版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、年中考英语一轮练(6)(完形填空+任务型阅读) (限时:20分钟)一、阅读理解。AWhen I was growing up in America, I was ashamed of my mother's Chinese English. Because of her English, she was often treated unfairly. People in department stores, at banks, and at restaurants did not take her seriously, pretended not to Understand
2、 her, or even acted as if they did not hear her.My mother has realized the disadvantages of her English as well. When I was fifteen, she used to have me call people on phone to pretend I was she. I was forced to ask for information or even to yell at people who had been rude to her. One time I had t
3、o call her stockbroker (股票经纪人).I said in a voice that was not very convincing, "This is Mrs.Tan."And my mother was standing beside me, whispering loudly, "Why he doesn't send me the cheek. It's already two weeks late." And then ,in perfect English I said : "I'm g
4、etting rather anxious .You agreed to send the check two weeks ago, but it hasn't arrived." Then she talked more loudly. "What does he want? I'll come to New York and say it in front of his boss."And so I turned to the stockbroker again, "I can't accept any more excuse
5、s. If I don't receive the check immediately, I have to speak to your manager when I am in New York next week."The next week we ended up in New York. While I was sitting there red-faced, my mother, the real Mrs.Tan, was shouting to his boss in her broken English. When I was a teenager, my mo
6、ther's broken English embarrassed me. But now, I see it differently. To me, my mother's English is perfectly clear, perfectly natural. It is my mother tongue. Her language, as I hear it, is clear and direc t. It was the language that helped me form the way I saw things, expressed ideas, and
7、made sense of the world.1.Why was the author's mother poorly served?A. She was unable to speak good English B. She was often misunderstood.C. She was not clearly heard. D. She was not very polite.2.From Paragraph 2, what can we know about the author?.A. She was good at pretending. B. She was rud
8、e to the stockbroker.C. She was ready to help her mother. D. She was unwilling to phone for her mother3.What happened after the author made the phone call?A. They forgave the stockbroker. B. They failed to get the check.C. They went to New York immediately. D. The y spoke to their boss at once.4.Wha
9、t does the author think of her mother's English now?A. It confuses her. B. It embarrasses her.C. It helps her understand the world. D. It helps her forgive rude people.5.Whar can we infer from the passage?A. Chinese English is clear and natural to native speakersB. Chinese English is impolite to
10、 native speakersC. Chinese English has a very bad name in AmericaD. Chinese English may bring inconvenience in America阅读理解答案:15、ADBCDB阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。Daniel's parents were worried about him . “He shouldnt go through life making excuses, he always says that he forgets something
11、only because he is so busy all the time.” His father said: “No one will trust him do anything. He won't be able to keep a job. No smart girl will marry him.”“I dont know what we can do.” His mother said.“I have an idea," his father said, “If this doesn't work, nothing will.” The next da
12、y was Daniels birthday. He was really looking forward to getting exciting presents. He woke up, expecting his parents to wish him a happy birthday. But all day what they said was “ Good morning, Daniel. Hurry or you will be late for school” There were no presents, not even a card. He was really disa
13、ppointed.”“Never mind, “he thought, “There will be a surprise for me after school.”?But there wasnt. Sadly he said to his parents at dinner, "Todays my birthday.His father said. “So it is. I forgot.” “So did I.” his mother said. “How could you forget?” Daniel asked. "There must be a reason
14、.”“Well, yes.” his father said, "We have a really good excuse for forgetting your birthday, Daniel. We didnt remember your birthday because we were too busy." Poor Daniel! He never had a silly excuse for not doing something again, because every time he showed excuses, he thought he was so
15、clever that everyone could believe in him. But this time, his parents taught him a good lesson.( )1. Daniel always made excuses, so he was not an honest boy. ( )2. Daniels parents were worried about him because they knew he would meet a lot of difficulties in future unless he corrected his mistakes.
16、( )3. Daniels parents didnt buy him anything for his birthday because they were really very busy.( )4. Daniel knew people wouldnt believe him any more.( )5. From the story, we know that people dont like any person who always makes excuses.参考答案15、BABBA 二、完形填空What will the future world be like? Many p
17、eople are glad to give their 1. Here are two imaginations about the world of 2. ·When people talk about the future, we like to think that we'll have our own personal flying car. We would fly at 480 kilometres per hour, avoiding traffic lights, 3 roads and speeding tickets. 4, some peop
18、le point to the disadvantages of flying cars. One big problem is: What will happen if the flying cars 5? Then there will be problems with traffic control. Also, if 6 become popular, there will surely be too much air traffic. 7 it seems that flying cars will face more than a few problems if they are
19、to get off the ground! ·Imagine you have your own Ironman 8. Several companies are trying to build a practical robot “exoskeleton”. This is a suit of robot arms and legs which follows your movement. It will 9 the wearer to lift heavy objects, walk a long way and even punch through walls! I
20、t is 10 in many ways, especially for people with disabilities. This suit might help people to walk again after 11 or injury(受伤). But the disadvantage at the moment is the 12. Even a simple suit can cost hundreds of thousands of pounds. Another problem is battery life. A suit like this needs a lot of
21、 13 and batteries only last about 15 minutes at the moment. One other problem is that a badly programmed robot suit could 14 the wearer. You wouldn't want your robot leg or arm bending(弯曲) the wrong way. So in the future, 15 we might be able to fly to work and lift a car above our heads, th
22、ere are plenty of problems to solve before this will be possible. 1.A.suggestions B.instructions C.opinions D.reasons2.A.pastB.yesterday C.presentD.tomorrow3.A.empty B.wideC.busy D.dirty4.A.Moreover B.Instead C.In fact D.However5.A.put down B.break down C.write down D.calm down6.A.they B.you C.
23、we D.I7.A.And B.But C.So D.Or8.A.gloves B.suit C.helmet D.shoes9.A.askB.wishC.inviteD.allow10.A.beautifulB.peacefulC.colorfulD.useful11.A.diseaseB.holidayC.workD.party12.A.qualityB.priceC.needD.number13.A.chances B.powerC.restD.experience14.A.hurtB.attractC.protect D.attack15.A.whether B.unless C.al
24、though D.until 参考答案:主旨大意 本文是一篇说明文。介绍了未来广泛使用飞车和将来穿上钢铁侠套装后的好处和弊端。1.C考查名词词义辨析。根据前句的提问:“What will the future world be like?未来世界是个什么样子。”推断本句是,许多人乐意给出他们的观点。故选C。2.D考查名词词义辨析。根据前句的提问:“What will the future world be like?未来世界是个什么样子。”推知,这里是有关未来世界的设想。故选D。3.C 4.D考查副词词义辨析。与前面介绍飞车的优点构成转折关系。根据前后句之间的逻辑关系,故用 However 然
25、而。故选D。5.B考查动词短语辨析。分析后句“Then there will be problems with traffic control.交通管理方面将有问题”,得出本句句意:如果飞车坏了,将发生什么情况呢?故选B。6.A考查代词词义辨析。根据前文介绍可知,这里都是讲飞车流行会带来的问题。根据句意:飞车流行起来,一定有太多的空中交通。可知这里指的是“飞车”。用第三人称复数作主语。故选A。7.C考查连词词义辨析。根据前句“Also, if6become popular, there will surely be too much air traffic.”得出本句的结论“7it seems
26、 that flying cars will face more than a few problems if they are to get off the ground!”引出结论用连词so。故选C。 8.B考查名词词义辨析。根据下文“This is a suit of robot arms and legs which follows your movement.”可知句意:设想你拥有你自己的钢铁侠套装。故选B。 9.D 10.D考查形容词词义辨析。根据前句“It will9the wearer to lift heavy objects, walk a long way an
27、d even punch through walls!”可知,它在许多方面是有用的。故选D。 11.A考查名词词义辨析。理解句意:这个套装能帮助受伤或生病的人重新走起来。故选A。12.B考查名词词义辨析。根据空后的内容“Even a simple suit can cost hundreds of thousands of pounds.”可知,价格昂贵问题是它的缺点。故选B。13.B考查名词词义辨析。根据上句“Another problem is battery life.”以及后面的“batteries only last about 15 minutes at the mome
28、nt.”可知,这个套装需要许多能量。故选B。14.A15.C 三、任务型阅读A、阅读下面短文,根据短文内容在文后的表格中填入恰当的单词。每空不超过3个单词。Mail order is a term which describes the buying of goods or services by mail delivery(邮递). The buyer places an order for the desired products with the salesman through some remote methods such as through a telephone call or a website. Then, the products are delivered to the customer. The products are typically delivered directly to an address supplied by the customer, such as a home address, but sometimes the orders are d
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年影视导演招聘面试题库及参考答案
- 医美护士考题题库及答案
- 2025年付款专员招聘面试题库及参考答案
- 2025年人道主义工作者招聘面试题库及参考答案
- 2025年配方工程师招聘面试参考题库及答案
- 书法教师招聘题库及答案
- 2025年供应链策略经理招聘面试题库及参考答案
- 春招银行考试题库及答案
- 2025年会议组织专员招聘面试题库及参考答案
- 2025年全渠道零售专员招聘面试题库及参考答案
- 2025年度安全生产工作述职报告范文
- 2025贵州茅台和义兴酒业分公司招聘笔试历年典型考点题库附带答案详解试卷2套
- 油菜飞播作业合同2025年合同履行进度跟踪
- 宁夏煤业面试题及答案
- 5.3 实际问题与一元一次方程 第1课时 配套、工程问题 教学设计 2024-2025学年人教版七年级数学上册
- 扬州市数据局:2025可信数据空间基础知识
- 新课标2025版物理培训
- 溃疡性角膜炎症状解读及护理指导培训
- 2025年北京市高职单独招生文化课统一考试(英语)
- 2025首都航空招飞面试题及答案
- 企业导师聘用协议书
评论
0/150
提交评论