下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、人教PEP版五年级下学期英语阅读理解专项攻坚习题班级:_ 姓名:_1. 阅读短文,判断正误。Hello, I am Tim. It''s Sunday today. Today I have many things to do. I get up at6 o''clock, and then I do morning exercises. After that I eat breakfast and do my homework. At 10:30, I play sports with my classmates. I eat lunch at 12:00.
2、In the afternoon, I go to the park with my friends and I have a picnic there. In the evening, I watch TV. And I go to bed at 9:00. What a nice day!( )(1)It''s Saturday today.( )(2)Tim gets up at 6 o''clock every day.( )(3)Tim does his homework before 10:30.( )(4)Tim goes to the park
3、with his parents and has a picnic there.( )(5)Tim goes to bed at 9 o''clock in the evening.2. 阅读短文,判断正误。My name is Amy . It is spring now . But my favourite season is summer . I often wear my skirts and T-shirts . Sometimes I wear my jeans . In summer it is often sunny and hot . Sometimes it
4、''s rainy in summer . I like swimming , so I usually swim with my friends on weekends in summer . In summer , I like eating ice-creams . They are delicious . I like summer so much . It brings so many wonderful things to me .( )(1)Amy''s favourite season is summer .( )(2)In summer , A
5、my often wears T-shirts and shorts( )(3)In summer , the weather is often rainy .( )(4)Amy usually swims with her friends on the weekend .( )(5)Eating ice-creams isn''t a reason to Mary likes summer .3. 根据表格内容,选择正确的答案。TimeSaturdaySundayMorningAfternoonMorningAfternoonDadfishingplaying chess
6、160;swimmingMumhousework making cakesswimmingKenChinese lessonpiano lessonEnglish lessonswimming( )(1)_ is the busiest (最忙碌的) at weekends.A.Dad B.Mum C.Ken( )(2)It''s 10:00 on Saturday morning. Dad is_.A.fishing B.playing chess C.making cakes( )(3)When does Mum do housework?A.On Saturda
7、y. B.On Sunday. C.In the afternoon.( )(4)How many lessons does Ken have on Saturday?A.One. B.Two. C.Three.( )(5)What are their favourite sport?A.Fishing. B.Swimming. C.Playing the piano.4. 阅读下面短文,根据短文选择合适的答案。A good eating habit (习惯) is very important (重要的) for our health. For breakfast we can have s
8、ome bread, an egg and a glass of milk. I don''t like sweet. My favourite food is egg. I eat an egg every morning. It isn''t a good habit to eat food with heavy oil (油多的). We can have rice or noodles for lunch. And it is very useful to have some meat and vegetables. I like rice. And I
9、 like vegetables very much. I like cabbages, green beans, carrots, and so on. We can choose digestible (易消化) for dinner. And I don''t eat too much. I like fruit and milk for dinner. They are healthy for me.() (1)What can we have for breakfast?A. Some bread, an egg and a glass of milk B. Rice
10、 and noodles.() (2)Is it a good habit to eat food with heavy oil?A. Yes, it is. B. No, it isn''t.() (3)What does the writer (作者) eat every morning?A. Some bread and milk. B. An egg.() (4)What can we have for dinner?A. Fish, vegetables and rice. B. Hamburgers, hot dogs and ice cream.() (5)Wha
11、t''s the meaning of the underlined (画线的) word 'choose'?A.拒绝 B.选择5. 判断对错。 Li MingLiu Wei8:00 a.m.eat breakfastdo morning exercises10:00 a.m.have sportsdancing11:00 a.m.go for a walkclean room5:00 p.m.play footballgo shopping9:00 P.m.watch TVgo for a walk( )(1)Li Ming does morning
12、 exercises at 8:00 a.m.( )(2)Liu Wei goes shopping at 5:00 p.m.( )(3)Li Ming plays football at 5 o''clock p.m.( )(4)Liu Wei goes for a walk at 11:00 a.m.( )(5)Li Ming cleans room at 5:00 a.m.6. 根据短文内容,判断下列句子的正误。Thanksgiving Day is a holiday on the fourth Thursday of November in the United St
13、ates. It is on a different date every year.Thanksgiving Day is a time for families and friends to get together for a special meal. Even if they live far away, family members gather at their houses. They often have a turkey, potatoes, cranberry sauce, gravy', a pumpkin pie and vegetables for dinn
14、er. Thanksgiving Day is a time for many people to give thanks for what they have.Some people have a four-day holiday so it is a popular time for trips or to visit families and friends.() (1)Thanksgiving Day is on the fourth Tuesday of November.() (2)Thanksgiving Day is an American festival.() (3)Fam
15、ilies and friends get together on Thanksgiving Day.() (4)Families often have delicious food on Thanksgiving Day.() (5)All American people have a four-day holiday.7. 阅读理解。The Spring Festival was on February 16th this year. On the eve of the Spring Festival, we had a big dinner. After dinner, I put on
16、 my new clothes and went out to watch fireworks. Wow! How colourful and beautiful they were! So we took some photos. After that we went home happily. At twelve o''clock, we cheered to welcome New Year and wished each other good luck. During the Spring Festival, I got lots of red packets. My
17、favourite festival is the Spring Festival.( )(1)The Spring Festival was on this year.A. February 7th B. January 7th C. February 16th( )(2) were colourful and beautiful.A. Fireworks B. My clothes C. Flowers( )(3)During the Sp
18、ring Festival, I got lots of .A. fireworks B. red packets C. luck8. 根据表格内容填入相应的名词性或形容词性物主代词。NamebookdogpensAmy Jack Amy and Jack (1)Whose book is that?It''s Amy''s. It''s book, The book is
19、60; (2)Whose dog is that?It''s . It''s dog. The dog is .(3)Whose pens are those?They are . They are pens. The pens are .9. 阅读短文,完成句子。Hi, I''m Mary. I''m a
20、pupil. I usually get up at six on weekdays. I have tea and bread for breakfast. I have two friends. One is Lucy and the other is Lily. Lucy often gets up at six thirty. She likes bread and milk. But Lily likes hamburgers and tea. She doesn''t like milk at all.(1)Mary gets up at
21、160; on weekdays.(2)Mary has for breakfast.(3)Lucy likes .(4)Lily likes eating .(5)Lily doesn''t like .10. 阅读判断。Mr and Mrs Smith live in China. They are from England. Mr Smith was a t
22、eacher many years ago. He taught English. But now he doesn''t work. Mrs Smith was a dancer. She danced very well. She is retired(退休了),too. She can make cakes. Yesterday she made a cake.( )(1)Mr and Mrs Smith live in England.( )(2)Mr Smith taught English many years ago.( )(3)Mrs Smith was a t
23、eacher,too.( )(4)Mrs Smith can make cakes.( )(5)Mr Smith still works now.11. 阅读理解。Hi! I''m David. I''m a student. Today is Tuesday. We have math, Chinese and computer on Tuesdays. I like computer. My computer teacher is very funny. He is very strong. I like him.We have eggplant and f
24、ish for lunch on Wednesdays. I don''t like eggplant. Potatoes are my favourite food.Saturdays are my favourite days. I often play football on Saturdays, of course I do my homework on Saturdays,too. What about you?根据短文内容,选择正确答案。( )(1)What day is it today?A、Tuesday.B、Wednesday.C、Friday.( )(2)W
25、hat you they have for lunch on Wednesdays?A、Pork and rice.B、Tofu and green beans.C、Eggplant and fish.( )(3)What''s David''s computer teacher like?A、He is tall and thin.B、He''s very funny. He''s strong.C、he''s so heavy.( )(4)Does David like his computer teacher
26、?A、Yes, he does.B、Yes, he like.C、No, he doesn''t.( )(5)What does David do on Saturdays?A、He often plays computer games.B、He often plays football and does homework.C、He often watches TV and plays ping-pong.12. 阅读短文,判断正误。If you use fire carefully, fire can help you a lot. But if you don'
27、39;t, you will be dangerous.People know the danger of fire. It''s good for us to know how to protect us from fire.First, get a smoke alarm in the house. It can make a loud sound. The sound tells everyone to leave the house immediately (立刻) in case of emergency (紧急情况).Next, have an escaping (
28、逃生) plan. Make sure we all know where is the safety exit (出口) of your house. In case of fire emergency, everyone should follow the right way to escape.Then, it is necessary for every family to buy a fire extinguisher (灭火器). And also make sure that every family member know how to use it.Sometimes fir
29、e is dangerous. We must be careful. We know the danger of fire and we should know how to protect ourselves.We should get a smoke alarm. So we can find the fire and escape quickly.We should have an escaping plan. We should know where the safety exit.We should buy a fire extinguisher and learn to use
30、it.( )(1)Fire can help us a lot if we use it carelessly.( )(2)The smoke alarm can tell us the fire danger.( )(3)We should follow the right way to escape.( )(4)A fire extinguisher can help us put out the fire.13. 看图,回答下列问题。(1)What''s the weather like?(2)Is it raining heavily?(3)Do the people
31、go home quickly or slowly?(4)Does the wind blow strongly?(5)Can you go out and play?14. 阅读短文,判断下列句子正误。I have a pet dog. His name is Polly. Every morning Polly goes to the shop in the town. The girl in the shop gives him two things a small piece of meat and a newspaper. Polly eats the meat and then t
32、akes the newspaper in his mouth back home. I like reading newspapers when I have my breakfast. After I finish my breakfast, he goes out to wait for the bus. When he sees the bus coming, he barks, and I run out to take the bus.( )(1)Polly is my pet dog.( )(2)The boy in the shop gives Polly a newspape
33、r.( )(3)I like reading newspapers when I have my breakfast.( )(4)When Polly sees the bus coming, he laughs.15. 阅读理解,判断正误。Mr He is a great Chinese teacher.He is tall.He is very smart.We have his classes on Mondays,Wednesdays and Fridays.His class is so much fun.He knows lots of funny things and he te
34、lls us the funny things.He likes reading books very much.On Saturdays and Sundays,he often reads books in West Park.This is a nice park.It''s very quiet.Mr He likes listening to music,too.He listens some music in the evening before going to bed.1Mr He is an English teacher. (_)2We have
35、Chinese on Mondays,Wednesdays and Tuesdays. (_)3Mr He is very funny.We all like him. (_)4He often reads books in the park on the weekend. (_)5He often listens to music in the park,too. (_)16. 阅读短文,判断下列句子正误。Jane is a schoolgirl. Her father is a policeman. Her mother is a teacher.
36、They are both very busy. She lives with her parents and her grandfather. Her grandfather is seventy years old. One day, when Jane does her homework in her study, her grandfather has got a headache. He needs to see a doctor. But Jane''s parents are not at home. So Jane takes her grandfather t
37、o the hospital. She hopes her grandfather will get better soon.( )(1)Jane is a teacher.( )(2)Jane''s grandfather has got a headache.( )(3)Jane needs to see a doctor.( )(4)Jane''s father is a policeman.17. 根据短文内容,选择最恰当的答案。China is a big country. So the weather in the south is quite di
38、fferent from that in the north. In Shanghai, we have warm and wet in spring, hot in summer, cool in autumn and cold in winter. But in some parts of China, such as Hainan, Guangzhou and Yunnan, it is always warm and hot there. People never see snow there. In winter, a lot of tourists(游人)come to Haina
39、n and enjoy(享受) the sunshine at the beach. But some people like cold weather. In the north of China, children can make snowman and play with snowballs. It is fun to play outside while it is snowing. That''s why more people come to Harbin in winter to spend their holiday.(1)In Shanghai it oft
40、en rains in _.A. spring B. autumn C. winter(2)Many people go to Hainan to _ in summer.A. enjoy the sunshine B. play with snow balls C. see the sunset.(3)It _ in Hainan.A. often snows B. doesn''t snow C. doesn''t rain(4)Children can make snowman when it _.A. is raining B. is windy C.
41、is snowing(5)The weather is so _ in China, because our country is very large.A. the same B. different C. cold18. 读短文,判断对()错(×)。Hello, everyone! My name is Kate. I come from France. Now Im in China with my parents. Im a student of No. 2 Middle School (第二中学). The teachers there are very friendly
42、(友好的) to me. The students there are friendly, too. I like them very much. Look at that tall man! Hes my father. He has big eyes and a big nose. Hes handsome. He is a doctor. He often helps people in need. That beautiful woman is my mother. She has long hair and big blue eyes. Shes a nurse. My parent
43、s and I all like China very much. The Chinese food is very yummy. The Spring Festival (春节) is coming. We will spend (度过) the Spring Festival in Beijing.1Im Kate. I come from Russia. Now Im in China. _2The teachers and students are friendly to Kate. _3Kat
44、es father is a handsome teacher. _4Kates mother has big blue eyes and short hair. _5Kates family will spend the Spring Festival in China. _19. 看图判断正误,错误的写0 正确的写1。FAMILY TREE1May is Peter''s brother. (_)2Tony and Joy are Peter
45、 and May''s parents. (_)3Spring has four aunts. (_)4Lisa and Ben have six children. (_)5Peter is Spring''s cousin. (_)20. 阅读理解。Look at the girl . Her name is Anna .She lives in Shanghai. She is 1.4metres tall. Her birthday is on July Second .She likes to read book
46、sHer favourite month is June. She likes hot dogs and noodles. She likes rainy days. But it''s sunny today. She is running on the playground. She is a good runner. Do you like running?( )(1)Where does Anna live?A.She lives Beijing.B.She lives in Shanghai .C.She lives in Nanjing.( )(2)What does she do ?A
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 3月建筑施工企业主要负责人(A类)复习题(含答案)
- 河池公务员考试题目及答案
- 贵州省公务员考试b类试题及答案
- 皮牵引的护理培训课程
- 2025年考研专业课二真题汇编试卷及答案
- 2025年小学五年级科学上学期专项训练试卷(含答案)
- 2025工学考研机械原理真题试卷及答案
- 基于系统生物学的BAC肺癌蛋白质相互作用网络解析与机制洞察
- 基于系统动力学的供应链中断风险仿真与应对策略研究
- 安全主题培训课程讲解
- 玉米青贮技术培训资料
- 国家公务员考试申论真题副省级
- 2023-2024学年广西壮族自治区柳州市小学语文二年级期末通关考试题详细参考答案解析
- 审计模拟实训教程第4版马春静课后部分参考答案
- 疾控中心专业试题及答案
- 12123交管学法减分考试题库及答案
- GB/T 16951-1997金刚石绳索取心钻探钻具设备
- GA/T 1466.1-2018智能手机型移动警务终端第1部分:技术要求
- FZ/T 73009-2021山羊绒针织品
- 《最优化方法》研究生配套教学课件
- 非物质文化遗产概论:第二章-非遗分类-第七节传统节日类遗产课件
评论
0/150
提交评论