下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、必修Unit3 Celebration 高考对接题高考对接题I .语法填空Angelo Favaro , a 28-year-old Italian- German , has a smile on his face.He always smiles because he treats _ day as a gift. "I always look at things positively, because I believe there is a reason for things happening in a _2_(certain) way, “ said Favaro. &q
2、uot;Things happened, and could turn out 3(be) totally unexpected, sometimes frustrating and confusing. 4 , in spite of how awful the day could be, if you just spend a little rethinking in a more positive way , the world could be completely different and _5_ rewarding somehow.After all , that's 6
3、 I treat my days and my life.”He has been in love with the catering industry _7_ he was very young.When he was a teenager, he started working in 8 father's restaurant back home in Germany.That was the moment he fell in love with restaurant business , 9 if he was there only to help wash dirty pla
4、tes in the kitchen.After years of working in Europe , and the US , China , a country he had read about only in books , attracted him with its mysterious culture. "It's amazing to see how people live their _10一(live)differently here.” 语篇解读:本文主要讲了 28岁的安吉诺总是很乐观的生活。1 .解析:把每一天当做一个礼物。答案:every2 .解
5、析:某一种。答案:certain3 .解析:turn out to be 结果是。答案:to be4 .解析:根据上下文,句子意思前后相反。答案:However5 .解析:根据上下文,“如果我们用积极的方式重新思考,世界可能会完全不同,甚 至会对你有所回报。”句子间是递进的关系。答案:even6 .解析:“这就是我如何对待生活。”答案:how7 .解析:自从。可以根据上下文的含义和时态来判断。答案:since8 .解析:考查代词。答案:his9 .解析:尽管他只是在那里洗盘子,他还是爱上了做餐厅这一行。答案:even10 .解析:live one's life 生活。 答案:lives
6、n .完形填空(珠海调研)Richard Desrosiers never made it to Heinz Field to watch his beloved Steelers play football, but his wife helped him 1 his dream in death.Thanks to some help from_2_people, Kathleen Desrosiers attendedSunday's 3, bringing an urn(骨灰盒)with some of her late 4 ashes.He had died in March
7、 of a brain tumor(肿瘤).She said, “I couldn't take the tumor away.I couldn't take the 5 away.I couldn't make him better.But I can do this.”Though he lived in Exeter, New Hampshire, Richard Desrosiers liked the Steelers at an early age and followed them 6.He named his dog Steeler and his wa
8、rdrobe(衣 橱),by his wife's estimate, was 95 percent Steelers clothes.In spite of the biting cold and the Steelers' disappointing 22 - 29 7 to the Jacksonville Jaguars, Desrosiers waved her new Terrilbe Towel, _8_her painted face and warmed her head with a Steelers hat.She called it “an overwh
9、elming experience"."It's_9_to think that he got here in death , " she added."But this is where he wanted to be.I got to be with him one_10 time while he did something he wanted more than anything else in the whole wide world.”1. A.meetB. realizeC. publicD. match解析:从后文可知Richar
10、d Desrosiers的妻子帮助他完成了看球赛的遗愿。realize one's dream 为固定搭配。答案:B2. A.kind- hearted B. energetic C. healthyD. rich解析:妻子能够帮助丈夫完成遗愿,应该是得到了好心人的帮助。答案:A3. A.meetingB. speechC. gameD. tour解析:从文意可知此空指的是足球(此文中的football是指美式足球,即橄榄球)比 赛。答案:CD husband's4. A.brother'sB father'sC sister's解析: 根据语境判断她是
11、带着她丈夫的骨灰去看足球比赛的。答案: D5 A.painB joyC pityDsorry解析: pain 在此指病痛。原文意思是她不能带走她丈夫的病痛。答案: A6A.livelyB friendlyC closelyDquickly解析: 她的丈夫从小就喜欢这支球队,所以紧密地关注这支球队。closely意为"紧密地;密切地答案: C7A.success8 failureC prizeD loss解析: 从 22 29 可知比赛失利了,用loss。答案: D8A.showed offB turned aroundC held upD put up解析:Desrosier挥舞着头
12、巾,炫耀着涂着油彩的脸。在这里用show of更能表现出她看到比赛时的兴奋。答案:A9 A.luckyB happyC sadD unforgettable解析:想到丈夫死后才看到比赛是令人难过的。答案:C10 A.first8 lastC foreverD second解析:因为她的丈夫已经死了,所以带着丈夫的骨灰就是她最后一次与丈夫在一起了。答案:B.阅读理解AFor thousands of years humans have used herbs, roots, and other thingsfrom nature to cure disease. Scientists lookin
13、g for new cures often visit traditional healers. Theyfind out what plants are used in healing. Then they look at what the plant contains. Theyfind the active ingredient, which is the chemical in the plant that works to heal. Many of the drugs we use, including aspirin, have comefrom these natural me
14、dicines.In recent years, many people in the US have taken what are legally known as dietary supplements(补药).They may be vitamins or minerals. They may be herbs that help with health problems, such as depression. Some of them are teas. Others are capsules or tablets.They are sold in natural food stor
15、es, drug stores, and groceries. Most people think that because these products are natural they are also safe. This is not always true. There are many plants that are poisonous. There are others that have bad side effects.The New England Journal of Medicine publishes medical research. A recent editio
16、n called for the government to regulate dietary supplements. Several doctors wrote to the Journal and told of bad experiences people have had with dietary supplements.Dietary supplements aren't tested in the same way as drugs. There is not always proof that the supplement really does what it is
17、supposed to do. There is also a problem with purity of the supplements. Supplements have been found to contain things that are bad for the body. For example, the California Department of Health found that of 260 herbs grown in China, one third contained heavy metals. These are minerals such as lead
18、and mercury( 水车艮).They are very poisonous, even in tiny amounts.1. The scientists study the cures from the healers in order to.A . find out if the plant is poisonous8. find out what in the plant works to cure diseaseC . look for aspirin in the plantD . make sure that the plant can cure disease解析:细节理
19、解题。根据文章第一段内容得知,科学家们先发现用来治病的药 物,然后再弄清楚植物到底含有什么成分在治疗中起作用。答案:B2. We can infer from the second paragraph that.A . it is legal to take dietary supplement in the USA8. supplements are safe because they are natural medicinesC . all the supplements are poisonousD . none of the supplements has bad side effec
20、ts解析:推理判断题。根据第二段可知,在美国吃补药是合法的,其余选项均不符 合文意。答案:A3. The underlined word “ regulate" in the third paragraph means.A. punishB. removeC . controlD. manage解析:词义猜测题。由上下文和本句句意得知,政府需要“规范”补品市场。答案:C4. The problem with dietary supplement may be in that. A. the supplements can't be tested like drugsB. th
21、e supplements may contain something uselessC. the supplements may be polluted seriouslyD. there is no clear evidence that the supplement does work well解析:推理判断题。从文章最后一段可以看出,美国的补药存在测试、药效、纯度 等很多问题。答案:D5. Which one of the following is NOT right according to this passage?A. Scientists think herbs, roots
22、can be used to cure disease.B. People believe dietary supplements contains vitamins and minerals.C . It is right that the dietary supplements are always safe.D . Dietary supplements are harmful to your health.解析:正误判断题。人们普遍认为,以草本为主的中药或补品对人体没有什么害 处,但是从作者的观点来看,这种看法是错误的。答案:CBMy primary education was don
23、e through online education , which meant I didn't often come into contact with large groups of people of my age.Not having a peer group of my age also meant that I never had to do things to behave in the same way as others, and I grew up doing things the way I wanted.I was very naive( 天真的)when I
24、 started high school.On the first day I didn't realize there was a right way to wear a school hat.In fact, on that first day I did a lot of things wrong like being the only person in the school who had a tongue ring.That ring made me considered a troublemaker, and by the first break I was given
25、life membership to the "out" crowd.So I put my hair into my hat and took out the tongue ring.It seemed more important to be like others than finding out what it meant to be me.I spent all my energy trying to conformcouldn't work out why I was so unhappy when I'd achieved what I tho
26、ught I wanted.After many tears and sleepless nights, my teacher took me aside and asked why I was upset.I told him though I tried to fit in at school , I still felt unhappy.He asked me why I cut my hair off , and I told him that I wanted the same kind of hairstyle that the other girls had.He said, &
27、quot;You've started doing things to please other people.If you don't do it for yourself, you will always feel upset.If the people at school don't like you for who you are , then it's their problem. " What he said was true.I started trying to do things for myself.After that I fel
28、t a lot better.语篇解读: 从小学升入中学,面对不同的环境,看看作者是怎样适应这个过程的。6 From the second paragraph , we can learn that .A the other students didn't like the authorB the author didn't wear a hat on the first dayC the author was considered to be a troublemaker by the teacherD everybody wanted to make friends wit
29、h the author解析: 细节理解题。从第二段的“ That ring made me considered a troublemaker ,and by the first break I was given life membership to the out crowd.” 可知 A 正 确。答案: A7 The underlined word “ conform” in the third paragraph means .A to behave like othersB to behave differentlyC to behave in a wrong wayD to behave in a special way解析: 词义猜测题。根据句中的 “ It seemed more important to be like others. ” 可 知此处意为 “ 适应 ” 。答案: A8 According to the teacher , the author felt upset because .A she did her primary education thr
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年基本面分析师招聘面试题库及参考答案
- 2025年护理管理研究员招聘面试题库及参考答案
- 2025年操作研究分析师招聘面试题库及参考答案
- 2025年军事专家招聘面试题库及参考答案
- 2025年非营利机构经理招聘面试题库及参考答案
- 2025年现场施工专员招聘面试题库及参考答案
- 2025年公关活动专员招聘面试参考题库及答案
- 2025年医疗健康经理招聘面试题库及参考答案
- 2025年企业资源计划专员招聘面试参考题库及答案
- 2025年流程优化顾问招聘面试参考题库及答案
- 唐代诗人李白生平简介及诗词鉴赏课件教学模板
- 中国旅游客源国概况全套课件
- 消除艾滋病、梅毒和乙肝母婴传播项目培训
- 煤层气开发煤层气开采工程
- 供应链金融业务管理办法(邮政储蓄)
- 爬电距离与电气间隙
- 火车过桥问题新版课件
- 《锂电池用辅助材料 第1部分 金属极耳》团体标准征求意见稿
- YS/T 886-2013纯钛型材
- 简单的轮胎供货合同范本
- DB34T3587-2020 《城镇排水管道检测与修复技术规程》
评论
0/150
提交评论