



版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、五年级人教PEP版英语下学期阅读理解教学知识练习班级:_ 姓名:_1. 阅读理解。Welcome to Coco Park Shopping Centre. If you want to buy some new shoes and socks, the shoe shop is on the first floor. It is between the bag shop and the supermarket. Peter and Tom often go there to buy sport shoes. They are good but not cheap(便宜). Above the
2、 supermarket is a coffee shop. If you are thirsty, you can go in and have a drink. On the third, fourth and fifth floor there are many clothing shops. There are a lot of beautiful clothes. Lucy and her mother usually buy clothes in the shop. They are beautiful and nice. Do you like reading? Go to th
3、e sixth floor. There is a bookshop in the middle of the floor. It is big. There are many people in it. Near it there is a gift shop. Now maybe you are hungry. Go to the tenth floor. You can enjoy some nice food there.根据短文内容判断正误。() (1)There is a shoe shop between the book shop and supermarket.() (2)T
4、he coffee shop is above the shoe shop.() (3)Clothing shops are on the third, fourth and fifth floor.() (4)There is not a bookshop there.() (5)The restaurants are on the tenth floor.2. 阅读短文,判断正误。Many years ago, life was very different. There weren''t any buses. We walked to work. We lived in
5、a small house. We didn''t have any televisions or telephones. We didn''t have enough food. We didn''t have new clothes. Now there are lots of buses and cars. We go to work by car. We have big new televisions. We watch TV every day. Everyone has a telephone. We wear new clothe
6、s. We are very happy now.( )(1)There were lots of buses many years ago.( )(2)We lived in a small house many years ago.( )(3)There weren''t enough food many years ago.( )(4)Now we walk to work.( )(5)We are not very happy now.3. 读短文,判断下列句子是否正确。Mike is from America. He is twelve years old. His
7、father, Mr. Brown works in a big shop in Beijing. Mike has a sister. Her name is Lucy. She is only four years old.It is Sunday today. Mike''s family are all at home. Mr. Brown is sitting in a chair and reading today''s newspaper. Mrs. Brown is cooking in the kitchen. Mike is cleaning
8、 his new bike. Where is Lucy? She is playing with her dog. What a happy family!() (1)Lucy is from America.() (2)Lucy is Mike''s sister.() (3)Mike''s father is reading a book.() (4)Mike''s mother works in a big shop.() (5)Mike has an old bike.4. 阅读判断。Five years ago,we lived in
9、 a small house. There was a small tree beside the house. There was a small dog in my house.Now,we live in a big house. There is a big tree beside the house. There are three dogs in my house.( )(1)There is a small tree beside the house now.( )(2)There was a small dog in my house five years ago.( )(3)
10、We live in a big house now.( )(4)There are two dogs in my house now.( )(5)Everything is changing.5. 阅读短文,判断正误。An old woman is going shopping with a basket , she is going by boat . The boat is going across the river. Her basket is empty now. Oh , dear! Look ! Her basket is in the water. She says ,
11、39; Oh ,no .My basket is in the river.'A boy sees the basket .He says ,'Don''t worry ! I can get it !'He takes off his shirt and shoes . ' Look after them for me , please!' he says , and jumps into the river.A duck sees the basket . ' I can go by basket ,' it thin
12、ks . It gets into the basket and goes on swimming in the river .'Where''s the basket ?' he asks.It''s over there !' answers the woman .'It''s behind you! It''s under that duck .'Then the boy gets to the basket.'Go away!' he says to the duck
13、. The duck comes out of the basket and goes away .The boy takes the basket back to the woman .'Oh, thank you very much .'says the woman .'Not at all !'says the boy . ' Do you have my shirt and shoes , please?''It''s the duck''s egg.( )(1)The boy takes the
14、basket back to the woman .( )(2)An old woman is going shopping with a basket by bus.( )(3)The boy jumps into the river.( )(4)The duck is on the boat.( )(5)There is a duck''s egg in the basket.( )(6)The woman will go home with a basket.6. 阅读理解。Linda and Mary are good friends. They are both tw
15、elve years old now. Linda''s birthday is on 9th September and Mary''s birthday is on Teachers'' Day. Their homes are both in Sunflower Estate(住宅区) but in different blocks(栋). Linda lives in Block 8 and Alice lives in Block1They are classmates. They usually go to school togeth
16、er. They both like sports. But their favourite spots are different. Linda likes table tennis. Mary likes volleyball. Where are they now? Oh! They are playing basketball together in the playground now. How happy they are!( )(1)How old is Linda?A. 8. B. 11. C. 12. D. 9( )(2)When''s Mary'
17、39;s birthday?A. On 9th September.B. On 10th September.C. On 11th September.D. On 10th October.( )(3)Where do Linda and Mary live?A. In Sunflower Estate. B. In Block 8. C. In Block 11. D. In Block 9.( )(4)What''s Mary''s favourite sport?A. Volleyball. B. Table Tennis. C. Basketball.
18、D. Football.( )(5)Which(哪一个) one is right(正确的)?A. Linda and Mary are in different classes.B. Linda''s birthday and Mary''s birthday are both in September.C. Linda and Mary are playing football now.D. Both Linda and Mary like playing basketball.7. 阅读理解。Hi! I''m David. I'
19、39;m a student. Today is Tuesday. We have math, Chinese and computer on Tuesdays. I like computer. My computer teacher is very funny. He is very strong. I like him.We have eggplant and fish for lunch on Wednesdays. I don''t like eggplant. Potatoes are my favourite food.Saturdays are my favou
20、rite days. I often play football on Saturdays, of course I do my homework on Saturdays,too. What about you?根据短文内容,选择正确答案。( )(1)What day is it today?A、Tuesday.B、Wednesday.C、Friday.( )(2)What you they have for lunch on Wednesdays?A、Pork and rice.B、Tofu and green beans.C、Eggplant and fish.( )(3)What
21、9;'s David''s computer teacher like?A、He is tall and thin.B、He''s very funny. He''s strong.C、he''s so heavy.( )(4)Does David like his computer teacher?A、Yes, he does.B、Yes, he like.C、No, he doesn''t.( )(5)What does David do on Saturdays?A、He often plays co
22、mputer games.B、He often plays football and does homework.C、He often watches TV and plays ping-pong.8. 阅读短文,判断正误。School RulesShouldShouldn''tYou should be polite.You shouldn''t be late.You should be kind and helpful.You shouldn''t fight with your classmates.You should work har
23、d.You shouldn''t throw rubbish anywhere.You should protect desks and chairs.You shouldn''t hurt trees and flowers.You should keep the classroom clean.You shouldn''t write words on desks and walls.() (1)You can cut trees in school.() (2)You shouldn''t write words on wa
24、lls.() (3)You can fight with your classmates.() (4)You should throw the rubbish into the garbage (垃圾桶).() (5)You should help your classmates and respect your teachers (尊重老师).9. 阅读理解,判断正误。My name is Anna.I have my lunch at school from Monday to Friday.I like my school lunch.On Mondays we have hamburg
25、ers and milk.On Tuesdays and Fridays we have tomato noodles and beef.I like Wednesdays because we often have sandwiches on Wednesdays.On Thursdays we often have noodles.1Sometimes I have lunch at school on school days. (_)2I don''t like my school lunch. (_)3On Thursdays
26、 we have beef noodles and vegetables. (_)4We have hamburgers and milk on Mondays. (_)5I have sandwiches on Wednesdays. (_)10. 阅读短文从文中选择正确的词语。I am Oliver. I have three new teachers, a maths teacher, an English teacher and amusic teacher. Mr Jones is my maths teacher. He is
27、old and kind. Miss White is my English teacher. What''s she like? She''s kind and funny. Mr Young is my music teacher. He is young but strict. They make us happy and clever. We like them very much.(1)Miss White is my teacher.(2)Mr Young is my t
28、eacher.(3) is my math teacher.(4)I have new teacher.11. 阅读短文,选择最佳答案。There are many different greeting customs around the world. Here are some.Chile(智利) People usually shake hands when they meet for the first time. When two women fist meet, they sometimes give one ki
29、ss on the cheek. They actually “kiss the air'' Women also greet both male and female friends with a kiss. Chilean men give their friends warm abrazos (hugs) or sometimes kiss women on the cheek.Finland (芬兰)Finns greet each other with a firm handshake. Hugs and kisses are only for close frien
30、ds and family.Korea (韩国) Men bow slightly and shake hands to greet each other. Women do not usually shake hands. To address someone with his or her full name, the family name comes first, the first name.The United States (美国) People shake hands when they are first introduced. Friends and family memb
31、er often hug or kiss on the cheek when they see each other. In these situations, men often kiss women but not other men.( )(1)When two Chilean women first meet, they give a _.A.kissB.handshakeC.hug( )(2)In Finland, people greet each other with a _.A.kissB.handshakeC.hug( )(3)Do Korean women shake ha
32、nds to greet each other?A.Yes, they do.B.No, they can''t.C.No, they don''t.( )(4)Family members _ shake hands in USA.A.areB.don''tC.aren''t12. 根据表格,回答问题。ThingDatemy birthdayApril 20thmy mother''s birthdayFebruary 23rdmy father''s birthdayAugust 21stmy
33、grandpa''s birthdayNovember 10th(1)When is your birthday?(2)When is your mother''s birthday?(3)When is your father''s birthday?(4)When is your grandpa''s birthday?13. 阅读短文,判断正(T)误(F)。Hello, my name is Bo B. It was Sunday yesterday. I had a good time. I went to the zoo
34、 with my friends. We met at eight o''clock. We went there by bus. It was a sunny day. We saw some animals at the zoo. They were very lovely. We sat under a big tree and had lunch at twelve o''clock. We ate a lot of delicious food. We also had some drinks. In the afternoon, we took a
35、lot of photos at the zoo. We were happy. It was great fun!1. It is Monday today. ()2. Bob went to the park yesterday. ()3. Bob met his friends at nine o''clock. ()4. They ate a lot of delicious food, but they had no drinks. ()5. They had a good time. ()6. They had lunch at 11:30. ()14. 阅读短文,
36、选择最佳答案。During the holidays, Amy and Tim want to do some cooking at home. They love chocolate cake very much.Amy: Let''s make a chocolate cake!Tim: Good idea. Then what do we need?Amy: We need a lot of chocolate, some milk, and flour, andTim: Well, well, let''s start! Can I heat the o
37、ven (烤箱) first?Amy: Yes, please. Do we need a big bowl?Tim: Of course. Here you are.Amy: I want to put three eggs, some sugar, some chocolate, much flour and cream into the bowl.Tim: Can I mix them?Amy: OK. But don''t play with the flour.Tim: I know. Now I want to put the batter (面糊) into a
38、pan (平底锅). Is the oven hot?Amy: Oh, very hot.Tim: Well, let''s put the pan into the oven, and bake it.Amy: OK.( )(1)A. Amy and Tim want to _ during the holidays.A.do some washingB.make a cakeC.make some chocolate( )(2)They don''t need _ for making a chocolate cake.A.eggsB.flourC.flow
39、ers( )(3)What do they do first?A.Mix the foodB.Take a bowlC.Heat the oven( )(4)Do they put the salt into the bowl?A.No, they don''t.B.They put some sugar.C.Yes, they do.( )(5)What can''t Tim do?A.Put the pan into the oven.B.Play with the flour.C.Bake it.15. 短文阅读。(1)Sunny English Club
40、 is for _.A. nurses B. policemen C. businessmen D. students(2)You will pay _ if you want to stay in the English club for half a year.A. 300 yuan B. 600 yuan C. 1,200 yuan D. 2,400 yuan(3)You can visit Ocean Museum _.A. on Saturday B. on Wednesday C. on Monday D. anytime(4)One can get free examinatio
41、ns in Health Centre if he is _.A. 9 B. 17 C. 67 D. 73(5)If you are interested in the life of fish, you should go to _.A. Health CentreB. Ocean MuseumC. Sunny English ClubD. 16 Yong Le Street16. 阅读短文,判断正误。Dear Tom,I''m at a new school in Dalian now. I like it very much. School starts at eight
42、 o''clock. I get up at seven o''clock and have breakfast. We have three lessons (课) in the morning. At break time, I usually play games with my friends. Lunch is at one o''clock. In the afternoon, we have three lessons. School finishes at half past three. I go home at four o&
43、#39;'clock. I like my new school! Please write and tell me about your school in England.John() (1)John''s new school is in China.() (2)John gets up at half past seven.() (3)John doesn''t play games at school.() (4)School finishes at half past three.() (5)John doesn''t lik
44、e his new school.17. 阅读短文。判断正误。Hello, I''m Vicky the mouse! I''m four years old. I live in a village, it''s small and quiet. There are some hills in my village. There is a lake too. I like it very much. I can swim in it. Beside the lake, there is a forest. In the forest, ther
45、e is an old apple tree.Under the tree, there is a small hole(洞), Haha, it''s my home.() (1)Vicky lives in a hole under the apple tree.() (2)There are some hills and a river in the village.() (3)There is a forest near the lake.() (4)Vicky can''t swim.18. 阅读短文,选择正确答案。Tom is a schoolboy
46、. He''s twelve years old. He comes from England. He''s a primary school student. There are four people in his family. They are his father, his mother, his brother and Tom. His father is an engineer (工程师). He''s forty years old. He works very hard. He often works until very la
47、te. His mother is a nurse. She''s thirty-eight years old. She works in a hospital. She often helps doctors and patients (病人). She loves her work very much. She''s a good nurse.Today is Saturday. Tom, his brother and their friends go to Shanghai. Some of their friends are from Guangzh
48、ou, some are from Tianjin, and the others are from Beijing. They can speak English very well. They are very happy.( )(1)Where does Tom come from?A.He''s from Australia.B.He''s from England.C.He''s from China.D.He comes from America.( )(2)How many people are there in Tom'&
49、#39;s family?A.There are five people.B.There are four people.C.There are three people.D.There are six people.( )(3)What does Tom''s father do?A.He is a teacher.B.He is a worker.C.He is a doctor.D.He is an engineer.( )(4)Where does Tom''s mother work?A.She works in a school.B.She work
50、s in a bank.C.She works in a hospital.D.She works in a hotel.( )(5)Which city do Tom and his brother go to?A.Beijing.B.Guangzhou.C.ShanghaiD.Tianjin.19. 根据短文内容选择正确答案。Hello. Im Li Dong. This is my new classmate. He is my good friend, John. He is very funny. I have a new maths teacher. Her name is Ms
51、Chen. She is from the UK. She is kind. Sometimes she is strict. I also have a new PE teacher, too. He is Mr Li. He is very tall. He is a good basketball player. He often plays basketball with us after class. We all like him.1. Li Dong is Johns _. () A. friend B. teacher&
52、#160; C. brother2. Whos Li Dongs maths teacher?() A. Mr Li. B. Ms Chen. C. Ms. Li.3. What is Ms Chen like?() A. Hard-working. B. Funny. C. kind4. Is Mr Li tall?() A. Yes, he is. B. No, he isnt. C. Yes, he does.5. Mr. Li often plays _ with us.() A. basketball
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 项目方案咨询服务协议
- 国旗班形体测试题型归纳与答案详解一
- 湖北音乐考试试题及答案
- 保险车辆报废合同(标准版)
- 淘宝运营员工合同(标准版)
- 水蜜桃购销合同(标准版)
- 法务咨询服务创新创业项目商业计划书
- 有机鸡肉罐头创新创业项目商业计划书
- 苏教版语文面试真题及答案
- 耐火砖生产线企业制定与实施新质生产力项目商业计划书
- 2025广西南宁上林县公安局面向社会招聘警务辅助人员50人笔试备考试题及答案解析
- 火锅店引流截流回流方案
- 2025年档案员考试试题及答案
- 2025-2026学年七年级英语上学期第一次月考 (福建专用) 2025-2026学年七年级英语上学期第一次月考 (福建专用)原卷
- 国自然培训课件
- 2025安徽普通专升本《大学语文》统考试题及答案
- 2024网络主播新职业发展报告-快手
- 2025年少先队知识考试测试题库(含答案)
- 塔吊基础施工安全保证措施
- 2025年4月自考03450公共部门人力资源管理试题
- 2025年中国定制鞋行业市场全景分析及前景机遇研判报告
评论
0/150
提交评论