高三英语一轮复习必修5Unit2人教版新课标_第1页
高三英语一轮复习必修5Unit2人教版新课标_第2页
高三英语一轮复习必修5Unit2人教版新课标_第3页
高三英语一轮复习必修5Unit2人教版新课标_第4页
高三英语一轮复习必修5Unit2人教版新课标_第5页
已阅读5页,还剩5页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、Unit 2The United Kingdom.多项选择1Im trying to break the _ of getting up too late.AtraditionBconvenienceChabit Dleisure解析:选C。考查名词。句意:我正试图改掉起床太晚的习惯。habit:a thing that you do often and almost without thinking,especially sth.that is hard to stop doing.即“习惯”符合句意。2The teacher stressed again that the students

2、 should not _ any important details while retelling the story.Abring out Blet outCleave out Dmake out解析:选C。leave out“漏掉”;bring out“使显示;出版;生产;说出”;let out“放掉,泄露;放大;出租”;make out“书写,拼凑;说明;设法应付;理解;辨认出”。3Peter _ under the pressure of his position and was unable to work for a year.Asettled down Bbroke down

3、Cpassed away Dbroke out解析:选B。句意:Peter不堪工作之负病倒了,一年不能上班。break down在此意为“身体出毛病”。settle down定居,平静下来;pass away去世;break out突发,爆发。4I hear that you will be on travel again.Yeah.My boss _ for me to discuss business details with someone from another company.Aasked BarrangedCsent Dcalled解析:选B。arrange for sb. to

4、 do是固定用法,表示“安排某人做某事”。其他三项均无此用法。5If what you say is not_with what you do,it will have a bad effect on your children.Acontroversial BconsistentCconfident Dconsiderate解析:选B。考查形容词辨析。be consistent with与一致。句意:如果你言行不一的话,这将对你的孩子产生不好的影响。controversial争论的,争议的;confident自信的,确信的;considerate考虑周到的。6Sorry,but I cant

5、 visit you tomorrow.Come whenever it is to your _.Apreference BpleasureCconvenience Dconnection解析:选C。答句句意:你什么时候方便就什么时候来。convenience方便,便利。preference偏爱;pleasure快乐,高兴;connection连接。7Mrs.White said that she would treasure the most _ time she had ever had.Apositive BenjoyableCmiserable Dunbelievable解析:选B。

6、由宾语从句中的she would treasure可知,是一段“令人愉快的(enjoyable)”时光。8How many people attended the exhibit?_ speaking,about 200.I didnt count.AStrictly BRoughlyCGenerally DHonestly解析:选B。roughly speaking粗略地说。strictly speaking严格地说;generally speaking通常,一般说来;honestly speaking老实说。由I didnt count可知应选B项。9The traveler _ us w

7、ith his stories,most of which happened in the war and were full of great adventures.Athrilled BinfluencedCchallenged Dencouraged解析:选A。根据happened in the war and were full of great adventures可知旅行者的经历使我们惊骇(thrilled)不已,故选A项。10Nobody wanted to _ matters for him though everyone knew that he was blameless.

8、Asolve BclarifyChandle Dset about解析:选B。本题考查词义辨析。solve,handle和set about都是“解决”之意,而clarify意思是“澄清;阐明”。句意:没有人想为他澄清事情的真相,虽然每个人都知道他是清白的。.完成句子1The girl glanced over her shoulder and found _(自己被跟踪了)by a young man in black.(follow)解析:考查find复合宾语。herself和follow成被动关系,故使用过去分词作宾补。答案:herself followed2Every year one

9、 million tourists visit Stonehenge,which is believed _(修建) before the Pyramids,about 4,000 years ago. (construct )解析:考查不定式的时态和语态。sth. is believed to do为固定结构,由about 4,000 years ago可知动作已完成。答案:to have been constructed3_(让他激动的)was that he reunited with his lost brother.(thrill)解析:考查主语从句。引导主语从句且在从句中作主语要使

10、用what;“让他激动”可表达为thrill him/ make him thrilled,据此可知答案。答案:What thrilled him/What made him thrilled4He finally got into a situation _(他得不到帮助) and had to struggle to climb out of the deep hole all by himself.(available)解析:考查定语从句。Situation后的定语从句通常用where来引导;“某人得到.”可表达为be available to sb.,据此可知答案。答案:where h

11、elp wasnt available to him5When he entered,he found the small room _(配有现代化的设备)(furnish)解析:考查find复合宾语结构。the small room与furnish之间成被动关系,故用过去分词做宾补。答案:furnished with modern equipment6The other day he _(把自己锁起来) in his study,preparing for the coming exam. (keep)解析:考查keep的复合结构。由语境提示可知,本题要选用“keep 宾语 宾补”结构。hi

12、mself 与lock成被动关系,故用locked。答案:kept himself locked7_(我成长的地方)is very hot and damp in summer.(grow)解析:考查定语从句。the place后的定语从句引导词作状语可用in which也可用where答案:The place in which/ where I grew up8The electric product was a great success when first _(引进市场)(introduce)解析:考查状语从句的省略。在状语从句中,当主、从句主语一致且从句中有be动词时,从句可以使用“

13、连词分词”这样的省略结构。本题中introduce 与主句的主语成被动关系,故用过去分词。答案:introduced to/into the market9“Our son says that he needs some money to pay for the rent,” he said to his wife,_(把信折起来)(fold)解析:考查分词作伴随状语。he与fold成主动关系,故用现在分词形式。答案:folding the letter10Most of the group agree with the suggestion that the visit to the zoo

14、 tomorrow _(取消了)(cancel)解析:考查虚拟语气。the suggestion后面的同位语从句要使用虚拟语气,即“should动词原形”,should可以省略。答案:(should )be cancelled.完形填空Words:361难度系数:建议用时:12(2010届英语周报第9期)One day,a ragged(衣衫褴褛的)man with an old wallet in his hand was asking at every door along the street for a few cents to buy something to eat.As he w

15、as complaining about his bad fortune,he kept _1_ why those folks who had so much money were never _2_ and were always wanting more.“As for me,if I had only enough to _3_ and to wear,I wouldnt want anything more,”said the beggar.Just at that moment Fortune(命运女神)came down the _4_.She saw the beggar an

16、d said to him,“Listen!Ive long wished to _5_ you.Now,hold your _6_ and Ill pour this gold into it.But Ill pour only on this _7_:All that falls into the wallet will be pure gold;but every piece falling upon the _8_ shall become dust.Do you understand?”“Yes,I understand,”said the beggar.“Then have a _

17、9_.Your wallet is _10_,so dont load it too heavily.”said Fortune.The beggar was so glad that he could hardly _11_.He quickly opened his wallet,and a _12_ of yellow coins was poured into it.The wallet soon began to grow heavy.“Is that enough?”asked Fortune.“Not yet.”“Isnt it cracking?”“Never _13_.”Th

18、e wallet was filled with so many coins that the beggars hands began to _14_.“Ah,if only the golden stream would _15_ forever!Im the richest man in the world now!Just a little more.”said the beggar.“_16_ just a handful or two.”“There!Its full.The wallet will _17_.”“But it will _18_ a little more,just

19、 a little more!”Another piece was added and the wallet split(裂开)The _19_ fell upon the ground and was turned to dust.The beggar had now _20_ but his broken wallet.【解题导语】珍惜你目前所拥有的一切,永远不要贪得无厌。1A.wonderingBexplainingCproving Dshowing答案:A2A.relaxed BworriedCsatisfied Ddepressed解析:选C。他一直“想知道(wondering)”,

20、为什么那些人那么有钱还不感到“满足(satisfied)”,还想得到更多。3A.play BwatchClearn Deat解析:选D。eat与本空后的wear构成并列:要是我的话,只要有“吃(eat)”、有穿,我就什么也不想要了。4A.yard BbridgeCstreet Dforest解析:选C。由文章第一句可知,这个乞丐正在街上挨门乞讨。由此可知,命运女神是降落到“街上(street)”。5A.praise BhelpCforgive Dappreciate解析:选B。命运女神准备“帮助(help)”这个乞丐。6A.wallet BpocketCbox Dcoat解析:选A。文章首句中

21、的an old wallet是提示。7A.day BconditionCevening Disland解析:选B。本空后就是命运女神所提出的帮助他的“条件(condition)”。8A.hands BfeetCtable Dground解析:选D。文章最后一段有提示:落在钱包里的是纯金币,掉在“地上(ground)”的将变成尘土。9A.drink BcareClook Drest解析:选B。命运女神要开始往里倒金币了,提醒乞丐“小心(have a care)”。10A.small BemptyCold Dfull解析:选C。文章第一句中的old给出了提示。11A.stand BsleepCbr

22、eathe Dwait解析:选D。根据下句的He quickly opened his wallet可推断,乞丐“等不及了(could hardly wait)”。12A.pair BstreamCpiece Dvariety解析:选B。由很快钱包就变得沉甸甸可知,“一串串的(a stream of)”金币被倒进了钱包里。15空前的the golden stream是提示。13A.stop BfearCspeak Dgo解析:选B。从上句的cracking可知,命运女神怕钱包会破。乞丐叫她别“担心(fear)”。14A.lift BcloseCtremble Dopen解析:选C。钱包里装了太

23、多的金子,变得很沉。乞丐快拿不动了,双手开始“颤抖(tremble)”。15A.pour BendCdry Dmelt解析:选A。要是金币能不停地“流入(pour)”钱包该多好啊!上文6空后pour this gold是提示。16A.Add BTakeCLend DSend解析:选A。再添点,哪怕“添(Add)”一两把也行。17A.fly BdisappearCburst Dchange解析:选C。现在已经装得很满了,钱包很快就会“爆裂(burst)”。18A.attract BneedCinclude Dhold解析:选D。hold在此意为“盛得下”。19A.treasure BfoodCg

24、ift Dmetal解析:选A。这些金币就是一笔很大的“财富(treasure)”。20A.something BanythingCeverything Dnothing解析:选D。所有的金币都变成了灰尘。这个乞丐除了一个破钱包之外,一无所有。.阅读理解Words:602难度系数:建议用时:8What exactly are white lions?“They are a color variation of regular lions,”says William Swanson,director of animal research at the Cincinnati Zoo,in Ohio

25、.White lions are the result of a rare color gene mutation(变异)When both a male and a female lion carry the same white genes,there is a good chance that one or more of their cubs(幼兽)will be born with white fur.Not many lions carry the white mutation.In nature,its rare.A mutation can make an animals su

26、rvival more difficult.For example,being white makes it harder for the animal to mix with its surroundings.Mutations also can cause physical problems,so those animals generally do not survive long enough to reproduce.But sometimes white lion cubs are born among wild lions,especially in two areas of S

27、outh Africa.In 1975 two white cubs were spotted in the wild in South African reserve.They were seized and sent to a zoo.Today about 500 cubs of those two white lions and a few others known to have the white color gene live around the world in zoos,circuses,farms and private preserves.White lions may

28、 be extremely rare in the wild,but breeders(饲养动物的人)know how to create more of them.This has created serious concern and debate.White lions continue to exist only because they are inbred by peoplefathers and daughters,sisters and brothers.Scientists worry that it also will cause health issues for whi

29、te lions.Inbreeding to create white lions as moneymaking attractions is only one concern.Another concern is that some people want to release captivebred(人工繁殖的)white lions into the wild in South Africa to restore balance to the ecosystem.However,not everyone agrees that releasing these white lions in

30、to the wild is a good idea.Dan York of Hillsdale College has been studying white lion genetics and is worried.He says that because so many of todays white lions are inbred,it could spread health problems.If they breed with wild lions,theyll pass on the genetic problems to the wild population.Instead

31、 of releasing captivebred white lions,York suggests that South Africa concentrate on protecting all of its wild lions.That would ensure the safety of the wild population of lions,which may produce healthy white cubs in the future.【解题导语】本文主要介绍由于基因变异而产生的白狮。1Its difficult for a white lion to survive be

32、cause _.aits fur contrasts sharply with the surroundingsbthe mutation may cause physical problemscit is likely to be attacked by wild lionsdit is hunted by human beingsAa,bBa,dCa,c Db,d解析:选A。细节理解题。由第三段中的“being white makes it harder for the animal to mix with its surrounding”及Mutations also can cause

33、 physical problems.可知A项正确。2What does the underlined word “inbred” in Paragraph 7 probably mean?Akept in enclosed space and unable to run awayBbred in humancontrolled environments with restricted settingsCproduced by breeding among closely related membersDborn among wild lions and kept in the zoo解析:选C。词义理解题。通过第七段fathers and daughters,sisters and brothers可推断此处的inbred有“近亲繁殖”的意思。故答案为C。3One of the re

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论