版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 1Section .单词拼写1As was reported,a chemical factory _exploded_(爆炸)last night,which killed 18 workers.2It's an _informal_(非正式的)party,so you can wear jeans tonight.3The ship _sank_(下沉)to the bottom of the sea because of the storm.4The judge called in several _eyewitnesses_(证人)to the killing.5In
2、 order to hide the treasure,they put a lot of huge stones at the _entrance_(入口处)to the cave.6Her hobbies include music and _painting_(绘画)7Throughout the _trial_(审判),he kept silent,which made others feel strange.8Our children go to the _local_(本地的)schools.9There is a lot of _evidence_(证据)to prove tha
3、t smoking has a bad effect on our lungs.10There is always a _debate_(辩论)about whether students should use cellphones or not at school.单句语法填空1There is something wrong with the computer,so he is trying to take it_apart_ and repair it.解析:考查动词短语。句意:电脑坏了,他正在试图把它拆开进行修理。take apart“拆开”。2This kind of new mac
4、hine is _on_trial before they are put into the market.解析:考查名词词义辨析。句意:投入市场之前,这种新机器处于试验中。be on trial“在试验中”与句意相符。3Jim said there was no clear evidence _that_ they meant to mislead investors.解析:句意:吉姆说没有明显的证据能证明他们意在误导投资者。that引导同位语从句以解释说明evidence的内容。4Young as she is,our English teacher is very experienced
5、 and _highly_(high) thought of by all of us.解析:考查动词短语的被动语态。句意:尽管年轻,我们的英语老师经验很丰富,受到大家的高度评价。be highly thought of意思是“受到高度评价”。5She quarreled _with_ her roommate _about_ who should do the cleaning last night,but she didn't think it was her fault.解析:句意:昨天晚上她和她的室友关于谁应打扫卫生吵了一架,这里要用quarrel with sb.about
6、sth.“就(关于)与某人发生口角”。6They were walking along the shore _when_ a huge wave appeared out of nowhere,sweeping them out to sea.解析:句意:他们正沿着海岸走着,这时一个巨浪突然出现,将他们卷入大海。连词when在此句中为并列连词,相当于and then,意为“突然”;常用于句型“be doing.when.”。7It is certain that Mr Black will support your plan,for he always agree_with_ whatever
7、 you say.解析:考查动词短语辨析。句意:确定无疑布莱克先生会支持你的计划,因为他总是同意你所说的任何话。8I prefer _to_write_(write) with a pen rather than _type_(type) on the computer,because I type so slowly.解析:考查固定搭配。句意:我宁愿用钢笔写字也不愿在计算机上打字,因为我打字如此慢。prefer to do.rather than do.宁愿做也不愿做。.阅读理解Petra may be the treasure of the world, hidden among moun
8、tains.Its most beautiful scenery makes it the greatest ancient site stillstanding nowadays.Common sense says,“Perhaps there's nothing on the planet that resembles it”Without doubt, there's nothing on the world that resembles it.The rockcarved (雕刻的) rosered town of Petra is filled with myster
9、ious charm;it had been“designed to strike wonder into all who entered it”Petra is the most wellknown and beautiful site in Jordan that is about 262 km south of Amman, and 133 km north of Aqaba.The Dead Sea is 80 kilometers north of it.It was the legacy from the Nabataeans, who settled in the southwe
10、st of Jordan a lot more than 2,000 years back.Because of its excellent culture, buildings and many water channels, Petra has become a UNESCO world heritage site and one of the New Seven Wonders of the World that attracts visitors all over the world.To get there, you must pass through a kilometer lon
11、g,cool, dark and narrow gorge (峡谷) whose two high sides keep the sunlight out.Suddenly the gorge opens right into a natural square covered with Petra's most wellknown monuments (遗址), which glow in the bright sun.The old town shows the visitors its beautiful look.It leads people to think about th
12、e creativity of the Nabataeans who made Petra as their capital.Petra flourished for more than 400 years at about,the time of Rome until it had been occupied through the Roman legions in 106 AD.Petra has 800 monuments; including buildings, tombs, baths, halls, temples,and streets, which were mostly c
13、arved in the pretty sandstone. Petra sights are in their finest at the beginning of morning and late afternoon.Once the sun warms the colorful stones, you will see the greatness of Petra since it was seen first when discovered in 1812 after being lost through the 16th century for nearly 300 years !文
14、章大意:约旦的Petra古城是联合国教科文组织命名的世界遗产,它是新的世界七大奇迹之一。它隐藏在深谷之中,只有参观了它的人才能领略到它那令人惊叹的美。1From the text we can learn that _C_APetra is on the top of a high mountainBPetra is a palace of the king in the old daysCno place in the world can be similar to PetraDthe Nabataeans built Petra in 106 AD解析:推理判断题。根据第一段的Perhap
15、s there's nothing on the planet that resembles it确定C项为正确答案。其余选项与原文意思不符。2What does the underlined part “mysterious eharn in Paragraph I mean?_A_AThe unbelievable power to attract people.BAll kinds of visitors from the world.CA number of usual places of interest.DThe shops, restaurants and hotels.
16、解析:词义猜测题。根据其后文.it had been“designed to strike wonder into all who entered it”(它被设计出来就是为了让参观它的人感受到奇迹)可猜出该处意为“Petra充满难以置信的魅力”。mysterious charm“难以置信的魅力”。3Visitors' reaching Petra _D_Amust be disappointedBmust be very convenientCmust be very comfortableDmay not be very easy解析:细节理解题。根据第三段的To get ther
17、e,you must pass through a kilometer long,cool,dark and narrow gorge whose two high sides keep the sunlight out.可知到达Petra的路不好走。4What can we learn from the text?_A_AYou'd better enjoy the beautiful scenery at the beginning of morning and late afternoon.BBecause it had been occupied, Petra was lost
18、 through the 16th century.CPetra was developing quickly and strongly for more than 800 years.DPetra's monuments were all carved in light red stones.解析:推理判断题。根据最后一段的Petra sights are in their finest at the beginning of morning and late afternoon.确定A项为正确答案。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余
19、项。Many facts suggest that children are overweight and the situation is getting worse,according to the doctors._1.F_.Some people blame(责备) the fact that we are surrounded (包围) by shops selling unhealthy,fatty foods,such as fried chicken and ice cream,at low prices._2.C_,then probably children would b
20、uy less takeaway food._3.A_.I agree with this,because good eating habits begin early in life,long before children start to visit fast food shops.If parents often give their children fried chicken and chocolate rather than healthy food,they will go for sweet and salty foods,and children will find it
21、hard to get rid of the habit.There is a third reason for this situation.Children these days take very little exercise.They do not walk to school.When they get home,they sit in front of the television or their computers and play computer games._4.E_.What they need is to go outside and play active gam
22、es or sports. The above are the main reasons for this problem._5.D_,as well as forcing them away from fast food shops and bad eating habits.AThere is another argument that blames parents for allowing their children to become overweight BAdults are becoming fatter and unhealthier tooCIf there were fe
23、wer of these restaurantsDTherefore we have to encourage young people to be more activeENot only is this an unhealthy pastime(消遣),it also gives them time to eat more unhealthy foodFI feel there are a number of reasons for thisGIt's a good idea to allow children to eat what they choose.完形填空(2019
24、183;浙江)Alia Baker is a librarian in Iraq. Her library used to be a _1.A_ place for all who loved books and liked to share knowledge. They _2.D_ various matters all over the world. When the war was near, Alia was _3.A_ that the fires of war would destroy the books, which are more _4.B_ to her than mo
25、untains of gold. The books are in every languagenew books, ancient books, _5.C_ a book on the history of Iraq that is seven hundred years old.She had asked the government for _6.A_ to move the books to a _7.D_ place, but they refused. So Alia took matters into her own hands. _8.D_, she brought books
26、 home every night, _9.C_ her car late after work. Her friends came to _10.B_ her when the war broke out. Anis who owned a restaurant _11.D_ to hide some books. All through the _12.B_, Alia, Anis, his brothers and neighbours took the books from the library, _13.C_ them over the sevenfoot wall and _14
27、.A_ them in the restaurant. The books stayed hidden as the war _15.C_. Then nine days later, a fire burned the _16.B_ to the ground.One day, the bombing stopped and the _17.B_ left. But the war was not over yet. Alia knew that if the books were to be safe, they must be _18.D_ again while the city wa
28、s _19.C_. So she hired a truck to bring all the books to the houses of friends in the suburbs(郊区). Now Alia waited for the war to end and _20.A_ peace and a new library.文章大意:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了伊拉克图书管理员艾丽娅·贝克在战争中为了保护图书馆里的珍贵图书所付出的巨大努力。1A. meetingB. workingC. personalD. religious解析:下文语境题。根据下文可知,她的图书馆
29、曾经是一个聚集(meeting)所有热爱书并喜欢分享知识的人的地方。meeting place聚集的地方,会场。working工作的;personal个人的;religious宗教的。2. A. raisedB. handledC. reportedD. discussed解析:下文语境题。他们在这个图书馆里讨论(discuss)世界各地发生的各种事情。raise升起,提出,抚养;handle处理,应付;report报道。3. A. worriedB. angryC. doubtfulD. curious解析:下文语境题。根据下文(第二段)可知,艾丽娅·贝克为了保护书籍付出了巨大的努
30、力,因为她担心(worry)战火会毁了这些书。angry生气的;doubtful怀疑的;curious好奇的。4. A. practicalB. preciousC. reliableD. expensive解析:下文语境题。由空格后的than mountains of gold可以看出,在艾丽娅看来,这些书比金山还要宝贵(precious)。practical切合实际的,实用的;reliable可靠的;expensive昂贵的。5. A. thenB. stillC. evenD. rather解析:语意逻辑题。由上下文可知,艾丽娅所在图书馆的书有新的、也有年代久远的,甚至(even)还有一
31、本七百年前的有关伊拉克历史的书。上下文语意为递进关系,故用even。then那么;still仍旧;rather相当,有点儿。6. A. permissionB. confirmationC. explanationD. information解析:固定搭配题。ask for permission请求许可。她向政府请求许可(permission)把书搬到一个安全的地方。confirmation确认,证实;explanation解释;information信息。7. A. largeB. public C. distantD. safe解析:上文语境题。由于担心书会被战火烧毁,艾丽娅希望把书搬到一
32、个安全的(safe)地方。large大的;public公共的;distant遥远的。8A. FortunatelyB. SurprisinglyC. SeriouslyD. Secretly解析:上下文语境题。艾丽娅的请求遭到了拒绝,所以她只好每天晚上秘密地(secretly)把书带回家。fortunately幸运地;surprisingly惊人地;seriously严肃地,认真地。9A. startingB. parkingC. fillingD. testing解析:上下文语境题。她每天晚上带书回家,下班后把书装满(fill)车。start发动(车辆);park停车;test测试。10A.
33、 stopB. helpC. warnD. rescue解析:下文语境题。 当战争爆发的时候,她的朋友来帮助(help)她。stop阻止;warn警告;rescue拯救。11A. intendedB. pretendedC. happenedD. agreed解析:下文语境题。根据空格后的hide some books以及第14空后的in the restaurant可知,安尼斯同意(agree)在他的饭店里藏一些书。agree to do sth.答应做某事。intend打算,想要;pretend假装;happen发生,碰巧。12A. warB. nightC. buildingD. way解析:词汇复现
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年创意导演岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年循环经济顾问岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年政府事务经理岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年科研院校讲师岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年警务助理岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年内部培训专员岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年粮食科技专家岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年控制工程师岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年音频后期制作工程师招聘面试参考题库及答案
- 2025年主数据管理专员招聘面试参考题库及答案
- 2025广东百万英才汇南粤-肇庆市高要区事业单位招聘高校毕业生16人参考题库含答案详解(考试直接用)
- 人教版(2024)七年级上册英语全册课时教案
- 2026年中国甘肃物业管理项目经营分析报告
- 2025湖南盐业集团有限公司所属企业招聘(79人)考试笔试备考试题及答案解析
- 风电叶片运输安装施工方案
- 网格员招聘考试(公共基础知识)历年参考题库含答案详解(5卷版)
- 平衡计分卡在金融绩效管理中的应用研究
- 2025警务辅助人员招聘考试(时事政治+公安基本法律)题库及答案
- 柔性灯带专业知识培训课件
- 2025秋期版国开电大本科《理工英语4》一平台综合测试形考任务在线形考试题及答案
- 2025年河南省中小学教师职称评定答辩题(附答案)
评论
0/150
提交评论