2020高中英语新外研版选修6第二单元单元测试_第1页
2020高中英语新外研版选修6第二单元单元测试_第2页
免费预览已结束,剩余19页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、第二模块测评(时间:120分钟 满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:l won der if I could book a room for n ext Sun day.M:Sure, no problem.Your n ame and address,please.1 .Where does the con vers

2、ati on take place?A.ln a shop. B.ln a restaura nt. C.ln a hotel.答案:CM:You look so pleased.You must have done well in the exam.W:Not really,but my pare nts are here to see me.2. What makes the woma n so happy?A. Her own looks.B. Her exam result.C. Her pare nts visit.答案:CM:My mother believes that our

3、diet should contain fruit and fish as well as meat and vegetables.W:I like vegetables and fruit more tha n meat and fish.3. What does the woma n prefer?A. Fish and vegetables.B. Meat and fish.C. Fruit and vegetables.答案:CM:Now,what s the problem,Madam?W:Oh,yes.My husband bought this yellow skirt here

4、 yesterday.It is very nice,but it s not the colour I wan t.Do youhave any blue on es?4. What does the woma n want to do ?A. She wants to buy a yellow skirt.B. She wants to get a refund.C. She wants to make an excha nge.答案:CW:I wonder if you have time to go to the market today.We have almost run out

5、of bread. M:You d better dothat.My report is not finished yet,but my boss needs it tomorrow.5. Why can t the man go shopping?A. He has some work to do.B. He n eeds to give a report now.C. His boss is coming to see him.答案:A第二节(共 15 小题海小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出

6、最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。M:Hi,Sue,how s it going?W:Oh,hi,Fra nk.Just fin e.How are your grades?M:Pretty good .I m glad this is my last term here,though.W:Why is that?I thought you were enjoying school.M:I was,but now I m gett

7、ing tired of it.I m ready for the real world.W:What are you pla nning to do whe n you graduate?M:First I want to travel a little bit,a nd the n I want to get a good job as a computer specialist.W:So unds good .I still have three terms to go before graduatio n.M:I m sure you ll do well! See you later

8、.6. Who is going to graduate?A.Sue.B.Fra nk.C.Mike.答案:B7. What is probably the man s major?A. Computer scie nee.B. Educatio n.C. Physics.答案:A8. What do we know about the woma n?A. She majors in computer scie nee.B. She has 3 terms left before graduati on.C. She is getting tired of school life.答案:B听第

9、 7 段材料,回答第 9 至 11 题。M:Before the end of this semester,you re supposed to hand in your research report .I will write the deadli nes onthe blackboard.First of all,you have to do some basic brain storm in g,a nd that s due by January 31,which is twoweeks away.W:Do we have to have our outl ine by the n?

10、M:No,your outline is due on February 7,which is a week later.W:Whe n do we have to be doing the research?M:That should be done over a mon th,basically from February to March.W:And what about the writi ng?M:Well,you can t really get going on your writing until you ve finished the research,so that s r

11、eally from Marchto May,with the due date on the 21st.Any more questions?W:No,tha nk you.9. Which mon th is it now?A.Ja nu ary.B.February. C.March.答案:A10. When should the woman finish her outline?A. By February 7.B. By Jan uary 31.C. By January 25.答案:A11. What should the woman do before starting writ

12、ing?A. Fi nish the research.B. Have group discussi ons.C. Talk with the man.答案:A听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。M:Hi,L in da,what are you doing?W:Hi,Bob.I m preparing for the test tomorrow.M:But why are you here in the garde n?W:Well,the library is full and the classroom is too noisy.Are you ready for the te

13、st?M:I m afraid not.I feel very nervous.We don t have much time left.W:We can prepare together.Maybe that can help.M:Good idea.How many un its will be in cluded?W:Three.That is Unit Four,U nit Five and Un it Six.M:Really?I thought Unit Six would not be covered.W:It will.Now let s ask each other ques

14、tions.You go first.M:All right.Name three European countries.W:Easy.Fra nce,Germa ny and Russia .I can even say more.M:It seems you were well-prepared.Now it s your turn to ask questions.W:Okay.What are the seve n con ti nents of the world?M:Asia,Europe,Africa and.er,I really can t remember them all

15、.W:Don t worry.You still have time.12. Where are the two speakers?A. ln the library.B. ln the garde n.C. ln the classroom.答案:B13. How many un its will be in eluded in the test?A.3.B.4.C.6.答案:A14. What test will they have?A. Geography.B. Language.C. History.答案:A听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。W:Stephen s a ve

16、ry special boy,isn t he?M:Yes,he is.ln many ways,he doesn t have the normal abilities of boys his age.It s very difficult for him to read and write in my elass,for example.Many eight-year-old boys can do much tha n hecan .But,of course,he has a special gift.W:ln drawi ng?M:Yes,he has always bee n go

17、od at it.Stephe n can look at any buildi ng for about 5 minu tes and the n draw itperfectly.W:Tell us about some of the draw ings he has done.M:Well,he has drawn some very famous buildings like Doge s Palace in Venice and the Kremlin in Moscow.Theyare wonderfully drawn.Some famous artists looked and

18、 said that Stephen s an excellent pai nter.W:And he just looks at these buildi ngs for a few minu tes and the n draws them?M:That s right.lt s very strange,isn t it?He has such a special gift in one area but finds other things difficult.15. What is the probable relati on ship betwee n the man and St

19、ephe n?A. Neighbours.B. Classmates.C. Teacher and pupil.答案:C16. How old is Stephe n?A.12.B.8.C.5.答案:B17. What did the famous artists think of Stephe n s draw in gs?A. They are very stra nge.B. They are very well-draw n.C. They n eed improveme nt.答案:B听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。Now everybody,atte nti on,

20、 please. On Saturday evenin g,there is going to be a lecture give n by a well-k nownAmerican writer,Sarah Jones.You may have read her latest novel.It s in all the bookshops at themoment.Well,she is giving a lecture at 8:00 on Saturday evening in the library.That s the building next to Alle nHall,the

21、 En glish Departme nt Buildi ng.Miss Jones has just retur ned from Africa and will talk about all herexperiences there.She travelled through 3 different countries and met lots of interesting people.Now,I d like toremind you that the lecture is for everyone,not just for the fourth-year students.l m s

22、ure the lecture will be veryinteresting and I hope you all will have a great time.18. Where will the lecture be give n?A. At the bookshop.B. In the library.C. ln Alle n Hall.答案:B19. What is the lecture about?A. The writer s latest novel.B. The writer s success story.C. The writer s recent journey.答案

23、:C20. Whom is the talk give n to?A. All the stude nts.B. The seniors.C. The freshme n.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共 15 小题海小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。AAlices Adventures in Wonderland is one of the most loved children s books of all time,and many adultsenjoy it as well .It tell

24、s the story of a young girl n amed Alice,who follows a rabbit en teri ng a magical world calledWon derla nd.She has many experie nces which seem to cha nge the rules of reas oning or com mon sen se.Thepopularity of the book comes from its imag in ati on ,i nteresti ng story,a nd art work.The writer

25、of the book is Lewis Carroll.ln fact 丄 ewis Carroll was not the writer n amewas Charles Dodgs on.One day,he took a boat ride dow n the Thames River to have a pic nic with three little girlswho were friends of the family.To keep them entertained on the ride,he told them a story in which Alice,the mid

26、dlechild,was the main character.They enjoyed the story very much.Charles later wrote the story down under the name AlicesAdventures Under Ground and gave it to Alice asa Christmas prese nt.Later,he gave a copy to his friend George MacDon ald.George read it to his children andthey loved it.George sug

27、gested to Charles that he make a book from his story.Charles then wrote more parts tothe story un til it was around 35,000 words .It was first prin ted in 1866,with art work by John Tenniel,under thename Alices Adventures in Wonderland .The book was an immediate success.One of its first fans was Que

28、en Victoria.She immediately requested a collection of all of Lewis Carroll sworks.She was surprised to find that they in cluded many works on math .In fact,Charles Dodgs on was a highlyrespected mathematicia n. This can be see n in many puzzles and plays on reas oning that appear in his booksand poe

29、ms.Since the story was first printed,it has kept selling up to the present day.It has been translated into over fiftyIanguages and has had several movies based on it.The story was even mentioned in the popular 1999 film TheMatrix by the character Morpheus.21. The passage is mainly about_.A. Charles

30、family lifeB. a girl s adventurous experiencesC. a magical world called Won derla ndD. the birth of a book and its last ing in flue nces 答案:D解析:主旨大意题。文章讲述的是爱丽丝漫游奇境一书成书的过程以及这本书的影响。22. Which of the follow ing stateme nts is TRUE accord ing to the passage?A. The writer published his works un der his re

31、al n ame.B. The character Alice originated from George s child.C. John contributed partly to the popularity of the book.D. Charles offered a copy to George for advice.答案:C解析:推理判断题。根据文中第三段中It was first printed in 1866,with art work by John Tenniel,unders real n ame.His realthe name Alices Adventures

32、in Wonderland .The book was an immediate success.可知 C 项正确。23. We can lear n from the passage that_.A. Queen Victoria asked for a few of Charles writingsB. Charles had a gift for reasoning and writingC. Charles had all his works tran slated into fifty Ian guagesD. The Matrix was based on Alices Adven

33、 tures in Won derla nd 答案:B解析:细节理解题。通过文章的前三段可知,Charles 既擅长写作,也是个数学家。24.Which of the following is the RIGHT order of the passage?a.Charles gave his story to Alice as a Christmas present.b.Charles had a picnic with three little girls on the Thames River.c.Alice s Adventures in Wonderland was first pri

34、nted in 1866.d.More parts were added to the story by Charles.e.The book won a large number of fans.A.c,b,a,d,e B.c,a,b,e,d C.b,a,d,c,e D.b,a,c,e,d 答案 :C 解析:顺序排列题。 通读全文 ,根据事件发生的顺序可知 ,C项正确。BThe Lord of the Rings,one of the best sellers in the new millennium( 千年 ),was made up of threeparts“The Fellowsh

35、ip of the Ring ”, “Two Towers ”,and “The Return of the King ”M.illions upon millionsof people have read it in over 25 different languages,but fewer know about the author and the history of thecomposition of the creative masterwork.John Ronald Reuel Tolkien was born in South Africa in 1892.His parent

36、s died when he was a child.Living inEngland with his aunt,Tolkien and his cousins made up play languages,a hobby that led to Tolkien s becomingskilled in Welsh,Greek,Gothic,Old Norse and Anglo-Saxon.After graduating from Oxford,Tolkien served in World WarIn 1917,while recovering from trench fever,he

37、began composing the mythology(神话)for The Rings.As a professor of Anglo-Saxon in 1930s at Oxford,Tolkienwas part of an informal discussion group called the Inklings,which included several writers.The group was soonlistening to chapters of Tolkien s imaginative work TheHobbit.Hobbit was a name Tolkien

38、 created for local people that could best be described as half-sized members ofthe English rural( 乡村的 )class.The Hobbit live in hillside holes.One of them,Bilbo Baggins,looks for treasureswith a group of dwarves( 侏儒).On the way,he meets the twisted,pitiful creature Gollum,from whom he sees agolden r

39、ing that makes the holder invisible.One of Tolkien s students persuaded her employer,publisher Allen & Unwin,to look at a draft( 草 稿).Thechairma n of the firm,Sta nley Unwin thought that the best judge for a childre n s book would be his ten-year-oldson.The boy earned a shilling for reporting ba

40、ck that the adventure was exciting,and The Hobbit was published in1937.It sold so well that Unwin asked for a continuation.Over a dozen years later,in 1954,Tolkien producedTheLord ofthe Rings,a series of books so creative that they hold readersnew and oldafter their publication.25.What can we learn

41、from the text?A. The Lord of the Rings didn t sell well in the last millennium.B. People know better about Tolkien himself than about his works.C. Tolkien was quite familiar with Old English.D.Tolkien knew very well about different kinds of local languages in Africa.答案 :C解析 : 推理判断题。由第一段第一句 “The Lord

42、 of the Rings,one of the best sellers in the newmillennium( 千年 ). 可”知 A 项错误 ;由第一段第二句 “Millions upon millions of people have read it in over25 different languages,but fewer know about the author and the history of the composition of the creativemasterwork . ”可知 B 项错误 ;由第二段内容可知 ,Tolkien 出生于南非 ,幼时父母双亡

43、,与姨母住 在英格兰 ,和表兄妹们一起玩耍的经历养成了他对Weish,Greek,Gothic,Old Norse and Anglo-Saxon 的热爱,也使得他能够熟练掌握它们,所以 Tolkien 在英格兰长大 ,熟悉的不会是非洲本土语言 ,故选 C 项。26.What can we learn about “Hobbit ”that Tolkien created in his works?A.Hobbit was a race living in English downtown areas.B.Hobbit was a local people who were very tall

44、 and strong.C.Hobbit was a social group of people who lived in old castles.D.Hobbit was a group of people who were mostly dwarves.答案 :D解析 : 细节理解题。由文章第四段 “Hobbit was a name Tolkien created for local people that could best bedescribed as half-sized members of the English rural( 乡村的 )class.The Hobbit l

45、ive in hillside holes . ”可 知,A、B、C 三项均不正确。由half-sized 可推断,Hobbit 中的大多数人是侏儒,故选 D 项。27. Which of the following helped most in making TheHobbit published?A. One of Tolkien s students.B. Stanley Unwin s son.C. Allen & Unwin.D. Bilbo Baggins.答案 :B解析 :细节理解题。文章倒数第二段首句提到“One of Tolkien s students persua

46、ded heremployer,publisher Allen & Unwin,to look at a draft”,后文又提到 “The chairman of the firm,StanleyUnwin,thought that the best judge for a children s book would be his ten-year-old son. 可”以推断,对于 TheHobbit 的出版起着决定作用的应该是Sta nley Un win s son,故选 B 项。28. What is mainly discussed in the text?A. The L

47、ord of the Rings and its writer.B. A completely new masterwork in the new millennium.C. A famous professor at Oxford University.D. The power of the magic ring.答案:A解析 :主旨大意题。由第一段最后一句以及下文内容可知,本文主要介绍指环王及其作者的情况,故选 A 项。Children s literature is a natural way to learn new Ianguages.My husband and I have re

48、cently published aseries of bilingual(双语的)books for children entitled The Adventures of Enzo.These short stories are written tointroduce children to new languages and cause them to acquire the simple values of life.The ability to speak moretha n one Ian guage is a real treasure in our society.We liv

49、e in a dyn amic and globalized world in which our childre n must be un derstood and accepted inwhatever country they find themselves.They therefore must learn to understand the country s Ianguage as wellas its culture.As bilingual speakers,our children will discover a whole other world,that is,a wea

50、lth of kno wledgethat will en able them to be at home on our pla net.We found childre n s storybooks to be a n atural way for childre n to develop their bili ngual skills .It is clearthat the youn ger childre n start lear ning other Ian guages,the easier it is for them.Childre n become more ope n to

51、the outside world,more expressive,a nd more adaptable in new con texts.Their minds are absorbing information inseveral languages at a time.Nevertheless,bilingual living sets up children for success in the future,and the delayedspeech is quickly overcome by an insatiable(不能满足的 )curiosity about the wo

52、rld.Children s books evoke a child s imagination and creativity.The vocabulary is naturally repetitive,whichmakes easy the acquisiti on of new vocabulary.The readers can discover cultural differences in a safecontext.Furthermore,children s books are illustrated.These drawings help children to follow

53、 the story line andlear n new vocabulary easily.Paragraphs are short to keep the childre n engaged.Not only do bilingual books forchildren allow them to learn a new language smoothly,these books can also remi nd the readers about what isimporta nt in life.Narratives can teach simple values,such as p

54、atie nce,forgiven ess,a nd that we are all born un dera star.Childre n thus keep their innocence.29. According to Paragraph 1,we know that _ .A. The Adventures of Enzo has been translated into another languageB. literature doesn t help children much in learning a new languageC. The Adventures of Enz

55、o helps children learn a new languageD. the author s children speak more than one language答案:C解析:细节理解题。根据第一段最后两句可知,作者和丈夫所写的 The Adventures of Enzo 系列能够让孩子们接触新语言,从而有助于他们的语言学习。30. The un derl ined word evoke ”n the last paragraph probably means_ .A.reduceB.arouseC.hesitateD.bother答案:B解析:词义猜测题。联系最后一段中的

56、具体说明可知,画线词所在句点明了这样的观点:儿童书籍能够激发”孩子的想象力和创造力。31. Which of the followi ng is the best title for this text?A. A Natural Way to Learn New Languages:Children s LiteratureB. Our Society Needs Us to Lear n a Foreig n Lan guageC. The Reason Why I Write Bili ngual BooksD. Childre n and The Adve ntures of Enzo

57、Series答案:A解析:标题概括题。第一段第一句直接提出本文的论题:儿童文学是学习新语言的一种自然方法;第二段重点论述了能够讲两种语言的必要性;最后两段进一步论述为什么儿童文学特别适用于儿童学习新语言。综上可知,A 项是最佳标题。F.Scott Fitzgerald(1896-1940),born on September 24,1896,an American novelist,was once a stude nt ofSt.Paul Academy,the Newman School and attended Princeton University for a short while

58、.In 1917 he joined thearmy and was posted in Alabama,where he met his future wife Zelda Sayre.The n he had to make some moneyto impress her.His life with her was full of great happ in ess,as he wrote in his diary: My own happ in ess in the past oftenapproached such joy that I could not share it even

59、 with the person dearest to me but had to walk it away in quietstreets and take down parts of it in my diary . ”This Side of Paradise,his first novel,was published in 1920.Encouraged by its success,Fitzgerald bega nto devote more time to his writ in g.The n he continued with the novel The Beautiful

60、and Damned(1922),acollection of short stories Tales of the JazzAge(1922),and a play The Vegetable(1923).But his greatestsuccess was the novel The Great Gatsby,published in 1925,which quickly brought him praise from the literaryworld.Yet it failed to give him the n eeded finan cial security.The n,i n 1926,he pu

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论