版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、精选优质文档-倾情为你奉上2018-2019八年级上英语进阶集训阅读理解(十二)一、阅读理解 1. In most parts of the world, many students help their schools make less pollution. They join environment clubs. In an environment club, people work together to make our environment clean.Here are some things students often do.No-garbage lunches.
2、How many lunch bags our throw away after lunch? Environment clubs ask students to bring their lunches in bags that can be used again. Every week they will choose the class that make the least garbage and report it to the whole school.No-car day. On a no-car day, nobody comes to school in a car inclu
3、ding both the students and the teachers. Cars give pollution to us, so remember:Walk, jump, bike, or run!Use your legs! Its lots of fun!Turn off the water! Do you know that some toilets can waste twenty to forty cubic metres of water an hour? In a year, that would fill in a small river. In the envir
4、onment clubs, students mend those broken toilets.We love our environment. Lets work together to make it better. (1)Environment clubs ask students _.A.to run to school every day B.to take exercise every day C.not to have lunch at school D.to bring their lunches in bags that can be used
5、 again (2)From the passage we know the students usually have lunch _.A.at school B.in shopsC.in clubs D. at home (3)On a no-car day, _ will take a car to school. A.both students and teachers B.only students C.neither students nor teachers D.only teachers
6、; (4)After students mending toilets they save _.A.a small riverB.a club C.a lot of waterD.a toilet (5)The writer wrote the passage to ask students to _.A.clean schoolsB.make less pollution C.join clubs D.help teachers 2. Zhao Min, 13, QingdaoIm going to improve my dancing s
7、kills. I plan to take dancing lessons on weekends. And I also want to learn another foreign language. I think it will be useful.Alan,14, America I will wake up early and do Chinese Kung Fu every morning. And Im going to eat healthier food such as vegetables and fruit more. I also decide to help
8、 my mother with the housework after school because she is too tired.Yang Na, 12, Beijing I got bad grades in the exams last term. So Im going to study really hard this year. To study better, I will make a weekly plan for my schoolwork. In my free time, I will try learning something new suc
9、h as Tai Chi. If possible, I will save some money to take a vacation in Taiwan.Alice, 14, EnglandIm going to work hard to improve my Japanese so that i can be a volunteer for Tokyo Olympic Games in 2020! And Im going to spend some time with my grandparents in London during the summer vacation.
10、I miss them so much! (1)Zhao Min thinks _ is useful.A.learning english well B.saving some money C.learning Tai Chi D.learning another foreign language (2)Yang Na wants to _.A.take a vacation in Taiwan B.take a trip to rio C.take dancing lessons D.eat less ju
11、nk food (3)_ got bad grades in the exams last term. A.Zhao min B.Alan C.Yang Na D.Alice (4)The 2020 Olympic Games will be held in _. A.Tokyo B.Qingdao C.New York D.London (5)Which of the following is NOT true?A.Alan would like to help his mother wi
12、th the housework after school. B.Alice is going to live with her grandparents for some time. C.Zhao Min wants to improve her singing skills.D.Yang Na will study hard this year. 3. My friend is a taxi driver. He has been a taxi driver for ten years. Its a nice job most of the time. He
13、can meet a lot of people. He always works at night because there is too much traffic during the day. He usually goes home around two oclock in the morning. There are some very strange things, which often happen at night. One day my friend was taking a woman back home from a party at three oclock in
14、the morning. She had her little dog with her. When they got to her house, the woman found she had lost her key. So my friend waited in the car with the dog while she climbed in through the window. My friend waited and waited. After half an hour of honking(鸣喇叭)he decided to find out what was going on
15、. He tied the dog to a tree and started to climb in through the window.At that moment some policemen came. They thought my friend was a thief. luckily, the woman came downstairs. She must have gone to sleep and forgotten about my friend and the dog. (1)The driver always works at night because it is
16、easier to _.A.drive B.climb in through window C.make money D.meet a lot of people (2)The driver climbed in through the window to _.A.get money from the woman B.phone the police C.return the dog to the woman D.see what happened in the house (3)Which of the fo
17、llowing is TRUE?A.The driver worked until 4 oclock in the morning. B.The policemen made a mistake.C.The woman had no money to pay.D.The woman had her dog with her while she climbed in through the window. 4. Once upon a time there was a prince who wanted to marry a real princess. He travell
18、ed all over the world to find one. There were a lot of princesses, but it was difficult to find out whether they were real ones.One evening, a terrible storm came. There was thunder and lightning, and the rain poured down. Suddenly someone knocked at the castle gate. It was a girl standing in front
19、of the gate. The water ran down from her hair and clothes. She said she was a real princess.“Well, well soon find that out,” thought the old queen. She went into the bedroom, took all the bedding off the bed, and laid a pea(豌豆)on the bed. Then she laid many mattresses(床垫)on the pea.The princess had
20、to lie on this bed all night. The next morning the queen asked her how her sleep was.“Oh, very bad!” said the princess." I couldnt close my eyes all night. God only knows what was in the bed, but I was lying on something hard. Its "horrible!"Now they knew that she was a real princess
21、because she felt the pea. So the prince took her for his wife. (1)The prince couldnt find a real princess because _.A.there was no real princess in the world B.he didnt want to marry a real princessC.he didnt know how to find a real princess D.no real princess wanted to marry him (2)What d
22、id the queen put on the princess bed?A.A pea.B.A mattress.C.A hair.D.A piece of paper. (3)Which is the correct order of the story?The girl went to sleep but she didnt sleep well. The real princess and the prince got married. The old queen asked the girl whether she slept well. The g
23、irl got to the castle on a rainy night. The old queen found out the girl was a real princess. A. B.C. D. (4)What does the underlined word “horrible” mean in Chinese?A.舒适的B.可怕的C.特殊的D.坚硬的 (5)What can be the best title of the story?A.The Prince and princessB.The Princess and the Pea
24、;C.So Many Mattresses D.How to Find a Real Princess二、任务型阅读 1. 根据短文内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。On a rainy night, a boy was walking along the street.(1)_ When he came over, other people seemed to be afraid of him and ran away. He walked and walked, but nobody said to him.(2)_ The
25、 girl didnt run away, but said to him, “Hi. You look like one of my old friends. Whats your name, please?”“Really? I am Sadness,” answered the boy.“Oh. I know you. You visit me sometimes.”"(3)_"“But why?”"Because Im Sadness. In fact, nobody likes me. I only want to give them some help
26、. I can help them face themselves properly.(4)_ Sometimes those wounds can help them remember what should be remembered. However, it seems that they dont need me?" While Sadness was saying these words, he became even sadder. The girl came up and gave him a hug(拥抱)and said, "Dont worry.(5)_
27、 I will be with you!"“But who are you?” asked Sadness.“Me? Im Hope,” said the girl with a smile.A. Dont you be afraid of me?B. He felt lonely, because people would not treat him as their friend.C. I often build a place for each of them to care for their wound(伤口).D. From now on, you wont feel l
28、onely any more.E. He was just beginning to cry when he met a girl.参考答案与试题解析2018-2019八年级上英语进阶集训阅读理解(十二)一、阅读理解1.【答案】DACCB【考点】环境保护类阅读主旨大意题推理判断题细节理解题说明文阅读【解析】本文介绍了环境俱乐部里的学生们从无垃圾的午餐、无车日节约用水等几个方面做起,以此爱护我们的环境,减少环境污染。【解答】(1)D 细节理解题。根据短文第三段第三句Environment clubs ask students to bring their lunches in bags that
29、 can be used again.可知,环境俱乐部请学生们用可以再次使用的袋子带午餐。故选D。(2)A 推理判断题。根据短文第三段的内容可推测,学生们通常在学校里吃午饭。故选A。(3)C 细节理解题。根据短文第四段第二句On a no-car day, nobody comes to school in a car including both the students and the teachers.可知,在无车日,学生们和老师们都不乘(开)汽车去学校。故选C。(4)C 细节理解题。根据短文第七段第二句Do you know that some toilets can waste tw
30、enty to forty cubic metres of water an hour?可知,当学生们修完厕所之后,他们节省了许多水。故选C。 (5)B 主旨大意题。结合全文的内容可知,作者介绍了环境俱乐部里的学生们从无垃圾的午餐、无车日、节约用水等方面做起,爱护我们的环境,减少环境污染。由此作者也倡议学生们行动起来,保护我们的环境。故选B。2.【答案】DACAC【考点】细节理解题说明文阅读日常生活类阅读【解析】本文介绍了四位中学生各自的计划与安排。【解答】(1)D 细节理解题。根据 Zhao min一栏中的信息And I alsowant to learn another fore
31、ign language. I think it will be useful.可知,赵敏认为再学习一门外语是有用的。故选D。(2)A 细节理解题。根据 Yang Na一栏中的信息If possible,rwill save some money to take a vacation in Taiwan.可知,杨娜想去台湾度假。故选A。(3)C 细节理解题。根据 Yang Na一栏中的信息I got bad grades in the exams last term.可知,杨娜在上学期的考试中获得较差的成绩。故选C。 (4)A 细节理解题。根据Aice一栏中的信息Im going t
32、owork hard to improve my Japanese so that I can be a volunteer for Tokyo Olympic Games in2020!可知,2020年的奥运会将在东京举行。故选A。(5)C 细节理解题。根据 Zhao min一栏中的信息Im going to improve my dancing skills.可知,赵敏打算提高她的舞蹈技能,而不是唱歌技能。故选C。3.【答案】ADB【考点】推理判断题细节理解题记叙文阅读人物故事类阅读【解析】本文讲述了一个发生在“我”的出租车司机朋友和女乘客之间的故事。出租车司机半夜把女乘客与狗送回家,而女
33、乘客把家门钥匙丢了,不得不留司机和狗在车里等待,她自已则从窗户爬进去拿钥匙。而出租车司机这一等就是半小时。原来女乘客忘了司机和她的狗,自己睡着了。【解答】(1)A 细节理解题。根据第一段第五句 He always works at night because there is too much traffic during the day. 可知,由于白天交通太拥堵,他选择晚上出车,这样开车容易些。故选A。(2)D 细节理解题。根据第一段最后两句中的he decidedto find out what was going on. He tied the dog to a tree and st
34、arted to climb in through the window.可知,他决定爬进窗户,弄清楚屋里到底发生了什么事。故选D。(3)B 推理判断题。通读全文可知,警察误以为出租车司机是小偷,可知警察犯了个错误。故选B。4.【答案】CADBB【考点】标题归纳题词义猜测题细节理解题记叙文阅读阅读排序型人物故事类阅读【解析】本文讲述了豌豆公主的故事。王子四处寻找真正的公主,但是一直没有找到。最后老皇后通过放在床上的一粒豌豆确定一个女孩就是真正的公主,因为地能感觉到厚厚的床垫下面的一粒豌豆。最后王子和公主结婚了。【解答】(1)C 细节理解题。根据短文第一段第三句There were a lot of princesses, but it was difficult to find out whether they were real ones.可知,王子不能找到真正的公主是因为他不知道如何找到一位
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
评论
0/150
提交评论