


下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、大学英语 B 统考模拟试卷及参考答案3第一部分交际英语此部分共有 5 个未完成的对话,针对每个对话中未完成的部分有4 个选项,请你从 A, B, C, D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. How do you do? A.I'm fine.B.Not bad.C.How do you do?D.Nice to meet you.正确答案: C题目解析:译文是你好的意思,回答也应该用How do you do? 固定用法。正确答案选C。2. Mr. Smith, this is my friend Miss Brown. A.She is beautiful.B.Nice
2、 to meet you.C.Really?D.Do you have a friend?正确答案: B题目解析:译文:史密斯先生,这是我的朋友布朗女士。解析:答案A 她很漂亮。 答案 B 很高兴见到你。答案 C 真的? 答案 D 你有朋友吗?正确答案选B 。3. I can't see the blackboard very well. A.Your eyes are beautiful.B.Perhaps you need to examine your eyes.C.I don't want to clear the blackboard.D.What do you th
3、ink of the blackboard?正确答案: B题目解析:译文: 我不太能看清楚黑板。解析: A 你的眼睛很美丽。 B 可能你需要去检查一下你的眼睛。C 我不想去擦黑板。 D 你认为黑板怎么样?所以只有 B 符合语境,正确答案为B。4. I'm sad because I have to leave soon.A.What are you waiting for?B.When will you go?C.Why are you late?D.Why are you so sad, Tom?正确答案: D题目解析:译文:我很伤心因为我马上就要走了。解析:答案 A 你在等什么啊?
4、答案 B 你什么时候走? 答案 C 你为什么迟了啊。答案 D 你为什么这么哀伤啊,TOM ?根据回答的意思应该是问他为什么伤心的意思。正确答案D 。5. Well,they got there last Wednesday.So about a week.A. When did your parents arrive at paris?B. How long have your parents been in paris?C. Did your parents go to paris last Wednesday?D. When will your parents go to paris?正确
5、答案: B题目解析:下文回答是呆了差不多一周,根据这个回答可以推断上文是问呆了多长时间。第二部分阅读理解此部分共有 2 篇短文,每篇短文后有5 个问题,每个问题后有4 个选项,请你从 A, B, C, D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I worked as a manager in a company for a number of years. I liked my job, and was doing well there, but our company was bought by a larger company and most of the managers at ou
6、r placelost their jobs. That was when I decided to do something I'd always wanted to do become afreelance (自由撰稿的 ) writer.Changingprofessions ( 职 业 ) has meant that my lifestylehas changed in a number of ways.The main difference for me now is that I have a much more flexible (灵活的 ) schedule. I w
7、ork about as much as I did before between 45 and 50 hours a week but my schedule is much less rigid than it used to be. Before, I worked from 8 to 5 every day, with a few extra hours on weekends. Now, however, I workwhen I feel likeit. Forinstance, sometimes I workuntilmidnight or 2 A.M.,then sleep
8、until noon. I really prefer this kind of schedule. It seems more natural to me.I also decided that it was about time I began to pay more attention to my health. While I was working as a manager, I never exercised. I already felt tired after work, so I just came home in the evening and watched TV. Ho
9、wever, last year I joined a health club and began to do regular exercise. As a result I have lost over 10 pounds and I feel much better. I've also started to eat more healthfully. I used to eat a lot of fast food, but now I do my own shopping. I buy lots of fruits and vegetables and cook them at
10、 home.Ofcourse, not all the changes have been that easy. For example, I don't feel as secure financially as I used to. When I was working as a manager, I never worried much about money. I could always count on getting my paycheck every two weeks. Working freelance, I don't have a regular pay
11、check. So now I have to make sure there's enough money until the next check arrives.All in all, I really like my current lifestyle. Of course, that doesn't mean I'll never want to have a "regular" job. But for now, at least, it suits me.6. Why did the author decide to become a
12、freelance writer?A.He had always liked writing.B.He was dissatisfied with his company.C.He never liked his job as a manager.D.He wanted to change his lifestyle.正确答案: A题目解析:细节题。A “他喜欢写作”B“他不满意现在的公司”C“作为管理者他从来没 有喜欢过他的工作” D“他想要改变他的生活方式” ,从第一段“ I'd always wanted to dobecome a freelance (自由撰稿的 ) writ
13、er. ”(我总是想去做成为一个自由撰稿作家)可以看出, B、C、D 和原文意思相违背,所以只有A “他总是喜欢写作”正确。7. What is the main difference the job change brought to the author?A.He works fewer hours a week.B.He does not have to work on weekends.C.He can change his schedule as he likes.D.He can work at night and sleep late.正确答案: C题目解析:细节题。第二段都是在
14、说作息时间表的变化和灵活多变,所以可以看出C“他能按他的喜好安排作息时间。”是正确的,正确答案为C。8. Why does the author do his own cooking now?A.He wants to lose weight.B.He has got lots of free time on his hands.C.He no longer feels tired after work.D.He wants to eat more healthfully.正确答案: D题目解析:细节题。从第三段倒数第三句“I've also started to eat more h
15、ealthfully.”(我也已经开始了更健康的饮食)可以得出,“他想要更健康的饮食”所以正确答案为D 。9. What is his chief problem now?A.He cannot count on his paycheck to arrive on time.B.He has no regular work to do.C.He has to find a publisher for his books.D.He has to worry about money.正确答案: D题目解析: 细节题。 从第四段第二句话可以看出“ I don't feel as secure
16、 financially as I used to. ”(我没有像过去一样感觉到财政上的无虑),所以正确答案为D “他不得不为了钱的事情担心”。10. At the end of the passage, the author indicates that.A. he is going to find a regular job soonB. he is not going to change his lifestyle in the near futureC. he will continue to write for the rest of his lifeD. he will soon
17、find out whether writing is a good career for him正确答案: B题目解析: 细节题。 从最后一段可以看出 “, I really like my current lifestyle,But for now, atleast, it suits me.”(我真的喜欢当前的生活方式, 至少到现在,这种方式是适合我的),只有 B “在近阶段,他将不会去改变他的生活方式”符合原文,所以正确答案为B。Allthe customs, beliefs, values, knowledge and skills that guide a people's
18、 behavior along sharing paths are part of theirculture.People throughout the worldhave differentcultures. Therefore their standards for behavior often differ. We tend to assume that certain behaviors have pretty much the same meaning around the world and we anticipate that other people will act as w
19、e do. But this is clearly not the case. When we are in a different culture, we may find ourselves in situations for which we are unprepared.Notsurprisingly,interactionamongpeopleofdifferentculturesisoftenfilledwith uncertainties and even difficulties.Take the matter of the "language space"
20、, identifiedby the anthropologist Edward T. Hall. He notes that Arabs tend to get very close to other people, close enough to breathe on them. When Arabs do not breathe on a person, it means that they are ashamed. But Americans insist on staying outside the range of other people's breath, viewin
21、g the odor as distasteful. Americans typically back away as an Arab comes close, and the Arab follows.For example, an Arab business representative may not trust an American who backs off. On theother hand, the American may distrust the Arab for seeming so pushy.11. Whichof the followingaspect does n
22、ot belong to the scope of culture according to the passage?A.customs.B.beliefs.C.values.D.hobbies.正确答案: D题目解析:由文章第一句“All the customs, beliefs,values, knowledge and skills that guide a peoples behavioralong sharing paths are part oftheirculture ”可以看出文章并没有提到hobbies,正确答案选D 。12. Certain behaviorsaccordi
23、ng to the 1st paragraph.A. have the same meaning around the worldB. have different meanings in different parts of the worldC. are shared by people all over the worldD. can not be influenced by cultures正确答案: B题目解析: 由句子“People throughout the world have different cultures. Therefore their standards for
24、 behavior often differ ”可以看出不同的风俗行为的意思不同,正确答案选B 。13. If we are in a different culture, we may.A. notice that foreigners behave differently from usB. behave differently from when we are in our native countryC. have no difficulty in understanding peopleD. change our behaviors正确答案: A题目解析:由句子“ we may fi
25、nd ourselves in situations for which we are unprepared.” 可以看出我们处在不同的风俗中会发现自己无所适从,正确答案选A 。14. According to the passage "language space" means.A. Arabs tend to get close to other peopleB. Americans tend to stand outside the range of other peopleC. the distance between two speakers when they
26、talk with each otherD. the space between two foreigners when they talk正确答案: C题目解析: “ language space”语言空间的意思,根据阿拉伯人的例子说明人与人之间的对话要保持距离,正确答案选C。15. It can be concluded from the passage that.A. Arabs and Americans may move far away from the original place where they begin their talkB. Arabs are never ash
27、amedC. It s difficult to make friends with AmericansD. Americans like to back off on any occasion正确答案: A题目解析:根据文章的内容,阿拉伯人和美国人完全是不同的风格而且“the American may distrust the Arab for seeming so pushy ”,正确答案选A 。第三部分词汇和结构此部分共有 5 个未完成的句子,针对每个句子中未完成的部分有4 个选项,请你从 A, B, C, D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。16. I have kept t
28、hat portraitI can see it every day, as it always reminds me of my university days in London.A.whicdB.whereC.whetherD.when正确答案: B题目解析:由于句子中缺少一个地点状语,所以需用where 来引导,正确答案为B。17. We considerthe instrument should be adjusted each time it is used.A.that it necessaryB.necessary thatC.it necessary thatD.necess
29、ary of it that正确答案: C题目解析:译文:我们认为这是很有必要的,在每次使用时都要对工具进行调适。it 作为形式主语,代替后面的 the instrument should be adjusted each time it is used 从句,只有 C 符合格式语法通顺, 所以正确答案为 C。18. riding to school, Mary usually goes to school on foot.A.WithoutB.Rather thanC.Instead ofD.In spite of正确答案: C题目解析:解析: without 没有, rather than
30、 胜于, instead of 代替,相对于, in spite of 尽管,根据题意正确答案为 C:相对于骑车去学校,玛丽通常是走去的。19. "I have shown you how to do this before," she said, unable to disguise her.A.dislikeB.i mpatienceC.hasteD.hopelessness正确答案: B题目解析: dislike 不喜欢, impatience 没有耐心, haste 匆忙, hopelessness绝望的,根据题意正确答案为B :我之前已经告诉过你如果做了她无法掩盖
31、住不耐烦地说。20. They learned the same things, so they could helpwith their homework and talk about it.A.othersB.one anotherC.anotherD.the other正确答案: B题目解析: one another 表示“两者以上其中的另外一个”,“the other”表示“两者中的另一个”,所以根据题意正确答案为B 。第四部分完型填空短文中共有 10 个未完成的句子,针对每个句子空缺部分有4 个选项,请你从 A 、B 、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I can cl
32、early remember the first time I(21)Mr Andrews, my old headmaster, although it's over twenty years ago. During the war I had been at school(22)the north of England, but my family had just returned to London. There were not enough schools left for children to goto and my father had to go from one
33、to another, asking them to take me(23)pupil. I used to go with him but he had(24)hard time trying to persuade people even to see him that I seldom had to do any test. We had been to all the schools near(25)we lived, but the more my father argued, the more impossible it became. In the end, we went to
34、 a school about five miles away from home. The headmaster kept us(26)at least an hour. While we were waiting, I looked round at the school building which was one of those old Victorian structures, completely(27)but still standing. I could hear the boys paying on the playgroundoutside. When theheadma
35、ster's secretary finally let usinto his office, Mr Andrews spoke to me first. "Why do you want to come here?" he said. I had been thinking of saying something about studying, but I couldn't help(28)the boys outside. "I don't know(29)in London," I said. "I'd l
36、ike to play with the other boys. I read a lot of books, too," I added. "All right."Mr Andrews said. "We have one place free, in fact.My two years at that school were among the(30)of my life.21. A.foundB.metC.began to knowD.knew正确答案: B题目解析:遇见某人用meet sb, 所以正确答案为B。22. A.onB.atC.overD.in正确答案: D题目解析:固定搭配,在表示方向的时候介词用in,所以正确答案为D。23. A.as aB.asC.likeD.like a正确答案: B题目解析:对于 pupil 是泛指,所以前面不加不定冠词,所以正确答案为B。24. A.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025国网吉林喆森产业管理有限公司附属子公司高校毕业生招聘54人考前自测高频考点模拟试题及参考答案详解1套
- DB33-T 1386-2024 装配式挡土墙设计与施工技术规范
- 滑铁卢之战课件
- 2025北京航空航天大学交通科学与工程学院聘用编学院科研助理F岗招聘1人模拟试卷及答案详解(有一套)
- 热点主题作文写作指导:“活着”与“活得好”(审题指导与例文)
- 2025年海南省三支一扶招聘考试考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025北京市房山区燕山教育委员会所属事业单位第一批招聘教师30人考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025年生物高中面试真题及答案
- 祖先的摇篮优先课件
- 2025广西百色干部学院公开招聘教研人员3人模拟试卷有答案详解
- 建筑工程项目技术总结报告模板
- 鼠疫实验室生物安全培训课件
- 信息系统审计手册
- 【7历第一次月考】安徽省六安市霍邱县2024-2025学年部编版七年级上学期10月月考历史试卷
- 2025年西学中培训结业考试卷(有答案)
- 幼儿园教师资格准入制度
- 男衬衫领的缝制工艺
- 拆除工程吊装方案范本(3篇)
- 税务稽查跟踪管理办法
- 2025校园师生矛盾纠纷排查化解工作机制方案
- 学校教室卫生检查标准及执行细则
评论
0/150
提交评论