_16_ thism an old man, and today s my last dayon the 17. Tomorrow Im going to _18一.丨promise I shall not tell _19_ ifyou tell me what you ve been smuggling.The worker did

10、 not say anything for _20Bikes.4【解【解析】A。彼得想发现这个工人在走私什么,所以应仔细地检查。故选【解【解析】A。根据常理,彼得应先检查这个工人的口袋才能让他捆起稻草走人,故选【解【解析】D。本句中否定词 never 及文意决定了这里应选anything。是正确选项。【解【解析】D“as usual ”为固定短语,意为“象平常一样”。解析】 D。 tell, order 后面应直接接人作宾语表示告诉某人和命令某人,而用to sb. 故 said 为正确选项。(C)16. A. crossB. pastC. acrossD. into【解析】C.这里应选择一个介

11、词构成介词短语在句中做状语。介词 past 表“经过”;across(D)6. A. thatB. whereC. howD. whether【解【解析】D。这里根据文意,应选择表示“是否”之意的whether 作宾语从句的引导词。(A)7. A. beforeB. afterC. firstD. socarefullybefore。(B)8. A. luckyB. hopingC. thinking D. wondering【解【解析】B.根据文意,彼得心中一直怀着查获走私物品的希望,故选hoping 。(B)9. A. had beenB. hiddenC. hidingD. have b

12、een【解【解析】B。hiding 作定语时表示主动,所以应用过去分词 hidden 作后置定语表被动。(D)10. A. nothingB. somethingC. everythingD. anything(B)11. A. takingB. smugglingC. stealing D. pushing【解【解析】B。四个选项从语法上讲都可以, 只能从文意上进行区分,smuggling 意为“走私”,(C)12. A. possibleB. strongC. ableD. clever【解【解析】C。固定结构 be able to do sth.意为“能够干某事”。(A)13. A. t

13、hroughB. thoroughlyC. uponD. up【解【解析】A。习惯用语 look through 意为“彻底检查”。(D)14. A. likeB. moreC. thenD. as(D)15. A. toldB. criedC. orderedD. saidsay 应为 say5强调“从一边到另一边”;而 into 表示“进入到里面”。根据文意 across 应为正确选 项。(C)17. A. thing B. work C. job D. duty【解析】C。“ on the job ”为一常用短语。意为“执行公务”。(C) 18. A. restB. backC. ret

14、ireD. retreat【解析】C。因为今天是彼得最后一天上班说明明天他就要退休retire。(B)19. A. everyone B. anyoneC. no oneD. someone【解析】B。根据句中否定词 not 及文意应选 anyone。(D) 20. A. moment B. long timeC. sometimeD. some time【解析】0 本句说明这个工人回答彼得的问题之前沉默了一会儿。A 选项应用 a momen; C选项表示某一点时间; D 选项表示一段时间或一会儿,为正确选项。三、阅读理解A 段【2016 高考训练】阅读下列短文,从给的四个选项(A、B C 和

15、 D)中,选出最佳选项。(由 2014 湖北卷改编)Youve flown halfway around the world; youve sniffed out this place that nobodyin Falongland or Thailand seems to have ever heard of; so what on earth is thereto do here ? You consider this question as you sink into an old wooden beach chair that holds youabove the sand.It w

16、as a long journey from Bangkok to Huaplee.By the time you found the bus station and got yourselfsorted out , it took almost as long as the flightfrom Falongland.Huaplee is located just south of Hua Hin ,about two hundred kilometres from Bangkok,down the westside of the Gulf of Thailand. Not many tou

17、rists find this place,and the ones that do wonder if finding it has been their purpose all along.Theres an apparent laziness that surrounds you here.Its what this place offers,and its free of charge.The small waves that tap the shoreline seem to slow everything down.You settleinto your beach chair i

18、n preparation for a long rest.You sit there and watch the sea.Its early afternoon, so the cook comes out and asks what youd like to eat thisevening.Before long hes rushed off to the market to buy the ingredientsfor whateverit was that you orderedevery meal fresh and to order.No menu here.6There is n

19、o poolside noise here but just that wonderfully warm, clear blue sea.Theres no street noise.Theonly sounds are the murmurs of nature.For now you just count your blessings (福祉 ) , listing them in the sand with yourtoe ( 脚趾 ) You dont have to worry about being late for work. You dont have to do anythi

20、ng.The beach to your right stretches off to the horizon ( 地平线 ) , slowly narrowing to nothingness onlyto reemerge again on your left ,now steadily widening until it covers the chair beneath you.Sand to yourleft and sand to your right; its unbroken, no end , just sand, sun, and peace.Step off it ,and

21、 you re-enter, stress , work, and hurry.around the world.How could it take me so long to find it 1 When the author first went to Huaplee BeachA he found it unworthwhileB he failed to sort himself outC he became sensitive to smellD he had difficulty in finding it 2 What is special about the food serv

22、ice at Huaplee Beach?A No menu.B Free food.C Self service.D Quick delivery.3In the authors opinion ,a tourist can enjoy Huaplee Beach most when he _A sits in a beach chair B forgets his daily routineC plans a detailed schedule Ddraws pictures in the sand4 What does the author imply by his question a

23、t the end of the passage?A He shouldnt have counted his blessings.B He should have understood the wonder of nature.C He shouldnt have spent so much time on the trip.D He should have come to the place earlier.答案:endless.No startthe world of trafficNormally yourethe type who cant sit still for more th

24、an ten minutes, but youreon Huaplee LazyBeach now and, in the rightframe of mind, it stretchesall the way?” you wonder.7【语篇解读】本文是一篇旅游杂记,介绍了泰国一个静谧的海滩,描述了这里的环境给人的慵懒的感觉。在这里,你可以忘掉职场上的疲惫和匆忙,也可以真正地无所事事。宁静的 气息让你不禁感叹应该早点儿来这个地方。1.D 解析:推理判断题。作者没有直接说自己第一次来这里的情况或感受,但他提到了找至 U 这个地方是多么不容易:have flown halfway around

25、 the world; a long journey fromBangkok to Huaplee ; it took almost as long as the flight from Falongland,因此选Db2.A 解析:细节理解题。第五段中的 Before long hesrushed off to the market to buythe in gredie nts for whatever it was that you ordered every meal fresh and toorder.No menu here.意为不管你点什么菜,不久他就会急忙去市场买原料- 每餐都

26、是新鲜的、定做的。没有菜单”。由此可知 A 项“没有菜单”正确,而非“饭菜免费”“自助” 或“送餐快速”。3. B 解析:推理判断题。第七段说,现在你只需想想你有多幸福,用你的脚趾在沙滩上把你的幸福列出来;不用担心上班迟到,什么都不用干。这与B 项的描述是一致的: 忘掉他的日常安排。4.D 解析:推理判断题。“我怎么花了这么长时间才找到它呢?”是文章结尾的问题。显然,作者暗示的不是“本不应该想着自己的幸福” “本该了解大自然的神奇”或者“本不该在途中花这么多的时间”,而是D 项“本该早点儿来这个地方”。B 段【2016 高考训练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项( A、B C、D)中,选出

27、最佳选项。As any pla ne passe nger will con firm, a crying baby is almost impossible to ignore,no matter how hard you try. Now scie ntists believe they may have worked out why. A8baby s cry pulls at the heartstrings(扣人心弦)in a way while other cries don t,researchers found.Researchers found that a baby s c

28、ry can trigger unique emotional responses in thebrain, making it impossible for us to ignore them-whether we are pare nts or not.Other types of cries, in cludi ng calls of ani mals in great pain, fail to get the sameresponse- suggesting the brain is programmed to respond specifically to a baby scry.

29、A team of Oxford University scientists seanned the brains of 28 men and womenas they listened to avariety of calls and cries. After 100 milliseconds two parts of the brain that respond to emotion lit up. Theirresponse to a baby s cry was particularlystrong.The resp onse was see n in both men and wom

30、e n even if they had no childre n.Researcher Dr Christ ine Pars ons said,“ You might read that men should just no ticea baby and step over it and not see it,but it s not true. There is a special processingin men and women, which makes sense from an evolutionary(演变的)view that both menand women would

31、be responding to these cries. ” The study was in people who were not parents, yetthey are all responding at 100ms to these particular cries, so this might be a fun dame ntal resp onseprese nt in all of us regardless of pare ntal status.Researcher Katie Young said it may take a bit Ion ger for some o

32、ne to recog nize theirown child s cries because they need to do more“fine -grained analysis ” . The teamhad previously found that our reacti ons speed up whe n we hear a baby crying. Adults performed betteron computer games whe n they heard the sound of a baby crying tha n after they heard record in

33、gs ofadults crying.1. A baby s cry is difficult to ignore because it_.A. keeps on cryingB. cries harder tha n adultsC. causes people great pain D. makes people feel strong emoti ons2. The underlined word“ trigger ” in Paragraph 2 probably means “_ ”A. remove B. avoid C. cause D. Cure93. What may Chr

34、isti ne Pars ons agree to?A. Almost every one makes certa in response to a baby s cries.B. A crying baby makes no sense to people without childre n.C. Men pay less attention to a crying baby than women.D. Parents can hardly recognize their own babies cry.4. Computer games are men ti oned in the text

35、 to show_ .A. players differe nt react ions to a crying babyB. baby s crying con tributes to quicker react ionsC. the in flue nee of babys and adult s crying on performaneeD. it s hard to keep ones concentration with a crying baby nearby参考答案、1-4 DCAB四、七选五(2015 开封市二模)In the win ter mon ths, most chil

36、dre n spe nd their time on video games.Spe nding their time onvideo games for a long time is harmful to them.How you can try your best to get them active and keeptheir minds and bodies healthy is very n ecessary and important._1 Here are some ideas :Take out some old gamesAfter hours of being in doo

37、rs, kids will quickly get tired of their own gamesand toys.Take this opport unityto teach them the old games from your childhood.Makeup new rules to refresh the games and make them origi nal to your family._2_Cook togetherCooking is a great activity because the whole family can get involved._3_Kidscan even practice their readi ng skills by readi ng the recipe aloud from a cookbook.Cooking withchildren also encourages them to try new foods because theyve had a hand in making the fini shedproduct.Make use of that big projectYou may have spri ng cl

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论