下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、最新七年级英语下册阅读理解英语期末复习(word)一、七年级英语下册阅读理解专项目练习(含答案解析)1 .阅读理解Frank is my brother. He is twenty-one years old. He is a waiter. He works in Green Restaurant. He works very hard. And he is kind to people. So his boss Mr. Green likes him very much. Every weekend he always gets some money from his boss. But
2、Frank isn't happy because he doesn't like his job. He thinks it's boring. He likes singing. He sings very well and he can sing songs in English.So he wants to be a singer. He likes Jay Chou best and he likes his English songThousands of MilesApart.(1) Mr. Green is.A. a waiter B. a bank c
3、lerk C. the boss of Green Restaurant(2) Frank always gets some from Mr. Green on weekends.A. delicious foodB. clothesC. money(3) Frank thinks his job is veryA. busyB. dangerous(4) Frank doesn't like.A. his bossB. Jay Chou(5) Which of the following is NOT true?A. Frank doesn't work hardC. Mr.
4、 Green likes Frank【答案】(1) CC(3) C(4) DA【解析】【分析】文章大意:文章讲述了D. a singerD. workC. boringD. excitingC. singingD. his jobB. Jay Chou can sing English songsD. Frank wants to be a singerFrank,我的哥哥,21岁了,在格林饭馆工作。他工作努力,老板格林先生非常喜欢他。但是他不开心,因为他不喜欢这份工作,他喜欢唱歌,想当歌星,像周杰伦一样唱英文歌。(1)细节理解题。根据文中原句 He works in Green Restau
5、rant.以及 So his boss Mr. Green likes him very much.可知Frank的老板是格林先生,格林饭馆的老板,故选 C。2) ) 细节理解题。根据文中原句Every weekend he always gets some money from his boss.可知每周末Frank从老板那里拿到一些钱。故选C。(3)细节理解题。根据文中原句But Frank isn't happy because he doesn't like his job. Hethinks it's boring.可知Frank认为他的工作令人厌烦,故选C。
6、(4)细节理解题。根据文中原句But Frank isn't happy because he doesn't like his job. Hethinks it's boring.可知Frank不喜欢他的工作,故选D。(5)细节理解题。根据文中原句He works very hard.可知Frank工作非常努力,故选 A。【点评】考查阅读理解能力。首先通读全文,然后根据问题在文中找到依据,选出正确答案。2 .根据材料内容,选择正确答案。CAnnie, a neighbor's daughter, is a sweet girl but just a bit s
7、hy. Her birthday's coming, but she felt lonely and was not happy. Her family is quite small and poor, so there wouldn't be any birthday visitors.I wanted to send her a special gift to make her happy. I got an idea! I bought some balloons, streamers (彩带),birthday hats, and so on at a store.I
8、took a small recorder(录音机)and asked three friends to sing Happy Birthday and sendsome birthday wishes to her. It was funny! When other people found out what we were doing, they added their voices, so it really sounded like we had a party going on!Then I put a card, some mini balloons and streamers i
9、n a beautiful box. When I arranged (布 置) everything, it was like opening a mini birthday party!Finally, I added a pack of cupcakes and a box of birthday candles and then sent it to Annie.I got a call a few days later. Annie said her roommate and one of their neighbors in the dorm all liked the gift.
10、 She sounded so happy and I was so glad that she had some friends to share with her. And Annie told me it was the funniest birthday she can remember.11) What did the writer want to do according to the passage?A. She wanted to visit Annie.B. She wanted to sing for Annie.C. She wanted to send Annie a
11、special birthday gift to make her happy. D. She wanted to introduce (介绍) some new friends to Annie.(2) Which of the following did NOT belong to the gift according to the passage?A. Cupcakes.B. Candy.C. Balloons.D. A birthday card.(3) When Annie got the special gift from the author, she was A. excite
12、dB. disappointed (失望的)1 C. angryf D. sad(4) We can infer (推断) that the writer is a ( n) person.A. helpfulB. interestingC. cleverD. funny【答案】(1) CB(3) A(4) A【解析】【分析】1.文章第三行I wanted to send her a special gift to make her happy. 我想送她一件特别的礼物使她高兴。故选Q2 .文章第三行 I bought some balloons, streamers (彩带),birthda
13、y hats, and so on at a store.我 在一家商店买了一些气球、彩带(彩带)、生日帽子等等。文章倒数第五行Then I put acard, some mini balloons and streamers in a beautiful box.然后我在个漂亮的盒子里放了张卡片,一些迷你气球和飘带。文章倒数第三行Finally, I added a pack of cupcakes and a box ofbirthday candles and then sent it to Annie 最后,我加了一包蛋糕和一盒生日蜡烛,然后寄给安妮。文章没有提到 candy糖果,故
14、选B。3 .文章最后 She sounded so happy and I was so glad that she had some friends to share with her. And Annie told me it was the funniest birthday she can remember.她听起来彳艮高兴 ,我彳艮高兴她有一些朋友和她分享。安妮告诉我这是她能记住的最有趣的生日。excited感到兴奋,disappointed (失望的),angry生气,sad难过。故选A。4 .helpful乐于助人的,给予帮助的, interesting有趣的,clever聪明的
15、,funny有趣的。从 文章开头 Annie, a neighbor's daughter, is a sweet girl but just a bit shy. Her birthday's coming,but she felt lonely and was not happy. Her family is quite small and poor, so there wouldn't beany birthday visitors. I wanted to send her a special gift to make her happy.安妮,邻居的女儿,是个
16、可爱的女孩,但只是有点害羞。她的生日即将来临,但她感到孤独,不高兴。她的家庭很小,很穷,所以不会有任何生日来访。我想送她一件特别的礼物使她高兴。可看出作者是一位乐 于助人的人,故选 A。【点评】文章的细节理解。3 .阅读理解It's Sunday. There are many people in the bus. And an old man is looking here and there. He wants to find an empty seat (座位).Then he finds one. He goes to it. A small bag is on the sea
17、t. And a young man is sitting beside it."Is this seat empty ? "asks the old man."No, it's for a woman. She goes to buy some bananas , "says the young man."Well," says the old man." Let me sit here please. When she comes back, I will (4各) leave here." The b
18、us starts (启动)."She doesn't come, but her bag is here. Let me give her the bag." Then the old man throws the bag out of the bus window.The young man jumps up and shouts , "Don't throw! It's my bag!"(1) The old man wants to find an empty seat.A. in the roomB. in the bu
19、sC. beside the driverD. in a car(2) The old man finds an empty seat. He goes there and finds there is on it.A. a manB. womanC. a bagD. a coat(3) The young man says the seat is for.A. a manB. a womanC. a boyD. a girl(4) The bus starts. The old man.A. asks the woman to sit on the seatB. takes the bag
20、to the womanC. throws the bag to the young manD. throws the bag out of the window The bag is. The young man doesn't want the old man to throw it away.A. the woman'sB. the old man'sC. the driver'sD. the young man's【答案】(1) BC(3) B(4) DD【解析】【分析】短文大意:这个故事发生在公交车上,一个老人在找座位,他找到了一个空座,但是上
21、面有一个包,旁边的年轻人说这个座位是给一个女士的,意思是不想老人 坐在这儿。等公交车开动以后,老人把包扔出了窗外,年轻人才承认包就是他的。(1)细节理解题。根据短文的开头 There are many people in the bus. And an old man is looking here and there. He wants to find an empty seat 可知,个老人在公交车上找座位。 故选B(2)细节理解题。根据短文中Then he finds one. He goes to it. A small bag is on the seat 可知,后来老人找到了一个空
22、座,但是上面有一个包。故选Co(3)细节理解题。根据 "Is this seat empty?" asks the old man. "No, it's for a woman. She goes to buy some bananas." Says the young man可知,年轻人说座位是给一个女士的。故选 B。(4)细节理解题。根据 The bus starts (启动)."She doesn't come, but her bag is here. Let me give her the bag." The
23、n the old man throws (扔) the bag out of the bus window. 可知,公 交车开动之后,老人把座位上的包扔出了窗外。故选D。(5)细节理解题。根据短文的最后 The young man jumps up and shouts, "Don't throw! It's my bag!"可知,这个包是那个年轻人的。故选 D。【点评】此题考查阅读理解。因此首先要通读全文、弄清楚段落大意及文章的中心意思以 及作者的基本观点、态度,正确理解语境。按题查读,即根据问题去寻找答案。认真阅读 问题,充分理解问题,准确理解所问的内
24、容,确定需要在文章中查找的对象,避免答非所 问。在基本确定了每道题的回答内容之后,就要用简练、准确的英语表达出来。完成所填 的答案以后,再将原短文和补全后的短文或句子放在一起,审读一遍,上下对比参照,确 定正确答案。4.阅读理解In middle school, one of my teachers asked each of us to show a "collection". Some students were already "collectors" of shells, books, boxes or stamps.I didn't h
25、ave a collection. So I started to collect. I do remember that I asked for help from all of parents and grandparents and from their friends living in Canada. In the end I had a big collection of postcards. I had many different postcards. Some were about cars, some were about countries and some were a
26、bout animals.I don't remember if my grandmother told me I had to return her post-cards. Her postcards aredifferent and beautiful. They are about different wars(战争).I keep them in a beautiful box.At different times in my life, I collect different things. As a young adult, I collected different bo
27、oks by some famous writers. And I collected some pictures of famous people. Now I always enjoy my collections but I never read a book again.(1) what does the underlined word "collectors" mean in Chinese?A.收集iB.收藏家C.爱好uD.有爱好的人(2) Which of the following is NOT right?A. Some students were col
28、lectors of books.B. Some students were collectors of boxes.C. Some students were collectors of animals.D. Some students were collectors of stamps.(3) The writer started with collecting .A. postcardsB. booksC. picturesD. boxes(4) Who gave the writer the postcards about wars?A. His mother.B. His fathe
29、r.C. His grandfather.D. His grandmother.【答案】(1) BC(3) A(4) D【解析】【分析】文章大意:因为学校里一次老师要求的收藏,作者小养成了收藏的习惯,以至于伴随他一生。(1)词义推测,根据 "collectors" of shells, books, boxes or stamps 和 a big collection of postcards.可知,collector是收集者,收藏者的意思。故答案是B。(2)细节理解之正误判断,根据 Some students were already "collectors&q
30、uot; of shells, books, boxes or stamps.可知学生们是贝壳、书籍、盒子的收藏者,而没有人收藏动物,故答案是Co(3)细节理解题,根据 In the end I had a big collection of postcards.可知作者是从收藏明信 片开始的,故答案是 Ao(4) 细节理解题,根据 I don't remember if my grandmother told me I had to return her postcards. Her postcards are different and beautiful. They are ab
31、out different wars(战争).I keepthem in a beautiful box.可知,有关战争的明信片是他奶奶给他的。故答案是D。【点评】考查阅读理解,本题主要涉及细节理解,词语推测和正误判断,细节理解可以从 文中直接找到答案,词语推测需要根据前后文判断单词的意思,正误判断基本上也属于细 节理解的一种题型,只不过要把四个选项仔细阅读,并和短文进行比较。5.阅读理解It is seven o'clock on Sunday evening. Xiaoming's family are at home. There are four people and
32、a pet cat in his family. His father is sitting in a chair. He is reading a newspaper. He often reads newspapers in the evening after dinner. His mother is in the kitchen. She is cleaning the kitchen because it is a little dirty. She is always busy on the weekend. Xiaoming is playing the drums. He ca
33、n play them very well and he is in the school music club. He wants to be a great musician. His sister Meimei is learning English. She wants to speak English well and join the school English club.She wants to visit England. Lucky is lovely and quiet. It is sitting on the sofa and watching TV. It is w
34、atching Animal World. In the TV, the cat is playing with a little dog. How funny it is!(1) How many people are there in Xiaoming's family?C. Xiaoming's sisterD. XiaomingC. learning EnglishD. watching TVC. Three.D. Four.C. art clubD. English clubC. birdD. fishA. One.B. Two.(2) is cleaning the
35、 kitchen.A. Xiaoming's father B. Xiaoming's mother (3) Xiaoming is.A. reading a newspaper B. playing the drums (4) Meimei wants to join the.A. music clubB. sports club5 5) Lucky is a.A. catB. dog4个人,然后介绍了他们一家人在做什么,小明 妹妹在学英语,小明在击鼓,宠物猫在看电视。There are four people and a pet cat in his family 可知,S
36、he is cleaning the kitchen because it is a little dirty可BoXiaoming is playing the drums ,可知他在击鼓,故选B。She wants to speak English well and join the school English 故选D。There are four people and a pet cat in his family 可知,【答案】(1) D B (3) B (4) D A 【解析】【分析】文章大意:小明家里有 的爸爸在看报纸,妈妈在打扫卫生, (1)细节题。根据文章提到的 他家里一共有
37、4个人,故选D。(2)细节题。根据文章提到的 知,小明的妈妈在打扫厨房,故选(3)细节题。根据文章提到的 (4)细节题。根据文章提到的 club,可知她想加入英语俱乐部,(5)细节题。根据文章提到的Lucky是一只宠物猫,故选 Ao【点评】考查细节题,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉问题,带着问题到文章找出答 案,即可。6 .阅读理解I'm Linda. There is a great artist in my family. She is Lisa. Lisa likes drawing a lot. Here are her three pictures.There is an a
38、nimal in the first picture. It has two big eyes, a big mouth and two small ears. It has long arms and long legs. It is black and white. There are some apples in its hands. It looks very happy. What is it? I don't know, but Lisa says it is a panda.There is a woman in the second picture. She is th
39、in. She has straight blonde hair, a small mouth, a big nose and two big eyes. She looks angry (生气的) .Who is she? Lisa says she is our mom. But Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose.There is an animal in the third picture, too. Its head is an apple. Its hair and tail (尾巴) are leaves
40、(树口f) .It has a long mouth, and it is a banana. Its two legs are carrots. What is it? Lisa says it is a horse (马),but it doesn't look like a horse.(1) The animal in the first picture.A. is eating applesB. looks very happyC. has big eyes and big earsD. has short arms and long legs(2) Linda's
41、mother has.A. curly blonde hairB. a big mouthC. two big eyesD. a big nose(3) From the passage, we can know Lisa is Linda's.A. motherB. cousinC. sisterD. classmate(4) Which one is right according to the passage?A. Lisa's horse likes to eat carrots.B. Linda thinks Lisa's pictures are not s
42、o good.C. Lisa draws an animal and two women.D. The woman in the second picture looks happy.【答案】(1) BA(3) C(4) B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。Linda主要介绍她家中的伟大艺术家Lisa的三张画。(1) 细节理解题。 由 It has two big eyes, a big mouth and two small ears. It has long arms and long legs. There are some apples in its hands. It looks v
43、ery happy. 它有两只大眼睛,张大嘴 巴和两只小耳朵。它有长长的胳膊和腿。它手里有一些苹果。它看起来很开心。可知只有选项B,符合文章内容。故选Bo(2)细节理解题。由 but Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose. 可知妈妈 有一头卷曲的金发,故选 Ao(3)推理判断题。由 Lisa says she is our mom可以推知Lisa是Linda的姐姐,故选 C(4)推理判断题。由 画中的妈妈:She is thin. She has straight blonde hair, a small mouth, a
44、 big nose and two big eyes. 和现实中的妈妈: But Mom has curly blonde hair, small eyes and a small nose.可以推知画中的妈妈与实际中的妈妈不相符,所以这幅画不太好,故选B。【点评】考查阅读理解,首先通读全文,了解全文大意,其次分析问题,抓住关键词,在 文中寻找相关信息,确定答案,最后再检查一遍,确保答案正确。7 .阅读理解Bob is an English boy. He lives in London (伦敦) .It's 5 : 00 p. m. Bob is writing e- mails t
45、o his penfriends. What are they doing?Elvira is from South Africa. It's 7 : 00 p. m. She doesn't have homework today, and she iswatching TV with her family.Logan is an American boy. It's noon in New York, and Logan is having lunch at the school dining hall. "It's delicious, &quo
46、t;he says.Jacob, an Australian boy, and Li Ting, a Chinese girl, are sleeping. It's 4 : 00 a. m. in Australia and 1 : 00 a. m. in China.(1) Bob is.A. writing e- mailsB. having class C. watching TVD. doing homework(2) It's 7 : 00 p. m. inA. AmericaB. AustraliaC. China(3) We can find Logan in.
47、A. the classroomB. the dining hallC. his room(4) acob is sleeping because it's now.A. 1: 00 a. m.B. 4 00 a. m.C. 7 00 p. m.D. South AfricaD. the libraryD. 2 00 p. m.(5) Which of the following is TRUE?A. Bob always writes letters to his friends.B. Elvira has a pet dog at home.C. Logan thinks his
48、lunch tastes good.D. Li Ting and Jacob are friends.【答案】(1) AD(3) B(4) BC【解析】【分析】文章大意:鲍勃,一个英国男孩,下午 5点钟他给他的笔友们写电子邮 件,看他们在干什么?(1)细节理解题。根据第一段中 Bob is writing e- mails to his penfriends.可知他在写电子邮件,故选Ao(2)细节理解题。根据第一栏中Elvira is from South Africa. It's 7 : 00 p. m.可知南非此刻是下午7点,故选Do(3)细节理解题。根据第二栏中Logan is
49、having lunch at the school dining hall. 可知在餐厅可以找到Logan,故选Bo(4)细节理解题。 根据第三栏中 Jacob, an Australian boy, and Li Ting, a Chinese girl, are sleeping. It's 4 : 00 a. m. in Australia 可知Jacob在睡觉是因为在澳大利亚是凌晨 4点,故选 Bo(5)细节理解题。根据第二栏中Logan is having lunch at the school dining hall. "It'sdelicious, &
50、quot;he says.可知Logan认为他的饭菜是美味的。故选C。【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,带着问题在文章中找到答案的依据。8 .阅读理解Each year, we celebrate many holidays in America.On January 1st, we welcome the coming of a new year like many people in other countries.And we have another three holidays on the first day of a month: April Fool's D
51、ay, Friendship Day (Aug. 1st) and Grandparents Day (Sep. 1st).The most important holiday for the young people comes in February. It is Valentine's Day. Lots of boys give red roses to girls as a present.People celebrate some holidays for their family members. We say thanks to our mother in May an
52、d celebrate Father's Day in the following (接下来的) month. In November many people return home for Thanksgiving Day, so the whole family can get together.There are also some interesting holidays for children. For example, Halloween comes at the end of October. Children often play with pumpkin lante
53、rns (南瓜灯) and put on all kinds of masks (面具).Of course, the most important festival is Christmas.After a year of work and study, people can enjoy a long holiday, eat big meals, and visit families and friends.(1) How many holidays do they have on the first day of a month in America?A. Four.B. Five.C.
54、 Six.(2) 2) What is the most important holiday for the young people?A. Thanksgiving Day. B. Christmas Day. C. Valentine's Day.(3) Halloween is one of the interesting holidays for A. girlsB. childrenC. mothers(4) The most important festival in America is A. Thanksgiving DayB. Christmas C. New Yea
55、r's Day【答案】(1) AD. Three.D. Father's Day.D. fathersD. Halloween(2) C(3) B(4) B【解析】【分析】 本文介绍了在美国每年要庆祝很多节日,如愚人节,劳动节,友情日和祖父母节等。(5) 细节题。 根据 On January 1, we welcome the coming of a new year like many people in other countries.And we have another four holidays on the first day of a month : April
56、Fool ' s Day, May Day, Friendship Day (Aug.1) and Grandparents Day (Sep.1) .1 月 1 日,和其它国家一 样有新年,在一个月的1日还有另外四个节日:愚人节,劳动节,友情日和祖父母节 ,故选Ao(6) 细节题。根据 The most important holiday for the young people comes in February. It is Valentine ' s Day. Lots of boys give red roses to girls as a present人最重要的节
57、日在二月, 是 情人节,许多男孩买玫瑰花当礼物送给女孩们,故选Co(7) 推理题。 根据 Halloween comes at the end of October. Children often play with pumpkin lanterns and put on all kinds of masks.万圣节在十月末,孩子们经常玩南瓜灯戴各种面具 故选Bo(4)细节题。根据 the most important festival is Christmas 可知最重要的节日是圣诞节,故 选B。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题,细节题要注意从文中寻找答案;推断 题需要联系上下文
58、,推断出需要的信息。9 .任务型阅读This is Ken. He likes pandas best. Because he thinks pandas are smart. Pandas are from China. His friend Tom is different from (与不同) him. Tom's favorite animals are giraffes because he thinks they are very cute and friendly.I like tigers. I think they are beautiful and energeti
59、c (充满活力的).But now the tigers,especially (特另U) the Manchurian tigers (东d匕虎),are in great danger. We must save them.We love animals. Wethink people should protect (保护) all the animals.(1) Where are pandas from?(2) What animals does Ken like best?(3) Why does Tom like giraffes?(4)将短文中画线部分句子改为否定句(5)将短文中画线部分句子 译成汉语【答案】
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【正版授权】 IEC 60335-2-113:2025 CMV EN Household and similar electrical appliances - Safety - Part 2-113: Particular requirements for beauty care appliances incorporating lasers and in
- 【正版授权】 ISO/IEC 23090-14:2025 EN Information technology - Coded representation of immersive media - Part 14: Scene description
- 印后制作员岗前保密意识考核试卷含答案
- 中国台式三用紫外分析仪项目投资可行性研究报告
- 2020-2025年国家电网招聘之人力资源类提升训练试卷A卷附答案
- 中国水龙头接头项目投资可行性研究报告
- 并式回火电阻炉行业深度研究报告
- 中国三相电源项目投资可行性研究报告
- 中国防冻壶项目投资可行性研究报告
- 花园石行业深度研究报告
- 麻醉科业务学习课件
- 2024版2025秋新版小学道德与法治二年级上册教学课件:第8课《我为班级作贡献》第2课时 我为班级添光彩 含2个微课视频
- 垃圾焚烧飞灰资源化利用项目可行性研究报告
- 四川省乡城县2025年上半年公开招聘辅警试题含答案分析
- 吉他初级教学课件
- 2025至2030中国运输管理软件行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 医院检验科标本采集
- 2025年职业病诊断医师资格考试(职业性化学中毒)历年参考题库含答案详解(5卷)
- 2025年注册验船师考试船舶检验专业英语词汇试卷
- 维生素d教学课件
- 2025年中国电信内部转正考试题及答案
评论
0/150
提交评论