下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、专题滚动检测(十)(限时:45分钟语法填空2篇阅读理解2篇书面表达).语法填空AChristmas is no fun when you're poor. Twenty years ago, I was a young, 1._ (struggle) substitute teacher (代课教师) whose calls into work had been few. Money was tight, bills were due 2._ my wife and I couldn't even afford to get Christmas gifts for each o
2、ther. The only gifts we could get for our children were a few soft toys that I had found 3._ (sell) at half price in the supermarket. I opened the door and brought in the gifts I 4._ (hide) in our old car's trunk. Then I handed 5._ to my son and daughter. I watched with a sad smile as they did t
3、heir best to tear off the wrapping (包装) paper. As they pulled out their toys, though, I noticed their 6._ lit up and they jumped up and down. My daughter 7._ (happy) hugged her toy and then hugged her mom and me as well. I laughed as I watched my children play with their toys 8._ hours, and I thanke
4、d God for the 9._ (great) gift I had ever been given. Till today I still treasure 10._ gift of pure love that my son and daughter gave me that day.BA:What kind of music do you like listening to?B:I like music 1._ has a fast beat and is lively, like dance music. You know, I go to a disco almost every
5、 week. Sometimes it's too loud though. You prefer classical music, don't you?A:Yes, I do. I find 2._ very relaxing. I often listen to Mozart or Bach in the evening after 3._ hard day at work.B:I must admit that I like several pieces of classical music. It's certainly more complex 4._ mod
6、ern dance music.A:Classical music is supposed to be good for your brain. Research suggests that it 5._(make) your brain more active. Students who listen to classical music while 6._ (study) perform better.B:Really? Perhaps I should listen to classical music more often. I heard that listening to clas
7、sical music is 7._ (help) in reducing stress.A:Yes. That's 8._ I listen to it in the evenings. I 9._(usual) play it as background music while I'm doing some housework.B:That's a good idea. Classical music might make you clever, but dance might make you livelier and happier.A:That's t
8、rue. There's clear 10._(evident) that people who listen to lively music are lively people. Music can influence a person's feeling and character.B:Exactly.阅读理解A(2014·包头高三二模)I will never forget the day when Nelson Mandela called my name.It was a routine press conference at a hotel in Joha
9、nnesburg, South Africa, in early 1991. I was the Africa reporter for the Chicago Tribune at the time, and I had raised my hand to ask a question. Mandela nodded at me and said simply, “Yes, Howard?”As journalists, we try never to get imaginary about the famous people we cover, ever mindful of our re
10、sponsibilities as neutral observers of the world and the unavoidable fact that every icon (偶像), no matter how towering, eventually turns out to have feet of clay (致命的弱点)I've had the privilege during my career of having reported from more than 70 countries onethird of all the nations on the
11、 planet. I've witnessed and recorded some of the most creative moments in modern history: the fall of the Berlin Wall, the destruction of New Orleans during Hurricane Katrina.But I can say that nothing I've ever witnessed can match the moment when I watched Mandela walk out of Victor Verster
12、 Prison on a brilliant sunny afternoon on Feb. 11, 1990.A few hours later, before a huge crowd in the city center, the very first public words Mandela spoke, after 27 years in prison, were filled with humility (谦逊) and generosity.“I greet you all in the name of peace, democracy and freedom for all,”
13、 Mandela said. “I stand here before you not as a prophet (预言家) but as a humble servant of you, the people.”That was the thing about Mandela. People around the world might have regarded him as a saint (圣人) or a king, but he would never wear that cloak.Even after his release from prison, as he negotia
14、ted the end of the racist apartheid (种族隔离) government and directed his divided nation toward the first democratic elections in its history. The forgiveness, and steely determination Mandela showed rank him among the most respected statesmen the world has ever known.Mandela did not, in fact, turn out
15、 to have feet of clay.That's why, in all the houses I have occupied over the last two decades, his portrait has always hung on the wall. It's why Mandela is my youngest son's middle name.1What can we learn from the third paragraph?AEven if you are outstanding, you may have shortcomings.B
16、That one has shortcomings is common.CThe famous people don't have shortcomings.DHaving feet of clay will influence you.2According to the passage, what can we know about the author?AThe author felt very nervous when Mandela said to him.BThe author went to more than 75 countries.CThe author has th
17、e privilege to cover important events.DThe author didn't want to be a journalist any more.3How long was Mandela out of prison by 2013?A33.B23.C13. D43.4What's the author's attitude towards Mandela?ADislikeful. BIndifferent.CEnvious. DDeeply respectful.B(2014·太原质检)I grew up on a litt
18、le farm in Missouri.I left the farm at 18. Since then I've tried to experience a little of my country childhood through travel again. The one that feels most like my childhood home is the historic Hasse House Ranch (牧场) in Art, Texas.We found it one April several years ago while traveling in Tex
19、as Hill Country to see the beautiful spring wildflowers. We had no place to stay that night until we saw an open gate by a B & B sign. We drove through the gate and up the little quiet country.I felt as if I had come home. Patrick and I have returned several times, because we find Hill Country a
20、nd Hasse House Ranch one of the most peaceful places in Texas. I've wanted to bring along my grandsons, 4yearold Jimmy and 2yearold Anderson, so they could experience the wonder of country life. I finally got my chance last spring.Jimmy ran into the Texas ranch house as s
21、oon as Grandpa Patrick unlocked the door. He stopped in the center of the room and dropped the toys he carried. “Wow,” he cried, “this is a great place!”Patrick started an evening habit for the boys of putting them in their American Flyer and pulled them along the 2mile nature path to find and
22、 say “good night” to the cows. In the quiet evening before sundown, birds filled the trees, singing before settling down to roost. My husband and the boys returned to the house, ready to settle down to roost themselves.The next morning the boys could hardly wait to see the wild animals and make sure
23、 that the cows were up. They saw the best of Texas countryside: deer in a pecan woods, wild birds, turkeys, wild pigs, and cattle in pastures crowded with wildflowers.For months after the visit, Jimmy hasn't stopped talking about the ranch. “Grammie, will you take me back to the ranch tomorrow?”
24、 he asked me hopefully.5How did the writer find the ranch house?AQuite by chance.BThrough the Internet.COn purpose.DThe article didn't tell us.6What was Jimmy's first reaction to the Texas ranch house?AExcitement. BTiredness.CAnger. DDisappointment.7Which of the following is the closest in m
25、eaning to the underlined word in Paragraph 6?AFly. BSleep.CPlay. DHide.8From the passage, we can infer that _.Athe family would never visit the ranch againBAnderson didn't like the ranch at allCthe visit to the ranch was very dangerousDthe family enjoyed the ranch very much.书面表达假设你是李华,你的英国朋友Tim打
26、算今年暑假来中国学习汉语,请你根据以下提示给他回一封电子邮件:1表示欢迎;2学习汉语的建议;3其他活动安排(如参观学校、旅行等)。注意:1.词数100左右;2可适当增加细节,以使行文连贯。答案1解析:struggling考查非谓语动词。修饰名词teacher应用现在分词struggling,表示“奋斗的”。2解析:and/so考查连词。前后两句为顺承关系,也可为因果关系,故填and或者so。3解析:sold考查非谓语动词。sell与toys之间存在动宾关系,故应用sold作found的宾语补足语。4解析:had hidden考查时态。hide的动作发生在opened之前,故应用过去完成时。5解
27、析:them/the gifts考查代词或名词。此处指的是那些礼物,故填them或the gifts。6解析:eyes/faces考查固定搭配。one's eyes/face light(s) up表示“眼中/脸上流露出喜悦”。7解析:happily考查副词。修饰动词应用副词happily。8解析:for考查介词。此处用介词for表示“达,计”。9解析:greatest考查形容词的级。由“I had ever been given”可知,此处表示“最好的礼物”。10解析:the考查冠词。名词gift后有定语修饰,故其前应用定冠词the。B.1.that/which2.it3.a4.th
28、an5makes6.studying7.helpful8.why9.usually10.evidence.1.解析:选A推理判断题。从第三段中的“the unavoidable fact that every icon (偶像), no matter how towering, eventually turns out to have feet of clay (致命的弱点)”可推出一个人无论多么优秀,也会有弱点、不足。2解析:选C细节理解题。从第四段的第一句话可知,B项错误,C项正确。其他两项内容在文中无信息支持。3解析:选B细节理解题。根据第五段的“when I watched Mande
29、la walk out of Victor Verster Prison on a brilliant sunny afternoon of Feb.11,1990”可计算出答案。4解析:选D推理判断题。从最后两段可以推出,作者对曼德拉是多么的尊敬和崇拜。5解析:选A细节理解题。从第三段中的“We had no place to stay that night until we saw an open gate by a B&B sign. We drove through the gate and up the little quiet country.”可知,作者是碰巧发现这个地方的。6解析:选A推理判断题。从第五段中的“Wow, he cried, this is a great place!”可以推知,Jimmy很兴奋。7解析:选B词义猜测题。根据上文的“.say good night to the cows. In the quiet evening before sundown”及下文“My husband and the boys returned to the house, ready to settle down to roost themse
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年京东集团客户投诉处理专员考试题库含答案
- 2026年燕京理工学院高职单招职业适应性考试备考题库及答案详解
- 2026年健身教练员面试技能考核与专业素养要求
- 2026年副科长岗位的绩效考核管理办法
- 2026年平安集团总经理助理面试常见问题解析
- 2026年云南林业职业技术学院高职单招职业适应性测试参考题库及答案详解
- 2026年眉山药科职业学院高职单招职业适应性考试参考题库及答案详解
- 2026年矿长面试题库及答案
- 2025年传染性疾病控制副高题库试题附答案
- 电工(高级)资格证考试押题模拟附答案详解(a卷)
- 草原补偿协议书
- 江苏省2025年普通高中学业水平合格性考试试卷英语试卷(含答案详解)
- 2025年全国新闻记者职业资格考试(新闻采编实务)题库及完整答案
- 中国企业家投融资俱乐部
- 恩施市建筑垃圾综合利用处理厂可行性研究报告
- 高校辅导员素质能力大赛题库
- GB 3836.20-2010爆炸性环境第20部分:设备保护级别(EPL)为Ga级的设备
- 兽药营销课程资源库兽药产品策略课件
- 医院医疗欠费管理办法(医院财务管理制度)
- 宁波大学《通信原理》期末考试试题
- 中学生两会模拟提案
评论
0/150
提交评论