下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、A、B、C三个选项中选出最佳10秒钟的时间来回答有关小题和阅C. Snowy.C. At 3 : 35.C. By bus.C. Blue.3高考提能练第一部分 听力(满分30分,限时20分钟)第一节(共5小题;每小题分,满分分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What's the weather like now?A . Fine.B. Rainy.2. What is Lucy doing?A . Reading a book.B. Doing homework.C. Wri
2、ting a story.3. When does the movie begin?A. At 3 : 25.B. At 3 : 30.4. How will Mike go home?A . On foot.B. By bike.5. What color does the woman want to wear today?A. Black.B. Red.第二节(共15小题;每小题分,满分分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟
3、的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第 6、7题。6. What does the man probably think of the party?A . Boring.B. Great.C. Just so-so.7. What will Mike do during his summer holiday?A . He'll come back to see Jenny.8. He'll teach in China.9. He'll travel in China. 听第7段材料,回答第 8至10题。10. What day is it today?
4、A. Friday.B. Saturday.C. Sunday.11. Where will the woman swim?A . In a lake.B. In a swimming pool.C. In a river.12. What will the man do tomorrow?A Go swimming.B Visit Tom and Ted.C Go fishing.听第 8 段材料,回答第11 至 13 题。13. How did the woman probably look?Worried.C In Beijing.A Angry.B Puzzled.C14. What
5、is Ann doing?A Watching a fashion show.B Watching a football match.C Quarrelling with her husband.15. What does the woman suggest to the man?A Making friends with Charlie.B Never quarrelling with his wife.C Watching the football match at her home.听第 9 段材料,回答第14 至 17 题。16. Where are the two speakers
6、now?A In Paris.B In New York.17. What is the woman doing in the city?A She is visiting her husband.B She is sightseeing.C She is working there.18. How long have the two speakers been out of touch?A For three months.B For one year.C For two years.19. What will the man do after one year?A Go on workin
7、g in Beijing.B Go back to New York.C Travel with his parents.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。20. What is Masha's problem?A She doesn't have any pen pals.B She doesn't want to take English exams.C She isn't good at writing e- mails in English.21. Who wants a book to help him/her improve his/h
8、er English grammar?A Paulo.B Freda.C Alice.22. What does Alice find hard to do in class?A To answer questions.B To take notes quickly.C To be quiet.答案:1 5 CABCB 610 BCABA11 15 AACAC 1620 CBCBC听力材料Text 1M : It's so beautiful! It's white all over.W : 's go and make a snowman when it stops
9、snowing.Text 2M : Lucy, go and do your homework now.W : OK, Dad. But can I finish this book first? There are a few pages left.Text 3W : It's already 3 : 25 now. Let's go inside.M : There are still five minutes left before the movie begins. Lily will be here any minute now.W : I don't wan
10、t to miss the beginning. I'll go first.Text 4W : Why are you feeling down today, Mike?M : My bike is gone. My mother bought it for me just yesterday.W : I'm so sorry to hear that. How will you go back then?M : I've no choice but to take a bus.Text 5W : Honey, could you go and fetch my ne
11、w dress?M : You bought three new dresses last week. Which one do you want to wear today?W : I've already worn the black one and the blue one, so I'll wear the red one to Lisa's birthday party today.Text 6W : It's a great party, isn't it?M : Yes. Everybody is having fun.W : Everyb
12、ody but Jenny. She looks a little upset. Mike is leaving for China next week.M : That's why Jenny is upset. Mike is her boyfriend.W : You are right. Mike will stay in China for at least one year. He has found a teaching job there.M : He can come back during the summer holiday.W : I don't thi
13、nk he will. He has told me he'll travel in China during his holiday.Text 7M : Jean, it's Saturday tomorrow. How about going fishing on the river nearby with me?W : I'd like to, but I've promised Linda I would go swimming with her tomorrow.M : Where will you swim? In the lake?W : No.
14、The lake is too deep. We'll swim in the swimming pool in Linda's garden.M : Who else will go?W : Tom and Ted. They both like swimming.M : May I join you? I also like swimming.W : But don't you want to go fishing tomorrow?M : I can go the day after tomorrow.Text 8M : Who made you so mad?W
15、 : I just had a quarrel with Charlie.M : Was it because of the football match?W : How did you know?M : Well, I came out for the same reason. I wanted to watch the football match while Ann wanted to watch a fashion show.W : Ann is lucky. At least she can watch the fashion show. Charlie never gives in
16、.M : What else can I do then? Ann is having a baby now. I can't make her angry. But I do want to watch the football match.W : I have a good idea. Why don't you go to my home and watch the football match with Charlie? I can watch the fashion show with Ann.M : That's great!Text 9M : Alice,
17、 what a surprise to run into you here! When did you come to Paris?W : Three months ago.M : What? I thought you were just sightseeing here. So you're working here now.W : That's right. Now I'm teaching English in a middle school.M : Why did you want to find a teaching job here?W : Well, m
18、y husband Mark didn't want to live in New York. He wanted to move to Paris, so I came with him.M : What? When did you get married?W : Last year.M : Congratulations! We've been out of touch for two years. Many things have happened in the past two years.W: That's right. So are you working
19、here?M : No. I'm just travelling here with my parents. I still work in Beijing.W: Do you want to settle down there?M : No. My parents don't want to leave America. I'll work there for one more year. Then I'll go back to New York.Text 10Masha lives in Moscow and is 13 years old. She
20、9;s got a new pen pal called Claudia, who's German. They send e- mails to each other in English, but Masha feels she's not very good at writing e- mails in English and wants to improve.Paulo is 15 years old. He's very good at English, but he has to take an important exam at the end of th
21、e year and he's not looking forward to it. He isn't sure if it's a good idea to stay up all night studying for an exam. He'd like to know what the best ways to prepare for an exam are.Freda enjoys her English classes at school, but she does badly when they have grammar tests. She wan
22、ts a book which she can use to study at home to help her improve her grammar.Alice is 14 years old. She finds her lessons a bit boring sometimes, and is not very good at being quiet in class. Her teachers often tell her to be better behaved. She doesn't want to get a bad report at the end of the
23、 term, but she thinks she wants to try to be better in class.第二部分 阅读理解(满分35分,限时30分钟)第一节(共10小题;每小题分,满分 25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AArriving in Sydney on his own from India, my husband, Rashid, stayed in a hotel for a short time while looking for a house for me and our children.During the fi
24、rst week of his stay, he went out one day to do some shopping. He came back in the late afternoon to discover that his suitcase was gone. He was extremely worried as the suitcase had all his important papers, including his passport.He reported the case to the police and then sat there, lost and lone
25、ly in a strange city, thinking of the terrible troubles of getting all the paperwork organized again from a distant country while trying to settle down in a new one.Late in the evening, the phone rang. It was a stranger. He was trying to pronounce my husband's name and was asking him a lot of qu
26、estions. Then he said they had found a pile of papers in their trash can ( 垃圾桶)that had been left out on the footpath.My husband rushed to their home to find a kind family holding all his papers and documents. Their young daughter had gone to the trash can and found a pile of unfamiliar papers. Her
27、parents had carefully sorted them out, although they had found mainly foreign addresses on most of the documents. At last they had seen a half- written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend.That family not only restored the important documents to us th
28、at day but also restoredour faith and trust in people. We still remember their kindness and often send a warm wish their way.篇福京作者二家7sl底定后作者的王荚i买亍吊霞而爻作聿运而戛爻作菠二家天 I捡到并归还给他们。 L23. What did Rashid plan to do after his arrival in Sydney?A. Go shopping.B. Find a house.C. Join his family.D. Take his famil
29、y.解析:选B 细节理解题。根据第一段的内容可知,Rashid到达悉尼后,要为作者和孩子们找房子。故选 Bo24. The girl's parents got Rashid's phone number from.A . a friend of his familyB. a Sydney policemanC. a letter in his papersD . a stranger in Sydney解析:选C 推理判断题。根据第五段的 At last they had . number to a friend."可知,他们是从文件中的一封信中发现了Rashid的
30、电话号码,然后给他打了电话。25. What does the underlined word restored "in the last paragraph mean?A . Showed.B. Sent out.C. Delivered.D . Gave back.解析:选D 词义猜测题。根据 restored所在的句子以及上文可知,作者的丈夫丢失了 文件,捡到文件的那一家人把文件归还给了他们。restore表示“(将某失物等)归还原主”,相当于give back。26. Which of the following can be the best title for the t
31、ext?A . From India to AustraliaB. Living in a New CountryC. Turning Trash to TreasureD. In Search of New Friends解析:选C 标题归纳题。作者丈夫丢失的重要文件是被一家人在垃圾桶中发现的,然 后归还给了他们。由此可知选 C “失而复得(变废为宝)”。BHow do young children learn to have good values? How can parents teach their children about the importance of kindness
32、and patience? At a time when more and more parents worry about the violent images ( 暴力形象)their children see on TV , some are turning to fairy tales (童话).It is believed that fairy tales have a great influence on children because they describe thetwo sides of good and evil ( 邪恶)very clearly. When chil
33、dren hear the stories , they learn tocare about others' feelings. In each tale, they can see that there are many different kinds ofpeople in the world and that we all have a choice about what kind of person we want to be. Wecan choose to do good actions , rather than bad ones, in our lives.What
34、kind of values can children learn from fairy tales? In The Princess and the Pea (豌豆公主),a poorly dressed girl, who insists she is a princess, is given a difficult test by the Queen. When she passes the test, we learn that her dream comes true because she stays true to herself. In The Little Mermaid (
35、小美人鱼),the mermaid, who lives under the sea, wishes to be with the humans on land. Through her experiences, we learn about the importance of living with and accepting other cultures. In Pinocchio, a wooden puppet ( 木偶)turns into a boy when he finally learns how to tell the truth.Teaching values is th
36、e reason most often given for encouraging children to read stories.These fairy tales can teach children lessons about human relationships that are accepted around the world for many centuries. This might be the reason why they have been around for so long and will not disappear any time soon.r而语诲;一承
37、受运说丽受丁祚著王浜齐m亍吊话般而说布而初极意喻: 27. Why do fairy tales have a great influence on children?A . Fairy tales can teach them how to make a choice.B. Fairy tales can help them get higher scores at school.C. They can learn how to avoid most difficulties in their lives.D. Good and evil are shown in a way they ca
38、n easily understand.解析:选D 细节理解题。由第二段中的"they describe the two sides of good and evil ( 邪恶)very clearly ”可知,童话故事对孩子们的影响大是因为它们将善恶很直白地呈现给了孩子 们,便于他们辨别是非,故选D项。28. The Little Mermaid may be helpful when children.A. are given a difficult testB. make friends with foreignersC. wish to be a princess or pr
39、inceD. are going to lie to their parents解析:选B 推理判断题 。由第三段中的we learn about the importance of living withand accepting other cultures ”可知,当孩子们和外国人结交朋友时, 小美人鱼会告诉他们 如何去接受其他文化,故选 B项。29. The author writes the text mainly toA . introduce some fairy talesB. talk about the history of fairy talesC. discuss ho
40、w to improve human relationshipsD. show how fairy tales help children shape values解析:选D 写作意图题。总览全文可知,作者主要介绍了童话故事对孩子们的积极影 响,故选D项。Hi, everyone! I am Paul Hawking, the trip leader for this weekend's activity.It's that time of the year again when the days are long and it is nice to sit outside a
41、nd enjoy some oysters ( 牡蛎).We plan to head out to the Mission Bay this Sunday for a beach picnic. You can buy fresh oysters at the Mission Bay Oyster Company and you just need to pay $6 to $10 for each dozen, depending on the size. It's on Sunday, June 30.We will meet at the Student Center at 9
42、: 00 a. m. and all gotogether. The driving time is one and a half to two hours, and the time of return is still uncertain. Come and join us in what must now烧烤架).Bringbe the 4th or 5th such trip for the Outing Club.The oyster farm has a small picnic area with chairs and barbecue grills (some briquett
43、es ( 煤球)if you would like to grill. Except for oysters, oysters and oysters, little isavailable there, so please bring your own food and drinks. And of course, if you have any special oyster recipes (食谱),bring them, make them and share them!The weather forecast says it's going to be sunny and ar
44、ound 26c this weekend. Mytelephone number is 408-896-3228. Please feel free to call me if you have any questions.Remember to finish your homework before we leave for the picnic.注福SIT禾五i直再瓦二丽看关酥看而前而而如:30. On June 30, Paul Hawking will.A . hold a meeting at the Student CenterB. arrive at the oyster fa
45、rm at 9: 00 a. m.C. teach the students to cook oystersD. take the students for a picnic解析:选D 细节理解题。由第三段中的 We plan . for a beach picnic."和It's on Sunday,June 30.”可知,D项正确。31. If you plan to grill, you must bringA. a barbecue grillC. your own recipesB. some briquettesD. some oysters解析:选B 细节理解题
46、。由倒数第二段中的"Bring some briquettes (煤球)if you wouldlike to grill. ”可知,如果打算烧烤的话,应该自带煤球,故选 B项。32. Where does this text probably come from?A . A notice on a school website.B. A book on the Mission Bay.C. A business newspaper.D. A science magazine.解析:选A 推理判断题。Paul Hawking 通过本文旨在告知学生们周末野餐活动的安排 情况,所以这篇文
47、章很可能来自学校网站的通知,故选 A项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余 选项。BedroomsBedrooms are very important. In fact, you spend one third of your life in yours. This means that you probably don't want a boring bedroom. You will not want a bedroom full of so many things that you can
48、9;t get to your bed, or that is painted in your least favoriteWhen you are designing (设计)a bedroom and you don't know what to do with some space in the corner, you may want to see if you can fit in a desk or a small sitting area.32 You might want to fill this space to get some more storage (储存)s
49、pace or have somewhere to have some privacy.Furniture is not the only thing to consider when you design your bedroom. _33_If you aren't sure what to do, just keep your walls and furniture white, and make sure that little things are also in the same style ( 风格).34, You can put up dry erase boards
50、, chalkboards, and pictures to give your room some style. You may also want to put in a bedside table. Those are great ways to show others some of your favorite photos and lovely toys. Finally, try to find something that adds energy and life to your bedroom. _35_A . You also need to consider color.B
51、. You could also put in a bookshelf to create space.C. Besides, you might have some wall space to use up.D. This means you will need to plan out your bedroom.E. Don't choose a heavy, large bed for a small bedroom.F. Of course, plants help a lot and they can also keep the air clean.G. If you love
52、 to read in bed, a small bedside table probably won't work. 嬴痴ii; 一本受至输而变茨亍疝磬底用而Ti询万 31 .选D 由该空前的 This means that . your least favorite color."和下文相关内容可知, D项内容符合此处语境,即:如果你想要一个温馨舒适的卧室,就需要好好规划一下了。32 . 选 B由该空前的 "whatto do with some space in the corner . a desk or a smallsitting area可知,在卧室的
53、角落处还可以安置书架,故选 B项。33 .选A由该空后的 just keep your walls and furniture white”可知,这里是说卧室中的颜色,故选A项。34 .选 C 由该空后的 "You can put up dry erase boards, chalkboards, and pictures 可知, 这里是说如何布置卧室的墙壁,故选 C项。35 . 选 F 由该空前的 try to find something that adds energy and life to your bedroom ” 可知,这里是说需要摆放一些植物,故选 F项。第三部分英
54、语知识运用(满分45分,限时30分钟)第一节:完形填空(共20小题;每小题分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。There was once a bat ( 蝙蝠)who thought it was just a terrible amount of effort to go out and catch flies. He was a lover of _36_. One day, when he _37 look through a window, hesaw a bird in its _38_ , who was giv
55、en all its food and water _39_having to do anything at all. The bat decided to become a child's _40_.So the bat 41 his all old habits. He got up in the early morning to fly to parks 42 he could be found by some child who might _43 him as a pet. However, as bats aren't 44, the children paid h
56、im little attention. The bat decided to _45_hjs_appearance ( 夕卜表). He stuck lots of feathers (羽毛)to his body. 46 , he met a little boy who was so short- sighted that this _47_ black little bird's funny appearance didn't really matter.The bat was _48_in his cage. There he felt like the _49 of
57、 all bats, and certainly the cleverest. But that _50_lasted only up to the time he started feeling _51_. .When he wanted to 52 , there were no flies for him, only plenty of birdseed and cereal he didn't like at all. Finally, the bat chose to die from hunger and _53 _to eat that bird food.Some days later, the bat managed to 54 the cage and return home. He was so 55 that he didn't tell anyone what had happened.语曲而读:本文是记晟文。文章证i了一只想印宠而而丽©向标市。36 .B. natureC. comfortD. trouble解析:选C 由蝙蝠认为出去找食物是件很辛苦的事和它羡慕笼中鸟的
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年智能书店建设项目投资可行性研究报告
- 2025年精准农业智能化系统建设项目可行性研究报告
- 2025年数字农业解决方案项目可行性研究报告
- 2025年老年人智能助浴设备研发项目可行性研究报告
- 2025年精准扶贫信息平台建设可行性研究报告
- 2025年新材料研发和应用项目可行性研究报告
- 2025福建厦门一中集美分校(灌口中学)非在编教师招聘1人考试模拟试题及答案解析
- 大气污染控制技术综合报告
- 食品生产全过程质量控制方案
- 建筑材料价格波动分析报告范例
- 2024年新青岛版(六三制)六上科学全册知识点
- DL∕T 1987-2019 六氟化硫气体泄漏在线监测报警装置技术条件
- 2024年云南楚雄州楚雄市事业单位选调30人历年高频考题难、易错点模拟试题(共500题)附带答案详解
- 中医护理方案分析总结优化
- 化妆品购销合同电子版完整版(2篇)
- 轴流风机的维护守则和周期
- 第三章 金属的塑性
- 珠宝设计iPad绘制技法基础到进阶教程
- 《后滚翻》教学课件
- 公安机关业务技术用房建设标准
- 中国的八大菜系与饮食文化的特征
评论
0/150
提交评论