




下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、题型组合练(十八)阅读理解+完形填空I .阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、日C和D四个选项中,选出最佳选项。(2019 广州高三模拟)AAdult Education CoursesComputer StudiesTechnology is advancing at a rapid pace , and we rely more and more on computers foreverything from cooking to organising our taxes.This six-week course will give youan understanding of comp
2、uter fundamentals , including the use of software packages(Word , Excel and PowerPoint) and how to use the Internet.Start : May 2, 2019Time: Wed.7 pm 9 pmCost: $300Length : 6 weeksPlace : Sydney CollegeWoodworkLearn the basics of woodworking with simple hands-on projects to build yourconfidence and
3、skills.Each lesson explores a different area of woodworking that willprovide you with the skills needed for any woodworking project.Flexible learningallows you to choose only the lessons that interest you.Start : April 15 , 2019Time: Mon.5 pm 7 pmCost: $30 per lessonLength : 12 weeksPlace : Adult Le
4、arning CentreWeb DesignThis course provides advanced training in software, design , and coding for theWeb.Students must have already completed a recognised basic Web design course orhave at least 2 years' relevant work experience.Students completing the course willreceive the Diploma in Advanced
5、 Web Design.Start : June 1 , 2019Time: Weekdays 9 am-4 pmCost: $4, 990Length : 40 weeksPlace : University of TechnologyArtThis practical course is intended to help established (著名的)artists take theircreativity further.From sketching and colour , to composition (构图),painting and experimenting with st
6、yle , you will study and explore an engaging variety of creative media and subject matter.Start : April 21, 2019Time: Thur.3 pm 6 pmCost: $750Length : 15 weeksPlace : City Art1. Which courses are suitable for beginners?A. Web Design and Art.B. Computer Studies and Art.C. Woodwork and Web Design.D. C
7、omputer Studies and Woodwork.2. Which course awards students an official certificate?A. Art.B. Woodwork.C. Web Design.D. Computer Studies.3. How much will a student who attends only half of all the Woodwork lessons pay in total?A. $30.B. $180.C. $250.D. $360.体裁:应用文 题材:广告 主题:成年人教育课程【语篇解读】本文介绍了四门针对成年人
8、教育的课程,即计算机课程、木工手艺、网页设计和艺术。1 解析:细节理解题。根据 Computer Studies 部分中的“an understanding of computer fundamentals "可知,该课程提供计算机的基础内容;从Woodwork部分中的“the basics ofwoodworking"可知,该课程提供木工手艺的基础内容。故选 D。答案:D2 解析:细节理解题。根据 Web Design 部分中的“Students completing the course will receive the Diploma in Advanced Web
9、Design ”可知,该课程会给完成课程的学生颁 发结业证书,另外三门课程均未提到颁发证书,故C项符合题意。答案:C3 解析:数字计算题。根据 Woodwork部分中的“Time: Mon.5pm 7pM'可知,该课程 每周一开一次课;根据该部分中的“ $30 per lesson ”可知,每节课要花费30美元;根据该部分中的“Length : 12 weeks”可知,该课程持续12周,即12次课。由此可知,上全部课程需要$30 X 12 = $360,上一半的课程需要 180美元。答案:BB(2019 长沙四校模拟 Josh Morrison , 17, dreamed of rai
10、sing $100, 000 to builda home for a low-income family.After years of hard work , his dream has come true.The house is now in the early stages of building.Six years ago, Josh and his dad went into a Habitat for Humanity ReStore , a home improvement store and donation center run by the nonprofit organ
11、ization.They were there to buy a sink.Josh , then 11, also noticed a collection of pennies."I instantlyfelt the urge to help out with thathe said.Josh set a fundraising(筹款)deadlineof four years.Many people doubted whether he could reach his goal of$100, 000, butit didn't shake his faith.He
12、raised money at his school and other nearby schools.He collected money from neighbors , got publicity from local newspapers , and placed cans in stores so that people could donate extra change.Josh's fundraising efforts began to produce results.Still , there were challenges.Four months before hi
13、s deadline , he was $30, 000 short.He decided to hold a Family Fun Fair and Spaghetti Dinner in Uxbridge, which is in the province ofOntario.The event raised $19, 000.“I didn't care how long it took meJosh said. "I would raise $100, 000.”With three weeks left , a company called Josh's h
14、ouse , offering to donate $18,000.Eventually , Josh reached a total of$124 , 000 before his deadline. "The momentum just kept going , and we decided to do more,“ he said. "Josh's Penny House' is being built by Habitat for Humanity in the city of Oshawa, along with 24 new townhouses
15、.Josh has helped with some of the construction, as have other volunteers.He will chooseCanada'sthe family that moves into the unit.Next year , the 17-year-old will head to college in British Columbiawesternmost province.As a 11-year-old kid when starting fundraising, Josh was ableto send a power
16、ful message across the world.No matter how old you are, if you havea dream and are willing to do anything to achieve it, it can come true.4 Which word can best describe Josh Morrison in Paragraph 2?A Straightforward.B Open-minded.C Determined.D Cautious.5 Why was the Family Fun Fair and Spaghetti Di
17、nner event in Uxbridge held?A To call for more attention.B To attain his goal.C To win approval from the locals.D To find sponsors for a family.6 What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean?A His project became more popular.B He received continuous donations.C The result was beyond expecta
18、tions.D He got more support from the company.7 What will be the best title of the text?A An Astonishing Fundraiser8 A Boy with a Warm HeartC Kindness from a CompanyD The Penny House Dream体裁:记叙文题材:个人经历主题:募捐建房【语篇解读】本文是一篇记叙文。一个11 岁的少年因一次偶然的经历决定为低收入家庭募捐建房,经过数年的不懈努力,实现了这一梦想。9 解析: 推理判断题。结合文中对Josh Morrison
19、 筹款过程的描述以及第二段中的“ Manypeople doubted whether he could reach his goal of$100, 000, but it didn't shake hisfaith ”可知,尽管很多人怀疑他是不是能在四年中完成这件事,但是他信念坚定。由此可见他是“意志坚定的”。答案: C10 解析: 细节理解题。根据第二段中的“ his goal of$100 , 000” 和第三段中的“ Still ,there were challenges.Four months before his deadline , he was$30, 000 sh
20、ort.He decided to hold a Family Fun Fair.$19, 000”可知,在截止日期前的四个月,离他的筹款目标还差 30 000 美元,于是他决定举办这个活动来达到目标。答案: B11 析:句意理解题。根据下文中的"we decided to do more"以及"Josh's Penny House' is being built by Habitat for Humanity in the city of Oshawa, along with 24new townhouses.Josh has helped wi
21、th some of the construction” 可知, 捐款势头直保持下去,他收到了比最初目标多的钱,于是打算做更多,他帮助建造Josh's Penny House以及24所新住宅来帮助需要的人,所以画线处应意为“他继续收到捐款” 。答案:B12 析:标题判断题。文章主要讲述了一个11岁的少年经过几年不懈的努力,实现为低收入家庭募捐建房的梦想的经历。本文提到的"Josh's Penny House ”是解题的暗示。钱 是Josh 一分分筹来的,因此本文最佳标题是D。答案:Dn .完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空
22、白处的最佳选项。(2019 郑州高三质量检测 )It was a cold and dark winter night.A town , in WenchuanCounty , one of the worst_1_areas in the May 12 earthquake , 2008, was extremely quiet except that the sound of _2_came out of a small house.This was not an ordinary house 3 a community KTV set up by a young man in late
23、September.Ever since its opening , it has become a place for local people to heal their_4_ . From sentimental(伤感的)love songs to happy pop songs , singing has becomepart of the long and hard process of easing people back to a_5_life._The young man still remembers the KTV's early days.The rooms we
24、re_6_on the _ opening day and many people chose to_7_ the whole night.In the following four months, the KTV has_8_nearly all the local people and those from nearby_9_shelters.Many couldn't help_10 as they sang their favorite songs.The young man may not have known their names , but he _11_their s
25、orrow and relief.He remembers one young woman who_12 many times with her friends.When she first visited , she sat alone in the corner without saying a word, staying_13 allnight.She finally chose a heartbreaking love song, I WannaBe Your Lover, and hercheeks were , 14 in tears as she sang.Later , he
26、learned that the woman was in great_15_because of her husband's death.The young womanwould regularly visit the KTV and sing the same love song.Every time she cried_16“But recently , I saw 17 of her and on the last two occasions she didn't sing the_1 8 songhe recalls. "I hope that she is
27、_19 and stepping out of theshadow.”The young manhimself lost his parents in the earthquake , so when people expressed their emotions , he sat quietly in a corner , listening to their_20_ and watching them change from weak to strong.It was deep in earthquake-affected Wenchuan that grief-stricken town
28、sfolk discovered how the simple act of singing could help heal their souls.1.A.influencedB.sweptC.beatenD.stricken2.A.joyB.shoutC.musicD.laughter3.A.soB.butC.orD.and4.A.soulsB.injuriesC.illnessesD.feelings5.A.normalB.peacefulC.simpleD.hard6.A.occupiedB.surroundedC.damagedD.packed7.A.performB.stayC.r
29、elaxD.work8.A.attractedB.satisfiedC.entertainedD.invited9.A.cleanB.permanentC.temporaryD.dirty10.,A.tremblingB.cryingC.leavingD.dancing11.,A.sharedB.sufferedC.removedD.expressed12.,A.went backB.walked awayC.came aroundD.tried out13.,A.cautiousB.excitedC.frightenedD.sorrowful14.,A.caughtB.burntC.bath
30、edD.hidden15 A.dangerBvainC troubleDpain16 A.bitterlyBquietlyC sensitivelyDregretfully17 A.muchBlessC moreDfewer18 A.sameBfavoriteC latestDpopular19 A.changingBcontributingC strugglingDrecovering20 A.storiesBopinionsC songsDexperiences体裁:记叙文题材:社会生活主题:汶川地震后一些人用音乐疗心中之伤【语篇解读】 在5 12汶川地震之后,很多人处于丧失亲人和朋友的伤
31、痛中,这时一 家KTV的出现给了他们自我慰藉的机会。1 解析: 根据语境并结合常识可知,汶川县是2008 年 5 月 12 日地震中遭受破坏最严重的地区之一。stricken 意为“遭受的",符合语境。答案: D2 解析:根据下文中的"a community KTV”可推知,此处表示有音乐(music)从一间小房子里飘出来。答案: C3 解析: 根据语境可推知,这个小房子不是一个普通的房子,而是一家社区KTV。not.but是固定用法,意为“不是而是”。答案: B4 解析:根据语境可知,自从这家KTV开业以来,这里成为当地人治愈他们心灵(souls)的地方。尾段中的“heal their souls ”也是提示。答案: A5 解析: 根据语境并结合常识可知,唱歌帮助这些人慢慢从失去亲人和朋友的伤痛中走出来,回归正常的(normal) 生活。答案: A6 解析: 在开业的那一天,每个房间里都挤满(packed) 了人,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025江苏泰州市教育局直属学校招聘教师43人模拟试卷及答案详解(各地真题)
- 安全培训表述错误的课件
- 涂鸦色彩课件
- 2025福建林业职业技术学院招聘23人模拟试卷及答案详解(夺冠)
- Brand KPIs for clean beauty Ere Perez in Mexico-外文版培训课件(2025.9)
- Brand KPIs for clean beauty Quintal in Brazil-外文版培训课件(2025.9)
- 涂膜岗位知识培训感悟课件
- 安全培训致4人死亡课件
- 2025年山东省港口集团有限公司春季校园招聘(183人)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(全优)
- 安全培训自查存在问题课件
- 生态学群落演替课件
- 2022年上海市经济信息中心(上海市公共信用信息服务中心)招聘笔试备考题库及答案解析
- TCTCA 13-2023 凉感织物席规程
- 心血管急救药物用法总结
- GB/T 17194-1997电气导管电气安装用导管的外径和导管与配件的螺纹
- GB/T 12224-2005钢制阀门一般要求
- GA/T 1481.2-2018北斗/全球卫星导航系统公安应用第2部分:终端定位技术要求
- TB T2075-《电气化铁道接触网零部件》
- 运动系统慢性损伤
- 员工培训记录表(模板)
- 气质类型问卷
评论
0/150
提交评论