版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、Unit 4 Earthquakes(1)(测试时间:40 分钟,总分:60 分)班级:_ 姓名:_ 座号:_ 得分:_I.单句语法填空(每小题1 分,满分 6 分)1. Li Ping s brother is too young_(join) the army.2. The storm_(ruin) the crops and the farmers lost their hope.3. The nu mber of the stude nts sta nding outside_ (be) about twen ty.4. He doesn t speak English as_ (fl
2、uent) as she.5. The_(shock) accide nt was a great shock for us.6. _(judge) from the look of sky, it seems to be clear up.【参考答案】I. to join2. ruined3. is4. flue ntly5. shock ing6. Judg ingII.选词填空(每小题 1 分,满分 10 分)right away think little of at an end in ruins thenumber of tens of thousandsofbe trapped s
3、oon after dig out as if1. The long hard win ter was at last_.2. When the accide nt happe ned,_people trapped un der the mine reached 100.3. _people in cludi ng the old and the young were buried un der the ruins of the buildi ngsafter the earthquake.4. Black clouds are gathering in the sky; it looks_
4、it s going to rain.5. You d better go to the teachers office_, for our maths teacher has been looking foryou.6. The old castle now lies_. Obviously, it is in n eed of repair.7. Julia felt_in a dead end job.8. The people here_ walking ten miles, for they walk to work every day.9. Everybody in the tow
5、 n knew the news_ the singing star was accused of not pay ing tax.to predict earthquakes more precisely(精确地 ).10. We had to_ the car_of the snow.【参考答案】1. at an end 2. the number of3. Tens of thousands of 4. as if5. right away 6. in ruins7. trapped 8. think little of9. soon after 10. dig; outIII.阅读理解
6、(每小题 2 分,满分 14 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。ABuildings crashed to the ground in seconds. Thousands of people lost their lives in a flash.Since they were told an earthquake would hit Tokyo around September 16, Japanese people haven t been able to getthese thoughts out of their minds.They hea
7、rd the news from Yoshio Kushida, a researcher who used radio waves to predict that an earthquake wouldstrike with a magnitude( 量级 ) of at least seven. It would be terrible not to warn people of a possible disaster in casea quake actually occurs, he said.His warning had a big effect. Frightened Tokyo
8、 people have been stocking up on water, food and candles inpreparation for the terrible day.But Kushida hasn t had much support from the experts. At present, predicting earthquakes is thought to beimpossible. No one can tell exactly where or when the next major earthquake will occur. An earthquake b
9、egins tens ofmiles below the earth s surface: its too faraway to see.Ancient Chinese and Italian scientists forecast earthquakes by special earthquake clouds . They found that aweek before an earthquake, there were often strange clouds shaped like snakes, waves or feathers in the sky. Theythought th
10、e clouds might come from a gas produced underground by an earthquake.People also used to watch animals to see if earthquakes were coming. When they saw birds fly away suddenly,dogs barking violently or fish jumping out of the water, they told people to leave the area. Somescientists believed animals
11、had a sharper sense of changes taking place underground.But the ancient methods were not reliable enough. Nowadays, scientists use special instruments3Satellite systems are very useful: they record small changes in the earth s magnetic fields( 磁 场)which help showwhere and whe n an earthquake may str
12、ike.1. Since they were told an earthquake would hit Tokyo, Japa nese people_A. have had no mind to do their workB. have always thought great damage it may causeC. have almost forgotte n about itD. have bought all the foods in the markets2. Which of the following is TRUE?A. Tokyo people were surprise
13、d at the warning.B. Great disasters would happe n if people are not warned of before an earthquake.C. Predict ing earthquakes is completely impossible at prese nt scie nee level.D. Accord ing to ancient people, before an earthquake we can see stra nge clouds any where.3. Which is the best way to pre
14、dict earthquakes no wadays?【语篇解读】要准确地预测地震很难,但从古至今人们都尝试用不同手段对地震进行预测。1.B【解析】细节理解题由第一段内容、尤其是最后一句Japanese people haven 1 been able to get thesethoughts out of their mindsN可知答案为Bo2.B 【解析】细节理解题。由第二段最后一句rfIt would be terrible not to wam people of a possible disaster incase3.quake actually occursF,可知答案3.C【解
15、析】细节理解题=由文童最后两段可看出答案为 Co4. A【解析】主旨大意题。由全文可知,本文讲的是地震预报的重要性。Tail spinTwo dolph ins race around in a big pool in the Ocea n Park. The smaller dolph in, Grace, showsoff a few of her tricks, turning around and wav ing hello to the crowd. The most amaz ing thi ngA. Watch animals.C.Usesatellitesystems.4. W
16、hicB. By special earthquake clouds D. There s no way.B. Mag netic fields.D. An earthquake in Japa n.Over the past six years, she has lear ned to swim without her tail. Dolph ins swim by moving their flukes and peduncle up and dow n. Grace taught herself to move ano ther way like a fish!She pushes he
17、rself forward through the water by moving her pedu ncle from side to side.The movements put harmful pressure on Grace s backbone. So a company offered to create a man-made tail forher. The tail had to be strong eno ugh to stay on Grace as she swam but soft eno ugh that it would n t hurt her.The firs
18、t time Grace wore the artificial tail, she soon shook it off and let it sink to the bottom of the pool. Now, she isstill lear ning to use the tail. Some days she wears it for anhour at a time, others not at all. The new tail isn t necessary for her to feel comfortable,says Stone, but it helps to kee
19、p that range of motion(动作)and build muscles( 肌肉).Now, the dolphin is about to get an even happier ending. This mont, Grace will star inDolphinTale, a film that focuses on her rescue and recovery. Her progress has in spired more tha n justa new movie. Many people travel from near and far to meet her.
20、 Seeing Grace swim with her man-made tail gives peopleso much courage.5. Whe n Grace first arrived at the Ocea n Park, her trainer worried about her_.A. physical buildB. pote ntial abilityC. cha nee of survivalD. adaptati on to the surro undings6. A man-made tail is created for Grace to_A. let her r
21、ecover faster5B. make her comfortableC. adjust her way of swim mingD. help her perform better tricks7. The story of Grace in spires people to_A. stick to their dreamsB. treat animals friendlyC. treasure what they haveD. face difficulties bravely【参考答案】【语篇解读】本文为记叙文,讲述了一只名叫格雷斯的海豚勇敢面对困难的故事。5. C 【解桁】细节理解
22、题 o 根据文童第二段中When the dolphin airivcd at the Ocean Park in Deacmbci 2005, shewas fighting for her life/h she going to raak it? Her traino; Abbey Stone, feared the 耶 glM可知此 题应选择 C 项。6- C【解折】推理判断题*根擔文童第四段和第五段的描述可知这条人造的属巴是帮肋格雷斯游泳的,故 此题选择 C 项“7 一 D【解析】推理判断题“通读全文,格雷斯从一开始身陷险境,到失去屋巴,最后有一个圆満的结局。 由此可以看出格雷斯的故事
23、能够激励人们勇敢地面对困难故选择 D 项。IV.语法填空(每小题 1 分,满分 10 分)阅读下面材料,在空白处填入1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。A Frenchman went to a small Italian town 1 stayed with his wife at the best hotel there.One ni ght, he went out for a walk alon e. It was late and the small street was dark and quiet.Sudde nly he 2 (feel) some one beh ind
24、him. He tur ned his head and saw an Italia n young manwho quickly walked past him. The man was nearly _ 3_ of sight when the Frenchman suddenly foundthat his watch was 4 (go). He thought that_ 5_ _ must be the Italia n who had take n hiswatch. He decided 6 (follow) him and get back the watch. Soon t
25、he Frenchman caught up withthe Italia n. Neither of them un derstood the 7 (other) language. The Fren chma n frighte nedthe Italian with his fist(拳头)while 8 (point) at the Italian s watch. In the end theItalian gave up his watch to the Frenchman. When he returned to the hotel, the Frenchman toldhis
26、wife 9 had happened. He was 10 (great)surprised when his wife pointed to the watchon the table. Now he realized that by mistake he had robbed the watch and it was the Italians.7【参考答案】【语篇解读】一对法国夫妇去意大利旅行,丈夫以为自己的手表被人偷了,就抢回了自己的手表,结果最后才发现他的手表在旅馆里。L znd and连接两个并列谓语。2. felt根据上下文语境可知需用一般过去时o3. out out of si
27、ght意为消失在视野中”。 gone他的手表不见了。过去分词的皿作形容词童为不见了,失踪了和o5. it it用于构成强调句型的基本框架。6- to follow decide to do sth_竜为,r决定做某事ffw7. other s这个法国人和意大利人互相不懂对方的语言。此处应用所有格形式,故填other s。8. pointing while doing表示同时做.,此句型省略了主语和be 动词。逻辑主语 the Frenchman与动词 point 之间为主动关系,故填 pointing。9. what what引导宾语从句,并作从句的主语,这里指那个法国人告诉他妻子发生的事。10. greatly此处应用副词作状语来修饰形容词surprised。V.书面表达(满分 20 分)假如你是李明,上周你们学校请地震专家王教授来做了一次关于地震自救知识的讲座。请你就以下要点写一篇英语作文介绍这次讲座。内容要点:1.介绍学习地震防护知识的重要性。2演示如何在地震中保护自己
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年神木市尔林兔镇中心卫生院招聘备考题库及一套完整答案详解
- 2026年齐齐哈尔医学院附属第一医院公开招聘编制外眼科医师备考题库及1套参考答案详解
- 2026年招聘备考题库广州医科大学药学院特聘教授向俊鸿课题组招聘研究助理完整答案详解
- 江苏支教考试真题及答案
- 室外保洁服务制度规范
- 保安规章制度摆放规范
- 政府服务规范制度
- 规范乡镇消防工作制度
- 幼儿园跳绳制度规范
- 游乐园区保安制度规范
- 形神拳动作名称与图解
- 博士生入学复试面试报告个人简历介绍含内容模板两篇
- 食品工厂设计 课件 第二章 厂址选择
- 2023年生产车间各类文件汇总
- WORD版A4横版密封条打印模板(可编辑)
- 2013标致508使用说明书
- 中考满分(合集15篇)
- 《大数据营销》-课程教学大纲
- GB/T 32065.2-2015海洋仪器环境试验方法第2部分:低温试验
- GB/T 18993.1-2020冷热水用氯化聚氯乙烯(PVC-C)管道系统第1部分:总则
- GA/T 798-2008排油烟气防火止回阀
评论
0/150
提交评论