下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、精选优质文档-倾情为你奉上Unit2 阅读理解专练阅读理解 请阅读下面短文,根据短文内容从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWelcome to Guide Dogs Training Center, boys and girls! First let me tell you something about guide dogs. In 1918 a doctor and his pet dog walked with a soldier who was blind. The doctor went in the hospital for a short time. When
2、 he came out, he saw his pet dog had guided the soldier on the other side of the hospital yard safely. So he taught a dog to guide a person and it worked out well. Germany helped start a program to teach dogs to be guides.Dorothy, an American woman, went to Germany to find out about the guide dogs.
3、When she came back to the United States, she wrote it for a magazine. Soon more people knew of the guide dogs.The best dogs for the job are clever and fit. It takes more than two years to train a little dog to be a guide dog. When the dog is 14 months old, it learns many instructions. Then the owner
4、 and the dog meet, and they practice four weeks.Have I made myself clear? OK, lets go on visiting.( )1. What kind of people do guide dogs help?A. Doctors. B. Soldiers. C. The blind. D. The deaf.( )2. Whose pet dog was it that had helped the soldier?A. The doctors. B. The soldiers. C. Dorothys. D. Th
5、e polices.( )3. What kind of dogs are the best ones for the job?A. Strong. B. Bright. C. Old enough. D. Big enough.( )4. When did Germany start a program to teach dogs to be guides?A. After Dorothy went to Germany.B. After Dorothy wrote about it for a magazine.C. After the doctor taught a dog to gui
6、de a person.D. After many people asked for guide dogs.( )5. How long does it take to train a little dog to be a guide?A. Over two years. B. Fourteen months.C. Four weeks. D. Less than a years.BWho are the homeless people?Homeless people are young and old men and women. They come from many different
7、places. Some have gone to school, others have not. Some are ill, some are not. In other words, they re all different, but they do have one thing in common, they dont have a good place to live in.Where are the homeless people?Many homeless people stay in homeless shelters(收容所)for a while. Some live i
8、n the city parks or streets. Often, homeless shelters help them get food and clothing. They also provide activities for homeless children.What can I do to help them?There are lots of things you can do!1. Collect food or fruity and take everything to a shelter.2. Ask your parents if you can give some
9、 of your old clothes to homeless children.3. Collect toys from your friends for homeless kids.4. Have a bake sale and donate the money you earn(赚)to a shelter.5. If you are old enough, volunteer to help at a homeless shelter. You can babysit, read and help with homework, or just play games with the
10、children.( )6. This passage is mainly about helping people who_?A. are old and ill B. have no place to live inC. have no money D. have no parents or friends( )7. Many homeless people live in _A. hospitals B. supermarkets C. the neighborhood D. homeless shelters( )8. We can give homeless people _ to
11、help them.A. food and clothing B. houses C. education D. books( )9. According to the passage, _ is also a way to help the homeless.A. washing clothes B. starting a homeless clubC. helping kids with their homework D. clean up the shelters( )10. _ is the best thing we can give to homeless people.A. Mo
12、ney B. Food C. Love D. Water参考答案及解析:A.1. 答案:C解析:细节理解题。根据第一段“In 1918 a doctor and his pet dog walked with a soldier who was blind.”可知导盲犬帮助的是盲人。2. 答案:A解析:细节理解题。根据第一段“He saw his pet dog had guided the soldier on the other side of the hospital yard safely.”可知那只狗是医生的。3. 答案:B解析:细节理解题。根据第三段“The best dogs f
13、or the job are clever and fit.”可知最好的狗应该是聪明而健康的。4. 答案:C解析:根据第一段“So he taught a dog to guide a person and it worked out well. Germany helped start a program to teach dogs to be guides.”可知德国人是在那名医生引导人并且取得了成绩之后开始训练狗的项目的。5. 答案:A解析:细节理解题。根据“It takes more than two years to train a little dog to be a guide dog.”可知要花费两年多的时间。B.6. 答案:B解析:综合概括题。根据第一段最后一句“They dont have a good place to live in. ”也可知。7.答案:D解析:细节理解题。根据文章第二段的“Many homeless people stay in homeless shelters for a while.”可知。8. 答案:A解析:综合概括题。根据文章最后一段可知,我们能给予无家可归的人的主要东西是食物和衣服。9. 答案:C解析:根据文章
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年中国电信集团有限公司校园招聘(公共基础知识)综合能力测试题附答案
- 2025定州事业单位招聘567人备考题库附答案
- 2025年中能国科(石家庄)电力技术有限公司公开招聘72人考前自测高频考点模拟试题附答案
- 2025年莆田市公安局面向社会及退役军人公开招聘警务辅助人员148人考试参考题库附答案
- 2025广东广州市花都区新雅街尚雅小学招聘临聘教师2人备考题库附答案
- 2025广西贵港市港北区第四初级中学招募高校毕业生就业见习人员6人考试备考题库附答案
- 2025年杭州萧山医院医共体总院招聘编外工作人员10人参考题库附答案
- 2026广西崇左招聘天等县工信局编外工作人员1人笔试备考题库及答案解析
- 2026广东东莞松山湖科学城集团有限公司下属企业市场化选聘6人笔试参考题库及答案解析
- 2026云南保山腾冲市人力资源和社会保障局招聘公益性岗位人员1人笔试备考试题及答案解析
- 造价咨询方案的指导思想
- 网约车停运费民事起诉状模板
- 初中业务校长工作汇报
- 人工智能技术在仲裁中的应用与挑战-洞察及研究
- 2025年公安联考申论真题及解析答案
- 家庭使用电安全知识培训课件
- 肺结核合并糖尿病的护理查房论文
- 2024-2025学年四川省成都市锦江区七中学育才学校七年级数学第一学期期末学业质量监测模拟试题含解析
- 基于单片机的智能垃圾桶的设计
- 影视项目三方战略合作协议(范本)8篇
- 2025秋临川诗词学校教师聘用合同
评论
0/150
提交评论