版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、八年级(上)Units 5-6. 单项填空1. (莱芜)It sounds like a good plan, but you should _ it with your parents first.A. keep B. learn C. discuss D. choose 2. (达州)Hi, Tina! What are you going to do in the coming summer holiday?I am going to _ cooking because I like eating delicious food. A. take down B. take upC. pic
2、k up D. clean up3. (东营)Waiter, there's a fly(苍蝇) swimming in my soup. So what do you _ me to do, call a lifeguard (救生员)?A. warn B. expectC. invite D. encourage4. (天水)The Belt and Road Initiative(一带一路倡议)will help China improve the _ with those related countries, especially Pakistan (巴基斯坦)A. relat
3、ionship B. agreementC. environment D. information5. I want to be a singer when I _, so I practice singing every day. A. grow up B. talk aboutC. agree with D. cheer up6. I have developed many _ to enrich my life, such as singing, dancing, reading and so on. I think your life must be very colorful. A.
4、 habits B. hobbies C. behaviors D. goals7. If you don't take action soon, you're going to _ the opportunity. A. change B. lose C. take D. break8. Jennifer wants to have her _ room. She doesn't like to share one with someone else. A. own B. large C. pretty D. good9. Many soldiers died in
5、the war because of the shortage of _. A. courage B. medicine C. imaginary D. wealth10. The manager has agreed to introduce new machines to _ the working conditions of the factory. A. choose B. improve C. keep D. accept11. We cannot say for sure what will _ but there's no doubt that we all should
6、 work hard. A. happen B. knock C. discover D. discuss 12. Great_for football loversmore than 50,000 soccer schools will be built in our country by the end of 2025. A. news B. messageC. situation D. information13. This task was so _ that we all finished it on time. A. difficult B. simple C. surprisin
7、g D. boring14. Don't lose your word. It's very important for us to keep our _. A. descision B. mistakeC. promise D. choice15. Peter's father planned to _ him to a farm for his summer vacation. A. pass B. send C. post D. get16. On the top of the hill _ an ancient tower with a history of m
8、ore than 1,000 years. A. stands B. runs C. comes D. lives. 完形填空(昆明盘龙区一模)热点吴亦凡被福布斯杂志评为杰出青年Who is the hottest young star in China now? It's none other than Wu Yifan. The 26yearold young man becomes famous as a member of the South Korean pop band EXO,_1_ his road to success has not been easy. Becau
9、se _2_ his height, Wu dreamed of becoming a professional basketball player. But he had to_3_ his dream after he suffered from a serious injury. At the age of 18, the young boy _4_ to go to South Korea to follow his another dreambeing a singer. He became a trainee(练习生) in an entertainment company. Bu
10、t oftentimes, Wu felt lost and scared because everything about the future was uncertain(不确定的). He didn't know _5_ he had the chance to achieve his dream. _6_, after several years of hard work and persistent effort, Wu began his singing career as a member of EXO. After he came back to China, Wu b
11、egan to develop _7_ own career. He has released (发行) several singles, entered the world of acting, and even he _8_ his dream of playing basketball on the NBA courts. Moreover, the young artist was also named by Forbes Magazine (福布斯杂志) as one of the most_9_ young Asian celebrities (名人) of . “You can
12、become the person you want to be as long as you are persistent,” Wu inspired those with dreams in a _10_. He also said he would keep working hard, and would not let his fans down.1. A. and B. so C. or D. but 2. A. in B. of C. at D. for 3. A. turn up B. think over C. get over D. give up4. A. decided
13、B. proved C. mentioned D. drove5. A. if B. what C. which D. why6. A. Slowly B. Slow C. Luckily D. Lucky 7. A. his B. him C. he D. himself8. A. moved B. taught C. improved D. realized9. A. outstanding B. easygoing C. meaningless D. hopeless10. A. speaker B. speakers C. speech D. speeches . 阅读理解 AEver
14、y year, in late March or early April, a boat race takes place on the Thames River, England. This boat race is an event between the two most famous and also the oldest universities in Britainthe Oxford(牛津大学) and the Cambridge(剑桥大学)The idea for the boat race between the universities came from two frie
15、ndsCharles Merivale, a student at Cambridge, and his friend Charles Wordsworth who was at Oxford. They decided to set up a boat race between the two universities. On March 12, 1829, Cambridge sent a challenge to Oxford first.When the first boat race took place in a small town by Thames, eight studen
16、ts from each university became the competitors. Crowds of twenty thousand traveled to watch. It was so exciting. And the Oxford was clear winners. By 1845, with the small town becoming too crowded, the boat race had moved six miles up to the villagePutney. From 1856 on, the race has been held every
17、year except war years. This boat race is considered to be “the world's oldest sporting challenge”The race is four and a quarter miles in just 20 minutes and the competitors often face difficulties. It usually takes six months for the two teams to prepare for the big days. In the past, the Oxford
18、 was mostly the winners. But things have changed from 1993. The Cambridge has won more.1. The boat race takes place between the Oxford and the Cambridge.2. On March 12, 1829, Oxford sent a challenge to Cambridge first.3. Eight students from each university became the competitors of the first boat ra
19、ce.4. From 1856 on, the boat race has been held every year with no stop.5. It usually takes six months for the two teams to prepare for the boat race.B跳舞的益处Are you the kind of person who likes to move with music?_1_Even little children start jumping up and down when they listen to music. Scientists
20、say that animals dance, too._2_The “dances” of animals send messages to other animals. But when people dance, they express feelings about life and love, or about the human's experiences. Dances are good for you in many ways. For one thing, dancing is good for your physical fitness. It makes your
21、 heart work and makes you breathe fast._3_If you dance often, you can keep physically fit. You may feel very tired after dancing, but you'll also feel relaxed and happy at the same time. _4_It gives you a chance to express your feelings and feel better about yourself. If you are angry or upset a
22、bout something, dancing helps those feelings go away. Dancing is a social activity._5_But all kinds of dances give you a chance to meet new people or do something enjoyable with friends. So you can choose one of them to keep you fit and make some new friends.A. It's a natural thing to do.B. But
23、their dances are different.C. Don't quarrel with him about it.D. The weather is so nice that I want to go out.E. It also makes you use your arms and your legs.F. There is another important point about dancing.G. Some dances are for couples and some are for groups. 书面表达My Dream提示:众所周知,人类的进步和社会的发展
24、是人们不断追求和实现梦想的过程,相信青春年少的你也一定心存梦想。请你以“My Dream”为题,用英语写一篇短文介绍你的梦想。要求:1.语言流畅、书写规范、卷面整洁,词数不少于60个;2文中不得使用真实姓名、校名,否则以零分计。_答案.1. C【解析】考查动词词义辨析。句意为:它听起来是一个好的计划,但是你首先应该和你的父母_它。keep保持;learn学习;discuss讨论;choose选择。根据句意可知此处表示与父母讨论。故选C。2. B【解析】考查动词短语辨析。句意“你好,缇娜!你准备在即将到来的暑假里做什么?”“我打算_做饭因为我喜欢吃美味的食物。”take down记录,拆除;ta
25、ke up从事,学习;pick up捡起;clean up清扫。根据句意可知是要开始学习做饭,故选B。3. B【解析】考查动词词义辨析。句意“服务员,我的汤里有一只苍蝇在游泳。”“那么你_我做什么,叫一个救生员吗?”warn警告;expect期望;invite邀请;encourae鼓励。由“叫一个救生员”,可知服务员要表达“你期望我做什么”。故选B。 4. A【解析】考查名词词义辨析。句意:一带一路的倡议帮助中国改善了与邻国的_,特别是巴基斯坦。relationship关系;agreement协议;environment环境;information信息。improve the relation
26、ship意为“改善关系”。故选A。5. A【解析】考查动词短语辨析。句意:我_想成为一个歌手,所以我每天练习唱歌。grow up长大;talk about谈论;agree with同意;cheer up振作起来。根据语境可知,此处只有“长大”符合语境。故选A。6. B【解析】考查名词词义辨析。句意“我已经培养了许多 _ 来丰富我的生活,例如唱歌,跳舞,阅读等等。”“我觉得你的生活肯定很精彩。”habits习惯;hobbies爱好;behaviors行为;goals 目标。根据“singing, dancing, reading”可知是说有很多爱好,故选B。7. B【解析】考查动词词义辨析。句意
27、为:如果你不赶紧行动,你将会_机会。change改变;lose失去;take带走,抓住;break打破。根据语境,不采取行动就会失去机会。故选B。8. A【解析】考查形容词词义辨析。句意为:珍妮弗想要有_房间。她不想和他人共用一间。own 自己的;large大的;pretty可爱的,漂亮的;good好的。根据“不想和他人共用一间”可知此处指的是想有自己的房间。故选A。9. B【解析】考查名词词义辨析。句意为:由于_匮乏,很多士兵在战争中死亡。courage 勇气;medicine药品;imaginary想象力;wealth 财富。 根据died可推知此处的名词应与治病、救命相关,medicin
28、e符合句意。故选B。10. B【解析】考查动词词义辨析。句意:经理已经答应引进新机器来_工厂的工作环境。choose选择;improve 提高,改善;keep保持;accept接受。由句意可知此处指“改善”,故选B。11. A【解析】考查动词词义辨析。句意为:我们不能确定会_什么事,但毫无疑问我们都应该努力。happen发生;knock敲;discover发现;discuss讨论。根据语境可知此处指的是“发生,出现”,happen符合语境。故选A。12. A【解析】考查名词词义辨析。句意:足球爱好者的好_到2025年末,我国将会建造50,000多所足球学校。news新闻,侧重“新”;messa
29、ge消息,一般指口头或书面的消息;situation情况,状态;information信息,通常指在阅读、观察、谈话或书信往来中特别关注的消息、情报、资料等。根据语境可知本题侧重于新闻性。故选A。13. B【解析】考查形容词词义辨析。句意为:这个任务如此_,以至于我们都按时完成了它。difficult 困难的;simple 简单的;surprising 令人惊讶的;boring无聊的。根据后半句可知任务应该是“简单的”,故选B。14. C【解析】考查名词词义辨析。句意为:不要食言。对于我们来说信守我们的_非常重要。decision 决定;mistake 错误;promise 承诺;choice
30、选择。此处考查固定短语keep one's promise 守信,遵守承诺。根据前半句句意可知是要信守承诺,故选C。15. B【解析】考查动词词义辨析。句意为:皮特的爸爸计划_他去一个农场过暑假。pass传递;send派;送;post邮寄;get收到。根据语境及逻辑可知应该是送他去,故选B。16. A【解析】考查动词词义辨析。句意为:山顶_一座有一千多年历史的古塔。stands 站立,屹立;runs跑;comes来;lives居住。根据句意可知,表示“屹立”。故选A。.【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了韩国流行乐队EXO的前成员吴亦凡的成名历程。 他的成名过程也不是一帆风顺的,而
31、是在自己的努力下最终走向了成功。1. D【解析】考查并列连词词义辨析。句意:这个26岁的年轻人作为韩国流行乐队的一员而出名,_他的成功之路并不容易。and而且,表并列;so所以,表因果;or或者,表选择;but但是,表转折。根据句意可知空格前后两分句之间是转折关系,故选D。2. B【解析】考查介词的固定搭配。句意:_身高优势,吴亦凡本来梦想着成为一名职业篮球运动员。because of “由于;因为”, 其后跟名词、动名词或代词等,故选B。3. D【解析】考查动词短语辨析。句意:但是一次重伤之后,他不得不_他的这个梦想。根据句意可知此处指重伤后不得不放弃梦想。故选D。4. A【解析】考查动词词
32、义辨析。句意:在18岁时,这个年轻小伙子_远赴韩国去追寻他的另一个梦想成为一名歌手。decide决定;prove证明;mention提及;drive驾驶。decide to do sth.“决定做某事”,符合语境,故选A。 5. A【解析】考查宾语从句的引导词。 句意:他不知道_有机会实现自己的梦想。if是否;what什么;which哪一个;why为什么,结合语境可知这里表示他不知道是否有机会实现梦想。故选A。 6. C【解析】考查形容词与副词的混合辨析。句意:_在年复一年的努力和坚持不懈之后,吴亦凡作为EXO的一员,开始了他的歌唱生涯。Slowly缓慢地;Slow缓慢的;Luckily幸运地
33、; Lucky幸运的。空格处位于句首,应该使用一个副词来修饰整个句子,故排除B、D项; 上文讲述了他很迷茫,感觉前途渺茫,而后文讲述了他顺利地开始他的歌唱生涯,所以Luckily符合语境。 故选C。 7. A【解析】考查物主代词的用法。句意:重返中国之后,吴亦凡开始发展_事业。“career”是一个名词,应该使用形容词性物主代词来修饰。故选A。8. D【解析】考查动词词义辨析。句意:他发行单曲、进入演艺界,甚至_了他在NBA球场上打篮球的梦想。moved移动;taught教;improved提升;realized实现。realize one's dream实现某人的梦想,故选D。9.
34、A【解析】考查形容词词义辨析。句意:此外,在福布斯杂志最新公布的年亚洲_青年榜单中,这个青年艺术家光荣上榜。outstanding杰出的;easygoing随和的;meaningless无意义的;hopeless没有希望的。结合语境可知这里表示亚洲最杰出的年轻人之一,故选A。 10. C【解析】考查名词词义辨析与单复数。句意:在一次_中,吴亦凡鼓舞了那些有梦想的年轻人。空格前有不定冠词a, 所以此处用可数名词单数,再结合句意可知是在“演讲中”,故选C。. A【主旨大意】本文是一篇说明文。介绍了在英国的泰晤士河旁,两所举世闻名的大学,剑桥大学和牛津大学举行划船比赛的历史由来。1. T【解析】根据
35、第一段第二句“This boat race is an event between the two most famous and also the oldest universities in Britainthe Oxford(牛津大学) and the Cambridge(剑桥大学)”可知本题表述正确。2. F【解析】根据第二段最后一句“On March 12, 1829, Cambridge sent a challenge to Oxford first.”可知是剑桥大学先向牛津大学挑战,故本题表述错误。3. T【解析】根据第三段第一句“When the first boat rac
36、eeight students from each universitty became the competitors.”可知本题表述正确。4. F【解析】根据第三段倒数第二句“the race has been held every year except war years.”可知是除了战争那几年,故本题表述错误。5. T【解析】根据最后一段第二句“It usually takes six months for the two teams to prepare for the big days.”可知本题表述正确。B【主旨大意】本文是一篇说明文。主要介绍了跳舞带来的益处。1. A【解析】根据空格后表强调的句子“甚至小孩子都会”可知,只有A项“这样做(伴随着音乐跳舞)是很自然的事”符合语境。故选A。2. B【解析】根据本段的内容可知,主要讲人类和动物跳舞的区别,且第一句表示“动物也会跳舞”,因此B项“但是它们的跳舞方式不同”符合语境。故选B。3. E【解析】本段主要讲
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中国地质大学(武汉)地球科学学院管理岗位招聘备考题库附答案详解
- 2026年中国甘肃国际经济技术合作有限公司关于公开招聘各类专业技术人员的备考题库及答案详解1套
- 2026年北京城投国际物流集团有限公司天津科技分公司招聘备考题库及答案详解1套
- 2026年容城县人民医院招聘备考题库及一套完整答案详解
- 2026年北京控股投资管理有限公司招聘备考题库及答案详解一套
- 2026年中国国际货运航空股份有限公司华东大区应届毕业生招聘备考题库参考答案详解
- 2026年中国邮电器材集团有限公司招聘备考题库带答案详解
- 2026年广州市登峰街公开招聘辅助人员备考题库完整参考答案详解
- 2026年中国冶金地质总局中南局(公司)专业技术人才社会招聘备考题库附答案详解
- 2026年北屯市玉带河文化传媒有限公司公开招聘职员的备考题库有答案详解
- 五脏与五味的课件
- 高职院校五年一贯制人才培养模式研究
- 第四单元“爱国情怀”(主题阅读)-五年级语文上册阅读理解(统编版)
- JJF(石化)003-2023腻子膜柔韧性测定仪校准规范
- 主题活动三“铲屎官”的烦恼说课稿-2025-2026学年小学综合实践活动苏少版新疆专用2024四年级上册-苏少版(新疆专用2024)
- 浙江东海新材料科技股份有限公司新建年产15000吨TDM项目环评报告
- 党建品牌管理办法
- 国外退货管理办法
- 高标准农田建设内容培训
- 企业仓库管理培训课件
- 野外驾驶员安全教育培训
评论
0/150
提交评论