unit 14 part Ⅱ_第1页
unit 14 part Ⅱ_第2页
unit 14 part Ⅱ_第3页
unit 14 part Ⅱ_第4页
unit 14 part Ⅱ_第5页
已阅读5页,还剩8页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Part Lesson 2Interviews.重点单词1.appointment n.约会,约见2.childhood n. 童年,儿童时代3.instant n. 片刻,瞬息4.civil adj. 民间的;国民的;国内的5.moral n. 品德,品行6.basis n. 基础,根据7.surrounding adj. 附近的,周围的8.steep adj. 陡峭的;险峻的9.mud n. 烂泥,泥浆10.wisdom n. 智慧.核心短语1.find out 查明,发现2.make up 编造3.make out 假称;听出,看出4.go into detail(s) 讨论,细谈5.s

2、peak up 大声地说,自由大胆地说出6.sit up 坐直.经典句式1.The instant she stopped asking questions, I got up and went out of the room.她一问完我问题,我就站起来离开了房间。2.I find it a real battle being on my feet all the time like that.我发现像那样总是站着真的是一场战斗。构词法记单词(派生)appoint vt.任命,委派appointment n. 约会,约见surround vt.围绕,环绕surrounding adj.附近的,

3、周围的mud n.烂泥,泥浆muddy adj.泥泞的wise adj.聪明的,明智的wisdom n.智慧1.appointment n.约会,约见;任命(教材P24)I turned up for the appointment five minutes late,so I walked straight in and sat down. 我比约定的时间晚了5分钟,因此,我径直走进去坐了下来。(1)appointment n.约见,约会,约定have/make an appointment with sb与某人有约会by appointment 按照约定be late for ones a

4、ppointment约会迟到keep an appointment 守约(2)appoint vt.任命,指定;约定appoint sb (as/to be).任命,委任某人appoint sb to do.委派某人做Phone his secretary and make/have an appointment with the new client.打电话给他的秘书约定与新客户会面的时间。It looks as if I wont be able to keep the appointment we made.看来我不能如期赴约了。The director sees students by

5、 appointment only.系主任只按约定的时间会见学生。His appointment as/to be head of department has caused a lot of friction.任命他为部门经理引起了很大的冲突。We must appoint somebody to be/as headmaster as soon as possible.我们必须尽快任命一个人当校长。2.basis n.基础,根据 vt.以为据点;以为基础(1)establish/lay the basis for/of 建立的基础on the/a basis of以为基础(2)base.o

6、n/upon.把建立在;以为根据be based on/upon以为根据/基础His theory has a solid basis in fact.他的理论确实有可靠的基础。Dont evaluate a person on the basis of appearance.不要以貌取人。With our knowledge based(base) on practice, we can make great contributions to our country.我们的知识是以实践为基础的,因此我们能够为国家多做贡献。3.surrounding adj.附近的,周围的(教材P25)The

7、 town has many surrounding farms. 这个镇周围有许多农场。(1)surroundings n.环境;周围的事物(2)surround vt.环绕,围绕;(使)包围surround.with.用环绕/包围be surrounded by/with.被包围/环绕It took me a few weeks to get used to my new surroundings(surround).我花了几周的时间才适应了新环境。Taiwan is surrounded with/by the sea.台湾四面环海。易混辨析surroundings,environmen

8、tsurroundings专指自然环境,从周围的事物这一客体着眼environment可指自然环境,也可指精神环境,均从环境给人的感受、道德及观念的影响着眼。所以常说:美丽的surroundings,幸福的environment即学即用选用上述单词填空The child grew up in beautiful surroundings but not in a happy home environment.这个孩子是在美丽的自然环境中长大的,但却不是在一个幸福的家庭环境中。1.make up编造,虚构;占,构成;组成;化妆;和解;弥补;整理(教材P24)Make up information

9、 about yourself.编造有关自己的信息。make up for弥补,补偿make use of利用,使用be made up of由组成写出下列句中make up的含义The boy made up a wonderful story to explain his absence.编造The actor made himself up for the part of an old man.化妆They made up a bed for their little girl on the sofa.整理Farmers make up 80 percent of the populat

10、ion of this country.占,构成The couple often quarrel,but they always make up the next day.和解Can I leave early this afternoon and make up the time tomorrow?弥补He does not know how to make use of this waste gas.他不知如何利用这种废气。Our class is made up of 50 lively boys and girls,who are warm and generous and ready

11、 to offer help.我们班由50名活泼的男孩和女孩组成,他们都热心、慷慨、乐于助人。2.make out假装;声称;开出,写出;听出,看出,辨认出;理解,明白(教材P24)Make out you understand something when you dont! 你不懂时,假装你懂得!写出下列句中make out的含义Lets make out that we know nothing about it.假装They arent as rich as they make out.声称I cant make out whether this letter is an“e”or a

12、n “o”.看出She was a strange person;I couldnt make her out.理解The teacher has made out a list of reference books for us to buy.写出3.speak up大声说出(教材P24)Speak up and express yourself clearly.高声并清晰地表达自己。speak of谈到,提及speak out公开地说出来speak to谈及,提及speak well/highly of sb高度赞扬某人He had to speak up to make the peop

13、le in the back hear clearly.他不得不大声说话以便让后面的人听清。People speak of Mark Twain as an outstanding humorous writer.人们称马克·吐温为杰出的幽默作家。He is not afraid to speak out his mind.他不怕把自己的想法说出来。The headmaster spoke highly of her for her excellent performance.由于她出色的表现,校长高度赞扬了她。4.sit up坐直,坐起来;熬夜(教材P24)Sit up strai

14、ght and look people in the eye.坐直并看着人的眼睛。stay up熬夜make sb sit up使某人惊讶,引起某人的注意He told the children to sit up to listen to the story.他告诉孩子们坐直听故事。We dont allow our children to sit up late.我们不允许孩子们熬夜。The performance made all the audience sit up(使所有观众惊异).(教材P24)I find it a real battle being on my feet al

15、l the time like that.我发现一直像那样站着真是一场战斗。句中it作形式宾语,代替真正的宾语being on my feet。在think,make,believe,consider,take,find,feel等动词后跟复合宾语时,多用it作形式宾语。(1)finditadj./n./adv./prep.觉得做某事是(2)findsb/sth doing 发现在做(主动)(3)find sb/sth done 发现被做(被动或表示状态)(4)find oneself in/at.发觉自己在某处/处于(5)find sb/sthadj.to do 觉得(to do用主动形式表

16、被动意义)I think it important to learn a foreign language.我觉得学一门外语很重要。I think it no use arguing with him.我觉得跟他争论无用。They found the street lined with people.他们发现大街两侧都站着人。She found a wallet lying(lie) on the ground.她发现一个钱包躺在地上。You will find it a delightful place to stay.你会发现这是个令人愉快的地方。.单词拼写1.The battle(战役)

17、 finally brought the war to an end.2.She had acquired much wisdom(智慧) during her long life.3.The instant I saw her, I knew she was an honest girl.4.I cant wait here for long, for I have an appointment in 20 minutes.5.We drew this conclusion on the basis of experiments.6.She sent her little son to a

18、nursery (托儿所) when she was working.7.The surrounding(周围的) villages have been absorbed into the growing city.8.The American Civil War broke out in 1861.9.The computer is more expensive than the typewriter(打字机).10.He cleaned the mud(泥浆) off his shoes.选词填空turn up,take down,make out,make up,speak up1.Pl

19、ease make up three sentences with the word “perform”.2.Heres an example of how to take down what you hear as fast as possible.3.Shes not brave enough to speak up for herself in public.4.I cant make out whether she enjoys her job or not.5.Hes still hoping something good,such as a job or a piece of go

20、od luck,will turn up.完成句子1.Not once has she given in to any difficulty in her life and thats because she is a strongwilled woman.在她的一生中从没有向困难屈服过,那是因为她是一位意志坚强的女性。2. See, this is what Ive done so far.看,这就是到目前为止我所做的。3.Id really appreciate it if you could babysit the kids on Friday night.如果周五晚上你能帮我看孩子,我

21、将不胜感激。4.The two girls are so alike that strangers find it difficult to tell one from the other.这两个女孩长得很像,陌生人发现很难分辨出她俩。5.Let me take down your address and telephone number in my notebook.让我在笔记本上记下你的地址和电话号码。.单句语法填空1.The use of computers has made it possible for more people to work at home.2.My friend

22、just bought a villa which is located in beautiful surroundings (surround).3.The idea puzzled me so much that I stopped for a few minutes to try to make it out.4.In order to keep his students awake, the teacher required them to sit up straight in class.5.I forgot that I had an appointment with my law

23、yer last week.单句改错1.Please tell me what happened in a few words. Dont go in details.第二个ininto2.You will find easy to join the club since we all want to make friends with you.find后加上it3.Can you give me some advice on how to make out the time I have lost?outup4.I sent you the news the instant when I h

24、eard it.去掉when5.Im quite deafyoull have to speak out.outup.阅读理解I always had an idea of packing my lunch, but putting this healthy habit into practice was a different story.I always felt embarrassed when I saw my coworkers with their cute containers filled with fresh food that looked much more delici

25、ous than whatever I had grabbed out of necessity.Sometimes, I would be inspired (激励) to have a productive Sunday afternoon when I would cook my favorite food or buy a ton of groceries that I would never finish. However, once Wednesday rolled around, I would be back on the street, trying to find out

26、what sounded good to eat. Once I got into the habit of packing my lunch the night before and remembering it before I left the house, making this a daily habit became natural. Heres why you should try it, too.At first, the idea of packing my lunch felt like a sacrifice (牺牲),but since I started bringi

27、ng healthy food to my office,I have not looked back.Im able to bring foods that are rich in fiber and protein to make my brain full of energy as I write,and I am also clear of the ingredients that make my blood sugar rise quickly. It was the big kicker for me to keep this healthy habit.Portion contr

28、ol (分份控制) has always been a big problem for me. If there is food on my plate, Im going to eat it. By packing my own lunch, Im easily able to manage portions and know my ingredient choices. Eating a cleaner and lighter lunch not only supports my general weightloss goals, but also makes space for the

29、occasional weeknight dinner that I can enjoy freely.When developing my plan for 2019, I made a point to get real about the costs. I had no idea how much money I was spending on my lunch every week until I looked at my credit card statement.Its hard in downtown San Francisco to find something that is

30、 fresh, healthy and filling for under $10. That means $50 a week I could be saving. Its unbelievable!【语篇解读】如今很多上班族的午餐都是以快餐居多,其实午餐自带便当最好,因为午餐自带便当既卫生又健康。1.What drove the author to prepare her lunch regularly?A.Her lunch story.B.Her healthy habit.C.Her job as a cook.D.Her coworkers packed lunch.答案D推理判断

31、题。根据第一段的I always felt embarrassed when I saw my coworkers with their cute containers filled with fresh food that looked much more delicious than whatever I had grabbed out of necessity.可知,作者虽然有自备午餐的打算,但是一直没有付诸实践,是同事自备的午餐影响了作者。2.What is the key to the authors success in her habit change?A.Her determi

32、ned spirit.B.Her doctors suggestion.C.Her perfect cooking skills.D.Her coworkers encouragement.答案A推理判断题。根据第三段的At first,the idea of packing my lunch felt like a sacrifice(牺牲),but since I started bringing healthy food to my office,I have not looked back.可知,作者十分坚决地坚持自备午餐。3.The author made it her practi

33、ce to .A.stop eating fatty foodsB.have a snack after lunchC.make a light lunch every dayD.prepare a salad and a sandwich for lunch答案C推理判断题。根据第四段的Eating a cleaner and lighter lunch not only supports my general weightloss goals,but also makes space for the occasional weeknight dinner that I can enjoy

34、freely.可知,作者坚持煮清淡食物作为午餐。4.What can be inferred from the last paragraph?A.The author had no idea about the cost of her lunches.B.The author used to work in downtown San Francisco.C.Money spent on packed lunch was less than expected.D.Its hard to find fresh food in downtown San Francisco.答案C推理判断题。根据末段

35、的Thats $50 a week I could be saving.Its unbelievable!可知,在营养丰富的自备午餐上花的钱比作者预料的要少。.完形填空In 2019,I visited the home of a client (客户) and picked up a virus. I wasnt especially 1 when I started to experience coldlike symptoms.My doctor told me it would soon return to normal. 2 ,it got worse. I couldnt 3 at

36、 last.Months of treatment made no 4 . Soon I used a computer that read out phrases to 5 my lifea slow process, and not enough to save my job. My 6 had been a big part of my life, and losing it hurt my confidence. Friendships were 7 as I turned down invitations, unwilling to sit 8 silence as conversa

37、tions carried on around me.In 2019, I heard a news story about a waitress who had got back her 9 with the help of a doctor. It was worth a 10 .At Dr Milsteins office, I felt sad as he performed tests Id long since become 11 with. But then he said, “I might be 12 to help you.”We did some vocal(声音的) e

38、xercises to stretch(伸展) the muscles in my neck. To my 13 I started to make sounds. After some further treatments and exercises, my voice became more confident. The doctor then asked me to try to shout. I was 14 that it would damage my voice, but the doctor kept 15 me. There I was,shouting at a stran

39、ger outside the window, 16 falling down my face.Before I left, the doctor told me to keep 17 for the next two days. I didnt need any 18 .I phoned my family and 19 introduced myself to them.I dont 20 those years of silence.I spent more time with my family and had time to think about where Id gone wro

40、ng.That time made me better.【语篇解读】2019年作者因感染病毒导致后来失声。2019年听到新闻故事后找到Milstein医生,经治疗又再次能够发声。他不后悔沉默的那几年,那让他能够陪伴家人和反思自己,从而变得更好了。1.A.sure B.concernedC.cold D.healthy答案B根据下文“I started to experience coldlike symptoms.My doctor told me it would soon return to normal.”可知,作者开始经历类似感冒的症状。医生告诉他很快就会恢复正常。故可知,他(当作寻常

41、感冒)没有特别担心。2.A.Instead B.FurthermoreC.By the way D.In other words答案A根据第一段最后一句可知,“我”的医生告诉“我”情况很快就会恢复正常。根据下文“it got worse”可知,情况变得更糟了。由此可知,上、下文为转折关系,逻辑关系副词应为instead。3.A.walk B.writeC.speak D.sleep答案C根据第三段“I started to make sounds”可知,作者失声了,后经治疗才开始能发声。由此可知,最后“我”不能说话了。4.A.sense B.mistakeC.impression D.diff

42、erence答案D根据下文“Soon I used a computer that read out phrases.”可知,很快,“我”用能读出短语的电脑。由此可知,数月的治疗并未起作用。5.A.take down B.show offC.clear up D.help with答案D根据语意可知,很快“我”用能读出短语的电脑来帮助“我”生活。6.A.career B.family C.hobby D.computer答案A根据上文“and not enough to save my job.”可知,(电脑)没能挽救“我”的工作。由此可知,事业是“我”人生的一个重要部分,而“我”却失去了它。

43、7.A.noticed B.establishedC.strengthened D.damaged答案D根据下文可知,“我”拒绝了(友人的)邀请。由此可知,友情受到了损害。8.A.on B.inC.for D.until答案B根据第三段“I started to make sounds”可知,作者失声了,后经治疗才开始能发声。由此可知,他不愿意沉默地坐着,而周围的谈话持续进行,介词in表示处于某种状态。9.A.voice B.confidenceC.memories D.friends答案A根据第三段下文“I started to make sounds”可知,作者失声了,后经治疗才开始能发声

44、。由此可知,他听说的是一名服务员在一位医生的帮助下重新找回了自己的声音的新闻故事。10.A.try B.reportC.praise D.medal答案A根据下文“At Dr Milsteins office,”可知,作者听说了服务员的事之后,觉得值得一试,因此他去了那位医生(Milstein医生)的办公室。11.A.patient B.delightedC.strict D.familiar答案D根据语意可知,在Milstein医生的办公室,“我”感到伤心,因为他给“我”做的检查是“我”早就熟悉的(作者觉得这个医生跟以前的医生一样,没什么特别)。12.A.able B.freeC.sorry

45、 D.willing答案A根据下文可知,“我们”做了一些声音练习来伸展“我”颈部的肌肉。“我”开始能发声了。由此可知,医生在给他做了检查、了解了情况之后说:“我也许能够帮你”。13.A.confusion B.disappointmentC.expectation D.astonishment答案D根据上文“At Dr Milsteins office,I felt sad as he performed tests.”可知,起初医生给作者进行检查时,作者还感到伤心(失望)。由此可知,令“我”惊讶的是,“我”开始能发声了。14.A.excited B.honestC.afraid D.rela

46、xed答案C根据下文“it would damage my voice”可知,医生让“我”试着喊一下。“我”怕(这样做)会损伤“我”的嗓音。15.A.hitting B.pushingC.blaming D.protecting答案B根据下文可知,“我”照做了,对窗外的一个陌生人喊叫。由此可知,但是医生一直在鼓励“我”,push有“力劝,鼓励”的意思。16.A.dust B.rainsC.tears D.glasses答案C根据前三段内容可知,作者失声,经过Milstein医生的治疗,不但能发声了,还能喊叫。由此可知,当他对着窗外的一个陌生人喊出声时,(激动得)流下了眼泪。17.A.living B.workingC.talking D.learning答案C根据前三段内容可知,作者失声,经治疗后重新能够发声。根据倒数第二段下文“I phoned my family.”可知,作者给家人打电话(谈话)。由此可知,在他离开之前,医生告诉他接下来的两天要坚持说话(练习发声)。18.A.chance B.encouragementC.treatment D.information答案B根据语境可知,“我”不需要任何激励(才去说话)。作者长久失声,治好以后应该迫切地想说话,于是给家人打了电话。19.A.formally B.jokinglyC.car

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论